Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
' Tzs ,
senior tag
Jelezzétek ti is itt, [link] hogy van erre igény! Köszi
Vagy ha van köztetek fejlesztő segíthetne összerakni...
-
dannyc27
újonc
Sziasztok ha már a billentyű témánál tartunk van valakinek valami ötlete hogy hogyan lehetne telefonon a billentyű karakterek használatát valamilyen úton módon lementeni
Mint ahogy PC-n vann a keylogger progi olyan nincs telefonokra? -
Namelesske
addikt
Alig kellett 10 évet várni egy ilyen megoldásra. Túl későn jött és túl kevés. Amúgy is szerintem félre értették a "virtuális billentyűzet a halálom" mondhatom korábban. Én design, ux és prediktív szótárra gondoltam alatta. Elég ínyenc vagyok ilyen téren.
A Swiftkey egy bloatware lett a Swpe meg még gingerbread elemeket is tartalmaz a ui néhány részén. Nem követi egyik sem igazán a material guidelineokat de ez nem is lenne gond, a teljesítmény sem az igazi és az évek során kizártam hogy a hardver lenne az okozója.
Sajnos be kell látni az az időszak amikor kerestük hogyan lehet hatékonyan gépelni az érintő képernyős mobilokon már rég véget ért. Ezek a szoftverek akkor voltak menők. Mára inkább az egyszerűség és megbízható működés lett a fő szempont nem a revolutionary shiny new amazing way to type...
-
Somatom
veterán
válasz
Namelesske #86 üzenetére
Ez, így, ebben a formában nem igaz. Pl. az én telómhoz (Moto Z sorozat) is van fizikai billentyűzet kiegészítő (Mod).
-
Somatom
veterán
válasz
Namelesske #83 üzenetére
Miért nem vettél fizikai billentyűzetes telót?
-
Namelesske
addikt
Nekem halálom a virtuális billentyűzet. A Swype volt az első amivel kezdtem, de akkor nem volt vas ami memóriában tartotta volna huzamosabb ideig. Úgyhogy életem első vásárlása a Swiftkey-X volt anno amit elégedetten használtam pár évig amíg meg nem jött az új verzió ami azóta is rettenetes, meg ingyenes is lett. Ekkor váltottam Windows Phone 8-ra életem egyik legjobb virtuális billentyűzete volt. Jött a WP8.1 meg a Swype bele és már nem volt az igazi ott sem, de még mindig jó volt. Aztán vissza váltottam androidra és a gBoard szépen kiforrta magát, olyasmi lett mint az első Swiftkey-X amit vettem anno. Közben próbáltam a BB billentyűzetet is, de egyszerűen nem áll rá a kezem és a prediktív szótár sem az igazi benne.
Őszintén szólva nem nagy kár érte, néhány helyen még felbukkan egy két gingerbread design elem is benne. Elavult. -
ClioRS
őstag
Tehát eljutottunk oda, hogy megmagyaráztátok miért jobb a nyomva tartás, mint az, hogy full billentyűzet van ékezetes karakterekkel. Hogy miért, azt nem nagyon értem....
Gyorsabb úgy írni, ha nem kell semmit nyomva tartani, eleve ott van a karakter. Próbáltam, tapasztalat.
-
válasz
#16820480 #74 üzenetére
Swype-on kétféleképpen lehet nyelvet váltani gyorsan/könnyedén:
Arról a "haszontalan" swype gombról indítasz a space-re egy húzást vagy hosszan nyomva a space-t (és utána nem felengedve az ujjad) a megjelenő kis listában az ujjad húzásával választasz egyet. Nincs szükség külön nyelvválasztó gombra.
Egyébként én két nyelvre állítva használtam mindig (angol-magyar) és kevesebb, mint 100-ból 1x tévedett abban, hogy melyik nyelvű szót húztam be... Gboard is így van beállítva, de mostanában ritkán kell angol szavakat használnom, így vele nincs tapasztalatom ezen a téren.
Egyébként a Swype régebbi verzióit könnyedén lehetett tanítani is... 3-4 rányomásra már azt a szót adta be adott húzásra első helyen, amire serényen mindig ráböktem (így tanítottam meg hangulatjelekre is)Vagy a nagyobb hülyeségeket simán töröltem a szótárból...
-
basaja
senior tag
A swype-ban egy mozdulattal tudok váltani a nyelvek között, ezt tudja másik billentyűzet? Nekem ez is fontos lenne, ha váltani szeretnék...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
nickedez89 #65 üzenetére
Tehát eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag mindent tud a SwiftKey is, csak neked nem kényelmes. Ugorgyunk.
#64: Igen, szerintem is az egyik legfontosabb beállítás ez.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
nickedez89 #61 üzenetére
A SwiftKey-nél is lehet húzogatni.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
nickedez89 #59 üzenetére
Természetesen az is beállítható, hogy mennyi ideig kelljen nyomva tartani az adott gombot, hogy feljöjjenek a plusz karakterek. Amúgy meg a rengeteg magyar ékezetes betű miatt sokkal kisebbek lesznek a gombok, én nem vállalnám be.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
nickedez89 #57 üzenetére
Hosszan nyomva tartod az adott ékezetes betű nem ékezetes párját.
-
nickedez89
senior tag
Hol van ékezetes billentyűzet a SwiftKey-ben? Én is azt használom iOS-en, de ékezetes billentyűzet kiosztást nem találtam benne!
Lehet vele ékezetesen írni, de ő találja ki, hogy mit akartam írni és nem én húzom rá az ujjam az á,é,ő,ű,í betűket sajnos.
Kár érte, sokat használtam a swype-ot! Legjobban a kis kijelzős Vodafone Smart II telómon szuperált ahol a kis betűket lehetetlen volt normálisan eltalálni pötyögős bevitellel, viszont a swype input nagyon jól használható volt!
-
Ki is b@szott itt ki Veled? Vettél egy terméket, kifizetted, megkaptad. Vagy örök életre szóló támogatást-frissítést ígértek volna az ennek megfelelően magas vételárért?
A támogatásról is meglehetősen eltérő a véleményünk. Ha valaki munkáját megfizetem, az szerintem nem támogatás, hanem az, ami jár neki.
MaCS
-
sickb
tag
Ha valaki ismer jó alternatívát ami tökéletesen kezeli a voice type írásjeleit, ne tartsa magában. 7 éve használom ezt az appot és időről időre felteszem a gboardot, swiftkeyt de nem tudok elmenni a google magyar írásjel voicetype hiánya mellett és térek vissza Swype -ra.
-
Mr.Silkó
veterán
Sose láttam értelmét, felőlem távozhat!
-
ribizly
veterán
Bezzeg a témák fizetősek maradtak...
Csalódott vagyok. Nem az első eset, hogy kib@sznak velem.
Volt anno egy zenelejátszó, amit simán egy android verzió váltáskor kivezetett a fejlesző, majd ugyanazon a néven behozta újra. De természetesen Te hiába fizettél az eredeti verzióért. Szóval kezdem egyre kevésbé érezni, hogy bárkit is támogatnom kellene ebben az életben. -
thebear007
aktív tag
A jó èdes....ment is fel a Gboard helyette
-
S e t h
nagyúr
User Disctionary Plus alkalmazás bármilyen txt fileból beolvassa a szöveget, amit szinkronizál a gboarddal, és azonnal többszörösére duzzasztja a szavak bázisát. Én beolvasattam vele a whatsapp üzeneteimet, azóta nem nagyon téveszt még úgy sem, hogy nincs benne ékezetes betű.
Az egyesével történő szótárbővítés valóban körülményes. -
zeorsdfd
senior tag
Van még SlideIt magyar billentyűzettel is. Régebben használtam, nem volt rossz
-
aelod
veterán
TXT ből szavakat? Hogy kell azt elképzelni?
Egyszer próbáltam a hang alapú "tollba mondást" de láttam magam kívülről és hülyén éreztem magam tőle xD
Nem nagyon volt helyzet ahol kellett volna használnom, talán max kocsiban tudom elképzelni vezetés közben de én általában ha nem muszáj nem nyomkodok semmit a telefonon ilyenkor.(#43) kissati66
1.5.6.16934
-
S e t h
nagyúr
Amióta rájöttem, hogy tudok txt fileból beolvasatni szavakat, azóta pillanatok alatt ott lett tudásban a swype mellett, ezt nem hittem volna korábban.
Engem egy dolog zavar csak.A swypeban beépített hangfelismerő szoftver volt, a gboardban viszont külön kell letölteni google appot a működéshez, ami éhes az aksira. -
rvgy75
aktív tag
Huzgálós írás is jó volt benne én mégis az ékezetes betűk miatt használom ezt. Kár érte
-
zeon.hu
nagyúr
Faca...
Az egyetlen, ami teljes értékű diktálásra is alkalmas, mert ismeri az írásjeleket is (vessző, pont, új sor, stb.)
Bár jó ideje korábbi verziót használok, mert sok hiba lett a frissítések után, de ennél jobbat eddig senki nem tudott csinálni, valahol az összes többi elvérzik nálam. -
-
DonLaca@
senior tag
Szerintem a leghasználhatóbb billentyűzet. Kár érte.
A gépekben egyre több az intelligencia az emberekben meg egyre kevesebb. Szép jövőnek nézünk elébe. -
ClioRS
őstag
Kár érte, kiváló ügynök volt....
Mindig is imádtam, kár, hogy nem folytatják. Legalább adnák el valakinek, aki viszi tovább....
-
batai15
félisten
Igazából gboard és swiftkey melett nem sok alternatíva van. Ezek annyira jók és fejlettek már hogy szerintem nem is sokan használnak mást.
-
Juhaszatti
addikt
A kevés billentyűzet egyike, amit talán sosem próbáltam
Régen mindig a TouchPal telepítése volt az első, új telefonba költözéskor. De azt megölték az egyre több és egyre erőszakosabb reklámmal, olyan szinten hogy elviselhetetlenné vált. Akkor kipróbáltam egy csomót, és a SwiftKeynél horgonyoztam le. Ez most tökéletes az én felhasználói szokásaimhoz. -
Divinity
őstag
Régen ezzel indult minden telóm, örültem mikor bekerült iOS-re is, onnantól ott is ez ment.
Aztán jött a GBoard és lesöpörte, számomra azóta az az alap bár azért kár érte. -
Fred23
nagyúr
Párszor kipróbáltam, de maradtam inkább a hagyományos mellett, szóval nekem nem fog hiányozni. Ettől függetlenül kár érte, mindig jó, ha gazdag a választék!
-
safizoo
tag
Ezzel diktálok évek óta. Jobb mint bármelyik. De sztem támogatás nélkül is jó ez még.
-
Én pont arra álltam át sok év Swype után
a 3.x.x frissítések nagyon nem jöttek be, a régi verzió pedig ugyan működött, de utóbb már úgy éreztem túl ritkán találta ki mit akarok... Gboard pedig ebben egyelőre sokkal jobban működik számomra.
Ami rosszabb: a gesztusok hiányoznak (másolás, beillesztés, betűméret váltás stb.) + a másodlagos karaktereket tartalmazó szavakat sem lehet egyből behúzni (pl. Forma1, vagy a hangulatjelek ": )", ": D" ) -
-
psziroot
csendes tag
Valaki tud linkelni olyan billentyűzetet swype helyett, ahol van húzással írás és ékezetes billenyűk is? A mesterséges intelligencia nem bír el a magyarral, amíg nem tudja kitalálni, hogy "szeles", "széles", vagy "szelés". Ezért kellene a magyar kiosztás is, amit a swype tud.
-
Nem gond, ha nem nevetsz, hidd el én sem kezdek sírni a megjegyzéseden.
Főnököd pedig piszkálhatna kicsit a beállításokban, mert vannak ott még tanulást segítő izgalmas, ügyes opciók - amit ezek szerint nem használ. (jó hír, hogy mégsem fogyatékos a főnököd sem... )
Ez elmagyarázom neki nagyon szívesen. Telefonon elér, és a szokott BBM-en is. -
aelod
veterán
válasz
Plazmacucci #18 üzenetére
Pont ezért nem frissítettem azóta sem
-
RIP. kb 4 éve vásároltam meg, akkor nagyon fasza volt, minden ragozást ismert. Aztán jött egy törés, jól szétb@szták, egyfolytában idiótaságokat ajánlott fel, nem is volt többet használható. Kár érte, jó ügynök volt.
-
zeorsdfd
senior tag
A Gboard nem tudja ugyanezt? (húzással gépelés)
-
MikeWazowski
veterán
Sose használtam.
Swiftkey mellett miért kellett volna? -
Nekem valahogy nem jött be, pedig többször is megpróbálkoztam vele, volt, hogy hosszabb időre is. Ennek ellenére mindig lassabban ÉS sokkal több hibával írtam, mint pötyögve.
De tudom / látom, hogy másoknál meg verhetetlen jó megoldás.
MaCS
-
Itt a videó a lényegéről. https://youtu.be/NK0LddWJ6oY
Mi ezt használjuk természetesen.
-
Somatom
veterán
Íme a példa arra, hogy a mesterséges intelligenciának vannak hátulütői.
-
A frankó, eredeti pöckölős Blackberry billentyűzet mindent visz.
Ez a kavirnyázás nekem nem jött be. Anno symbianon próbáltam... Repülős karakterek ott jobbak voltak. -
aelod
veterán
Na b+
Az az első, hogy ezt felteszem egy új telefonnál... -
PowerBuldog
veterán
Kár, kedvenc billentyűzetem évek óta.
-
total90
veterán
Soha nem is használtam, szóval megleszek nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az ujjhúzós, érintőképernyős bevitel egyik legfontosabb szereplője nem frissül többé, a fejlesztők inkább a mesterséges intelligenciára koncentrálnak.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- ELADÓ SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB
- Eladó ARCADE ATARI Gamestation Pro - RETRO játékkonzol 200+ beépített játékkal, ÚJ,bolti ár alatt!!
- Százezrekkel ár alatt! Új bontatlan magyar bill asus zephyrus 2024 es modell! Oled , ryzen AI 370hx
- Umax VisionBook N15G Plus laptop, új, Magyar Windows
- AMD Ryzen 9 7950X3D Gaming Processor 3 év Ipon Gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- Apple AirPods Max (2024), Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest