Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Huntszy

  tag

  Elég sokan írják, hogy hát ők csak telóról tolják meg pendrive stb.
  Értem én és biztosan sokan vannak még így vele (én is egyébként) de azt meg kell érteni, hogy ha te esetleg még a környezetedben is az a pár ember akiről tudsz nem használja az FM-et az nem jelenti azt, hogy a véleményed az egész országra reprezentatív. Mert nem az.

  Én is BT-ot hallgatom a Spotifyt mindenhol de ez nem jelenti azt, hogy más is.

  Ha ennyire halott az FM akkor piaci alapon ki fognak dőlni az adók. Ami marad az meg nem azért fog mert piaci alapon tud profitábilisan működni hanem mert valaki tolja bele a pénzt. De aki ennek ellenére mégis hallgatja annak meg úgyis mindegy szerintem.

  Azt mondjuk gyorsan hozzátenném, hogy a mobilinternet lefedés szerintem országosan jobb (vagy legalább olyan jó) mint az FM-é. Egy csomó település van ahol valamilyen oknál fogva bent a településen recseg ropog az FM. Arról nem is beszélve, hogy ha az ember hosszabb útra megy akkor megyénként keresgélheti újra az adót. Mobilnet meg tapasztalatom szerint tényleg majdnem mindenhol van ahol ember jár. Persze olvastam fentebb, hogy van aki ismer blind spotot. Ez attól még ugyan úgy nem reprezentatív, én is számolhatatlan helyet tudok mondani ahol a környéken (az alföldön bazki tehát a környék legnagyobb csúcsai a víztornyok) belterületen fixen nem fogható 1-1 helyi vagy országos adó.
  A különbség az, hogy a mobilnet lefedettség ennél csak jobb lesz, az FM meg csak rosszabb.

  Egyébként a DAB+ szerintem is egy vakvágány. A magyar járműflotta átlagéletkora 15 év körül van. Akik csak azt engedhetik meg maguknak, hogy lerúgott rozsdafészek swiftel meg füstökádó TDI igáslovakkal járjanak nem hinném, hogy nagyon rádiót akarnának cserélni a kocsiban vagy manapság vennének új verdát.(Egyébként egy nem DAB+ képes kocsiban elég fejegységet cserélni, hogy DAB+ képes legyen vagy már az antennánál elbukik a dolog?)

  Amíg ezeket a kocsikat életben tudják tartani (és átrugdosni vizsgán) addig marad az FM. Mire ezek már végre kikopnak addigra meg minden verdában benne lesz a BT egység szerintem hellyel közzel és a mobilnet is csak jobb lesz, gyorsabb, olcsóbb és elérhetőbb (meg ki tudja hány G). Szóval szerintem sem kár a DAB+ skippeléséért. Inkább toljanak minél több energiát abba, hogy a mobilnet olcsó és elterjedt legyen. Aztán meg mindenki hallgatja azt a netrádiót/streamet amit szeretne.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák