H​ir​detés

2018. április 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23) imibogyo válasza Rover623 (#19) üzenetére


imibogyo
(PH! kedvence)

Nem teljesen értem (főleg a zárójeles részed után), hogy akkor ez egy ellenvélemény-e, vagy sem... Mindenesetre én egy percig sem gondolom, hogy ez így van. Csak leírtam a saját véleményemet, meglátásaimat.

Sógoromnak egyébként volt szerencséje tavaly kijutnia Japánba 3 hónapra és azt mondta (amin neki is megakadt a szeme, mivel a szakmája is IT vonatkozású), hogy attól függetlenül, hogy ugyan ő egy jobb módú üzletember 4 tagú családjához került, mégis a háztartásban összesen úgy 7 darab látszó, "sugárzó" kütyüt tudott csak összeszámolni (1 wifi router, 4 telefon, 2 laptop, volt még ott sok kütyü azt mondta, de mindegyik kanócos volt). De általánosságban is egy sokkal technika-függőbb kép lebegett a szeme előtt még itthon amikor a japánokra gondolt, mint amit kint tapasztalt. Ezzel szemben például nálunk legalább két-háromszoros mennyiségű kütyü van csak a saját 5 tagú háztartásunkban (7 telefon, 4 laptop, 2 wifi router (egyik AP), 2 wifi-s TV, 2 wifi-s box, 6 wifi-s kamera stb.).

Így értettem és erre alapoztam amit mondtam/gondoltam. Egyáltalán nem mondtam, vagy gondolom, hogy az ilyen népek elzárkóznának a technikától, sőt, csak valahogy neki is az volt a kinti tapasztalata, hogy nem veszik magukat annyira körbe vele, nem határozza meg úgy az életterüket, mint mondjuk nálunk... Lehet, hogy nulla összefüggés van a kettő között, de logikusan az ember csak a "saját", vagy közvetlen élményeiből tud véleményt alkotni.

A statisztikára visszatérve evidens dolgokat mondasz, Chruchill is megmondta már ugyanezt, ettől függetlenül statisztika nélkül is úgy érzem (például a saját családom 3 generációnyi emlékezetére alapozva is), hogy generációnként egyre több lett a családban a rákos megbetegedés. Szerintem ez sem véletlen. És egyébként egy dolog biztosan nem számított a statisztikában amit írtál, az pedig a népesség száma, mivel ezek az adatok 100.000 emberre vannak vetítve pontosan ezért, hogy egy 10 milliós Magyarország és egy 1000 milliós lakosságú másik ország is összehasonlítható legyen.

Apum egyébként 10 évig volt lokátoros, majd otthagyta a honvédséget, de akik ott maradtak ismerősei jóval tovább, azoknak jelentős százaléka rákban halt meg (úgy 2/3-aduk). Lehet ez is a véletlen műve, de ilyen nagy arányoknál én már ebben nem hiszek. Persze ez szigorúan magánvélemény, mindenki azt hisz amit akar. :K

_cHAos_: én csak kép alapján kerestem (vagyis a rajta lévő szöveg fogott meg), de itt van a forrás.

(#22) dabadab: és igaz ez minden más sugárzó technológiára is? Például pont a cikkben lévőre is? Komolyan kérdezem, mert érdekel...

[ Szerkesztve ]

Olyan kétségbeesetten néztünk egymásra, mint Noé a harmadik tehénnel...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.