Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ágógreen
senior tag
...na lassan kiderül h én nyertem a tegnap délutáni kerti partis gyakorlatommal riót.
-
Fred23
nagyúr
Ez így tényleg vicc. Többek között ezért is lenne jó engedélyezni a doppingolást.
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti #74 üzenetére
A ruha nem melegíti fel a levegőt, amit beszívsz. Valamint kicsit más pár versenyen kifogni egy szar időt, mint évtizedeken át az év jelentős részében szívni vele.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
vodkaboy22 #1 üzenetére
Az oroszok viszont olyan gerincesek?
Végül is ha a történelmünkre gondolok, csak pozitívumot lehet róluk mondani.
-
r4z
nagyúr
válasz
noPublicFG #71 üzenetére
A versenyzők plecebóhatásos "doppingolása" teljesen megengedett, mert csak pszichológiai hatása van.
-
Amikor a rajt előtt megláttam Phelps hátán a piros dudorokat, le is kapcsoltam a tévét. Nálam ott lett vége az olimpiának.
-
Picco
addikt
szerintem is jobbak sokfele sportagban, de itt nem art belegondolni hogy mondjuk a feketek felmenoi az elmult xy generacioban milyen korulmenyek kozott elhettek es ez milyen adaptacios folyamatokat indithatott el. ez csak parasztlogika, semmi alapom nincs ra.
"nem egy vega homeopata gyépés spenótzabáló gyógytesis bagázst"
Meg ez sem.en ezutobbin bevallom jot rohogtem amint magam ele vizualizaltam es most masodszorra olvasva is adja.
-
"genetikailag jobbak eleve sportban"
Ez még viccnek is rossz...
Van mondjuk 100-féle sportág, akkor a fentiek alapján 90-ben ők a nyerők.
Érdekes, én nem ezt látom, tapasztalom...A négerezésed és a fekázásod pedig nem ide való szerintem.
"nem egy vega homeopata gyépés spenótzabáló gyógytesis bagázst"
Meg ez sem. -
danih
veterán
Mindenki hazudik, mindenki(nél) doppingol(nak sokan). Csak van akinek nagyobb a befolyása.
Ez nem fog nagy port kavarni, az illetékes elvátrsak mindent megtesznek hogy elbagatellizálják a dolgokat. Oroszokkal cserébe most még azt is eljátszották hogy sokéves doppingeredményt vettek újra górcső alá és visszamenőleges hatállyal vettek el tőlük 2012-ben, 2008-ban szerzett érmeket... lehet ennél még lejjebb? -
Fred23
nagyúr
Népszerű csapatsportokat tényleg nem szoktam nézni, de még ott is számíthat a dopping, mint valami olyan, ami izgalmasabb csatát teremt!
Egyébként meg igen, a sportolók eszközök is. Az enyéim is, és más nézőké is egyébként, nem csak kormányoké, klubtulajoké, stb. Mi csak más eszközként kezelnénk őket, de attól még vágyainkat akarjuk mi is kielégíteni, ami persze így természetes. Engem az emberi test teljesítőképességeinek határai mozgatnak, legyen az kerékpár, súlyemelés, futás, vagy bármi egyéb. Ha meg véletlenül megnéznék egy focimeccset -eddig kb. egy tucatot láttam -mások miatt- egész életemben-, akkor leginkább az tud lekötni, hogy milyen a kondijuk, milyen gyorsan, és milyen sokáig tudnak futni. Egyszer megnéztem a Videoton egy edzését is -nem magam miatt-, és szörnyűnek találtam abból a szempontból, hogy mennyire nem lett volna megterhelő fizikailag számomra sem; lehet, éppen meccs előtt voltak, nem tudom, de gáz volt számomra az "edzés", alig voltak megmozgatva.
-
nord_
veterán
Akkor te más sportot nem nézel, ugye? Népszerű csapatsportokban (foci, kosár, jégkorong, vízilabda, stb.) elég nehéz lenne az elvárásaidnak megfelelni.
Pont ezek a csúcsdöntögető, egyéni sportágak a legnagyobb táptalaja a doppingnak... Itt sajnos nem az számít, ki az ügyesebb, erősebb, hanem az, kinek rafináltabb az orvosa. Kis túlzással, a sportolók pont ugyanolyan eszközök az elvtelen dokik, és a propagandista politikusok kezében, mint fociban a labda. Nem annyira fontos, de sajnos szükség van rá...Egyébként egyszerűen le kellene nullázni mindazt, ami idáig történt, és akkor ismét lehetne szurkolni az új rekordoknak
- de sajnos még senki nem találta ki a tökéletes megoldást a csalások ellen.
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti #62 üzenetére
Azért az ugye megvan, hogy a versenyek, edzések nem csak szép időben zajlanak?
-
Fred23
nagyúr
& Porthoszx:
Nem vagyunk egyformák. Én nézni szoktam teniszt is, és érdekel pl., hogy mennyivel szervál valaki, és vonz a gyorsabb, azt tartom izgalmasabbnak! Nekem tényleg a dráma kell, illetve a csúcsok megdöntése. Engem érdekel, hogy pl. aki most súlyt emel, hogyan teljesít egy régi sportoló csúcsához képest! A csúcsteljesítmények érdekelnek leginkább, annak a látványa hoz izgalomba, hogy valakinek most sikerül -e megdöntenie egy világrekordot; mert engem az emberi test teljesítőképességének a jelenlegi határai mozgatnak leginkább. Nem érdekel, hogy doppingol -e az illető, illetve tudom, hogy szinte biztosan, ha már ilyen olimpiai szinten van! Szóval nem vagyunk egyformák. Én azért nem néznék meg pl. egy súlyemelést, hogy lássak egy fickót, aki szakít xxx kilóval -egy gorilla is megtenné ugyanazt játékból. Az érdekesség abban van, hogy az emberi teljesítőképességnek éppen hol van a határa, és még meddig tolható ki! Vagyis ha biztos lennék abban, hogy valami csoda okán a következő olimpián senki sem fog doppingolni, meg se nézném az eseményt, érdektelenné válna számomra, hiszen csak olyan eredmények születnének, amik 20-30-40 éve voltak a legjobbak. Erre pedig nem lennék kíváncsi.
-
törölt tag
Szerintem csak részben van igazad. Az tény hogy az emberek tényleg a "dráma" kell (ahogy te fogalmaztál) és az izgalom.
De ez viszont független a doppingtól. Ugyanis semmivel sem izgalmasabb ha két
agyondoppingoltveleszületett genetikai rendellenességgel rendelkező swarzenegger formájú nő teniszezik vagy ha két normális kinézetü nő.Lévén szerintem mindenki a versenyhez önmagához viszonyitja a dolgokat, azaz nem az az érdekes hogy aki nyer az megdöntötte-e az elmúlt 1000 év rekordját, hanem hogy nyert-e az adott versenyen (futamon, olimpián stb).
Szóval én azt gondolom hogy senkit nem érdekelnek az olimpiai csúcsok. Legalábbis engem az érdekel, hogy egy magyar úszónő megnyeri-e az olimpiát, és nem az hogy jobban úszott-e mint egy 40 évvel ezelőtti NDK-s azóta már férfivá vált úszó a 40 évvel ezelőtti olimpián.
Szerintem a dopping csak arról szól, hogy az adott sportoló mindenáron nyerni akar, és semmi köze a szurkolókhoz.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dajkopali #44 üzenetére
Igen ezt a trükköt már nagyon régóta használják a kerékpárosok.
Viszont manapság elég fejlett technikai aláöltözékek is vannak. Amúgy pont 1 hónapja tekertem az Alpokban ahol volt szerencsém 5 hegyre felmenni (1900-2770m magasságúak, cikk itt van róla:[link]) és lejöttem róluk tüdőgyulladás nélkül, igaz használtam aláöltözéket illetve spéci széldzsekit. -
törölt tag
A humorista Kőhalmi szavai csengenek a fülemben....
A Forma 1 mintájára itt is meg kell rendezni a konstruktőrök bajnokságát.
Az olimpia végén hoznak még egy dobogót, és sikerességük szerint felállnak a fehér köpenyesek is... -
big-J
őstag
Jó, hogy doppingolnak, szinte mindenki csinálja ott macska egér harc megy az új módszerek és a régiek felismerése és kitiltása nyomán. Mint a vírusok és vírusirtóknál, vagy drm és cracker-eknél.
Itt meg még egy extra adag sunyiság is volt, nem semmi. -
nord_
veterán
Szerintem meg pont hogy a tiszta olimpiát nézné(n)k többen!
Ha orvosi bravúrokat akarok nézni, akkor előveszem a Vészhelyzetet, vagy a CSI - Miami helyszínelőket... A borostás Brünnhildákat, Kátyákat bámulják azok buta emberek, akik azt hiszik, egy sporteseménynek csak akkor van hírértéke, ha valamilyen rekord megdől. -
Analog303
tag
Úgy is ez lesz a vége...
-
strogov
senior tag
Egyik szervezet sem független. Nézd meg mi ment az olimpián a birkózóknál. Ahol van játékvezető ott van csalás is. A WADA is félrenéz ha ezt kérik tőlük.
Én nem vagyok élsportoló, de ha kellene egy órán belül szereznék igazolást 3 független orvostól, hogy halott vagyok nemhogy tüdőbeteg. Szerintem van itt aki emlékszik rá mi ment ebben az országban sorozásnál E kategóriáért. -
strogov
senior tag
válasz
#35193216 #48 üzenetére
Mindig a 2-es pont lesz igaz. Akár nyíltan, akár leplezve.
Az 1-es ponttal az a baj, hogy az embereket nem a sport érdekli hanem az látvány. A néző nem boldog egy 0-0-ás focimeccs, vagy egy eseménytelen F1 futam után. Kimondva, vagy kimondatlanul azt akarjuk látni, hogy idézőjelesen, vagy ténylegesen de meghaljanak a pályán, de legalábbis "dráma" kell mindenáron. Az amerikai fociban egy év alatt 19 embernek kellett meghalni a pályán (köztük az elnök fia), hogy odafigyeljenek kicsit a játékosok biztonságára, de mai napig kb. 4 mérkőzés a sérülés mentes átlag.Persze szeretjük hangoztatni a "tiszta" sportot, de senkit nem érdekelne egy olimpia csúcsok és drámák nélkül. Csúcsok meg csak akkor lesznek ha egyre jobb szereket adnak a sportolóknak.
-
Ribi
nagyúr
Cucc legalizálásából annyi lenne, hogy 12 éves 2méteres génkezelt izék versenyeznének egymással akik jó ha 13 évet kihúzzák.
Olyan meg nincs, hogy legyen naturál és cuccos olimpia. A mostani is elvileg cucc nélküli.
Csak meg kell nézni, hogy WADA honnan kapja a pénzt. Államoktól és tápkieg gyártóktól. Vagyis ők mondják meg innentől, hogy mi is legális és mi nem. Ha rosszul akarnak dönteni, onnantól nincs pénz és nincs WADA sem.(#51) Ágógreen: Sokan nem teszik ki a szmájlit, vagy csak naívak?
-
FF23
senior tag
Nem arról van szó, hogy van-e dopping vagy sem, hanem ha ez bebizonyosodik -amit mindenki eddig csak sejtett- akkor a WADA nem egy független szervezet, és fel lehet használni politikai-, sportpolitikai célokra. Szerintem ez a lényeg.
-
törölt tag
A doppingért egyetlen csoport felelős:
A sportrajongók. Azaz az a csoport, aki nézi, szurkol, rajong a sportolókért, stb., stb.Ezt nem, mint vádat mondom, hanem mint tényt, hiszen a versenysport egyértelműen a közönségnek szól. Két utat választhatunk emiatt véleményem szerint:
1. Újraértelmezzük a sportot, és a versenysport visszaszorul, a tömegsport szélesebb körűvé válik. A foci rajongók nem a TV elé ülnek majd le, hanem lemennek játszani a pályára.
2. A doppingolás bármely formáját engedélyezzük. Erős a gyanúm, hogy ez esetben is idővel eljutnánk az 1-es ponthoz...
-
Ágógreen
senior tag
válasz
BlackPriest #40 üzenetére
pl. ott van a paralimpia... senkit sem érdekel.
az emberek a sebességet, a rekordmegdöntéseket, az extremitásokat várják el az olimpiáktól.
... ebbe van pénz
nem egy vega homeopata gyépés spenótzabáló gyógytesis bagázst. -
dajkopali
addikt
az olimpiát Coubertin báró a magas társadalmi állású, arisztokrata felfogású/származású férfiak számára képzelte el, akik mintát nyújtanak
azóta viszont minden megváltozott, az eredeti célok eltűntek, egy óriási üzleti vállalkozássá alakult, melynek szerves része a dopping, és ezt a NOB korrupt vezetői mindig is támogatták - bármit is mondtak nyilvánosan -
Fred23
nagyúr
válasz
BlackPriest #40 üzenetére
A tiszta olimpia továbbra se lenne tiszta, ráadásul a doppingos mellett alig lenne rá érdeklődő -kevés bevétel-, mert kit érdekelnének azok az eredmények, amik nem jobbak, mint a korábbiak?! Szerintem a nyíltan doppingos olimpiának és profi sportnak lenne csak értelme.
-
dajkopali
addikt
válasz
#06658560 #41 üzenetére
én azt nem tudom, hogy mennyire hasznos, de egy kétéves felvétel szerint még mindig használják
-
yozsee11
aktív tag
-
Feketelaszlo
senior tag
Tudtommal komoly orvosi véleményt és előtörténetet kell csatolni egy ilyen kérelem mellé. Nyílván ha nem így volna, akkor mindenki felíratná a saját háziorvosával a tiltott szereket és semmi értelme nem lenne az egésznek.
(#37) Kopi31415 : Ha most hozták frissen a nyomdából...
De ha ennyire jó, télire én is hőszigetelem a lakást L'Equippel vagy Gazzetta dello Sporttal - ha az élmezőny is azt használja, biztos jó lehet.
-
törölt tag
válasz
dajkopali #38 üzenetére
Sokszor megéri gondolkodni is, miután új információhoz jut az ember. Az újság a több mint semmi esete. Hőszigetel mellkason. Viszont háton nem, mert oda nem kerül. A belélegzett levegőt pláne hogy melegítené fel? Iskolai tesiórán futásnál miért magyarázzák az orron át lélegzést futás után?
Egy rokonom fizikai munkát végzett gépszerelőként bányagépek, markolók stb. javítójaként. Fel tudott öltözni, ha abba hagyta a munkát. Viszont a leizzadás, tüdőgyulladás, asztma vonal ennek ellenére is megvolt. A vége fibrózis és halál. -
BlackPriest
őstag
azért durva, hogy a legegyszerűb módszerekkel is milyen adatokhoz lehet hozzáférni. minden héten van valami hasonló hír.
én csinálnék cuccos és tiszta olimpiát, kíváncsi lennék meddig lehet elmenni akár egészségkárosodás árán is, ha bevállalják. a tiszta olimpiára c vitamint sem engednék. fél év karantén megszabott étrenden, vagy nem tudom.
-
Ágógreen
senior tag
kb 20 éve kosarazom és rendszeres követem a "feka"-ligát. semmi bajom a feketékkel.
kb. egy csomó doppingszer ki sem mutatható, akkor meg minek ez a nagy patália ?
elég utópisztikus gondolat a teljesítményfokozók kizárása a profi sportból.
50éve meg még volt elég vitamin az almában... valahogy csak kompenzálni kell a lemaradást.
szerintem mindenki úgy lője be magát ahogy akarja.
hasonló okból ítélem el a forma1-et. túl sok a szabály. mennyivel jobb lenne szabad kezet adni és annyit mondani, h oké 4kereke legyen és ne repüljön azt jóéccakát, többit rátok bízom. kicsit izgalmasabb lenne... főleg h formaEGY a neve. miért nem formaMEGKÖTÉS ? -
Egon
nagyúr
válasz
#06658560 #12 üzenetére
Én - és sokan mások - már akkor is "hőbörögtek". Volt is egy cikk, amelyben nyilatkozta valami teniszező vagy edző vagy más bennfentes (már nem emlékszem), hogy amikor felmerült a rendszeres doppingvizsgálat igénye a teniszben, a Williams testvérek tiltakoztak leginkább...
Csak hát ők amerikaiak, ugye (a jelek szerint nekik többet elnéznek, illetve időnként beáldoznak 1-1 embert, lásd Amstrong), no meg bármikor elő lehet venni a rasszista kártyát... -
Picco
addikt
"én a doppingot engedném.
mindenki saját felelősségére, hátha a fehérembernek úgy lenne egy kis esélye ezek ellen.
ez nem rasszizmus hanem tények."mert ha engedjuk a doppingot akkor a feketek nem szedhetik majd vagy rajuk nem hat?
ha pedig ilyen motivacioval engedned az kapasbol rasszizmus, de meg jo hogy odabiggyesztetted h "ezek" onnantol nincs kerdesem. szemet diszno feketek, ahelyett h egesz nap az iskolaba ulnenek vagy a szamitogep elott....jah hogy arrafele kicsit mas a szitu.
(#31) t72killer
-
törölt tag
Egyrészt igen, ez egy legális dopping, másrészt gondolom a kerékpározás tüdőre gyakorolt ártalmaival gondolom nem vagy tisztában. Itt gondolva a felmész kétezer méterre leizzadva, majd vissza száguldasz alacsony magasságra. Milyen jó tüdőgyulladást lehet így szerezni, aminek hosszú távú szövődménye lehet fibrózis, asztma is.
-
-
-
yozsee11
aktív tag
válasz
Feketelaszlo #23 üzenetére
Itt a legnagyobb baj, hogy az orvosi papírok szerint (akármelyik sportágat is nézzük) a sportolók nagyobb hányada szenved "betegségben"...
Ne mondja már nekem senki, hogy pl egy kerékpárversenyen, ahol a mezőnynek legalább a fele az orvosok szerint asztmás, jobb teljesítményt tud nyújtani, mint aki egészséges, mikor itt eléggé számít a tüdő levegőfelvételi kapacitása...Ha meg olyan gyógyszert kell rá szednie, aminek a hatóanyaga tiltólistán van, nem kivételezni kellene vele, hanem amíg szedi a gyógyszert (+ szervezetből való kiürülés időtartama), nem versenyheztne...
-
EmberXY
veterán
válasz
De ha legálisan szed olyan szert, ami esetleg teljesítményt fokoz, akkor meg hol a sportszerűség?
-
Fred23
nagyúr
válasz
#40553216 #20 üzenetére
Mégis, a befektetett munka náluk is hatalmas! Én inkább úgy fogalmaznék, hogy alkalmazkodni kéne a megváltozott világhoz, a modern korhoz. Tulajdonképpen régen is volt dopping, csak nem volt annyira hatásos, mint ma... Le kéne mondani arról a hazugságról, hogy van esélyegyenlőség a sportban, és egyszerűen csak az eredményeket kéne nézni! (Már maga a genetika is felfogható egyenlőtlen esélyeknek, hiszen az többet számít, mint az edzés! Ha valaki dupla annyi tesztót termel, a vetélytársa csaló, ha kívülről visz be pont annyit, hogy egálban legyen? Nem lehet esélyegyenlőséget biztosítani, ezt kéne elfogadni, és ehhez kéne alkalmazkodni például azzal, hogy nem nézzük a hogyant, csak magát a teljesítményt.)
-
Ágógreen
senior tag
miért az nem dopping ha valaki néger ?
genetikailag jobbak eleve sportban.
én a doppingot engedném.
mindenki saját felelősségére, hátha a fehérembernek úgy lenne egy kis esélye ezek ellen.
ez nem rasszizmus hanem tények.az meg h a fiatalok kire néznek fel...
világosítsa fel a gyereket a apja meg anyja, hogy a élsport az erről szól manapság.
lassan már vagy 100 éve erről szól, mert óriási pénzek mozognak a háttérben és ez inkább egy iparágazat mint pusztán sport.ne legyünk naívak, a nagyhatalmak nagypénzei mindig is "jó helyre fognak kerülni".
nem kell álszenteskedni itt, minden nemzet előre akar törni valahogy...
nincs itt ilyen, h rossz vagy jó.a sport van, olyan amilyen. mozogni jó és kell. ha az egyszerű ember ezen a szinten meg tud maradni, az már bőven elég és pont jó lesz. a többi legyen tabu, mert ezeket a kesze-kusza szálákat úgysem lehet kibogózni és a pénz az úr. már egy jó ideje... a jelen helyzetet egyetlen egy dolog tisztázhatná: még több pénz, ami meg nem realitás.
-
válasz
Ezzel ugyanaz a probléma, mint az orvosi marihuána esetén, aki szeretne kapni, ezután hirtelen epilepsziás lesz. Vagyis nem bizonyítható egyszerűen egyik fél igaza sem.
-
Analog303
tag
válasz
Lézerparaszt #9 üzenetére
Napi bestof
köszi! Könnyezem
-
EmberXY
veterán
Azt hittem először, hogy Anthony Anderson-t látom.... Ez nem dopping, hanem a kemény edzés eredménye. (A borosta is).
Lézerparaszt: Nekem a South Parkból a Testsúly4000 ugrott be...
Snoop-y: A naturalban viszont nem engedném a táplálékkiegészítőket se, a legkisebb vitamin bevitel is kizárás lenne, hát mit képzelnek ezek?
-
Feketelaszlo
senior tag
Éppen csak annyit felejtettek el közölni az orosz hekkerek, hogy Venus Williamsnek pl. Sjörgen-szindrómája van - sőt a nagy számok törvénye alapján mindig fognak találni olyan sportolót akinek valami betegségre gyógyszert kell szednie. Azzal, hogy 2-3 évente (tehát még csak nem is rendszeresen) külön engedéllyel bevettek x mg-ot valamiből még nem tudom mit bizonyít, hiszen ez eleve egy ilyen esetekre kitalált forma, amin a sportolónak előre kell kérelmezni a szer bevitelét (amit vagy engedélyeznek, vagy nem). Ez akkor lett volna dopping, ha nem jelentik be.
-
Picco
addikt
válasz
t72killer #17 üzenetére
ismerek egy eleg sikeres buvaruszo not gyerekkorom ota, o is nagyon koran kezdte, neki is megvaltozott az alakja/felepitese eleg szepen es o is fiatalon kezdte. tobb eve nem aktiv de egy pofontol foldkoruli palyara allna a kobakom.
rola mondjuk tudom h nem ment dopping kozelebe, de azt is h napi atlag masfel ora uszas es egy ora vegyes kondi megvolt suli mellett. (nyilvan nem olimpiai sportolo, tehat nem egy kategoria csak gondoltam megemlitem)(#18) Narxis miert baj h szivarogtatnak ilyeneket? (most nem az altalanos hackerkedeseikrol beszelek, azt nem vedem)
(#19) Snoop-y abbol lenne az h valamelyik sportolot egy ellenfele/rosszakaroja tudta nelkul megkinalna egy doppingszerrel vegyitett koktellal es az eletmuvet tennek tonkre. szertintem a dopping es az elsort kez a kezben jar. jo? nem lehetne rajta valtoztatni? ketlem.
amig ennyi penz van benne, addig lesz ember is aki megprobalja kijatszani a rendszert. -
-
Snoop-y
veterán
En csak siman csinalnek egy kulon egyesuletet ott lehetne versenyezni szivva love barhogy.
A natural reszen viszont nem lenne olyan hogy jujj fajt a vallam/herem/fogam/hajam es azert szedtem meg van igazolasom. Lofaszt. Barkiben barmit talalnak az buko es tobbet ott nem versenyezhetne minden elert cimet/eredmenyet torolni etc...Aztan lehetne osszehasonlitgatni az eredmenyeket natural vs boosted
Hjam es aki a naturalban van az folyamatos doppingteszten lenne es nem szuroprobaszeruen!
-
Ezek a ruszkik nem férnek a bőrükbe.
-
Saját hőn szeretett úszónőinken is hiába keresel női vonásokat. Tippre ezt a fajtát kisgyerek korától úgy tenyésztik, hogy a sportban akadályozó testrészek (mell, csípő) véletlen se nőiesedjenek, ill fejlődjön az izomzat, amivel ilyen aranyozott fémkorongocskákat lehet nyerni.
Persze, ahogy a húzósabb versenyek, komoly doppingellenőrzéssel elkezdődnek, leállítják a csajt a szteroidokról, akkorra már úgyis nagyjából kész a célnak megfelelő izomzat, a fizikai edzés +a versenynaptárnak megfelelő kisebb mennyiségű anyagbelövés eléggé karban tudja tartani.
-
Picco
addikt
válasz
Lézerparaszt #15 üzenetére
ez alaptalan vadaskodas
viccet felreteve, nem kovetem a teniszt, nem nezek TV-t, de rakeresve atjott a T-1000 erzes.
dehat ez van, elsport az elsport. -
Lézerparaszt
őstag
válasz
#06658560 #12 üzenetére
Akkor valószínű még elég volt az a "dopping szint" amit valszeg a mindenkori élmezőny használ (ezt orvosok állítják, nem én), vagy akkor még nem szorult rá. Az idők változnak. Sajnos az embertelen munka és edzés a sportolásban már nagyon ritkán érvényesül kisebb nagyobb segítség nélkül. És azt senki nem gondolhatja komolyan hogy ő, aki úgy néz ki mint a Trónok harcában a hegy, hogy pont ő nem doppingol. 100 embernek mutatnának képet 100 sportolóról hogy tippelje meg ki használ illegális szereket, gyanítom elsöprő többség őt választaná.
EmberXY: Van egy olyan japán rajzfilm sorozat hogy One Punch Man. Arról szól, hogy annyira keményen edzett hogy kihullott a haja, és olyan erőre tett szert hogy egy ütéssel bármit kivégez. Van benne egy rész amikor felvételizik a szuperhős akadémiára. A hozzászólásaitokból ez a rész rémlett fel bennem
-
Fred23
nagyúr
+1
Én is csak a sportolókat sajnálom -mindegyik oldalon. Sajnos nincs működőképes, jó megoldás a dopping ellen, és szerintem nem is lesz. Aki pedig nem doppingol, erősen csökkenti a saját esélyeit szinte bármelyik sportágban. Vagyis rá vannak kényszerítve a sportolók a doppingra, és gyakran velük vitetik el az egész balhét! Nem lenne az se jó, de a mostaninál talán egy fokkal mégis jobb lenne, ha nem tiltanák tovább a doppingot! Rengeteg hátránya lenne, de kicsivel talán mégis több lenne az előnye. Egyértelmű lenne, hogy sokan nem mennének többé profi sportolónak, mert nem lenne értelme, akik meg maradnak, a kémiával is versenyeznének; mégis, tisztább helyzet lenne, és becsülendővé válna a doppingos sportoló is, aki gyakran az életét kockáztatja -pláne hosszú távon-, mégis mocskos csalónak tartják, ha lebukik. Lance Armstrong esete szerintem egy jó példa: nagyon meghurcolták, pedig a többiek is doppingoltak (csak nem nyertek). A doppingolást szerintem nemzetközileg el kéne fogadni, és inkább abban kellene segíteni a profi sportolókat, hogy biztonságosabban -és olcsóbban- doppingolhassanak -aki meg ezt nem vállalná be, az sajnos kénytelen lenne megmaradni amatőr szinten. Ez tényleg sajnálatos lenne, de a mostani helyzet szerintem rosszabb a képmutatásával! -
törölt tag
válasz
Várjunk csak, tíz éve nem ugyanígy nézett ki, s volt fizikailag sokkal a komplett mezőny előtt? Akkor miért is nem hőbörögtél rá?
-
yozsee11
aktív tag
válasz
Ha ez a génmanipulált más ország színeiben nyerné halomra magát, már tuti elérték volna, hogy zárják ki, ne indulhasson a női mezőnyben...
-
válasz
-
Lézerparaszt
őstag
Nem hiszem hogy Serena Williams pl doppingolna, az természetes is lehet hogy 3x akkora mint más (akár férfi) teniszező, és az izomzata vetekszik Schwarzeneggerével fénykorában. Ez tök természetes dolog. Szerintetek milyen gyakran borotválkozik?
-
azbest
félisten
Lehetne külön olimpiai szám a doppingolás. Ne is kelljen érte sportolni. A cél, hogy ki tud úgy átmenni a teszteken, hogy tolják bele a cuccokat, de mégsem akad fenn a teszten.
Bár attól tartok, hogy mégsem jó ötlet, mert ha nem kell valami egyéb célt is elérni, még a végén tisztán indítanának valakit, hogy előnybe kerüljön.
-
-
notika77
senior tag
válasz
vodkaboy22 #1 üzenetére
Csak igazán személyeskedő módon tudnék rád reagálni és mindenkire aki az oroszoknak egy szavát is elhiszi.
-
Érdekeltek a témában, nem annyira meglepő. Elavult, leleplezhető módszerekkel csalnak, ez a gond.
-
vodkaboy22
addikt
Ésss ebből se lesz semmi. Csak egy fúúúj már megint az oroszok. Az amcsik meg folytatják tovább a gerinctelen hadjáratukat minden téren.
Új hozzászólás Aktív témák
it A hackerek szerint bizonyítékokat szereztek arra, hogy az amerikaiak egy része doppingolt az olimpián.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest