Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
Ahogy jönnek a (pletyka) képek úgy néz ki lesz még egy (külsőleg) Chromium szintű böngésző.
-
ceia
őstag
válasz
sz.balazs.95 #162 üzenetére
A régi képkereső
Aki tud rá jobb megoldást, jöhet.. Google Images
-
vicze
félisten
válasz
#40553216 #157 üzenetére
Miért járna bünti? Saját szolgáltatásaikkal azt csinálnak, amit akarnak. Nyugodj meg az MS is ugyan úgy "diszkriminálja" időnként a többi böngészőt, mivel ActiveX nélkül azért jó pár dolog nem megy/ment, vagy máshogy működik/működött. Ahogy Apple estében is bizonyos dolgok csak Safari bizonyos verziójából elérhetők.
A web egy nagy szemétdomb és egyre nagyobb lesz, a valóságban a szabványosítás helyett egyre szabványtalanabb lesz. A sokat átkozott Flash helyett jött a HTML5+CSS3+JS hármas, aminek az erőforrás igénye(RAM és CPU is) kb. duplája és mindenki tapsol neki... -
sz.balazs.95
veterán
hát csak a felületet cseszték szét az utóbi ~1-2 évben.
régen volt egy tök jó fekete sáv, és minden szépen bele volt rendezve.
Most ilyen menü szerű izé van ami épp csak a fontos dolgokat nem tartalamzza.
vagy pl. a Google képkeresőből sem lehet csak úgy visszalépni a normál keresőbe.Akárhogy is, jelenleg a Bing felülete sokkal inkább használható, mint a tróger kuglié.
-
tlac
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #160 üzenetére
google kereső, az még jó
-
sz.balazs.95
veterán
Miért, van olyan Google szolgáltatás, ami jól működik?
-
-
vicze
félisten
válasz
#40553216 #151 üzenetére
A HTML5-nek jelenleg kb. 0 köze van a Google oldalakkal való kompatibilitáshoz. Egyszerűen Google userAgent alapján diszkriminál mindent ami nem a legújabb Chrome és kész. Ha Chrome-nak álcázod a böngésződ, gyorsabban töltődnek be az oldalak + nem hibásan elbaszva működnek... Érdekes mi?
Persze megvannak a kifogások, hogy miért csinálják, de akkor is kb. kapják be.
Mostanra a Chrome az, ami 5éve az IE6 volt, az internet rákfenéje, amit legszívesebben kiirtanák a francba, se nem szabványkövetők, se nem törekszenek kompatibilitásra mással. -
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #149 üzenetére
„A googlet pedig meg kellene büntetni keményen, amiért a többi böngészőben nem olyan jó a felhasználói élmény a szolgáltatásaiban, mint chromeban, és biztosan nem a többi böngésző tehet róla...”
Amennyiben bebizonyosodik, hogy való a Google tehet erről, akkor igen. De ha ennek csak egy fikarcnyi köze is van ahhoz, hogy a webes szabványokat melyik böngésző milyen módon vagy mértékben valósítja meg, akkor nem nagyon lehet. Pl. a html5 megfelelés jelenleg így áll:
Chrome 512
FF 475
IE 376
O/A 504
Safari 429 -
válasz
CyberPunk666 #149 üzenetére
Opera? Maxthon? Meg lehetne még sorolni. Azokat is próbáltad?
-
CyberPunk666
senior tag
Nincs egy normális böngésző sem, amin minden működne.
FF-el szarok a yt videók (mikrolag), és aránytalanul zabálja a gépet. A funkciók sem mind megfelelőek a chrome-hoz képest. Nem mindenhol működik a honlap nyomtatása rendesen.
chrome esetében nem lehet oldalra helyezni a lapokat, vannak oldalak, aminket nem tud megjeleníteni helyesen.
IE-ben tiszta szívás, hogy a jobb gombos menü buta, nem jelenik meg benne minden normálisan. Addonok nélkül meg úgy az egész buta és testreszabhatatlan.
Szóval van mind a 3, hogy minden működjön. De az oldalsó lapokkal az FF nyerte az elsődleges böngésző címet.
A googlet pedig meg kellene büntetni keményen, amiért a többi böngészőben nem olyan jó a felhasználói élmény a szolgáltatásaiban, mint chromeban, és biztosan nem a többi böngésző tehet róla... -
törölt tag
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #144 üzenetére
oda nem tudom. (lehet megoldható, nem használom olyan sokat)
de a Firefox címsorába meg lehetne adni egy hotkeyt hozzá. és akkor abban keresne.
az IE címsor megoldását csak példaként hoztam fel, lévén ez a topik az IE-ről szól, de koránt sem tökéletes.
Mozilla viszont megcsinálhatná ezt jobban, pusztán azzal ha ezt a kiegészítőt beépíti (és tökéletesíti) a böngészőjébe. -
törölt tag
No, de. Van pl. ez az oldal (amit az FF kereső sávjában simán egy kattintással adok a többihez):
Ezt hogy rakom bele az IE-be, hogy a címsávban tudjak egyből ebben keresni?
-
Воланд
titán
"A keresősávnak van előnye, ahogy már leírták itt azóta. Rendszeresen használok több keresőt. A beírt szóra egymás után rákereshetek több keresővel is, csak át kell állítani hozzá, két tattintás. Pl. ha egy telóról akarok többet megtudni: Google kép, Google, Youtube. (aztán még Mobilaréna is
) A címsor meg csak azzal keres, ami az alapbeállítás."
ie-ben ezeket tudod hozzaadni es maris egy kattintas a kereso atallitasa.
-
ceia
őstag
Nekem az a képből kilógó aljú gomb akkor sem tetszik. Az új tab gombon meg nincs "+" jel... ennyire minimál?
A keresősávnak van előnye, ahogy már leírták itt azóta. Rendszeresen használok több keresőt. A beírt szóra egymás után rákereshetek több keresővel is, csak át kell állítani hozzá, két tattintás. Pl. ha egy telóról akarok többet megtudni: Google kép, Google, Youtube. (aztán még Mobilaréna is) A címsor meg csak azzal keres, ami az alapbeállítás. Nem tudom, hogy működik ez az első karaktert beírok a keresőhöz és utána a keresendő szót dolog, mert nekem nincs ilyen. Különben leteszteltem, rákerestem egy szóra címsorban és keresősávban is, utóbbiban gyorsabban kijött az eredmény. Gondolom a címsorban előbb még értelmezi hogy mit akarhatok, a keresősávban meg eleve KERES, mert az a dolga. Van a könyvjelzőim között néhány kedvenc weboldal, de 2500+ van összesen, tehát kizárt hogy mind a kedvencem lenne
-
sz.balazs.95
veterán
nem tudtam, hogy van ilyen menü az IE-ben, mivel Firefox-ot használok, csak azt ismerem, hogy a jobb felső sarokban van egy ilyen lenyíló menü, és a fórumtárs hozzászólásából azt szűrtem le, hogy másfajta nincs is.
Ilyen Altra előjövő menü egyébként van a Firefox-ban, illetve a képernyőképet is más miatt szúrtam be, nem emiatt.
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #136 üzenetére
a kettő nem üti egymás amit te írsz.
pl. amit én használok a Firefoxhoz, InstantFox addon, azáltal a külön keresősávban lévő összes eddig hozzáadott keresőszolgáltáshoz lehet hotkeyt rendelni, így pl amazon, beírod a címsorba hogy "a" (majd szóközt nyomsz) és a keresett kifejezés. máris nem kell váltogatni, csak abban keresel amiben akarsz. de ez is kivételes, mert legtöbb esetében, a kulcsszavakra megfelelően kijönnek a találatok amiket szeretnél. kivételek persze az olyan oldalak mint az ncore stb.ez gyorsabb mint a külön keresőben egérrel kiválasztás.
de itt nem az volt az eredeti felvetésemben a lényeg hogy gyorsabb legyen, hanem hogy legyen már a Mozillában is ez, ha a többi tudja. lehet hogy nem fogja mindenki használni, de kihagyni egy olyan featuret amit a konkurencia tud, balgaság. -
törölt tag
Mert pl. végtelenszer gyorsabb? Mert előfordulhat, hogy van olyan kereső, amit valaki sokszor használna, de azt sem a Google, sem a Bing nem dobja fel az elsők között, mondjuk az első oldalakon sem. Rengeteg ilyen speciális kereső van. Az FF,hez most 3368 add-on. Pl. Amazon, ebay, vagy akár az Országos Széchényi Könyvtár. Rengeteg olyan van, ahol nem kell külön telepíteni add-on-t. Csak egyszer betöltöd az oldalt, és az add-on hozzáadásának lehetősége máris adott.
-
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #125 üzenetére
Ahogy írták, ehhez nem kell külön kereső, több böngésző is tudja, hogy beírsz egy betűt vagy szót, és akkor azzal keres. Mellesleg az IE címsorához választhatsz vagy 60 keresőszolgáltatás közül. Telepíted az IE galeryből, aztán nyomod a címsoron a lenyilat és az ikonokból arra böksz, amivel akarsz keresni. De úgy emlékszem van add-on a betűs módszerre is. Szóval nem kell ehhez külön keresődoboz.
Nem, nincs irónia. Én tudok használni több felülette alkalmazás. Én nem akarok egy alkalmazást megváltoztatni, hogy ugyanolyan legyen, mint a konkurenciája, csak mert nekem csak az a jó. Különbség.(#123) sz.balazs.95:
IE-ben van menüsáv. Nyomsz egy Alt-ot, vagy beállítod. Amit nálad a képen látok, az nem menü sáv, hanem egy full leegyszerűsített, érintésre optimalizált menücske, ami aztán ablakokat nyit mindenhez. Nekem bármelyik jó, csak találjam meg, amit mókolni szeretnék. Hogy ez most ikonos, mint nálad a képen, vagy szöveges nyílik le fogaskerékből, mint az IE-ben, az mindegy. Manapság a mobilozás miatt az ikonozás lett a "menő".Ha nagyon a felületen kéne átszabni valamit, akkor toljuk balrább a jobboldali három piktogrammot, és kerüljön a helyére az ablakkeret három gombja, mert értelmetlen az az üres terület. Igen, szoktam sok tabot is használni, mégis elférek a címsor mellett, de áthelyezhető alá, ami akár fölé is kerülhetne.
-
vicze
félisten
Ez már egyénfüggő kinek mi fontos én nem használom az instant search-öt egyáltalán, nekem kb. haszontalan. Persze legyen meg jó, csak nem hiányolom ha nincs.
@tomtyi: FF-ben is meg talán már minden böngészőben van már az Operából átvett kulcsszavas keresés, ami annyiból áll, hogy egy meghatározott szót(1 betűt) elsőnek írsz és az alapján keres egy adott szolgáltatásban, ez a keresőszolgáltatásoknál tudod állítani, így a több keresős dolgok némi tanulással kiváltható.
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #132 üzenetére
de én nem akarok húsz keresőszolgáltatás közül választani, minek? a google megtalálja a wikit, a bing is, stb.
szóval nekem az hasznos most is a külön keresősávban hogy elkezdem gépelni hogy "rántott " és valószínűleg első talált hogy csirke, akkor nem írom végig, csak nyomok egy tab-ot kiegészíti, és enter. ezt tudja a FF külön keresősávja, és tudja az IE címsora (meg szerintem a chrome is, bár azt már rég használtam). alapból ha csak címsort használok a FF-ban akkor végig kell írjam a keresett kifejezést, elgépelésben nem javít azonnal tab nyomásra, és utána jön az enter.
számomra két dologra jó a külön kereső, 16:9-es monitoron helyfoglalónak, illetve ha egy olyan oldalról akarok indítani keresést, ahonnan nem szeretnék ellépni, akkor a külön keresőt használom, ami be van állítva hogy a keresés eredményét külön fülön jelenítse meg. -
törölt tag
Értem. Csak ez nem igaz. Mert ha valamit keresek, akkor ugyanúgy a beállított keresőszolgáltatás alapoldalára az alaptalálatokra megy, mint az IE. Az téveszthet meg, hogy így nem sorolja a keresőlista találatait. Az IE-s megoldásnak annyi az előnye, hogy néhány karakterrel kevesebbet kell beütni. Ha azonban egy másik keresőben akarok keresni, akkor nem az adott keresőt (mondjuk ha beütöm, hogy wikipedia, akkor nem a hu.wikipedia.org-ot) hozza fel, hanem az alapértelmezett kereső találati listáját, ahol még külön kattintok, majd akkor gépelhetem, amit keresek. A FF-ban a külön keresősávba beírt dolgot akármelyik előre felvett keresőben kereshetem egy klikkeléssel. Nem kell még külön a keresőt keresni. Szerintem ez gyorsabb.
Pl. ha azt ütöm be, hogy "amerika kapitány (hu.)wikipedia(.org)", akkor természetesen nem a magyar Wikipédiára dob, csak a Bing találati listájába.
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #127 üzenetére
úgy értettem hogy kettő az egyben keressen, mert a Firefox címsor alapból csak a böngésző előzményekben és könyvjelzőkben keres, de a kiválasztott keresőszolgáltatásban nem. azt csak a keresősávban tudja. (instant search)
az IE címsor meg több ennél, dob google vagy bing vagy ami az alapértelmezett keresőd, annak a találati ajánlatait. nekem ez hiányzik már nagyon rég óta a Fox-ból. persze kieg-et telepítve elérhető hasonló.
lehetne opcionális ez a dolog, vagy about:config kapcsoló révén, vagy aki behúzza a keresősávot a testreszabásban, annak ez a funkció aktiválódna a címsorában cserébe. -
vicze
félisten
válasz
sz.balazs.95 #123 üzenetére
Az omnibárnál idegesítőbb dolgok kb. nincs a világon, ha valaki sokat keres. Keresősáv tekintetében számomra az Opera 12 az etalon, a FFxx máshogy működik, O-ban laponként van a keresősáv, míg FF-ben ablakonként.
A lényeg, hogy ha valamire keresni akarsz az adott oldalon, akkor ne kelljen 4-5 betűt kimásolni azért, hogy az adott oldal megmaradjon. Ha meg több dologra akarok keresni, akkor jön X oldalt kell megnyissak és másolgassak. Egy keresőbárhoz képest, ahol az adott oldalt látva beírom amire keresnék, és új lap nyílik az eredménnyel, egyszerűen sokkal gyorsabb és hatékonyabb.
Vagy használod vagy nem, de a keresősáv hatékonyabb minden szempontból, arról nem is beélve, hogy különböző keresőket tudsz így használni. -
törölt tag
„A külön keresőt sosem értettem, miért ragaszkodnak hozzá.”
Pl. emiatt?„Az, hogy te nem tudsz váltani, ragaszkodsz egy megszokott dologhoz, nem jelenti azt, hogy csak az a jó, illetve, hogy másoknak is az a jó.”
Az előzőek után nem érzed ironikusnak ezt a mondatodat? Csak az újdonsága miatt nem lesz jó egy dolog. -
DS39
nagyúr
van rendes menü az IE-ben, pont mint a Firefoxban, ALT gombot megnyomva előjön, de a fejlécen jobb klikk menüben fixálható, hogy mindig legyen jelen.
Legyen keresősáv, a címsor nem az!
de haladni kellene a korral a Mozillának is, mert a címsor legyen multifunkciós, minden böngésző tudja ma már csak a Firefox nem. (csak kiegészítő telepítése után, de az nem az igazi, ebben az IE-s megoldás jobban tetszik)a többi problémád design kérdés, vagy tetszik vagy nem, egy biztos az új IE sem lesz olyan testre szabható mint a Firefox, egyszerűen nem ez a profiljuk, ahogy a Chromenak sem. a kedvencek, könyvjelzők stb megfogalmazás nem mindegy?
én meg ha böngészek nem olvasok könyvet, akkor miért könyvjelző? inkább kedvenc az a weboldal, mint egy képzeletbeli könyv egy lapja. -
sz.balazs.95
veterán
használhatóság és dizájn szempontjából amit írt, a menüsáv egy legördülő menü helyett, az tényleg sokkal használhatóbb és jobb megoldás.
A külön keresősávot én sem igazán értettem.
mondjuk én úgy oldottam meg a Firefox-ban, hogy az úgy menüben a tetejére raktam, bár igazából csak azért mert úgy jól néz ki, meg így ellenőrizni tudom, hogy nem-e állítódott-e el a kereső -
Khan13
senior tag
A vissza gomb pont ugyanabban a magasságban van, csak nagyobb...Jó sokáig írtam ezt a hsz-t, akkor még nem volt ott az előttem lévő
Amúgy a leírásod pont ugyanaz, amikor a Windows Phone-nál leírják az Androidot, hogy ilyennek kéne lennie. Az, hogy te nem tudsz váltani, ragaszkodsz egy megszokott dologhoz, nem jelenti azt, hogy csak az a jó, illetve, hogy másoknak is az a jó.
A külön keresőt sosem értettem, miért ragaszkodnak hozzá. Konkrétan semmivel nem tud többet, csak a helyet foglalja. A többi design problémára nem reagálok külön, de azokkal sem értek egyet, mint alap elvárás. Szerintem nem kell minden egyforma legyen. -
ceia
őstag
Nekem hiányozna az ABP és DTA minimum, és a Firefox Page Info-ja. Fontos, hogy legyen rendes menü, amin egyből egy adott almenübe léphetek be, ne csak egy gomb legyen, amire kattinrva jön aztán elő a menü.. A TAB-ok a főablak tetején legyenek, és legyen rajtuk bezárógomb. A vezérlőgombok lehessenek bal oldalon a címsor előtt, és ne legyenek a címsorban!? és jobb oldalon sem. Kell külön stop és frissítés gomb. Legyen keresősáv, a címsor nem az! A könyvjelzők nekem nem a kedvenceim.
Most hirtelen ennyi, ami kéne ahhoz, hogy IE-t használjak valaha. Biztos van amit tud ebből, de hogy mindet sosem fogja, arra a fejem tenném. De a Firefox tudja
Van amit már csak kiegészítővel, de meg lehet oldani.
Tudja valaki, hogy a "vissza" gomb miért van úgy lecsúsztatva, hogy a körív alja lecsípődik? Pedig simán elférne följebb is. Ez valami "design" lenne à la M$? Úgy néz ki, mint amit hirtelen odahánytak aztán ott maradt. -
BazsiBazsi
aktív tag
Így is elég light a mostani IE. Jó lesz ez, ha lesznek rá rendes addonok áttérek
-
Zola007
veterán
végre
-
Garada
őstag
Eddig csak arról volt szó, hogy teljesen új nevet kap, kíváncsi leszek mi fog kisülni ebből.
-
csixy
addikt
Jó már meggyógyítottam.
Azért nem működött, mert ezt bekapcsoltam.Egyenlőre maradok a lassú, gyenge gépen fel - le ugrándozós képernyőjű firefox mellett. Nekem az a jó.
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #108 üzenetére
Olyan ismerősöm nekem is van. Idősebbek már, aztán az XP-vel is még most ismerkednek, szólt a családfő a fiának, hogy szeretne Internetezni, bekötöttek egy 10-es Netmánia M-et, a fia pedig odaadott egy 2000-ben vásárol talán 500 Mhz-es de Celeron gépet, elsőnek 256 MB RAM-mal, amit tervbe volt véve, hogy 512-re feltornázik, de nem tudom már, hogy ez sikerül e. Az biztos, hogy borzalmasan lassú volt az XP is rajta, mert mondta, pont emiatt említette, hogy kellene bele még 256 MB RAM. Na egy ilyen konfigurációra korszerűbb Windows-t esélytelen, Linuxot meg megint, mert az XP-vel is alig boldogult, felhívott, hogy ezt vagy azt hol találja benne, meg mit hogyan lehet elérni. Az ilyen esetben érthető.
A durva nem is ez, hanem az a felhasználó, aki erősebb konfigon, amin vígan futna a Windows 7, azon is XP-zni fog
(#109) sz.balazs.95: A Firefox nyilatkozatával nem találkoztam, csak a Google által megfogalmazottal.
(#110) DS39: Chrome-nál a posztomban leírt konfignál lényegesen erősebb gépnél is beköszöntött már a záróra. A fia egyik gépe, amit még én adtam el neki, így járt például a Chrome-mal:
ASUS A7V8X-X LAN alaplap, AMD Athlon XP 2200+ Tbred, 1,5 GB RAM.
-
DS39
nagyúr
válasz
#41133696 #107 üzenetére
amúgy azok akik XP-znek, nem fogja igazából érdekelni őket, hogy régi Chrome böngészőjük lesz hozzá.
legalább is gondolom úgy fog ez történni, hogy majd nem jön ki rá több frissítés, azt annyi. attól még használható lesz, max lesz egy figyelmeztető üzenet egyes oldalakon, hogy elavult böngészőt használ stb. -
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #105 üzenetére
A Chrome 2015 áprilisig támogatja az XP-t, ha azóta nem változtatták meg.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
gyurkikrisz #99 üzenetére
Aláírás +1
-
DS39
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #100 üzenetére
szerintem se sok fejlesztőcéget érdekel ma már az IE8-ban és elődeiben való megjelenés. miért? mert aki XP-t használ, az is vagy Firefox-ot vagy Chrome-ot használ böngészésre.
amúgy standard funkcionalitást tekintve szvsz a Maxthon manapság a legjobban használható böngésző. (kiegészítők nélkül ez a legokosabb, nagyon praktikus dolgok vannak benne)
-
anorche1
őstag
válasz
Véletlen elütések, amiket a szöveg rövid átfutása közben nem veszel észre, ellen jól jönne.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Ha nincs az IE-ben, akkor az kizárt, hogy fontos legyen.
-
fordfairlane
veterán
Hát tegyük fel, hogy Win 7 egy idő után tényleg megragad az adott IE verziónál, miközben a 8.1 meg a win 10 frissül. Akkor a Win 7-nél megint ugyanaz lesz, mint az XP esetén. A Microsoft széttárja a kezét, hogy hiába elterjedt, a korporétpoliszi üti ezt. A többiek szopjanak csak, és ők vegyék rá a váltásra azt a sok, neveletlen felhasználót.
Felőlem egyébként csinálják csak, de nehogy már még örülnöm is kelljen.
-
ddekany
veterán
válasz
fordfairlane #97 üzenetére
Az MSIE-t nem elég utálni... ÍRATNI KELL!
-
fordfairlane
veterán
válasz
sz.balazs.95 #94 üzenetére
Nincs gond, legfeljebb az IE továbbra is utált lesz számomra, meg a többi fejlesztőkollega is kerülni fogja. Ez nem gond, hanem a szoftverek organikus fejlődése.
Ja persze, váltani köll. Amíg az MS-nél a rendszer a platform, nem a böngésző, addig ne várjanak tapsvihart.
-
ddekany
veterán
válasz
sz.balazs.95 #94 üzenetére
Na most muszáj értetlenkedni? Csak az számít, hogy mekkora részesedése van, mert ettől függ, hogy minden weboldalt működőképessé kell IE8-on tenni, vagy sem. Az IE8 leváltás, amiből az XP-sek kimaradtak, ráadásul elég sokkal a hivatalos XP támogatás lejárása előtt volt. Amúgy, a lényeg, hogy most ezt el fogják-e játszani majd a 7-el is... Ha igen, akkor nem büntették őket az emberek eléggé.
-
-
ddekany
veterán
"A böngészőket nagyjából a támogatott Windowsok kapták meg visszamenőlegesen"
Mondjuk nem hánytorgatom az XP ügyet, pedig iszonyat tetű húzás tőlük, és még ma is elég jelentős a részesedése. Csak aztán ha ezt megint eljátsszák a Win 7-el, akkor megint miattuk fog szopni az összes weboldal készítő világon... (Én ezért az egész eddigiért 10 évre kiállítanám őket vagy valami ilyesmi. Csak hogy látszódjon, ezt nem éri meg csinálni.)
-
anorche1
őstag
Remélem lesz benne végre magyar helyesírás ellenőrző.
-
válasz
sz.balazs.95 #89 üzenetére
Hahaha. Kész vicc ez a böngésző mostanában.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
sz.balazs.95 #89 üzenetére
léggé erőforrásigényes lett.
túl óvatosan fogalmazol
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
gyurkikrisz #88 üzenetére
nincs benne semmi durva; a Chrome tudtommal az utóbbi időben eléggé erőforrásigényes lett.
-
gyurkikrisz
őstag
Vicces, nálam ami Chrome alatt döcög, az atomsimán megy IE alatt. Néhány napja visszaszoktam IE-re. Egyszer haverral chateltem FB-n, közben játszani akartam, Payday-t, aminek nincs nagy gépigénye. Elindítom, laggol. Minden minimumon, laggol. Megnéztem mi használja a procit, és a 3 lappal előtérben lévő Chrome, kb 60%-ot vitt el a proci erejéből
Kétmagos AMD, szóval nem valami brutál, de azért ez akkor is durva. Mondanom sem kell IE-vel nincs ilyen gond.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #81 üzenetére
„majd később az IE8 a privát böngészéssel elsőként a világon.”
Majdnem, de mégsem.
Privacy mode
April 29, 2005 Safari 2.0 Private Browsing
December 11, 2008 Google Chrome 1.0 Incognito
March 19, 2009 Internet Explorer 8 InPrivate BrowsingMég ha az IE8 pre verziója alapján kezdték el nagyon gyorsan a többiek, és így a Chrome megelőzte, a Safari-ban akkor is évekkel korábban volt.
Amúgy tréfás, hogy ActiveX szűrés került az IE-be.
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #83 üzenetére
Jaj tényleg, Maxthon is volt, de szerintem az csak az IE7 előtti időkben inkább. Talán az lett a MyIE2-ből? Régen volt, és nálam tényleg réteg böngészőnek lett elkönyvelve
Meg volt még valami IE motort használó cucc, ja igen az Avant Browser, azt is használtam egy kicsit.
Egyébként a "Spartan" esetében nem zárom ki, hogy multiplatform lesz, és megjelenik esetleg Androidra is, mivel az IE teljesen össze van olvadva a Windows rendszerrel, ezt pedig direkt lehet úgy fejlesztik, hogy eme függőséget is oldják, gondolván azon Windows vásárlókra is akik Androidon is használnák, én például tuti vevő lennék rá
Amolyan könnyed böngésző.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
#41133696 #81 üzenetére
ezt így jó volt végigolvasni.
Nálam egyszerűbb a történet;
Valamikor 2010-ben lett bevezetve nálunk a net, (azért is akkor regisztráltam PH!-ra)
Kb. a kezdetek óta Operát használtam, mivel előtte Symbianon kezdtem el használnia szomszéd wifijén lógvaAz pedig valamikor 2009-ben volt, egy N95-tel; életem első wifis mobiljával.
Időnként rá-rá néztem más böngészőkre, (főként a Chrome-a meg a Firefox-ra) de valahogy nem éreztem őket akkor olyan jónak.
Aztán később az Opera dobta a saját motorját, a Chrome javára, én meg akkor döntöttem a váltás mellett, és rövid rekonq után tértem át Firefox-ra.
Aztán később ráálltam a Maxthon-ta, de rövid idő után visszatértem a Firefox-ra is, és azóta is változatlanul az maradt.
Illetve amióta megvan a tabletem, azóta azon meg IE-t használok.(#82) DS39: that was OneXpected.
-
törölt tag
2002-től kezdve van itthon folyamatosan Internetem. Egy barátom kedvence volt a Hotbar, én nem igen használtam, de Ő sokáig. Az IE6-ot kevesebbszer indítottam el akkoriban mint az Operát. Akkor az volt az elsődleges böngészőm, Mozilla Browser, Netscape Navigator fent volt, de az Opera volt az abszolút favoritom. Évekig. A Firefox eleinte nem érdekelt különösebben, ami nem azt jelenti, hogy ne lett volna feltelepítve, de nagyon ritkán használtam, mert ahelyett is Operáztam
Aztán jött a Vista és vele az IE7 védett móddal, majd később az IE8 a privát böngészéssel elsőként a világon. Ott kezdődött el az a folyamat, ami hosszadalmas volt, és néha előfordult az én IE használatomat kicsit megakasztó jelenség is (a Chrome megjelenése), de már olyan 3-4 éve a két böngészőt fej-fej mellett használtam. A Chrome nálam tulajdonképpen sokáig kiszorította a Firefoxot. Volt olyan időszak, hogy a Mozilla böngészőjét, csak az ASUS RT-N10+ router DD-WRT-s Firmware frissítésére használtam
, annak ellenére, hogy kényszeresen be volt lakva, azaz használtam folyamatosan a Firefox Sync funkciót, könyvjelzők, minden rendben volt tartva, csak valahogy lomhának éreztem, mert ellentétben a Chrome-al, ha FFX-re feltettem azokat a kiegészítőket amiket nélkülözhetetlennek tartottam érezhetően lassabban indult, mint a Chrome szintén bővítményekkel megspékelve. Közben az Opera folyamatosan szorult nálam háttérbe, ráadásul 2008-2009-től kezdve, mert akkor lettem Symantec előfizető, és a Norton termékek az Internet Explorer-t, a Google Chrome-ot, és a Mozilla Firefox-ot támogatták egyrészt Norton eszköztárral, másrészt a letöltések terén is csak akkor ellenőrizte a Norton a letöltött állományt ha elakartam indítani, a másik három böngészőnél pedig azonnal a letöltés végeztével megjelent a vizsgálati eredményt mutató kis ablak a jobb alsó sarokban. Aztán az Opera kapott kiterjesztés támogatás opciót, de Symantec eszköztár továbbra sem volt, így maradt nálam az utolsó helyen. Érdekes, mert anno az IE6-ot évekre ő verte ki, sőt még az IE7 és IE8 sem tudta megfosztani az első helyétől, és végül azzal, hogy az IE9,10 és 11 elsődleges böngészővé vált, egyúttal végérvényesen kiütötte. Mióta megszűnt saját motort használni az Opera - lényegében egy olyan moddolt böngésző lett mint a Comodo -, azóta fel sem installálom, egy Chrome is elég a gépen.
Az IE9-től megjelent a HTML5 támogatás, az ActiveX szűrés, és a TPL.
Chrome: 2013 elejétől használok androidos eszközöket, amin ugye alapértelmezett böngésző - legalábbis a referencia készülékeken, mert az LG és a Huawei cuccokon is van egy másik gyári androidos böngésző, ami szintén az Android sajátja és amiben volt legutóbb sebezhetőség is - a Chrome, tehát ez elvileg erősítette a pozícióját, hiszen táblagép és PC között is szinkronizál, és az NMS is ezt támogatja a legjobban Androidon. Azonban az asztali Chrome két olyan dolgot is hanyagul vagy egyáltalán nem kezel melyek számomra fontosak. Az egyik korábban tudta, csak azóta "elfelejtette". Az Aero Peek-ről van szó. Természetes, hogy Internet Explorernél működik, de itt jön képbe a Firefox is, mert ott is megy. A másik dolog, hogy az újabb Windows rendszereken 7/8.0/8.1/10 ha a SuperBar területére letűzésre kerül az ikonja akkor hiába van beparaméterezve, hogy hova gyorsítótárazzon, "elfelejti", egy olyan funkcióról van szó, melyet 2001-ben már az IE6 is tudott, ráadásul grafikus felületen és nem parancssoros bohóckodással. Na itt kezdett nálam hanyatlani a Chrome használat. Amit tetézett a Firefox Australis felületének bevezetése, ami végre elhozta a Firefox szempontjából az áttörést, és nem az örök harmadik lett nálam, hanem a második, kiszorítva a Chrome-ot. Androidon is többet nyújt, mert van kiterjesztés támogatás, ami Chromeb an nincs. Az Internet Explorerrel szemben is van egy előnye, van benne magyar helyesírás-ellenőrző funkció.
-
mark!
őstag
Itt is volt az ideje :-)
-
KTTech
veterán
Vajon a színkezelésben történik-e előrelépés...? amíg nem, addig sajna nem alternatívája nálam a FF-nak (a Chrome és többiek sem), mert nagy színterű monitoron minden untagged elem (pl. flash alapú galériákban megjelenő képek) erősen túlszaturálódik (előnyére legyen mondva, hogy legalább az ICCv2 és v4 is támogatott, tehát félsiker már van). A megoldás csak annyi lenne, hogy amiben nincs beépített profil => force sRGB és már jó is lenne + a HTML-be ágyazott színkódokat is e szerint kellene kezelni, de nem képesek rá...
-
rbertkrl
aktív tag
HDD-n a 8.1-es IE-vel a leggyorsabb minden, a FF nagyon lassan indul és fagyogat néha és pörgeti a vinyót WIN 7 és 8.1 alatt egyaránt. Az IE-vel semmilyen hasonló gond nem volt, bár inkább a 11, de a 10 is elnyerte a tetszésemet. Kétség kívül az IE a legjobb és leggyorsabb böngésző jelenleg. SSD-n meg szállok vele. Remélem WP-n is kicsit javítanak rajta... mert már kissé unalmas, hogy kilépeget, meg bugzik ... De ott is a leggyorsabb böngészők közé tartozik.
-
Khan13
senior tag
Már csak azért sem fognak másik böngészőt átskinezni, mert a saját rendszerszintű homokozójukba nem úgy lehetne gondolom beleépíteni. Meg akkor már minek saját.
(#73) dynamicrossh:
Ha csak annyi újítás lesz az új böngészőben, mint a Vista --> Win 7 váltáskor, akkor már örülhetünk. Szimpla tusatlanság átskinezett Vistának beállítani a 7-et attól, mert arra épül. Ennyi erővel a 8.x is átskinnezett Vista. -
bzoley
veterán
válasz
#41133696 #72 üzenetére
Ameddig visszaemlékszem, mindig IE-t használtam. Amíg az LHSite-ot bütykölgettem, fönn volt több másik is, hogy ellenőrizni tudjam, de ezen kívül csak az IE-t használtam. A többi valahogy nem tetszett, egyes dolgok nekem értelmetlenül voltak megtervezve, stb. Aztán az újabb IE-k kezdtek nem igazán tetszeni. Kezdve a "félkész" vissza gombtól, a másik oldalra került kedvencekig, stb. Ettől függetlenül maradtam. Párszor kipróbáltam mást, de még mindig rosszabbnak ítéltem. Aztán egyszer csak, nem túl rég ott ragadtam a Chrome-nál. Még mindig nem értem, miért vannak eldugva a kedvencek, de a könyvjelző sávnak hála sok, csoportosított kedvenc menüm lett. Ezt így megszerettem. Emellett ez is szinkronizál, ott van minden kedvenc telefonon, táblán. Egy esetleges os reinstall után automatikusan települ minden kiegészítő, megvannak a jelszavak, egy sima telepítés után már folytathatom is, ahol abbahagytam.
Szóval nálam egyelőre az MS számomra bugyuta ui tervezése alul maradt a Chrome kényelmes használatával szemben. Ha valami számomra emészthetőbbet találnak ki, talán nem kezdek el nézelődni. Az újat azért meglesem, de mivel androidra lehet, hogy nincs IE, így a szinkronizálás nagy fegyvertény marad.Egyébként korábban hasonló folyamat zajlott le a levelezővel. Megrögzött OE-használó voltam. Idővel trükközni kellett, hogy újabb rendszerre fel lehessen tenni, aztán már csak a live mail maradt, ami csak rosszabb volt. Egy jó ideje Thunderbird teljesít szolgálatot. Nem kell telepíteni, mindig használatra kész.
Mindkét esetben az MS találmányai miatt kellett alternatívát keresni, szerencsére azóta sokkal kényelmesebb az életem.A win8 megjelenése után a linuxokat is elkezdtem nézegetni, sajnos egyik sem alternatíva. Szerencsére a win10 használhatónak tűnik.
-
dynamicrossh
tag
Csinálnak rá egy új témát aztán eladják teljesen új cuccként ahogy azt tették a Vista Win7 esetében. Aztán a sok vérpistike meg ugrabugrál hogy mekkora király az új cucc közben a régit kapták más néven.
-
törölt tag
Sajnos sok olyan ember van, aki 2004-ben (amikor az IE6 már három éve a piacon volt), megállapította, hogy az IE6
rossznem olyan komfortos, mert nincs több füles böngészés, és nem olyan szabványkövető mint az akkor debütáló Firefox, vagy a régen piacon lévő Opera, esetleg a Firefoxszal párhuzamosan létező Mozilla Browser. Na most az évek teltek, ők meg azóta is azt mondják, hogy az IE rossz, mert luxus nekik kipróbálni, esetleg arra lusták, hogy párhuzamosan használják a FFX-szal, vagy már a Chrome-mal, pedig csak importálni kellene a könyvjelzőket. Windows 8.1-től meg szinkronban tartja az MS Account, amit persze a topijában is szomorúan látok, hogy sokan azt kérdezik, hogy lehet kikapcsolni, mert ők a lokális fiókban hisznek... hát nehéz ezen két jelenség ellen harcolni sajnos. -
fordfairlane
veterán
Csesszék meg, nem az IE 11-gyel van a gond, hanem a levakarhatatlan régebbiekkel. Megjegyzem, az "Android" böngésző különféle verziói is hasonló problémát okoznak a fejlesztőknek. Tanulság: Ezért nem jó az, ha a böngészőt összegyógyítják a rendszerrel.
-
Darth-anyán
tag
válasz
tatararpad #10 üzenetére
Azért az jó, hogy még nem is látta senki, de már sz@r.
-
törölt tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Az IE fejlesztésére rengeteg idejük és pénzük ráment és mi volt, mi lett az eredménye...
Miből gondolják, hogy ez jobb lesz mint a másik? Náluk valami nagy probléma van alapjaiban a szoftverfejlesztéssel és azt kellene kiküszöbölni, nem dobni egy csontot a felhasználóknak. Szerintem ezzel csak az IE rossz hírét akarják kukába dobni, marketing eszközökkel. (ez teljesen más, ez teljesen új....) -
blash
tag
A 12-es és korábbi, Presto motorú Operában alapból teheted jobb vagy bal oldalra a könyvjelző panelt, amit olyan szélességűre méretezel, amilyenre jól esik. A mai napig 12-es Operát használok, naponta használok más böngészőket, de mindig csak felbasz, hogy mennyire kényelmetlen használni azokat.
Ha már szóba került az Opera, az ms-nél is inkább követni kellett volna a példájukat, átskinezni egy krómot, és meg van oldva minden gondjuk. Majd nem sokra rá a gugli be is jelenti, hogy végre a krómban megvalósították a kliens oldali forráskód zártságát, amit megmagyaráznak olyan dolgokkal, hogy ez így sokkal gyorsabb, meg eleve mit is érdekelne bárkit is ilyen apróság... Ironizáltam, de nem tartom elképzelhetetlennek.
-
Khan13
senior tag
A böngészőket nagyjából a támogatott Windowsok kapták meg visszamenőlegesen, némi funkcionalitásbeli hiánnyal. Egyébként lenyilatkozták azt is, hogy gyakrabban fognak ezentúl böngészőt frissíteni, kb. ekkor szivárgott ki először a Spartan fejlesztése.
Már rég nem szabadna IE 6-7-8 -ra fejleszteni, hanem lehetne ezzel is váltásra sarkallni az embereket. Akinek 20 éves gépe van, az használjon más böngészőt, mert a biztonság is megkívánja, akinek újabb (Win7 elfut rajta) annak van IE 11 is. A cégek sem érv már, mert ott az IE Enterprise módja, szóval a régi intranetes oldalak minden bajukkal együtt működőképesek az IE 11-ben is. Amennyiben tényleg jön a a gyakoribb IE (vagy bármi lesz a neve) és közte folyamatos frissítések (már most is volt példa funkcionálios bővítésre is, ami eddig nem volt), persze visszamenőleges támogatással, akkor el lehet felejteni az ilyen dolgokat. Ettől még programozás ügyileg lehetnek gondjai, pl. jóbarát mesélte, hogy valami onBeforeLoad vagy hasonló eseményt kétszer futtat le by desing, és úgy kell hackelni, hogy a másodikra ne történjen semmi. -
Ringman
félisten
nálam ugyanez van.
chrome esetén egy lebegő ablakos extension van: tabs outliner
-
ddekany
veterán
Nálam kb ilyen, hogy oldalra egymás alá lehessen tenni a füleket (hahó, széles monitorokat használunk), meg hogy lehessen Ctrl+Tab-al olyan logikával navigálni, mint ahogy az Alt+Tab is működik (azaz a látogatási sorrendben lépdel). Ég és föld ezekkel és ezek nélkül sok fület használni. FF alatt Tree Style Tab meg Tab Mix Plus. Opera mióta csak emlékszem tudja alapból mind a kettőt, nagy kár hogy meghalt (és hogy ezt már nem koppintották le róla, csak a fülezést). Chrome alatt? IE alatt? Innentől kezdve FF-hez vagyok kötve. Sajnos nem munkára optimalizálják ezeket, hanem bohóckodásra...
-
törölt tag
Azért mekkorát fordult a világ. Alig pár éve még azzal az indokkal használtak sokan IE-t, hogy a többi böngésző nem jeleníti meg rendesen az adott weboldalakat. Ma meg már csak ebben a topikban többen leírták, hogy az IE helyett más böngészőt kell használni, mert nem jól jelenít meg oldalakat. Mégiscsak jó ez a verseny, nem?
-
ddekany
veterán
Mivel az MS üzleti stratégia eddig az volt, hogy az új böngészőket igyekeznek újabb Win-ekhez kötni, fejlesztőként az MS böngészőket továbbra is irtani kell. Ezzel az átnevezéssel is nyilván csak a múltat próbálják felejtetni, de semmi garanciát nem látok rá, hogy ez csak a múlt. Ezen a téren adjanak valami garanciát, hogy nem lesznek kerékkötők, az lenne lényeg. Addig is szépen megy a rakás fejlesztői erőforrás az IE8 támogatására (sőt, van hogy IE7-re), hiába jönnek akármi újjal.
-
Ringman
félisten
A legnagyobb ellenérvem a másik böngészőkkel szemben, hogy egyiknél sem lehet a kedvenceket a bal oldalra fixen rögziteni mint IE alatt olyan intézős nézettel.
firefox esetén (bár én a pale moont használom) all in one sidebar tudja ezt.
-
repvez
addikt
Remélem azért amit eddig tud az IE11 az megmarad az ujra is csak a plugines bővitménykezelést tegyék bele mint a chrome-ban.Eddig 2-3 weblapnál kellett másik böngészőt használnom,mert nem fogadta el a valós jelszót az IE mindig visszadob a kezdőlapra ,de ez gondolom a weblap hibája nem a böngészőjé.
Én szinte csak IE11-et használok, és nem sok bajom van vele, egy felhasználó szinten nem tudom miben nyilvánul meg hogy a böngésző gyorsabb vagy sem?Nem csak benchmarkokat kell futtatni rajta. A weblapok ugyan ugy betöltödnek , azt meg nem veszed észre ha 0,1s-el gyorsabb az egyik .ÉS ebbe még közrejátszik a net sebessége is, nem mindenki használ 50es netet .A legnagyobb ellenérvem a másik böngészőkkel szemben, hogy egyiknél sem lehet a kedvenceket a bal oldalra fixen rögziteni mint IE alatt olyan intézős nézettel. Hiába van a chrome alá reneteg bővitmény és hiába lehet átvinni a kedvenceket ,de csak lenyilómenűsen lehet használni öket, Remélem ez az uj verziónál is megmarad. De ha valaki tud ilyen megoldást a többire is akkor nyugodtan mondja.
-
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #44 üzenetére
Ettől még áll, amit mondtam. Mivel a korábbi IE verziókra külön kódot kellett alkotni sok helyenm, ezért van a kódban sok helyen böngésző vizsgálat. Igen, még a saját oldalaikon is. Igen, ettől még az új verziónak a rossz kód ugyanúgy rossz lesz, és ugyanúgy szabványkövetőbb, ha megnézed a teszteket.
(#45) woland_y2k:
Írják bele, hogy "This is Sparta" vagy "I'm Cortana", nekem mindegy. WP-n azért gáz pár helyen, mert pl. ahol webkit és gecko prefixes CSS-t kap, mert olyan böngészőnek nézi, azzal nem tud mitkezdeni. Illetve az eseménykezelésük is más, ott is lehetnek gondok, viszont még így is több oldal működik rendesen, mintha megkapná az IE 6-ra optimalizált kódot. Ezt a megfontolást követték tudtommal.(#40) tlac:
Egy pár beállítás, ami az asztali verzióban megvan, az hiányzik belőle. Kíváncsi vagyok, neki mi a problémája. -
pzstm
titán
válasz
Necroman_Mk2 #2 üzenetére
win8.1 és win10 alatt sincs semmilyen más böngészőm, mégis minden marhagyors és teljesen jól működik
-
Воланд
titán
válasz
DrojDtroll #23 üzenetére
milyen jo, hogy jovore megszunik az sp public websites funkcioja.
-
törölt tag
„A legnagyobb vicc kategória, hogy az IE11 olyan oldalakat sem tud hiba mentesen megnyitni, amit Microsoft Sharepoint-al készítettek. A saját termékükkel nem kompatibilis. Gratulálok nekik. Az meg már a non plus ultra, hogy a Microsoft MSDN oldalán is vannak olyan lapok, amit nem tud rendesen kezelni...”
Ez volt a kiinduló felvetés. Nem úgy általában valamiféle weboldalak, amikben direkt van egy „szívassuk meg az IE-s kis köcsögöket” kapcsoló. -
Modern IE-vel nem foglalkozom. Az update 1 -óta számüztem a 8-cat a gépről, mert hulladék lett... Személyes véleményem, pedig itt van erkóban a szekrényben...
(#22) Shyciii:
Maradjunk annyiban, hogy mikor a melóhelyen voltam és az ff-hez kerestem kiegészítőket, csak a aját böngészőjük miatt dobott hibát, meg nem volt lapmegjelenítés... Ie-vel tökéletesen ment. FF uninstall, restart, újra telepítés és akkor sem nyitotta meg az oldalt. Az ie akkor is. Szóval vannak ilyenek...
-
RaZroX
addikt
Nem kell, hogy bemutassák időben, sőt dolgozzanak minél tovább az egész rendszeren, csak legyen olyan jó, mint ahogy ígérik.
Szerintem senki nem hal bele, ha később kell újra húznia a gépét.
-
Glenda
addikt
Akkor mondjam azt, hogy kötelező Windows Phone készüléket használniuk?
Annyira nem kötelező, hogy Hanselman már évek óta nyilvánosan vállalja, hogy iPhoneja van. Hülyeségeket nem kellene terjeszteni. A dogfood meg a céges gépekre vonatkozik, otthon azt használsz amit akarsz. De ez mindenhol így van.
-
tlac
nagyúr
válasz
tatararpad #39 üzenetére
tableten mit hiányolsz ui-ból?
-
tatararpad
őstag
Használja mindenki egészséggel aki csak akarja. De amíg az IE vagy akárhogyisnevezimajdmagát nem lesz egy normális, Windowstól független, saját fejlesztési és frissítési ütemezéssel rendelkező böngésző, vagyis kb. olyan mint az összes többi rajta kívül, addig nálam felejtős alapértelmezettként.
WP tulajként meg a mobilos IE egy vicc inkább. Ennél primitívebb UI-t kitalálni sem lehet. És még tableten is ez van. Lehet reklámozni hogy ezt azt amazt írjuk újra, szerintem elég lenne ha szimplán dolgoznának is rajta, nem ad-hoc menne a fejlesztése.
-
Taky
senior tag
válasz
DrojDtroll #15 üzenetére
En mar tobb, mint 10 eve hasznalom az operat, de miota chrome alapokra helyeztek, azota nem igazan jon be. Pont azokat a funkciokat hagytak el belole, amik miatt szerettem...
-
DrojDtroll
veterán
-
Khan13
senior tag
Ha megnézed a szabványkövetés ellenőrzőket, akkor belátod, hogy valótlant írtál. Egyre jobban követi a szabványokat, de mivel ott a weboldalakban az IE ellenőrző rész (nem verzióra, hanem így önmagában), ezért a régi rossz kódot kapja, amit már rosszul jelenít meg.
Az IE 10 és 11 már nem hulladék, csak ez van az emberek fejében. Ha kiadnák új skinnel és új névvel, (esetleg valami kamu cég neve alatt) akkor senki nem szídná ennyire.
Az alapoktól újraírás szerintem itt inkább a bővítmények kezelése miatt kell, ezen kívül a user agent stringből ki kell szedni az IE részt, és máris egy sokkal jobb, modern böngészőnél tartunk. Mondjuk ez a bővítmények támogatása dolog szembe megy a korábbi elképzeléseikkel, miszerint minden külső dolgot írtsunk ki a böngészőkből, ezzel is a biztonságot növelve. Így lett majdnem kuka a flash is, ami aztán végül bekerült a homokozóba, és csak böngésző frissítéssel frissíthető. (Érkezik is rendszeresen)(#13) Sub-ZeRo:
Microsoft Accounton keresztül szinkronizál. -
NandoXXL
senior tag
válasz
tatararpad #10 üzenetére
Egyre jobban útálom az androidot, a chrome se valami nagy dobás, a sajátos memória kezeléssel. (8GB memóriát teleszemetelt, 0-24 ben működő workstation gépen, csak úgy pislogtam). Az internet explorer 11-el nem tapasztaltam ilyet. Kíváncsian várom az újat
-
hemaka
nagyúr
Majd ranezek, hatha kellemes meglepetes er.
-
bon
őstag
Új név lehetne Explorer One
-
Shyciii
veterán
tlac
No többek között ezért nem használnok win-es tabletet. Tableten egyik fontos funkció a böngszés élménye, kényelme. Ha ezt egy tablet nem tudja maradéktalanul megadni, akkor az már rég kiesett nálam.
DrojDtroll
Akkor mondjam azt, hogy kötelező Windows Phone készüléket használniuk? Régen nem csináltak belőle gondot, ha valaki Iphone-t használt az épületben, most meg dugdosniuk kell. Érdekes, hogy ez a mentalitás Steve Ballmernek volt köszönhető, de ha jól tudom azóta is ez van érvényben itt.
-
tlac
nagyúr
windows tableten nem igazán van alternatívája az ie-nek
firefox nem touch barát és lassú (a ff modern verzióját bő féléve kidobták)
chrome részben touch barát, szintén lassú
a modern ie száguld, touch barát, viszont fapados (pl. nincs helyesírás-ellenőrző) és itt-ott némelyik oldallal gond van -
Shyciii
veterán
válasz
DrojDtroll #23 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy a Sharepoint egy hulladék (az), hanem hogy míg minden böngsző alatt jól jelenik meg (IE10, FF, Chrome, Chromium), addig IE11 alatt sok mindent rosszul mutat, vagy hibaüzenetet(!!) ad.
Használják az IE-t MS-en belül, sőt...(már az RC-k előtti Beta-kat is sokszor kötelező használniuk...) A gond az hogy a szabványokat egyre rosszabbul kezeli. Gyanítom ezért akarják az alapoktól újra írni, mert úgy ahogy van az IE egy hulladék, csak évről évre foltozgatják.
-
tlac
nagyúr
-
DrojDtroll
veterán
És a sharepoint-ot szemétnek tartom. Inkább megírom a forráskódját mindennek, mint hogy azt kelljen használnom.
Az meg már a non plus ultra, hogy a Microsoft MSDN oldalán is vannak olyan lapok, amit nem tud rendesen kezelni...
Ezek szerint a Microsoft-on belül sem használják az IE-t
-
Shyciii
veterán
IE11-et ha kővel dobálnak se használnék. Én egyáltalán nem látom hogy olyan gyors lenne. A Chromium állva hagyja. Arról nem beszélve, hogy az IE11 olyan oldalakkal se boldogul el, amivel az IE10 szépen ment. A legnagyobb vicc kategória, hogy az IE11 olyan oldalakat sem tud hiba mentesen megnyitni, amit Microsoft Sharepoint-al készítettek. A saját termékükkel nem kompatibilis. Gratulálok nekik. Az meg már a non plus ultra, hogy a Microsoft MSDN oldalán is vannak olyan lapok, amit nem tud rendesen kezelni...
-
big-J
őstag
De lehet csak annyira lesz vadonatúj, hogy a neve lesz más... túl nagy a stigmája már, és új lappal akarnak kezdeni.
-
laceszgamer
addikt
Engem valahogy nem győzött meg az IE11. Próbálgattam, gyakran egymás mellett is a FF-al, de végül utóbbi maradt, sebességben nem igazán vettem sézre különbséget, ellenben utóbbi jobban testreszabható, kényelmesebben tudtam használni.
-
válasz
DrojDtroll #15 üzenetére
Tecső?! Az melyik?
-
Mint pl?
Nekem 7 alatt IE 11 van, meg opera. Amúgy én is ie párti vagyok, mert amire nekem kell, nagyon jó az ie. Az operát meg azért használom, mert minden eszközön jelen van. Igaz, nem olyan jó a kedvencek szinkronizálása mint a chrome-nak, de remélem ezen javítanak. De ha a 12 job lesz, remélem benne lesz ez a funkció ami minden platformra tud szinkronizálni.
-
=WiNTeR=
senior tag
IE10 óta megrögzött IExplorer használóként mondhatom, hogy nincs gond már jóideje a 11-gyel, csak a youtube az egyetlen olyan oldal, ami imád rosszalkodni IE alatt.
-
martonx
veterán
Bármikor, bárkinek bevallom, hogy az IE11 a kedvenc böngészőm. Még windows phone-on is elégedett vagyok vele.
Ha az IE12 csak annyival lesz okosabb, hogy az FF / Chrome pluginek valahogy egy mozdulattal portolhatóak lennének rá, akkor már ez önmagában óriási előrelépés lesz.Azt nem tudom értelmezni, hogy a Trident + Chakra marad, miközben teljesen újraíródik az egész? Ez olyan fából vaskarika szintű marketing bullshit-nek tűnik.
-
tatararpad
őstag
Ezt az alapoktól újraépített szöveget szinte minden programjuk verzióváltásánál elsütik, ki az aki még komolyan bedől ennek? Másrészt meg jó reggelt Microsoft, csak pár évvel korábban kellett volna felkelni!
-
Воланд
titán
ennek aztan sok ertelme van. ott az ie, lehetne azt tovabbfejleszteni (es mobilon nem szetcseszni megjobban).
-
Mindegy csak telefonra hozzanak össze valamit, mert ami most van az hányadék.
-
Zoli0726
aktív tag
Az IE11 grafikus gyorsítása olyan szinten állvahagyja az összes böngészőt, hogy öröm nézni.
A usert nem érdekli, milyen kódnevű javascript motor dübörög a böngésző mögött, a lényeg, hogy gyors legyen.
És az IE11 mindenképp gyors win8 alatt. Ezt még azok az ismerősök is megjegyzik, akik évek óta webprogramozással foglalkoznak, és már rég leírták az Explorert. Ahhoz hogy reklámot szűrjek még bővítmény sem kell, az easylist-et behúzni egyszerű mint egy pofon. Szóval felhasználói szemmel szerintem egy remek böngésző.De!
A fejlesztői szférában nem szeretik, mert nem támogat dolgokat, amit a konkurencia igen, illetve másképp renderel pár dolgot, ezért olykor kell egy ie-re szabott verzió az oldalból. Kíváncsi leszek ezekből mi fog változni. Hajrá nekik. -
vicze
félisten
Ha marad a Trident+Chakra, akkor most kb. egy új GUI-ról szól a cikk???
A fentiekből eredően az "teljes új, az alapoktól felépített böngésző" csak egy mókusvakító mondat. -
ddaydome
senior tag
Én már előzőleg is a Bada Binget javasoltam névnek!o_O , Az ie11 villámgyors és szerethető, de elenyésző mértékben sajnos hibásan nyit meg pár weblapot. Ettől független szerethetőbb nekem, mint a chrome.
-
Sinesol
veterán
Semmi gond nincs a mostani explorerrel. Talán az egyik leggyorsabb jelenlegi böngésző.
-
Reinkz
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #2 üzenetére
ie 11t is használok win8 alól, és szerintem nincs vele semmi baj, sőt a scrollozásnál olyan hatása van mint egy táblagépnél nem ilyen "darabosan" mozog hanem folyamtosan., ez nekem mindeképp pozitív.
-
Necroman_Mk2
őstag
Kíváncs leszek erre az új Explorer-re, mivel ez a mostani IE11 nagyon gyengének tűnik tűnik. Csupán tesztelési célból használom akkor, amikor épp Win10 alól munkálkodom - mint pl. most
-
Dr. Romano
veterán
Microsoft Netscape Navigator
Új hozzászólás Aktív témák
it Nagyon úgy tűnik, hogy oly mértékben újragondolták az Internet Explorert a Microsoftnál, hogy valójában egy teljesen új szoftver készül.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Huawei P30 - kell ennél több?
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest