Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
Topik kirakarítva.
Ne kezdjétek újra a cicaharcot
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
robohw
aktív tag
"Azt akarják eldönteni, hogy mások hogy hívják őket."
Itt nem a nép, hanem az ország nevéről van szó. Idézem az alábbi két mondatot:
A Grúzia országnév az orosz nyelvből került a magyarba. Ezt az alakot maguk az országlakók sem helyeslik, mivel az orosz elnyomásra emlékezteti őket. ---Tekintve, hogy korábban is Georgia volt az országuk neve, továbbá, tekintve, hogy másokkal együtt mi is így neveztük azt a területet, valamint, tekintve, hogy az oroszok valóban elnyomták őket (ahogy minket is), így ez a kérés szerintem abszolút respektálható. Már csak azért is, mert már respektálva is lett. 2011-től a diplomáciában, és úgy általában hivatalosan a korábbi (Georgia) névvel illetjük azt az országot.
Ettől függetlenül, ha te úgy gondolod, hogy továbbra is Grúziát fogsz mondani, senki nem fog téged ezért megverni vagy leköpni, max. primitívnek fognak tartani.
Tehát: Nem azt akarják eldönteni, hogy mások hogy hívják őket, hanem azt, hogy mások HOGY NE hívják őket, vagy az országukat.
[ Szerkesztve ]
My own programming language: http://www.robomax.online
-
robohw
aktív tag
válasz
Necroman_Mk2 #54 üzenetére
Semmiféle jelentősége nincs annak, hogy mit használnak majd MS termékek helyett.
Ugyanúgy fel fogják törni a rendszereiket mint eddig.My own programming language: http://www.robomax.online
-
Necroman_Mk2
őstag
Szeretni lehet szeretnék, csakhogy ez nem megy olyan gyorsan, hogy egyik napról a másikra átállnak valami nem Windows rendszerre anélkül, hogy az alkalmazottaknak - főleg a infó-technológialag kevésbé képzetteknek - ne adnának továbbképzést vagy használati utasítást. Mert ha emiatt problémák keletkeznek az állam működésébe (pl. késik a nyugdíj kifizetés), azt az emberek nehezen fogják tolerálni. Még Oroszországban is.
Pláne, ha az új verzió nem valami kipróbált open-source valami lesz (ami már működik nem egy közigazgatásban Európában s a világon) vagy forkolnak valami Unix alapú rendszert, hanem nulláról akarnak írni valami ruszki cirill betűs OS-t. Nos, ezzel évekbe telhet számukra, amíg elérik a nyugati megoldások kényelmét - de legalább tényleg nehezen feltörhető lesz.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Trailblazer
veterán
Tehát megerősítést nyert, amit mindenki sejtett.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
mzso
veterán
Ezt én is olvastam. De a lényegen nem változtat. A Georgia egy ragadványnév aminek az eredete is kétes.
De az biztos, hogy nem maguk találták ki. Nem tudom miért ragaszkodnak hozzá. -
kpityu2
őstag
Georgiát kényelmetlen kimondani a két dubla magánhangzó miatt. Grúziára szavazok.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Dare2Live
félisten
"nem arról beszéltem, hogy ez a példa igaz lenne vagy sem"
Nem, hanem, hogy ellentmondásos egyes országokban. És ez pont az mind, hogy a globális felmelegedés ellentmondásos egyes országokban.
"Ennek megint nem volt értelme..."
Pedig tökéletes példája annak, hogy is születik meg egy konteo. Bár lehet a lapos föld vagy a vietnami tea jobb plda...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
robohw
aktív tag
"De georgia nem is a saját nevük magukra, csak egy fura ragadvány."
Európa nem szláv nyelveinek többsége (így a régi szövegekben a magyar nyelv is) a Georgia nevet használja. A 19. század legvégén megjelent Pallas nagy lexikonában és a 20. század elején megjelent Révai nagy lexikonában még a Georgia név alatt található csak szócikk, a Grúzia bejegyzésnél annyi áll: „Georgia orosz neve”.
My own programming language: http://www.robomax.online
-
válasz
Dare2Live #41 üzenetére
Látom nem igazán sikerült megragadni a lényeget. Nem arról beszéltem, hogy ez a példa igaz lenne vagy sem, hanem arról, hogy egy jelenség vagy esemény és a hozzá tartozó bizonytalanság szüli ezeket a magyarázatokat.
"az emberek nem tudják a kettő közti különbséget"
Ennek megint nem volt értelme volt, mert nem a fluor / fluorid különbségen van a hangsúly (mivel az elnevezés angol hatásra jött így át). A vízhez nátrium-fluoridot adnak, ami szintén erősen mérgező. De még ez sem volna baj, mert ez a kijelentés igaz a gyógyszerek többségére is (ezért fontos a helyes adagolás). A konteó csakis arra épít, hogy nem egyértelműen bizonyított az eljárás helyessége, és talán csak valamiféle gonosz kormányzati dolog. Ami sajnos a 20. század után nem is tűnhet értelmetlen feltételezésnek...
-
Dare2Live
félisten
"amikor tényleg voltak hasonló dolgok, pl. a fluor hozzáadása az ivóvízhez, ami mai napig egy eléggé ellentmondásos gyakorlat bizonyos országokban."
Az a konteo akkor tiltakozzon a zöldségek, tengeri halak ellen is mert alap esetben azok a szervezet fő fluorid forrásai. Egen fluorid mert az nagyon kis mennyiségben de kell, ellenben a fluorral ami egy nagyon reaktív anyag, ha tetszi nagyon durva méreg. Erre épít a konteo is... hogy az emberek nem tudják a kettő közti különséget... és 98%ban tényleg nem.
De hát akkor már tiltsák be a [link] is.
86% szerint veszélyes 12% nem tudja mi, 2% képbe volt. Össze is jött a 98%
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Mercel
senior tag
válasz
noPublicFG #10 üzenetére
Jelenleg nem is tudom melyik kevésbé hiteles.
Vajon egy agresszor pofátlanul cinikus - mindent tagadó - nyilatkozata vagy egy részben megszállt ország bizonyítékokat szerző csoportja.Az egyébként érthető fenntartásokon túl vajon melyik?
[ Szerkesztve ]
Marcel
-
Mercel
senior tag
"tegnap szólalt meg Vlagyimir Putyin, aki határozottan tagadta, hogy Oroszország beavatkozna az USA belpolitikájába."
Nem, nem dehogy a jóságos rúszkik abszolút semmi rosszat nem akarnak és soha semmilyen módon nem avatkoznak más országok politikai, gazdasági és társadalmi folyamataiba.
Magyarországon sem pénzelnek oroszbarát kamu híroldalakat.
Bármi ilyesmi csak barbár és rosszindulatú feltételezés, hogy ártsanak oroszország egyébként fedhetetlen nemzetközi hírének!
Marcel
-
"Csak sajnos jelenleg ugyan azt a szót vagyunk kénytelenek használni ... "
Nem igaz.
Igazán nem kéne összekeverni egy 100%-ig misztikus kérdéskört egy olyan témával, ami tapasztalati tényekre és az arra adott válaszokra koncentrál. Ha a válaszok nagyrészt nem elfogadhatóak a mainstream számára, akkor szokták konteónak nevezni, de még ez sem jelenti azt, hogy ezek közül valami ne lehetne igaz.
Sőt, ha benézel a Konteó blogra, akkor láthatod, hogy csakis a második típusú kérdéskörrel foglalkozik, és ezekben a témákban meglepően igényes cikkeket olvashatsz. Nem véletlen, hogy Tiboru már két könyvet is kiadott a témában.
Itt felmerült a chemtrail témakör, ami a létező jelenség (kondenzcsík) és egy félelem (szándékos környezeti módosítás) között próbál összefüggést találni. Erre lehetne legyinteni, hogy csak hülyeség, de hogyan lehetne kizárni, amikor tényleg voltak hasonló dolgok, pl. a fluor hozzáadása az ivóvízhez, ami mai napig egy eléggé ellentmondásos gyakorlat bizonyos országokban.
-
macskea
őstag
válasz
dajkopali #22 üzenetére
Rengeteg olyan konteo van, ami egyrészt cáfolható, de még egy jelentősebb részét cáfolni sem kell, mert a többség számára józan ésszel belátható, hogy baromság. Csak sajnos jelenleg ugyan azt a szót vagyunk kénytelenek használni arra, hogy vajon milyen befolyással van az USA és Oroszország egymás kül- és belpolitikájára, illetve a szíriuszi gyíkemberekre.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
-
dajkopali
addikt
válasz
Neil Watts #30 üzenetére
én erről azt tartom, hogy ugyanaz a helyzet, mint a személyneveknél: egy embert, egy népet vagy egy országot úgy kell hívni, ahogy ő elvárja (ha van ilyen elvárása), ez felülír mindenféle nyelvi szabályozást
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dare2Live #25 üzenetére
Elhiszem hogy vannak elmebetegek, de én nem róluk beszéltem.
Hanem arról, hogy amikor az átlagember találkozik egy kellemetlen ténnyel, akkor a konteó szócskával szépen lesöpri az asztalról az egészet, majd tudomást sem vesz róla, nehogy kizökkentse a kis komfortzónájából. Nevezhetnénk akár struccpolitikának is. Aztán vannak az ilyen rendes gyerekek is, mint a Hóden, csak aztán lassan ő is feledésbe merül mintha mi sem történt volna.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
válasz
dajkopali #26 üzenetére
Ha már itt belebonyolódtunk kissé az elnevezésbe:
Tudtommal a 19. században a magyar nyelvben - mint fent is utaltam rá - a Georgia megnevezés volt általánosan elfogadott. (lásd Pallas nagy lexikon illetve Révai nagy lexikon), úgy kb. a II. vh-ig.
Nagyon off: cheatergs fórumtárs jó gondolatot adott. Szakartvelo az ország elnevezése. Ez az elnevezés a karta szóból eredhet, míg mások Kartlosz személyével azonosítják (ebben is van ráció, mivel elméletben az ő leszármazottja minden a néphez tartozó ember, így logikus, hogy olyanról neveznék el magukat aki jelentős volt történelmükben, pláne ha olyan nem mellékes dolgok is kötődnek a nevéhez mint a legendás Karli városának felépítése.)
A középperzsában pl. Varkánának hívták, ez az újperzsában Gurg-ra egyszerűsödött (a megfelelő ékezeteket az egyszerűség kedvéért nem tettem ki)
Amire akartam utalni, hogy mindkét elnevezés helyes, és egymás alternativájaként használható.
Üdv. core2
-
Venyera7
senior tag
A hackerek által megszerzett e-mailek közül a legkorábbiak 2014-esek, egy igencsak forrongó időszakból származnak, és az tűnik ki belőlük, hogy Szurkov nemcsak Ukrajnában, hanem Georgiában (régebben használatos nevén: Grúzia) is menedzselte a helyi mozgalmakat.
Persze, majd pont emailben fognak a helyi mozgalmakkal tárgyalni arròl, hogy hogyan kell destabilizálni politikailag egy adott országot. LOL.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
-
Dare2Live
félisten
"A konteó, összeesküvés-elmélet kifejezések mára már szitokszavakká váltak."
Mert egész elképesztő hülyék, hülyeségek vannak rengeteg nagyhangúval megáldva.
Anno az index hülyeség cikke nagyon tetszett a témában. [link] érdemes végigolvasni, röhögni/sírni.
de a chemtrail és alufolia sisakosok végtelen tömege se gyenge, hogy már azokat ne emlísem akik szerint az, hogy melyik nap, melyik percben születtél meghatároza az életed (és nem az, hogy milyen DNSt örököltél, milyen oktatást kaptál...).
amúgy meg a föld lapos. [link]
-
Dr. Akula
félisten
"Georgiában (régebben használatos nevén: Grúzia)"
Régebben??? A mai napig úgy hívják magyarul. A Georgia az angol elnevezése, nyilván abból lett a cikk fordítva.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
dajkopali #22 üzenetére
A konteó, összeesküvés-elmélet kifejezések mára már szitokszavakká váltak.
Arról nem beszélve, hogy paranoiásnak lett bélyegezve aki otthoni körülmények között is igyekszik az NSA és társai féle kémkedés ellen bármit is tenni. Akik mégsem azok közül idővel egyre többen és egyre nagyobbat koppannak, így majd egyszer ez a szitokszó is kikopik.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dajkopali
addikt
-
-
Dare2Live
félisten
"En nem erzem sajnos, h nagyot szolt volna."
Sztem ami bekerül olyan szinten a mainstrame médiába, hogy hetekig, hónapokig foglalkoznak vele az baromi nagyot robbant. És ez a snowden ügynél megvolt.
Mondjuk az ukran, krím, donbasz vonal eddig is egyértelmű, "bizonyított" volt, a jelenlegi hír ebben nem mond újat, max mégjobban megerösíti.
-
t72killer
titán
Inkább a billentyűzettel püföljék egymást, mint ballisztikus rakétákkal...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tomazin
veterán
válasz
dajkopali #12 üzenetére
En nem erzem sajnos, h nagyot szolt volna. Azelott siman lehulyeztek az embert, aki ilyesmit "kitalalt". Annyi valtozott, h most mar hulye vagy, h ilyesmivel foglalkozol, hiszen nincs takargatnivalod, ugye?
Aztan mikor felhozom peldanak, h kinaban a facebook ismeroseid alapjan akarnak hitelt adni, akkor annyi a reakcio,h itthon ugyse lesz ilyen. -
cami][us
senior tag
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #9 üzenetére
Könnyen összetéveszthető az USA állammal
Magam is láttam olyan prospektust, ahol az USA tagállam zászlaja virított a grúz nyelvű szöveg mellett
[ Szerkesztve ]
-
cheatergs
senior tag
-
Forestal
tag
Ez erősen gyanítható volt már, de most végre bizonyíték is van rá.
Tudta? Chuck Norris ma is olvasta a Népszabadságot.
-
dajkopali
addikt
válasz
aprokaroka87 #11 üzenetére
csak a pontosítás végett: Snowden ügye sem azért szólt akkorát, mert nem sejtettük volna a megfigyeléseket, hanem azért, mert dokumentumokkal bizonyította ezt - ez azért nagy lépés az összeesküvés-elméletekhez képest
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
aprokaroka87
nagyúr
Aztán majd kiderül hogy Soros Gyuri terrorista,csaló és egyebek
Majd utánna kiderül hogy az Amerikaiak támogatják az IS-t.
Majd kiderűl hogy az Usa és oroszország vezetői már régen eldöntötték egymással megbeszélve mondjuk az elkövetkezendő 50 évet.
Bírom az ilyen kibertámadásokat, mert "pappira" kerülnek azok a dolgok,amiket egy értelmesebb ember már úgy is tud, vagy minimum él benne a gyanú
-
Amikor megnyitottam a cikket, még csak sejtettem, hogy orosz vs. amcsi dolog lesz. Nem kellett két bekezdést olvasni, már biztos voltam benne. És persze amit a hackerek állítanak, az mind 100% igazság. Nagyszerű!
plus ça change, plus c'est la même chose
-
A 69/644. (2009.XII.14.) FNB. Áf. illetve a 71/655. (2010.VI.21.) FNB. Áf. szerint a Georgia név használata a magyarban nem támogatandó (1. Régen a nyelvben ugyan Georgiaként hivatkoztak a területre 2. Könnyen összetéveszthető az USA állammal, így szerencsésebb a Grúzia elnevezés). Az MTA Földrajzinév-bizottsága is az én eszmefuttatásomat követi (vagy inkább fordítva, az jobban fedi a valóságot
), ám mostmár az alternativ - tehát nem új! - (Georgia) elnevezést sem utasítja el.
Üdv. core2
-
NandoXXL
senior tag
válasz
WildBoarTeam #4 üzenetére
Vagy az új 'high tech' rendszerük lett kompromittálva
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Воланд
titán
Ez nem Outlook fiók, hanem Exchange.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
törölt tag
"A hackerek által megszerzett e-mailek közül a legkorábbiak 2014-esek, egy igencsak forrongó időszakból, és az tűnik ki belőle, hogy Szurkov nemcsak Ukrajnában, hanem Georgiában (régebben használatos nevén: Grúzia) is."
Ezen még cizellálni kéne!
Új hozzászólás Aktív témák
it A hackerek igen magas szintre jutottak el, és a megszerzett levelek nyilvánosságra hozatala komoly politikai következményekkel járhat.
- Bestbuy játékok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest