Hirdetés
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Synology NAS
- JavaScript topic
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- Hálózati / IP kamera
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Aliexpress tapasztalatok
- Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Sajnos okostelefonon nem telepíthetünk ilyen kiegészítőt, viszont az AdBlock Plus egy saját böngészőt is kiadott Androidra."
Ha nem cseszték volna el ennyire az új firefoxot, akkor mondanám, hogy de igen, telepíthetünk, csak megfelelő böngésző kell hozzá...
Ugyanis a droidos FF-hoz van uBlock Origin és AdBlock+ is.
Bár nekem van egy olyan gyanúm, hogy a noscript és társai (ezek viszont valóban nincsenek androidon) megfogják az ilyesmit, ha odafigyel az ember, hogy mit enged futtatni.
De ez csak a saját véleményem, nem próbáltam ki, hogy így van-e.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Kár hogy ezek az oldalak az értesítés hiányával lejáratják ezt a bevételi modellt, mert szerintem alapvetően joval barátságosabb megoldás lenne, mint most a reklámözön. De legalább egy választási lehetőség. Szóval kár.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
3psilon
aktív tag
Egy minden adblockernél jobb megoldás:
[link]Már dobtam is neki egy levelet erről az oldalról. Pár nap, és felkerül. Örök szélmalomharc, de a hosts fájlnál hatékonyabb tiltás nincs.
Specs: Ryzen 7 5800X, 32Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
shortcutme
tag
Imho a hostfile alapú reklám blokkolás jelenleg a legjobb megoldás:
- Böngészőfüggetlen
- Nem eszik CPU-t
- Nincs ott a jelentős biztonsági kockázattal járó, adblocker által beinjektált js minden oldalban
- Működik Androidon is.[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Kivancsi vagyok mennyi extra bevetelre lehet igy szert tenni, mert aki ilyen igenyes oldalakon nez filmet annak biztos nem valami csucsproci csucsul a gepeben, atombol meg nem lesz péz.
Nekem is szimpatikusabb amugy mint a reklamok, de valami offical bevezetes elott jo lenne szabalyozni hogy az i7-em ne ugyanannyi ideig banyasszon mint egy androidos alcatel, merthat az tiszta kommunizmus lenne : ) -
morgyi
nagyúr
Egyenlőre idegesítőnek tűnik, de lehet hogy ez lesz a jövő. A PH!-t is támogatnám idle time-ban bányászással ha lenne lehetőség gyorsan ki-be kapcsolgatni. A fontos az hogy fel legyen rá hívva a figyelem, ne sunyi módon történjen, és eldönthessem mikor akarok. Mert a gépem nem olyan combos, hogy egy stream alatt még bányászni is bírjon. De amikor csak szörfözgetek pont nem érdekelne.
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Fex
tag
Nem szüntették meg, a hostfile továbbra is működik!
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
GodGamer5
addikt
Felháborító, hogy csak úgy figyelmeztetés nélkül bányásznak a gépemmel bizonyos oldalak.
[ Szerkesztve ]
"Nem úgy bumpmappol a vízen az árnyék" Zöldíthetnek a kékek, ha a villanyóra vörösen izzik.
-
PandaMonium
őstag
Szerintem meg az a felháborító, hogy valamiért mindenki (tisztelet a kivételnek) azt hiszi az interneten, hogy neki minden csak úgy jár. Rengeteg újságíró iroda, YouTuber, blog, stb. tartalmát böngészik teljességgel ingyen, de a reklám már büdös, a bányászó scriptekkel együtt. Az, hogy a tartalom készítőknek miből telik kenyérre már persze nem az ő dolguk.
Az érme másik oldala, hogy a bányász scriptekre fel kéne hívni a figyelmet, nem sunyiban futtatni őket a háttérben - ezzel viszont megint csak azt érné el az oldal üzemeltetője, hogy a felhasználó egyből blokkolja a scriptet.
What I cannot create, I do not understand
-
snecy20
veterán
válasz
PandaMonium #12 üzenetére
Ezerszer inkább reklám, mint mining.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Azért ez a hozzászólás minimum vicces egy kalóz tartalmakat streamelő oldal esetén.
-
törölt tag
válasz
Kulturáltan kéne reklámozni, a kutyát sem zavarnák a hirdetések.
Ja, az valamiért nem megy.
Biztosan én vagyok túlérzékeny, de a tévében futó reklámok 99%-ától kinyílik a bicska a zsebemben és még azt sem tudom, mit is reklámoznak. (lásd Áááábel... meg a k. édesanyukája története...)
Ez a bányászósdi más téma. Ez kifejezetten bűncselekmény a szememben.
Többek közt azért is, mert ezzel már rongálja a gépem (minél tovább működik magas hőmérsékleti tartományban egy elektronikai eszköz, annál gyorsabban megy tönkre -> nem véletlen pl., hogy mostanában nem célszerű használt VGA-t venni...) -
válasz
Feketelaszlo #15 üzenetére
Nos, ha már valaki kalózokhoz megy, akkor görbüljön le a szája széle, ha a kalózok is kérnek valami részt a zsákmányért cserében. A böngészős bányászat még a legenyhébb fizetség, mert egyébként a kalózkodás melegánya a vírusok terjesztésének, sebezhetőségek kihasználásának. Csak sokan azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, mert kifizették az internet kapcsolatot, azt hiszik azért megvették a világot a marék aprójukért. Már, amikor a netet nem a szomszédtól lopják vagy esetleg közeli üzlet free wifijére pofátlankodnak fel otthonról.
Szóval a maga módján vicces a szituáció, amikor éppen azok panaszkodnak, akik maguk is suttyó módon viselkednek. Sosem azt tartottam problémának, ha valakinek nem futja valami szellemi termékre és azért használja ingyen, mert mindenkinek jobb, ha némi kúltúra jut mindenkinek. Viszont, amikor valaki mellét verve hirdeti, hogy neki minden ingyen jár és hülye aki fizet érte, esetleg még ő hangoskodik felháborodva, hogy a nem legális használat közben kényelmetlenséget tapasztal, az már büntetendő kellene legyen. A potyautas maradjon szépen csendben és örüljön, hogy neki is jut valami.
-
Slack
tag
válasz
SunyaMacs #17 üzenetére
1. Ha valaki laptop akkumulátorról használja a laptopját, akkor gondolom az üzemidő drasztikusan lecsökken.
2. Ahogy előttem is írták páran valamit kezdeni kellene már a hirdetési piaccal. Értem Én, hogy nem akar senki ingyen dolgozni. De a reklámok tényleg baromi dühítőek. Bennem például teljes mértékben ellentétes hatást vált ki. Ha valaki úgy reklámozza a termékét, hogy "kiveri a szemem", akkor már azért se tőle fogok vásárolni.
3. Ezzel a bányászat dologgal is eléggé szkeptikus vagyok. Ha valaki eltölt másfél órát a weblapon akkor a weblap üzemeltetője még jól is járhat. De mi a helyzet a többi weboldallal. Ahol eltölt a felhasználó 2-5 percet? Ott vajon mit nyernek ennyi idő alatt?
A másik kérdés, hogy mi lesz ha mindenki ezt kezdi el nyomatni. Meg van nyitva 10 lap és lefogja az egész gépet?
Nem tűnik ez sem elehető megoldásnak... -
junkpod
veterán
válasz
shortcutme #5 üzenetére
Jól értem srácok, hogy a fent linkelt host listát egyszerűen bemasolom a Windows vagy a droid megfelelő mappajaba és onnantól nincs reklám meg gonosz weboldalak?
Ez a 127.0.0.1 valami null hely?
A fent linkelt lista mennyire jó, ki tartja karban?Box's don't touch!
-
törölt tag
Nagyjából. Androidon tudtommal rootolt készüléken lehet csak megcsinálni.
Reklámok, rosszindulatú oldalak ettől kezdve nemvannak annyian, mint előtte.
Azért vannak, csak nagyságrendekkel kevesebben.
A 127.0.0.1 az a localhost, az mindig azt a gépet jelenti, amelyiken épp dolgozol. -
junkpod
veterán
válasz
"Az, hogy a tartalom készítőknek miből telik kenyérre már persze nem az ő dolguk."
Értsük ez alatt a hollywoodi studiokat akiknek a movie.cc jogdíjat fizet? Viccelsz?
Mondjuk fura, hogy a cikk is szürke zónának hívja a movie.cc tevékenységét.Box's don't touch!
-
shortcutme
tag
> Ahol eltölt a felhasználó 2-5 percet? Ott vajon mit nyernek ennyi idő alatt?
Erre van egy olyan trükk, hogy a háttérbe nyit egy ablakot, ahol tovább fut a mining a tab bezárása után is. (via)
Amúgy most kipróbáltam egy böngészős minert és 1 perc alatt kb 0.05Ft értékű monerot bányászott ki a gépem (i5 6600k + 1060)
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
Ott az igazság! Nem tudják ezek a mai fiatalok a nagy jódolgukban, hogy mit lopjanak. Bezzeg az én időmben 1 forint 20 fillér volt a hírlap és a könyvtáros néninek is előre kellett köszönni. Javaslom minden egyes weboldal elé virtuális vámkapu felállítását, amikben királyi adószedők ellenőrzik, hogy az illető megnézi-e rendesen a hirdetéseket és bányászik-e a tulajdonosnak vagy csak potyázik. Információszabadság?! Pff, nonszensz!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Feketelaszlo #26 üzenetére
Nincs messze ez az idő, ne hidd, hogy akkora marhaságot írtál!
-
válasz
Feketelaszlo #26 üzenetére
Milyen információszabadság... kevered a szezont a fazonnal. Amúgy véletlenül nagyon beletrafáltál. Az állam, akinek az információszabadság miatt ki kellene adnia a közérdekű adatokat, már csak pénzért, milliós díj kifizetése után hajlandó azt megtenni.
Ez a probléma nem keverendő azzal, hogy különböző vállalkozások szolgáltatását igénybe veheted, amelyek különböző üzleti modell alapján működnek. Sehol sem működik az, hogy bevétel nélkül üzemeltessenek szolgáltatásokat. Bár az ilyen hozzáállású emberek a törvényeket nem tisztelik, de attól még szerződést szegnek, amikor visszaélésszerűen vesznek igénybe szolgáltatást. Jellemzően ezek az emberek azok, akik előfizetést sem kötnek, ha van ilyen alternatíva, hanem csak arcoskodnak, hogy nekik minden ingyen jár. Ennek a mentalitásnak az elharapózása eredményezi azt, hogy bizonyos szolgáltatások inkább kivonulnak, vagy zártak lesznek. Persze tudom, amíg van hová átvonulni, addig nagy az arcuk, hogy bezzeg ők az élet császárai. Aztán majd elfogynak a lehetőségek. A szolgáltatások pedig még komolyabban veszik, hogy ne lehessen a szerződés elfogadása nélkül használni őket. Utána pedig már akár jogi lépéseket is tehetnek. Igazából már most is megvan rá a lehetőség, bárhogy is mellébeszélnek a visszaélők.
-
ez a bitcoinos bányászós izé egyre gusztustalanabb és pofátlanabb...
Firefox,2 beépülő... Block Coin Miners meg No Coin...plusz a routerben *mine*.*;*coin*.* címek letiltva,aztán bányászhatha nem tud kapcsolódni
telefonról meg nem nagyon böngészek
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12T Pro+Galaxy Watch 4 Classic//Asus TUF Gaming A15 FA506IC//Asus Vivobook Flip14//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz
st3v3np3t3r #32 üzenetére
újabb cím a tiltott webcímek listáján
nem baj, van még hely bőven az ilyeneknek
Xiaomi 12T Pro+Galaxy Watch 4 Classic//Asus TUF Gaming A15 FA506IC//Asus Vivobook Flip14//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
törölt tag
Speciel én nem használnám a hírben szereplő oldalt a ha hozzá tudnék venni legálisan magyar nyelvű filmekhez Németországban.
-
3psilon
aktív tag
Szívesen. Egyébként órákon belül válaszolt is az oldal karbantartója, szóval elég aktív ilyen téren.
Én linuxot használok, ott ez nagyon egyszerű, mert /etc/hosts, Windows 10 felhasználóknak itt egy útmutató: [link]
Specs: Ryzen 7 5800X, 32Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
-
Silεncε
őstag
Ki kell kapcsolni a DNS Cache-t, mert különben Win10 alatt megbolondul. Én egyszer kicsit túlzásba estem, beraktam egy 50k rekordos host file-t, na innentől alig tudtam kilőni, fél órán keresztül 100%-on nyomta a procit. És ugye eltávolítani meg elég bonyolult, lévén a win lockolja, indításkor meg kezdi megint...
-
nem lassítja, annyi az egyetlen negatívum,hogy ha frissíted a hosts fájlt,újra kell indítani a gépet hogy újratöltse...nekem eddig sose alkalmazta a módosításokat,csak újraindítás után...
androidnál meg az a baj a hosts fájl szerkesztéssel hogy rootolni kell a rendszert,azt meg sokszor nem minden telón olyan könnyű és egyszerű megoldás...
-
Ahogy sejtettem, azért nem kell root az adguardnak, mert localhoston futtat vpn
vagy proxyszervert, s azt felveteti a hálózatoknál. [link].
