Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dragon1993

  őstag

  válasz lezso6 #6 üzenetére

  2. Tárgykövetelmények nem láthatók sehol, de azt tudja, hogy mit vehetsz fel. Ha tudja, akkor miért nem írja ki?

  Ezt én sem értem miért nem lehet rászűrni, hogy mit vehetsz fel, helyette van egy függőségi táblája ahol bepipálod, hogy mi van meg és akkor megmondja, hogy mit vehetsz fel.
  (Igazán bepipálhatna magától ha már a Neptunból jönnek a tárgy adatai.)

  3. Sok webszerverrel próbálják javítani a teljesítményt, pedig általában a DB a szűk keresztmetszet, s itt is így van.

  A több DB szerver nem sokat javítana szerintem a tárgyfelvételen, illetve az SDA helyében én is próbálnám egyszerűsíteni a kritikus részeket. A tárgyfelvételt / vizsgajelentkezést leszámítva kb 0 a neptun terheltsége nálunk. Tárgyfelvételkor viszont kb az összes webszerver meghal.

  5. 5 perc után kidob, ami kérvény akár több órás kitöltése közben nagyon baráti.

  Ez szintén egy beállítható dolog nálunk 30 percre fel szokták rakni tárgyfelvételkor.

 • MongolZ

  addikt

  válasz lezso6 #6 üzenetére

  Ez marha érdekes. Bár én nem most végeztem, szerencsém volt több Neptun verziót is kipróbálni. Régebben inkább azzal volt a baj, hogy tényleg nagyon rossz volt a GUI, win95-et idéző ablakokkal, menükkel, viszont amikor és ahol bevezették az új rendszert, sokkal logikusabb lett.

  Akkor is már azzal volt a legtöbb baj, hogy a tanárok, stb. nem töltötték ki megfelelően az adatokat, így rengeteg függőség ki sem alakult (melyik tárgyat mi után veheted fel, stb.), aztán amikor nem működött megfelelően, akkor elkezdték szidni a rendszert. Nem azt mondom, hogy a Neptun egy hű, de fasza rendszer, de a hibák többsége emberi. Lehet akármilyen jó rendszered, hogy ha a felhasználó olyan, amilyen.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés