Új hozzászólás Aktív témák

• DJS

tag

válasz joghurt #5 üzenetére

Csatlakozom, ezt a problémát nagyrészt meg lehetne szüntetni, ha nem a tíz évvel ezelőtti (a dotcomlufi előtt, hogy tudjunk viszonyítani!) adatbiztonsági elvek szerint működnének ma is a böngészők.

Szvsz fél perces kódolást igényel, mármint a böngészőfejlesztők részéről. Meg azt, hogy a HTML és a JavaScript szabványban ne szerepeljenek a betűtípus-adatok.

Én egyébként a többi adatra is hepciás vagyok. Az én azonosítóm így néz ki:

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.9.2.8) Gecko/20100723 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.8

Ezenkívül van időzóna és képernyőfelbontás is. Amiből egy csomó adat felesleges.

Nem tudom, mennyire elterjedt, hogy a felhasználó böngészőjéhez és képernyőjéhez igazítjuk az oldalt, de szerintem nem nagyon. Manapság, amikor a böngészők nagy része eleve 9X%-osan szabványkövető, ráadásul annyi böngészőnek annyi verziója van a piacon, hogy fejlesztői rémálom lenne mindre külön optimalizálni... Egyszerűen nem kellene erre lehetőséget adni. Tartalmazzon csak annyit, hogy egy magyar nyelvű böngésző kér adatokat, ekkora képernyőre. Kész.

N.b. az előzményekhez is hozzáfér minden weboldal, pedig az sem igazán kritikus fontosságú a javascriptben.

A következő, nagy lépés meg az IP-technológia leváltása lenne valami olyanra, amit nem lehet olyan egyszerűen nyomon követni.

Új hozzászólás Aktív témák