Ötletes. Így átmegy rajta a forgalom.(#27) nahaggyámár
íme a nem költői válasz(#34) Kopi31415
a németeknél nagyon óvatosan a torrenttel és más visszaosztós megoldásokkal. Gondolom tudod, hogy vannak jogvédő irodák, dedikált közjegyzővel, akik loggolják a megosztók ip-jét és kikérhetik a netszolgáltatótól a felhasználó adatait, majd küldik a több száz eurós kártérítési igényt perrel fenyegetés mellett. És nem mendemonda, konkrétan ott élő tesóm is beszopta pár éve.[ Szerkesztve ]
-
Van egy olyan sejtésem hogy a moovie.cc álltal "megosztott" linkeknél is van olyan hogy kriptovaluta bányászat megy.
Az megint más kérdés hogy simán lehet olyan is hogy egy felugró reklám oldal is tud bányászni.
-
Amúgy én nem vagyok képben ezzel a bányászattal igazán.
De azt jól tudom hogy ez a dolog nem igazán egy cpu-ra optimalizált dolog?
Esetleg lesz esély szerintetek arra mondjuk 2-3 év távlatában pl arra hogy mobil SOC-k esetében is jönnek majd a speciális erre a feladatra felkészitett hardver chippek? -
hemaka
nagyúr
válasz
shortcutme #8 üzenetére
Naprakeszen tartott 1709-en nekem is ott van, most direkt megneztem.
-
3psilon
aktív tag
Nem lassítja. Lehet, hogy a DNS keresés részt meghosszabbítja mondjuk pár ezredmásodperccel (legrosszabb esetben), de közben meg századokat, tizedeket spórol minden oldalbetöltésnél.
Ha belegondolsz, az adblockernek is ugyanúgy meg kell néznie a listát. Maximum valóban az a kérdés, hogy indexált-e a lista, mert ha mondjuk egy bináris fába van indexálva, akkor n helyett csak log(n) lépés lesz maximum.
Jó hír, a cdn2.minestat.biz már blokkolva lett itt. [link]
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz
Feketelaszlo #15 üzenetére
Direkt az újságíró irodákat, blogokat, YouTube-ereket emeltem ki a kijelentésem előtt, hogy érthető legyen mire gondolok (nyilván nem a kalóz oldal üzemeltetőit sajnáltam), de látom így sem mindenkinek ment át az üzenet.
What I cannot create, I do not understand
-
The Goth
tag
Browser függetlenül kell hogy blokkolja. Valamit rosszul állítottál be. Miután bekapcsolod a VPN-t állítsd le teljesen majd indítsd újra a böngészőt. Ha így sem jó, fellövök valami megosztóra egy beállítás fájlt hozzá, amit letölthetsz. Nekem Chrome-tól az Operán át a fentebbi képeken lévő Samsung Internet browserig mindegyiken jó. Próbáltam még FF-on, és CM browseren is. Amúgy, hogy teljesen képben legyetek, nem a Moovie.cc az első filmes oldal ami bányászik kishazánkban, a Filmezz.eu-n is futott miner, igaz arról már levették.
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
No innen letölthető:
Beállítás -> Általános -> Beállítások importálása (Beállítások importálása fájlból) -> betallózod.
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #38 üzenetére
ipconfig /flushdns nem segít? (nincs windows-om, nem tudom kipróbálni)
-
shortcutme
tag
válasz
#73749248 #49 üzenetére
De segít + böngészőnek is van cache-e szóval azt is újra kell indítani, de azután életbe lép az új host file.
A nagy host file valamivel több CPU-t eszik és jelentősen lassíthatja a bootolást. (főleg tableten, telefonon, laptopon érdekes)
Ennek kiküszöbölésére írtam egy egyszerű dns proxy-t ami kiírja a blokkolt hostokat egy külön fájlba. Így csak azok lesznek benne, amik valóban érdekesek számodra. Pár nap futtatás után lett egy 14k-s host fájlom, azóta is ezt használom.De a több megás host fájl esetén is jóval kisebb a preformancia csökkenés (és a biztonsági kockázat!), mint böngésző plugin esetében.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A Moovie.cc a statisztikák szerint a 161. legnépszerűbb magyar weboldal, így a kriptovaluta vadászata jelentős mértékben növelheti bevételeiket.
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI GTX 1080 8GB GDDR5X
- Acer Swift 3 SF313 -ÚJ- Ultrabook, 13.5" 2K LED IPS (2256x1504)/i5-10. gen/8GB/512GB/IrisPlus
- Logitech G502 Hero Lightsync (910-005470/71)
- Apple Iphone 14 PLUS BLUE 128GB MIDNIGTHT!AKKU 100%PATIKA,HAJSZALKARCMENTES!!!GARIS január 23, 2024!
- Sony INZONE H9 WH-G900NW Gaming fejhallgató, Zajszűrős,Wireless, Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom