Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • shabbarulez

  őstag

  válasz ]Phobos[ #1 üzenetére

  Anno 10-20 éve is megkezdték azokat a kutatás-fejlesztéseket, amik végül kiteljesedtek abban hogy ma pl. meg tudsz vásárolni egy 45nm-es gyártástechnológiával gyártott procit vagy pár hónap múlva már akár egy 32nm-est. Ha anno az alap kutatásokat nem végzik el, idáig sosem jutottak volna el.

  A félvezető gyártás már csak ilyen, a kutatás-fejlesztés akár egy vagy több évtized is eltartanak mire megvásárolható termék fomájában materializálódik. Sőt a kutatás-fejlesztés már csak olyan hogy nincs 100%-ban sikerre ítéltetve. Sokszor több évtizednyi munka és beleölt több milliárd dollár után sem sikerül elérni azt amit eredetileg szerettek volna. Ilyenkor vagy jegelik és visszatérnek rá újabb pár évtized múlva vagy végérvényesen feladják és más területen próbálkoznak tovább.

  Ugyanúgy ahogy 10-20 évvel ezelőtt is folytak kutatás-fejlesztések amik megalapozták a ma elérhető technológiát, ugyanúgy ma is folynak olyanok amik majd csak egy vagy több évtized múlva fognak megvásárolható termékben megjelenni. Csak 10-20 évvel ezelőtt még nem volt net és ilyen hírek, hogy annak fórum részében ugyanígy le lehetett volna írni hogy, áá ebből úgysem lesz semmi, sok ilyennel ámítottak már korábban is. Anno ugyanúgy futurisztikusnak tűnhettek a fejlesztők publikációi, ahogy ma is annak tűnnek, mert a fejlesztők azóta sem szoktak le arról hogy publikálják az eredményeiket. Persze ezekből nem minden fog megvalósulni. Vannak olyanok amikről már első blikkre több évtized távlatát feltételezi az ember, ahogy pl. ennél a hírnél is, vannak ahol rövidebb vagy közép távra való megvalósulást is feltételezhetőbbnek tart.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés