Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJS
tag
Csatlakozom, ezt a problémát nagyrészt meg lehetne szüntetni, ha nem a tíz évvel ezelőtti (a dotcomlufi előtt, hogy tudjunk viszonyítani!) adatbiztonsági elvek szerint működnének ma is a böngészők.
Szvsz fél perces kódolást igényel, mármint a böngészőfejlesztők részéről. Meg azt, hogy a HTML és a JavaScript szabványban ne szerepeljenek a betűtípus-adatok.
Én egyébként a többi adatra is hepciás vagyok. Az én azonosítóm így néz ki:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.9.2.8) Gecko/20100723 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.8
Ezenkívül van időzóna és képernyőfelbontás is. Amiből egy csomó adat felesleges.
Nem tudom, mennyire elterjedt, hogy a felhasználó böngészőjéhez és képernyőjéhez igazítjuk az oldalt, de szerintem nem nagyon. Manapság, amikor a böngészők nagy része eleve 9X%-osan szabványkövető, ráadásul annyi böngészőnek annyi verziója van a piacon, hogy fejlesztői rémálom lenne mindre külön optimalizálni... Egyszerűen nem kellene erre lehetőséget adni. Tartalmazzon csak annyit, hogy egy magyar nyelvű böngésző kér adatokat, ekkora képernyőre. Kész.
N.b. az előzményekhez is hozzáfér minden weboldal, pedig az sem igazán kritikus fontosságú a javascriptben.
A következő, nagy lépés meg az IP-technológia leváltása lenne valami olyanra, amit nem lehet olyan egyszerűen nyomon követni.
-
Penge_4
veterán
De a driveres oldalt nem látogatod napi szinten és ha Flashblock-ot használsz akkor az a Flash-es cookie-k bekérését is megakadályozza, amíg blokkolva van.
Viszont az ilyeneket meg is kéne büntetni, ugyanis driveres oldalnak minden esetben hozzáférhetőnek kell lennie a lehető legtöbb ember számára, még a látássérült emberek speciális szoftvereivel is.
Meg úgy kollektíve mindenkit. Az senkit nem érdekel, hogy Pistike az oldalára Dreamweaverben milyen Flash-es gombokat csinált, de egy cég oldalán a videós tutorialokat leszámítva más ne legyen már abban! És igen, ilyen oldalakon lehetőleg a JavaScripttel is csínján kéne bánni. Stílusozzon inkább CSS-ben, az könnyen kikerülhető és az oldal linkjei és szövege akár még Lynx-ben is hozzáférhető.
És ne jöjjön nekem azzal senki, hogy az IE miatt, mert az IE bár de facto szabványokat alkalmazott, de már IE6-ban is volt még olyan is, hogy scrollbar stílusozás és checkbox stílusozás (ami például Firefoxban és Chrome-ban a mai napig nincs (hozzáteszem, nem is hiányzik). Még a PNG átlátszóság bugjára is van javító CSS.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -40% 15,6" AMD RYZEN 5 7530U 16/512 FHD IPS
- SEAGATE Game Drive M.2 SSD for PS5 1TB, M.2
- MacBook Pro Retina CTO 16" / 2.3GHZ / Intel I9 / 32 GB / 512 SSD / 30 nap garancia
- CTO !! MacBook Pro 14.2" M1 PRO / 8C CPU / 14C GPU / 32 GB / 512 GB / Space gray / 30 nap Garancia
- MacBook Pro Retina 16" M1 Pro Chip 32 GB / 512 SSD / 30 nap garancia / Magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest