Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Valószínűleg a szakmai hírnevüket felhasználva fokozatosan Online magazinná kellett volna válniuk. Havi rendszerességgel nem lehet felvenni a versenyt a naponta hírt adó s heti több nagyobb cikket készítő portálokkal. A ph! teszteket olvasva még azt sem lehet mondani, hogy részletesebb lenne a papír alapú média.
Az oldalhoz tartozó és írásokból elérhető/nyitható fórumtémák is nagyban növelik a komfortérzetet. Keresni is könnyebb egy online rendszerben... (bár még ezen lehetne finomítani).
Béke poraidra Computer Panoráma, sokat tanultam belőled annak idején.
-
tkazmer
addikt
szerintem hosszabb távon az egész nyomtatott sajtóban nincs már nagy lehetőség, ennek előszele, hogy a papíralapú it újságok bajban vannak, ugyanis ezeknél a célcsoport számítógépet biztosan használ, és akkor már inkább olvas az interneten ingyen de hasonló minőségben
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Wolverine
félisten
Uhh. Elolvastam az sg-s cikket is... durva. (viszont abban igaza van, hogy a magyar újságírás mellett szépen elrohant az internetes tartalom, csak még mindig nem vették észre...)
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
pandor
tag
1. Amíg a lapár nem áll be a reális 700-900 Ft szintre, nem tudom sajnálni őket. Visszaélnek a helyzetükkel, csak CD/DVD melléklettel forgalmazzák a lapot irreális áron. Ezek a mellékletek ma csak alibi értéknövelő tételek. Éveken keresztül vásároltam a lapokat, (már egy jó ideje nem teszem) és a fenti összeget ma is kifizetném, mint ahogy kifizetem más havi magazinokért. A hozzáállásuk zavar...
2. Célközönségük a netet aktívan használja, így az általuk havi késleltetéssel lehozott anyagok már rég nem aktuálisak. Egyedül az olyan térségekben rúghatnak labdába, ahol a net nem hozzáférhető -
lúzer
veterán
én szeretem a pcworldot
cég fizeti elő nekem
és legális a nod vele, tehát egy tízessel olcsóbb az újság, mint ahogy látszikMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Lehet, hogy az sg.hu írójánál elszakadt a cérna, azonban úgy vettem észre, hogy a megállapításai nagyrészt helytállóak.
Érdemes megnézni a CHIP pályafutását. Anno amikor elkezdték kiadni, a célközönség a félprofesszionális és professzionális felhasználók/rencergizdák/programozók voltak. Aztán jött a szakadás, amikor a szerkesztőség nagy része távozott és megalapította a Magyar PC Magazint. Egy darabig követték a korábbi CHIP irányvonalát, aztán ahogy kezdtek visszaszállingózni a korábbi CHIP-hez a régi cikkírók, úgy esett a színvonal; tapasztalat nélkül írtak hardverteszteket olyan dolgokról, amiket a büdös életben nem használtak, de mivel nem a márkás cuccok közül való, ezért biztos nem jó. Az irányvonal is változott, a célközönség már a kezdő felhasználók közül került ki - mindeközben pedig stukákat megszégyenítő zuhanórepülésbe kezdett az eladott példányszám, be is csukták a boltot.
Az új CHIP jó darabig megint színvonalas cikkeket jelentetett meg, aztán megjelentek a Tippek-trükkök Windowshoz, MSO-hoz és a színvonal elkezdett csökkenni. Ezen rovatban megjelent írások már 1000 más alkalommal is megjelentek, ráadásul az interneten is számtalan helyen megtalálhatóak. Elkezdték átvenni a külföldi cikkeket, amik nagy része semmit nem ér (így sikerült megfogalmazni ugyanazon számban azt is, hogy a Vista jó, meg azt is, hogy rossz). Az utóbbi időben a százegynéhány oldalas újság elolvasása nem tartott tovább 30-60 percnél, az érdekesség már csak az újság végén lévő CSI maradt.Érdemes lenne a nyomtatott IT-sajtónak is elfogadni a technikai haladás tényét és utánamenni annak, különben roló lesz...
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
Egyvalami azert akad, ami a nyomtatott sajto mellett szol. Budira papir alapu ujsaggal jobb menni, mint notival. Meg vonaton is konyebb egy ujsagot lapozgatni, mint mobilinternetrol vadaszni a dolgokat. Es kenyelmesebb is.
Teny es valo, miota napi szinten PH-t nezek azota leszoktam a nyomtatott sajtorol, neha neha veszek alt PCWorldot, egy-ket erdekes szoftvert el szoktak rejteni, amiket magamtol nem biztos, hogy megtalalnek.
Egyebkent nagyon hianyolom, hogy nem x86 kornyezetu termekek mo-n nem elerhetoek. Pl anno volt nagyon jo kis ujsag a CAD Vilag, ami mara Autodesk Inventor promoanyagga valt. Ez is szomoru kepe a magyar It sajto nyomtatott helyzetenek. Es azert a netes oldalak mindegyike sem jo.
-
kurokana
csendes tag
Elolvasva a cikkeket - az sg.hu-t és a mediablogost is - szerintem a rendezvényen egyértelműen a businessmaneknek szóló lapokról volt csak szó, és nem a usereknek szóló lapokról. Ezért nem hivták meg az online sajtót se. A Chip, Pc World a usereknek szól. A hwsw, sg.hu stb. is.
A ComputerWorld és az ITBusiness pedig a businessközegnek készül. Az zárt világ. Az utóbbi két lap fő funkciója az, hogy lefotózgassa a menedzserek ábrázatját - a szemüvegkeretdivat pl. jól bemérhető e fotók megtanulmányozásával... - , és aztán a menedzserek megnézegetik egymást a lapban a fotókon. Amelyik menedzsernek több pénze van, arról többet irnak, több cimlapon szerepel. Ezek a lapok nem a usereknek szólnak. Ez ugyanaz a kategória, mint a Piac-Profit, a CashFLow, a Managermagazin, stb. Aki sokat fizet, arról sokan irnak újságcikknek álcázott reklámriportot. Meg sok "év etikus-kritikus- tipikus- cinikus... hipermenedzsere" dijat tud vásárolni magának.És nemcsak arról van szó, mint amit az SG.hu ir, hogy kilóra megveszik az ujságírókat - a pletykák szerint elég olcsók..... -, meg, hogy 'ha hirdetsz, nagy cikket irunk rólatok'.stb.
Az ITBusinessnek most egy rakás top-informatikus a tulajdonosa lett. Könnyen elosztogathatják egymásnak a top-leaders meg top-awards stb. plecsniket. És az általa tulajdonolt szerkesztőségtől akkora és olyan cikket meg cimlapfotot rendel X meg Y topmenedzser, amilyet akar.Csak miért nevezi ezt az INFORUM újságírásnak? A "corporate magazin"-oké gyorsan bővülő piac, ezeket a reklámlapokat oda kell sorolni. Egyszerűen nem értem, miért ült be egy ilyen közegbe a HVG-s főember.
-
rii
nagyúr
részemrôl már 96-ban váslásgba taszítottam volna a szakma sajtót.
soha nem felejtem el, emnnyire lehangoló volt látni egy cikket egy nyomtatóról, majd melleette ugyanazon termékrôl egy a/4s hirdetés is... és ez ugyanatzon ujságon belül még vagy 8-10x meisméltôdött, csak monitorral, scanner-rel bla-bla-lala
tudom tudom
pénz
fákkpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tkazmer
addikt
ok, en budin nem olvasok, vonaton pedig alszom, bar szo se rola, eves szinten a ket kezemen meg tudom szamolni, hogy hany alkalommal utazok vonaton.,..
persze, egyeb hireket, illetve komolyabb cikkeket meg mindig szeretek ujsagokban olvasni (national geographic, sailing magazin, + gazdasagi ujsagok), de alapvetoen atalltam az internetes mediara.
az mondjuk igaz, hogy sokan nem szeretnek kepernyorol olvasni, szamukra nem alternativak a netes ujsagokúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
kisninja
őstag
Igen a budin olvasni jó.... de átszoktam a reklám meg a bevásárlos újságokra. majd jön az
e pair csak azzak nehezebb a dolgunkat végezni ha nincs budipair
mod: semmi sem lehetetlen.Én sosem szoktam rá egy sajtó termékére sem... marad a net az friss és ingyenes.
[ Szerkesztve ]