Hirdetés

Keresés
 • rudi

  PH! félisten

  Nekem vagy tucatnyi Draft N-es eszköz kipróbálása alapján az a véleményem, hogy lényegesene gyorsabbak és a hatótávolságuk is nagyobb a g-s cuccokénál. Már olyan készlettel is találtkozunk, ami - igaz kis távolságra - de 10 MB/s környékét tudott.

  Szerintem azért tűnik kamunak a gyorsulás, mert most már az elméleti csúcs akkora szám, hogy az elérhető valós sebesség nagyon-nagyon sokkal kevesebb nála. Pedig arányaiban nagyjából ugyanaz marad mint a g-nél. Amivel baj van, az a PR-esek megnevezései. Abszolút tilos lenne a 300 Mbps-ot felhozni a szabvánnyal kapcsolatban. Ugyanolyan kamu ez mint anno a nyomtatók festékpatronos élettartama volt. Kellene valami szabvány a sebesség legalább hozzávetőlegesen korrekt meghatározásához.

  Ja, és amiben gázos volt a Draft N, az a hatótáv miatt befogott szomszédos hálózatok. Kicsit forgalmasabb környéken csináls egy scant, szinte bizots, hogy több hálózatot találsz mint ahány csatorna van. Rossz esetben akár 2-3 másik hálózat is lehet a csatornádon, és akkor lőttek a sebességnek...

  Resistance Is Futile. You will be assimilated!