Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
"hogy újabb súlyos sérelem eshet a személyiségi jogokat illetően, amikor majd boldog-boldogtalan mindenütt videózni fog, "
Most nem teljesen értem a problémát... Jelenleg a kamerás mobilokkal nem ugyanez a helyzet? Ugyanúgy kb észrevétlenül lehet felvételeket készíteni bárkiről. Ma már egy tömeggel teli utcán senkinek nem tűnik fel ha valaki a mobiltelefonjával babrál. Azt meg végképp nemfogja tudni, hogy rögzít-e vagy sem... Ki figyeli már ezeket?
" ha az ottani „nyóckerben” kézben tartott kamerával filmezett volna, biztosan megverik."
Ez rendben is van, de egy kamrás mobil se sokkal feltűnőbb. Sőt, elrejthető szintén. Tehát megoldható ugyanez.
Jó persze értem a lényeget, azért egy szemüveg az szemüveg. Szokványosabb viselet, mint mobillal kamerázni de nem sokkal.A személyiség jogokat meg szépen el lehet majd felejteni ha tényleg elterjed a szemüveg. Ki és hogyan fogja mindezt kontrollálni? Ha mondjuk minden 5. ember ilyen szemüveggel vesz fel videókat és tölti fel egyből?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A személyiség jogokat meg szépen el lehet majd felejteni ha tényleg elterjed a szemüveg.
Mi köze ennek a szemüveghez? Mit gondolsz, naponta hány térfigyelő kamera előtt mész el? Ugyanez igaz, szinte bármelyik boltba, ha bemész.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Dany007
veterán
válasz Dark Archon #2 üzenetére
Az világos, de azoknak a képe nem kerül(het) fel egyből a youtube-ra!
A google glass videó pedig igen... konkrét szabályzás nélkül. -
Danex
addikt
válasz Dark Archon #2 üzenetére
De azokat az esetek 99,999%-ában nem töltik fel facebookra vagy egyéb helyekre
-
blade zte
őstag
Attól félsz, hogy pempihez bekerülsz?
Figyelj, ha ilyen mém leszel, jobb ha elmész szépen a google-hoz, és a személyiségi jogaidra hivatkozol. Minden youtube videós, aki ezt csinálja törölve lesz. De általában csak ilyen internetet soha nem látott parasztok szoktak szerepelni, meg "sztárok".
Oppo find 7 astro black
-
fene_vad
senior tag
Te is szerepelhetsz akar. Nem tudod befolyasolni vagy akar megjosolni hogy mibol lesz mem.
Mesz az utcan, vagsz egy hulye fejet epp akkor, amikor egy kisgyerek is latszik a videon, egy nappal kesobb tele van a fejeddel a 4chan mint "ridiculously photogenic pedophile". Aztan mehetsz reklamalni a jutubra, ok le is veszik lehet a videot, de ez rajtad nem segit semmit.
Csak egy picit gondolj bele, mennyire valtozna meg az eleted egy ilyen memme valas utan.Amint a Glass es eljovendo kinai klonjai meg olcson elerhetok lesznek, MINDEN tele lesz az ezekkel keszitett videokkal.
-
atti_2010
nagyúr
Azért egy kamerás mobillal kíváncsi vagyok én hogy filmezel te észrevétlenül, pláne ha egy kisebb épületben vagy, egy ilyen szemcsivel teljesen profin lelehet filmezni mindent hiszen ahova nézel azt már fel is vette, egy mobilt hamar kiszúrnak a kezedben ha meg eldugod nem látod hogy mit filmez. Számtalanszor lehet látni a TV -ben rejtett kamerás felvételeket amiket profik csinálnak és hót bénára sikerednek mert alig lehet irányítani a kamerát.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Dany007
veterán
Az okés, de szerinted pár év múlva, mikor a Glass elterjed lesz és a hasonló kínai klónok, szerinted ki nem fogja egyből kiszúrni hogy nem hétköznapi szemüveg van rajtad?
Most még újdonság meg minden... de azért na. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy csak az egyik szem előtt van üveg. Ez meg nyélből feltűnő lenne miután az egész cucc ismertté és használttá válik. Tehát ugyanolyan feltűnő lesz, mint ma egy kisebb méretűn mobil.
Azt meg csak tippelgetni lehet majd, hogy éppen rögzít-e vagy sem. Így meg még több indulatot fog szülni. Mert a kívülálló nem fogja tudni ezt eldönteni. Így teljesen mindegy lesz ha ő nem szeretné hogy felvegyék elfogja hajtani a Glass-es embert vagy épp megverni már épp ezért stb... Ugyanúgy le kell majd venni és eltenni ahogy ma a mobilt ha nem akarsz gondot.[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Ezek idővel változhatnak egyre kifinomultabbak lehetnek amiket majd egyre nehezebben lehet kiszúrni, szerintem igen veszelyes dolog, nem kellene engedélyezni van értelme hogy egyesek nagyon aggódnak miatta.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Dany007
veterán
válasz atti_2010 #11 üzenetére
Az aggodalommal egyetértek.
De v.színűleg lesz egy olyan szabályozás, hogy kötelező lesz beépíteni egy smd ledet a szerkezetbe a plexi alá, hogy az világítson mondjuk pirosan amikor felvesz. Így mindenki számára egyértelmű lesz a helyzet, kb annyira nagyon mint egy kézi kamera vagy mobil esetében is.Alternatív megoldásokat meg már ma is lehet vásárolni. Legegyszerűbb példa. Az ALDI-ban lehet kapni HD rögzítésre alkalmas napszemüveget! Ami ráadásul pont ugyanúgy néz ki, mint egy mezei "divatos" napszemüveg. Ott gyakorlatilag észrevehetetlen a kamera megléte is. Ráadásul mozgás közben biztos, hogy senki se szúrná ki, aki nem tudja mit keressen.
Úgyhogy ezzel úgymond kicsit elkéstünk. Nem a Google Glass lesz a legnagyobb probléma forrása, bár a beindítója lehet.szerk.: itt a link: [link] Erről vajon ki mondaná meg az utcán, hogy 720p-ben rögzít mindent?
[ Szerkesztve ]
-
danikollar
őstag
Sőt vannak kamerás órák és tollak, amik még kevésbé feltűnőek, mint egy mobil.
-
Ygg
senior tag
válasz danikollar #13 üzenetére
Így igaz.
Ami régen egzotikus higy tech James Bond kémcucc volt, most mindenkinek elérhető. -
fityesz9
tag
Én az utolsó mondatot nem értem. Az újságíró biztos abban, ha kézi kamerával filmez, tuti megverik. Nem egy ember videózott jól láthatóan mellette telefonnal. Akkor msot az nem számít? rendben van olyan szitu, ahol atelefonokra figyelnek, de majd akkor ott figyelnek a szemüvegekre is. De itt sztem kicsit túlmisztifikálta a dolgokat.
Garrus, am I your dirty little secret?
-
atti_2010
nagyúr
Nem csak az a legnagyobb baj a szemüveggel hogy lehet vele filmezni hanem hogy nagyon könnyen lehet csatlakoztatni az internetre és innen csak 1 lépés a különböző arcfelismerő alkalmazások amik adatbázisokat elérve menthetnek le vagy kereshetnek arcokat és társíthatnak mellé különböző információkat.
-
Rive
veterán
De v.színűleg lesz egy olyan szabályozás, hogy kötelező lesz beépíteni egy smd ledet a szerkezetbe a plexi alá, hogy az világítson mondjuk pirosan amikor felvesz....
Két csöpp körömlakk ára, hogy ne világitson. Ugyanmá'...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
fityesz9
tag
válasz atti_2010 #16 üzenetére
Ezt a vetületet nem vettem figyelembe, ez tényleg aggályosabb. Újra kell gondolni majd a dolgoakt, mint anno a mobiloknál, emlékszem egy időben nem lehetett az exponáló hangot levenni a telefonokról, hogy ne tudjon senki észrevétlenül fotózni.
Magyarországon talán még pár évig nem kell rettegni a kémlelő 1000 dolláros google glassoktól.Garrus, am I your dirty little secret?
-
addikt
Ezekszerint te nem sok orosz vezetős, fail-os válogatás videót nézel (napiszar rulZ! ) Ugyanúgy felkerül bármilyen "érdekes" videó a netre, teljesen mindegy, mivel van felvéve. Csak mondjuk nem egyből, hanem kettőből, de az meg lényegtelen.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
mrhitoshi
veterán
Ez csak addig probléma, míg az emberek fel nem ismerik a Google Glasst, utána, mikor majd a csapból ez folyik, biztosan más lesz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Dany007
veterán
válasz Dark Archon #21 üzenetére
Az okés, de abban Rive-nek igaza van, hogy a 126 ezredik videó után már pont le...ja majd mindenki.
-
dajkopali
addikt
válasz mrhitoshi #22 üzenetére
ez persze igaz, most egy érdeklődő messziről kiszúrja de valószínűleg nagyon rövid idő alatt fejlesztik majd olyanra a technológiát, hogy "láthatatlan" legyen - és akkor minden szemüvegesre gyanakszunk majd, ajvé!
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
addikt
-
Dany007
veterán
válasz Dark Archon #26 üzenetére
Nem mondtam, hogy minőségi - google glass verő - eszközről van szó. Csak annyi, hogy van.
Ráadásul több is. Lehet csemegézni youtube-on minőség kérdésében: [link]De mivel ez nem egy kínaipiacos vacak, ezért valószínűleg bevizsgált. Tehát ha más nem az UV védelme korrekt kell, hogy legyen.
-
fordfairlane
veterán
Nem látok harcot. Legközelebb olyan videót szúrjatok be, ahol bunyó van, pláne ahol a gúgöl glasszos kap egy jobbegyenest. Legalább én is jól szórakozom, és az ilyenkor szokásos moralizálás, meg bigbáderezés is hatásosabb lesz.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
MPM
tag
Adjanak ki egy olyan appot telefonra, hogy akinek fut az app, annak a közelében nem kamerázhat a glass, így legalább annyival csökkenne a kamerázók száma nem kívánatos helyzetben, amennyien nem barkácsolják a szemüvegjüket. A megvalósítás meg már más kérdés....
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Maj' lesz nagyba' is...
Persze majd érdekes láncreakció lesz, ahogy az egyszeri jogvédő eldurrantja néhány méteres körzetben a kamerákat, mobilokat, aztán a lakosság elkezdi agyonverni a jogvédőt, a kicsit távolabbi kamerások pedig elkezdik venni az eseményt
Ui.: kicsit se tudom ezt az egészet komolyan venni, tán' látszik is
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
törölt tag
1 ev kb. es akin szemuveget latnak azt majd kapsbol elvereik mert hatha google glass volt rajta es felvette oket kontaktlencseben a jovo ha ez a cucc elterjed
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Azt meg végképp nemfogja tudni, hogy rögzít-e vagy sem... Ki figyeli már ezeket?"
Ha odafigyelsz, általában tudod, mert nagyon természetellenesen tartja a kezében. Ráadásul a mobiltelefonokat eleve fel kell készíteni előre, speciális szoftverrel arra, hogy kiüsse a 90 decibeles fényképjelző csippanást, amit valami személyiségi jogi akármilyen hivatal követelt bele és minden telefonban kell lennie (elvileg) ilyen, gyárilag kikapcsolhatatlan hangjelzésnek.
"A személyiség jogokat meg szépen el lehet majd felejteni ha tényleg elterjed a szemüveg. Ki és hogyan fogja mindezt kontrollálni? Ha mondjuk minden 5. ember ilyen szemüveggel vesz fel videókat és tölti fel egyből?"
Mintha valami kibaszott valóságshowba kényszerítenék bele az embert, ahol minden lépését figyelik, csak itt még nyeremény sem jár érte.
"Ugyanúgy le kell majd venni és eltenni ahogy ma a mobilt ha nem akarsz gondot."
A Google Glass-t igen, az ebből preparált cuccokat viszont nem. Azért nem mindegy, hogy most csak tényleg nagyon profi emberek tudnak ilyen összehozni, akkor meg majd minden félőrült egy egyszerű internetes leírás alapján hegeszt magának szemüveget, ami a Google Glass-re semmiképp sem hasonlít, de rögzíteni képes.
A világító ledet még könnyebb kiiktatni.
"szerk.: itt a link: [link] Erről vajon ki mondaná meg az utcán, hogy 720p-ben rögzít mindent?"
Számomra pl. kapásból gyanús lenne a közepén lévő kis pötty és oldalt a gomb, meg az aránylag vastag keret. Lehetne ezt profibban is csinálni, mondjuk olyan bögöly-napszemüvegbe a foncsorozott lencse mögé integrált kamerával és bluetooth-os távvezérlővel, hogy a szemüvegen nincs egyáltalán gomb.
(#22) mrhitoshi: Ne légy naiv. Vegyünk pl. egy tömegközlekedési eszközt. Látod, hogy egy ember elkezd téged kamerázni a mobillal. Felismered. De ott van még rajta kívül legalább 4-5 ember, aki szintén elkezd kamerázni. Mindet lekaratéjjozod, mint Chuck Norris? Még ha pár idősebb beszól, hogy "Ezt a pofátlanságot, ilyen suttyó fiatalok bezzeg az én időmben nem voltak.", akkor sem úszod meg. Még súlyosbítod a helyzetet, akár intelligensen kéred meg, hogy tegye le a telefont, mert akkor a hülyét kezdi el játszani, ha meg lecsapod, akkor őrült paranoid vagy és miért csinálod, amikor "NEM KAMERÁZOK, MORE!!!"
(#31) Rive: Ilyen EMP nekem is kéne egy.
-
Dany007
veterán
"Ráadásul a mobiltelefonokat eleve fel kell készíteni előre, speciális szoftverrel arra, hogy kiüsse a 90 decibeles fényképjelző csippanást, amit valami személyiségi jogi akármilyen hivatal követelt bele és minden telefonban kell lennie (elvileg) ilyen, gyárilag kikapcsolhatatlan hangjelzésnek."
Hát akkor neked még nem volt smartphone a kezedben huzamosabb ideig. Nekem már több is. Alsó - középs - felső kategóriából egyaránt. Sehol sincs kikapcsolhatatlan zárhang! Meg is hülyülnék tőle! Alap menü van a zárhang kikapcsolására. Gond nélkül stock telefonon mindenféle mókolás nélkül is.
"Számomra pl. kapásból gyanús lenne"
jó, így persze hogy tudod mit keressél. De képzeld el a cikkben lévő videóban bemutatott helyzetet. Több száz / ezer ember az utcán. Mindenki megy rohan sétál valamerre... Biztos, hogy nem azt fogod figyelni melyik szemüveges fazonnak túl vastag a szemüveg szára és így tovább. Az életben ez közel sem ilyen egyértelmű.
Ráadásul akik műszakilag nem érdekeltek a témában annak mindegyik egyforma. Kb.
Én se tudok különbséget tenni a 2003-as Ford Mondeo meg a 2006-os típusa között. De van olyan hozzáértő aki a jobb hátsó lámpája alapján megmondja az évjáratot...Ráadásul amit linkeltem az csak egy óccsó példány. Youtube tele van ilyen kamerás szemüveg tesztekkel. Ezer féle verzió létezik már...
A világító ledet ja, azt tényleg könnyű lenne...
Ezért is írtam, hogy teljesen fölösleges e kapcsán személyiség jogokkal jönni, mert egyszerűen nem tudnak olyan szabályozást vagy technikát kitalálni mivel ez betartatható. Ráadásul ha csak fele olyan népszerű lesz, mint mondjuk egy iPhone / iPod akkor aztán végképp esélytelen bármit is szabályozni...
Érted... már ma is több ezren készítenek mobilos videókat percenként, másodpercenként... hogy akarja ezt bárki is szabályozni? Ugyanmár...
Youtube se tudja szabályozni még a hivatalosan jogvéddett tartalmakat sem. Hiszen amint levesznek egy védett videót, felkerül három másik ugyanabból. Volt már ilyen, hogy egy régi kedvenc számomat letörölték a Tube-ról. Rákerestem a címére újra, ott volt hat másik verzióban, amik azóta is élnek... -
FlekkeN
aktív tag
Nem tudom miért vetettétek el it többen a tér figyelő kamerákat. Szinte az összes érvelést rá lehet húzni a térfigyelő kamerákra. Titokban figyelnek, észre se veszed, arcfelismerő adatbázis mödötte.
-
disy68
aktív tag
"Ezért is írtam, hogy teljesen fölösleges e kapcsán személyiség jogokkal jönni, mert egyszerűen nem tudnak olyan szabályozást vagy technikát kitalálni mivel ez betartatható."
Leginkább az lesz, hogy tiltva lesz mindenhol (már ahol ez betartatható), ezzel erősen lecsökkentve a kedvet a tényleges használattól; nem lesz akkora kereslet; bukik a koncepció.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
zseko
veterán
Ráadásul a mobiltelefonokat eleve fel kell készíteni előre, speciális szoftverrel arra, hogy kiüsse a 90 decibeles fényképjelző csippanást, amit valami személyiségi jogi akármilyen hivatal követelt bele és minden telefonban kell lennie (elvileg) ilyen, gyárilag kikapcsolhatatlan hangjelzésnek.
Elég ha leveszed a hangot... Rezgés vagy némítás, és már nincs is hangja a kamerának.
Dany007: Alap menü van a zárhang kikapcsolására.
Megmutathatnád hol, mert az S4-ben nem találom[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
idegen lény
őstag
Ebben a videóban egy fikarcnyi utcai harc sem volt.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
Új hozzászólás Aktív témák
- IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen