Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
Bravo hatalmas design
Ha mar (cutting) edge, lehetett volna valami formabonto. Ez igy eleg budget.
-
<Dénes>
csendes tag
majd ha lesz hozzá adblock plus, akkor esetleg
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Dilikutya #115 üzenetére
Igen, mivel egy modern appot hatékonyabban lehet univerzálissá tenni.
Másrészt meg a Microsoftnak jelenleg feltett szándéka, hogy, az ő szavaikkal élve, minden fejlesztő minden alkalmazása elérhető legyen az 1 milliárd Win10 felhasználó számára. Erre pedig kiváló megoldás, hogy 4 főbb forrásból lehet modern appot írni.
-
Orlin
addikt
A lényeg,hogy én mindenképpen adok neki esélyt!Jelenleg Operázok többnyire.Chrome,FF nekem nem jön be...Zabálják a memóriát nekem.Most is már használnám az Explorert gyakrabban,de tényleg semmi bővítmény nincs szinte hozzá.Pedig én max 3-at használok.Ha ,csak olyan gördülékeny lesz mint a Windows 10-ben az IE és kap bővítményeket is.Akkor biztos napi szinten is őt fogom használni!
-
Dilikutya
félisten
válasz
sz.balazs.95 #107 üzenetére
Pont most lenne csak modern app, amikor jobban előtérbe kerül újra a desktop (egyből oda bootolt az őszi tesztverzió is, amit utoljára próbáltam), és még a start menü is hasonló lesz a régihez?
-
törölt tag
válasz
Dr.FantastiK #108 üzenetére
Tisztánlátó vagy ?
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #111 üzenetére
Nekem nem kell, mesél helyettem a tömérdek topikban zajló ténykedés...
Valójában mit is kukázott, mert csak némileg változtatott rajta, ahogy általában teljesen új rendszernél lenni szokott? Veled ellentétben, én és más használja rendszeresen és tapasztalja, hogy igenis használható és nem csak pusztán a híresztelések után megy. Mert a nagy átlag többnyire az után és azért se feltétlen mérvadó mindig csak a %.okkal dobálózni. Ennyi erővel hol van a hőn szeretett pingvined, tényleg maga a rendszer olyan rossz, vagy az emberek fejébe vannak beültetve a mendemondák?? Akkor veszi le róla MS kezét, ha supportot megszünteti, vagy kötelezően előírja a 10-esre való upgrade-et, de ilyenekről szó sincs. Ennyi erővel rég szakított és levette a kézét a Win7-ről is, aki meg azt akarja továbbra is használni, az is nyilván hülye lesz, mi...?
Ezt a vezérlőpult / gépház példát is azért próbálod ennyire feszegetni, mert jellemzően fogalmad sincs róla... Sokan kifogásolják, ja....az a sok igazából azt se tudja mi az a vezérlőpult, fogalma sincs mi az a kis zászló a tálcán, meg mit, hol keressen benne, mert életében meg nem nyitotta. Ennyi erővel, ha ott kell vmit megtalálnia, az is kényelmetlen, mert alapból nem tudja mihhez nyúljon....Na meg ez úgy működik ám, ha vmit netán mégis be akar állítani, azt elég egyszer megkeresni és utána már tudja hova nyúljon, nem hinném, hogy annyira megerőltető volna. Pláne, hogy ott a kereső, ami a megfelelő helyre navigálja, és mind2 helyen mondhatni világos és érthető a menü.
Na meg még az is érdekes, hogy ezt jellemzően mindig a 8.x-nél lövöd el, bezzeg a 10-esnél, ahol sok minden már csak modern gépházból, ráadásul összetettebb és néhol jóval bogarászósabb menüből érhető el, annál nem....biztos mkinek jóval kényelmesebb lesz.
Szerintem előtte rakd fel és használd őket egy ideig, utána okíts...! Na meg van már új Edge és MSO 2016 topik, gondolom majd ott is... -
törölt tag
Új topic az új böngészőnek: Microsoft Edge (A Windows Internet Explorer utódja)
-
törölt tag
válasz
King Unique #104 üzenetére
„hogy ki ő”
No mesélj! Meg arról, miért is csinálom!Sokkal inkább az a kérdés, te meg itt többen miért álltok ki még évekkel később is olyan dolgok mellett, amiket már az MS is ilyen vagy olyan módon rég kukázott, vagy amiről már rég az ellenkezőjét állítja, mint a kezdetekkor. Nem érkezett meg az ukáz Redmondból? Esetleg a fizu függ az leállíthatatlan visszhangtól?
Itt a példa:
„szinte mindent be lehet állítani vezérlőpultban, spec, + főleg metrós dolgok állítgatásához kell gépházhoz nyúlni.”
Pont ezt kifogásolják sokan, hogy ez a „szinte mindent” mégis csak azt jelenti, hogy bezony nem mindent, és amikor éppen egy ilyen nem mindenhez kell nyúlni, akkor a k.va kényelmetlen, ha pl. elsőre nem jut eszedbe, hogy azt az agyament felületen kell. De te csak kötöd az ebet a karóhoz.„de nem is lehet olyantevékenységet mondani nagyon”
A saját tapasztalataidat tartod érvényesnek mindenkire, holott már ebben a mondatodban is benne van, hogy lehet ilyen tevékenységet mondani. És bőven elég, ha csak KICSIT lehet mondani. -
Orlin
addikt
válasz
Még szerencse,h te már most tudod...
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Aztán majd jön a Microsoft UMTS.
-
Dr.FantastiK
őstag
Microsoft EDGE , ez lessz a sorsa :
-
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
King Unique #106 üzenetére
Azt nem tudom, de az lenne az ésszerű, ha az is modern app lenne. elvégre minden Windowsra azt akarják.
Másrészt meg megjelenésre egy WinRT app tökugyanúgy néz ki, mint egy win32 a Win10 óta.
ugyanaz a keret, ugyanazok a gombok. az app felület maga meg nincs semmihez kötve. -
King Unique
titán
válasz
sz.balazs.95 #105 üzenetére
Értem, kösz az infó!
Bár ahogy elnéztem az csak modern appként fut, a végleges Edge nem tudom milyen formában fog megjelenni(?) -
sz.balazs.95
veterán
válasz
King Unique #104 üzenetére
Azért, mert a Spartannak nem csináltak rendes ikont, csak egy rendszer ikont beraktak, "bétába jó lesz az" címmel - és igazuk is van.
-
King Unique
titán
Amúgy ennek lesz/ van rendes desktop + külön modern változata is, vagy hogy van?? Mert a Spartan modern appként fut, ha jók láttam. Amúgy annak az ikonja se jó, engem a korábbi 8.1 alatt megjelenő böngészőválasztóra emlékeztetett...
(#98) Sk8erPeter: igen, csak mki tudja innen a fórumról, hogy ki ő, mért csinálja ezt évek óta szinte minden MS témában, így kicsit sem elfogult, túlzó a kirohanása, áh nem...
"egyszer Gépház, egyszer a klasszikus vezérlőpult, egyszer csempe, egyszer régi felület" szinte mindent be lehet állítani vezérlőpultban, spec, + főleg metrós dolgok állítgatásához kell gépházhoz nyúlni. Na persze most lehet majd örülni a 10-esnél, hogy szinte majdnem mindent átpakolnak a gépházba, baromi jó lesz....
Ha meg dolgozol desktop programmal, használsz egy modern alkalmazást, akkor értelemszerűen, vagy egyik- vagy másik. Ott nem keveredik semennyire, de nem is lehet olyantevékenységet mondani nagyon, amihez egyszerre mind2 kéne használni, illetve megvan mire, melyik felületet használod. -
törölt tag
Hát személy szerint én örülük neki, hogy marad az E betű
-
Eli_Stone
aktív tag
Nem kell agyhalottnak lenni. Csak pl egy tapasztalatlan/átlag user gépén mondjuk frissít az avast és nem veszi ki a pipát a telepítem a Google chromeot mellől mert fogalma sincs, hogy mi az és el sem olvassa csak nyomja a tovább gomot és máris feltelpüt a google Chrome és még az is lehet, hogy beállítja allapértelmezettnek automatikusan. Ugyan ilyen dolgok miatt van tele az átlag usernek a böngészője toolbarokkal.
A legnagyobb probléma egyébként sokszor nem azzal van, hogy bonyolult és nem érti meg hanem azzal, hogy nem is akarja és mióta szép színes képek vannak a képernyőn parancssor helyett az emberek elfelejtettek olvasni és erős a gyanúm, hogy azt sem veszik észre, hogy a tovább gombra van valami írva csak a jobbra mutató nyílra koncentrálnak.Szóval lehet, hogy valaki nem önszántából telepít és/vagy használ egy böngészőt.
Amúgy meg minden böngészőnek megvan az előnye és hátránya is és ma már igen kicsi a valós és nem belemagyarázott különbség közöttük. Max programozói szemszögből rohadt idegesítő, hogy minden böngésző másképp értelmezi a html/css kódot ezért trükközni kell, hogy mindegyikben jól nézzen ki egy weboldal.
Mondjuk mostanában a FF elindult a lejtőn mint annó az IE6 sok a bug, a többihez képest brutális erőforrás igény, nincs 64bit-es verzió (ami még elnézhető), de az biztos, hogy most nem jó irányba halad. -
Tomi_Ohl
veterán
Ez de ronda...
-
Sk8erPeter
nagyúr
"az a legszebb az egeszben, hogy nem hasznal windows-t, de valamin muszaj lovagolnia eveken keresztul."
Nevetséges. És akkor mi van, ha nem Windows-t használ? Az itteni pár hsz.-edben felvillantott érvelési baklövéseid alapján már érthető, hogy teljesen értelmetlen veled vitatkozni a Windows hülyeségeiről, mert úgysem lehet meggyőzni semmiről. Szóval így már értem a korábbit is.
Windows-kedvelőként (amúgy Linux-kedvelőként is) a Windows 8-at az összeszedetlensége, katyvaszos léte miatt számtalan oldalról tudnám szidni, de egyrészt OFF-topic, amit elkezdtetek, másrészt úgy látom, lepattannak rólad az érvek, harmadrészt szerinted úgysincs semmi gond a csempével desktop-felületen. De, van. Vagy azért, mert szerinted, meg még pár csempehívő, meg pár kutatás szerint nincs para, akkor az általánosítható igazsággá válik (ugye tudod, hogy épp itt mondasz ellent annak, hogy számonkérted a kollégán az általánosítást)? Ja tényleg, hát kikapcsolható, meg 3rd party programokkal pótolható a Start-menü, hát akkor nincs is para vele. Mellesleg ami számomra nagyon zavaró volt, amíg használtam a 8-ast, hogy nincs igazi konzisztencia benne, lemondtam a használatáról, pedig bőven adtam neki esélyt, és reménykedem a 10-esben. Na, hát ez gondolom akkor a szemedben az én szegénységi bizonyítványom, ha advanced userként nem akartam megbarátkozni a 8-assal, mert qrvára idegesített a katyvasz: egyszer Gépház, egyszer a klasszikus vezérlőpult, egyszer csempe, egyszer régi felület, stb.; kicsit félkész érzés. Hát para, de a 7-es tényleg elég sok felhasználó számára kényelmesebb. -
törölt tag
„nem igazad van. hiba volt feltetelezni reszemrol azt, hogy te kepes lennel arra, hogy a "tapinemkelldesktopra" mondaton kivul jobban atlatnad a dolgokat. elnezest kerek.”
A leggyengébb érvelési próbálkozás a személyeskedés, különösen akkor, amikor te semmi olyan „elemzést” nem hozol, amit rajtam számon kérsz.Érdekesen kiemelsz egy mondatot a saját logikai rendszeréből. A Win7 piaci részesedésének növekedése nem önmagában kellene, hogy zavarjon, hanem a Win8/8.1 szerinted nem bukta szövegkörnyezetben. A számok alapján a Win7-hez képest a Win8/8.1 bukta.
„akkor kimelj meg ezektol az altalanositasoktol.”
Kár, hogy a lényeg kerülte el a figyelmedet. De kiemelem, külön neked:
Érdekes, hogy a Win7 részesedése 2013 júliusáig csökkent, és éppen a Win8.1 megjelenése után kezdett növekedni. Na ezt magyarázd meg!„ez is a felmegoldasok koze tartozik”
És még mi tartozik ide? Azok meg mind idióta héterek, akik ezen félmegoldások miatt kritizálták a Win8/8.1-e, ugye?„akkor ezek szerint a windows 7 is egyszinten van a windows 8-al, mert meg arra sem valtottak a userek.”
Arra sem váltottak? A Windows 7-nek alig másfél évesen már nagyobb volt a részesedése (42+%), mint az XP-nek. A megjelenése után rohamosan nőtt a részesedése a Vista és az XP rovására is. A Win8/8.1 másfél évesen (egy éve) alig 12%-on volt. Szerinted ez a két folyamat teljesen azonos? Hittérítőnek mindenképp elmehetnél. Túl nagy sikered nem lenne, de hoznád azok szokásos formáját. -
Воланд
titán
válasz
#40553216 #95 üzenetére
"De az nem zavar, ugye, hogy a Win7 piaci részesedésének emelkedése tavaly április óta majdnem négyszer akkora (9,12 százalékpont) volt, mint a Win8/8.1-é (2,42 százalékpont)?"
nem, nem tud zavarni, mivel en tisztaban vagyok azzal, hogy peldaul vallalati szempontbol hagy kivannivalot maga utan a rendszer (az ms fiok peldaul egy remek pelda erre). ez is a felmegoldasok koze tartozik es ez is javitva lesz win10 eseteben.
" És nem mellékesen az XP részesedése még mindig magasabb, mint a Win8/8.1-é."
akkor ezek szerint a windows 7 is egyszinten van a windows 8-al, mert meg arra sem valtottak a userek. az xp reszesedeset felhozni a vicc kategoriaba tartozik, mivel altalaban a tobbseg tisztaban van vele, hogy azok tizeneves gepeken futnak es ha akarnanak win8-ra valtani, akkor azt csak uj hw vasarlasaval tudnak megtenni. es van ey tippem, hogy milyen lehet anank a csaladnak az anyagi helyzete, aki egy tiz eves gepet hasznal otthon. vagy csak szimplan nem erdekli, mert napi fel ora fb-re az is jo neki.
"Különösen vicces az önellentmondó érvelési logikád. Alig pár hsz-szel korábban azt kéred számon, hogy miért a konkurenciával hasonlítjuk össze, míg itt meg te hasonlítod a konkurenciához."
orulok neki, hogy egy zarojeles megjegyzesnek ekkora feneket tudsz kerekiteni. ettol elegansabb lett volna, hogy ha azt irod "hogy persze, hogy van reszesedese, mivel gepet alig lehet win8 nelkul kapni". vagy valami ilyesmi ellenerv johetett volna.
"Ezt talán nekem kellene megtennem?"
nem igazad van. hiba volt feltetelezni reszemrol azt, hogy te kepes lennel arra, hogy a "tapinemkelldesktopra" mondaton kivul jobban atlatnad a dolgokat. elnezest kerek.
"Elég gyenge érv, amit fel szoktatok hozni: a vérpistikék beszélték le a lelkes potenciális vásárlókat."
nem tudom, hogy ki az a mi, de en nem szoktam ilyen ellenervet felhozni. az, hogy a mas milyen ervet hoz fel nagyon nem tud erdekelni, ugyhogy ha egy mod van ra, akkor kimelj meg ezektol az altalanositasoktol.
-
törölt tag
Többen használják, persze. De az nem zavar, ugye, hogy a Win7 piaci részesedésének emelkedése tavaly április óta majdnem négyszer akkora (9,12 százalékpont) volt, mint a Win8/8.1-é (2,42 százalékpont)? Így a felhasználók már majdnem 2/3-a ezt használja. És nem mellékesen az XP részesedése még mindig magasabb, mint a Win8/8.1-é.
Különösen vicces az önellentmondó érvelési logikád. Alig pár hsz-szel korábban azt kéred számon, hogy miért a konkurenciával hasonlítjuk össze, míg itt meg te hasonlítod a konkurenciához.
Az okok nincsenek mélyebben megvizsgálva? Ezt talán nekem kellene megtennem? Ilyen irányú kérdésekkel fordulj inkább az MS Board-hoz. Nekik nyilván van erről felmérésük. Más kérdés, hogy neked nem adják oda. Elég gyenge érv, amit fel szoktatok hozni: a vérpistikék beszélték le a lelkes potenciális vásárlókat. Érdekes, hogy a Win7 részesedése 2013 júliusáig csökkent, és éppen a Win8.1 megjelenése után kezdett növekedni. Na ezt magyarázd meg!
-
Воланд
titán
válasz
#40553216 #92 üzenetére
tudod az a vicces, hogy a csempekkel, meg a tapi felulettel desktopon alapvetoen tul sok problema nem volt. a problema a winrt api-kkal, a felkesz megoldasokkal, meg azzal volt, hogy az ms az elmult par evben sikeresen erodalta a fejlesztoi bazisat. ha tele lenne a store normalis alkalmazasokkal (amihez ugye fejlesztok, meg tobb api kellene), akkor bizony a windows 10 nem igy nezne ki. most kenyszerbol visszalepett az ms (es sajnos nagyon sok esetben negativ iranyba a win8-hoz kepest) es nagyon kivancsi vagyok, hogy x ev alatt hova fognak eljutni. de persze itt csak azt lehet mantrazni, hogy bukasawin8 (a win8.1-et es a win8-at tobben hasznaljak, mint az osszes tobbi, nem ms operacios rendszert egyuttveve), de az okok mar nincsenek melyebben megviszgalva.
-
daninet
veterán
válasz
#40553216 #92 üzenetére
Arra próbáltam rámutatni, hogy sem nekem, sem neked nincs rálátásod a dologra. Még ha a szakmában dolgozol sem láthatsz bele mennyi szempontot vettek figyelembe.
A csempékkel érvelni a témában pedig nem teljesen állja meg a helyét, ott sokkal többről volt szó mint egy logótervről jelen esetben. Annak is megvoltak az okai, hazárdjátékot játszottak kicsit, nem jött be. -
törölt tag
Nos, azt hiszem, abban a logikai sorban valami hibázik, amikor valaki azzal támasztja alá egy fejlesztés létjogosultságát, hogy dollármilliókat költöttek pl. piackutatásra, te meg elsőre azt írod, hogy ki is kapcsolható. Ez amúgy Win8 esetében a rendszer eszközeivel még csak nem is volt igaz. De a Win8.1 esetében nyilván szintén dollármilliókat költöttek el piackutatásra a kikapcsolás leendő népszerűségét illetően.
(#91) woland_y2k
Hatásos érv. Nyilván ettől érvénytelen lesz minden kritika, amit megfogalmaznak a szent teheneddel kapcsolatban.
Az azért feltűnt, hogy én csak blődségre reagáltam? Évek óta nem ezen lovagolok, hanem az emellett való érvelésen. De láthatóan ezt nem érted évek óta. -
törölt tag
Persze. Mint ahogy „dollár milliókat ölt a” metro „projektbe, és nem hiszem, hogy nem volt a része egy mindent lefedő kutatás ezzel a témával kapcsolatban szakértőkkel, marketingesekkel, dizájnerekkel, stb.” Látszik az eladási eredményeken.
„Valószínűleg igen nagy megalapozottsága van a hasonló logónak.” Ahogy a tapifelületnek is asztali gépeken… -
daninet
veterán
Szerintem ezen témában bármi okfejtés felesleges, a MS valószínű dollár milliókat ölt ebbe a projektbe, és nemhiszem, hogy nem volt a része egy mindent lefedő kutatás ezzel a témával kapcsolatban szakértőkkel, marketingesekkel, dizájnerekkel stb.
Valószínűleg igen nagy megalapozottsága van a hasonló logónak. -
hapakj
őstag
Ez annyira vicces. MS leporolta az IE 11 repót, átírta a Spartanra a kódnevet csinált új UI-t és belerakta Cortana-t. Majd mindenki ujjongot, hogy az MS is belátta az IE szar XD.
Mostmeg hiszti van az E betü miatt. sírok XD
-
This is NOt Spartaaaa!
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez hihetetlen, még mindig nem érted.
És a vicc az, hogy még engem nézel értetlennek, miközben én az elejétől fogva értem, hogy mit akarsz totálisan ellentmondásosan ránkerőltetni, míg te nem érted, amit én magyarázok, hogy mennyire nem igazolsz semmit az általad ellenérvként bedobáltakkal. Megnéztem a cikket, amit linkeltél, és még mindig bullshit, ilyen grafikonokat bármikor készítek neked, nem derül ki, hogy mit is mértek fel, mivel ugye ezek szerint álcázzák a neveket, hogy véletlenül se derüljön ki, miről is szól pontosan a felmérés, csak az derül ki, hogy "valamit" megkérdeztek a Chrome-júzerek körében. Remek. És ugye itt alternatívaként felkínált NEVEKről van szó. Ha egy Chrome-júzernek azt mondják, hogy "figyelj már, ha most nem használhatnád a Chrome-ot, de jön egy új böngésző, itt van amúgy a listában is, ezek közül melyik nevet választanád?", akkor miért meglepő, hogy vonzó az új böngésző? Aztán meg a pár név közül kijön az Edge szimpatikusnak, és? (Ezek szerint ezt jelenti a "Microsoft 'A'".), Ez mit igazol például a logó sikerességéről, ha már a kettőt valahogy összemostad? Nem jelenti azt, hogy egy tök új logó ne lehetett volna sikeresebb, mivel ugye nem erről szól a felmérés - erre mondtam, hogy kevered a szezont a fazonnal. Nem látok felmérést az ilyen-olyan logókról, hogy melyik is tetszett volna. Ha még mindig nem érted, miről beszélek, akkor én sem tudok veled mit kezdeni.
(#74) woland_y2k:
"es mi lenne ha nem a konkurens bongeszoket neznetek, hanem azt, hogy az ie11-hez kepest mennyivel jobb?"
Nem te hasonlítottad össze az imént benchmarkok formájában a konkurens böngészőkkel? (Az a benchmark amúgy ugye szintén nem ér semmit.) Amúgy még egyikünk sem használta a böngészőt, majd akkor derül ki, mennyivel jobb, amikor már használhatjuk. -
zoli62
addikt
-
-
Merjünk nagyok lenni
-
hemaka
nagyúr
Úgy visszadobtam volna ezt a logót a tervezőjének, mint a sicc.
-
törölt tag
Persze, ezt is lehet. Csakhogy semmi értelme nem lenne, hisz’ az IE11 nem konkurenciája az Edge-nek, hanem elődje. Még jó, hogy az utóbbi szebb, gyorsabb, kompatibilisebb…
„Felháborodásod” akkor lenne jogos, ha az MS sem azzal jaszkarizna, hogy a konkurens böngészőkre mennyi kört vert az Edge.Ezt is említették már fentebb:
HTML5 compatibilityPedig 4,5 éve ilyen is volt már:
Microsoft launches 'Lab' for emerging HTML5 specsMégis messze utolsó.
-
Воланд
titán
válasz
Sk8erPeter #71 üzenetére
venni kellett volna a faradtsagot es elolvasni a linkelt cikket, vagy csak megnezni a datumot es akkor rogton kiderult volna, hogy azert nincsenek nevek, mert akkor meg spartan neven futott a bongeszo. ha meg szerinted fog az ms x nevet, arrol keszit egy felmerest, majd olyan nevet ad a termekenek, ami abban a felmeresben nem szerepelt, akkor ahhoz csak gratulalni tudok. a logoval kapcsolatban meg leirtam, ami le akartam irni, ha nem erted, akkor sajnalom, de nem tudok vele mit kezdeni.
-
törölt tag
Jó „elemzés”.
Igazából az új logóban az elcsúszás a Spartan névre utal vissza. Mert a felső ív a spártai sisak ívére hasonlít.
(#36) F_E_K_
Akinek csak úgy feltelepült, az nem használja, mert meg sem találja.(#54) BonFire
Mivel ugyanazon cég ugyanarra használt ugyanúgy a rendszerbe integrált, emiatt az átlajúzerek nagy részének az egyetlen böngésző, az „INTERNET”, így jobbára mindegy, hasonlít-e az új logó a régire. A fenti csoport miatt jobb, a nagyobb ismeretekkel rendelkezők miatt mindegy, az esetleges újaknak szintén, hiszen azoknak nincsenek negatív tapasztalataik a régi IE-kel, mert talán még nem is éltek, mikor pl. az IE6 kijött.(#67) woland_y2k
Egyrészt Sk8erPeter már írta egy részét, másrészt az új MS böngészők végleges formája előtt hónapokkal mindig kijöttek ilyen teszteredményekkel, aztán mire megjelent, a konkurencia rendre rávert az IE-re. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ebben, amit te linkeltél, hol is szerepelt az Edge név?
(Ha már erre hivatkozol.) Egyébként meg ennek a "felmérésnek" ebben a formában túl sok értelme nincs. Tényleg ebben a formában szerepeltek a nevek? Ha igen, és azt a kérdést tették fel, hogy a Microsoft A/B/C/D-re szavazol, esetleg az IE-re (netán annak valami újabb névvel ellátott verziójára), vagy egy egyelőre tök ismeretlen A/B/C/D-re, akkor szerinted mit választanának az emberek?
Miért olyan meglepő ez? Ha pedig nem ebben a formában szerepeltek a valós feltett kérdések, akkor mi a búbánatért nem írják oda, ténylegesen mit kérdeztek? Szóval ez a kép megint csak színtiszta bullshit, nagyjából annyit ér, mint a benchmarkról mutatott képed, ahol pár ponttal többet ért el a böngésző, mintha az jelentene érdemben bármit.
Egyébként meg totálisan össze nem illő dolgokat akarsz összehasonlítani, visszatérnék az előző kérdésre, hogy ez mégis mit bizonyít a logóhoz való hozzáállásról? De helyetted megválaszolnám: semmit. Ha mégis látsz valami szövevényes összefüggést, oszd meg velünk kérlek, mert ebben a formában semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz. -
Воланд
titán
válasz
Sk8erPeter #68 üzenetére
amikor a konkurencia termeket hasznalokat megkerdezik arrol, hogy melyik nev lenne jo egy uj bongeszonek, es a legtobben a microsoft edge-re szavaznak (mert ketlem, hogy az lett volna a c, vagy a d verzio), akkor pont nem egy kek e betu fogja oket elriasztani az uj bongeszotol. azt mar megtette volna magaban a microsoft nev is.
-
Воланд
titán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Dehogynem, elég könnyen meg lehetett indokolni, amíg az IE maga nem volt komolyan vehető böngészőnek nevezhető valami. Ez az IE8-ig egész biztosan így volt. Sajnos egyébként most is ostoba felület, testreszabhatóság és a böngészőhöz való fejleszthetőség (pl. bővítmények) tekintetében, mint egy marék lepkefing, de legalább már komolyan vehető, használható és elég gyors böngésző.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem értem, ez milyen módon cáfolja azt, amit a logókészítés szabályairól írt?
(#60) spammer:
Jaja, csomó CSS3-as és HTML5-ös feature jelenleg nem működik, vagy nem úgy, ahogy illene, ez cáfolhatatlan tény, meg abban is teljesen egyetértünk, hogy állandóan le van maradva az IE - épp ezért képtelen lennék használni jelenlegi formájában napi böngészésre -, de önmagában tákolmánynak nem gondolom, mert fogalmam sincs, milyen lehet a forráskódja, így kívülről "csak" egy elég buta böngészőnek tűnik, ami egyáltalán nem testreszabható.
Amire viszont utalni akartam, az az, hogy már lejárt azt állítani, hogy használhatatlan lenne, meg hogy csak a hozzá nem értők használják, van, akinek nincs igénye azokra a plusz szolgáltatásokra, amiket a többi böngésző nyújt (pl. amik számunkra alapvető fontosságúak), azoknak megfelelő lehet, legalább már nem olyan borzalmas élmény használni, ráadásul elég gyors is. Tehát egyszerűbb igényekkel rendelkező felhasználóknak megfelelhet (ilyen kategóriába még egy hozzáértő webfejlesztő is tartozhat (tudok ilyenről)). -
Воланд
titán
ezt amugy pont megcafolja az ms altal keszitett felmeres.
-
tothzoltan
tag
A logókészítés egyik fő szabálya, hogy ne hasonlítson más, korábban megismert brand logójára, mert egyrészt rossz asszociációkat kelthet (ez is csak egy újabb Internet Explorer), másrészt a konkurenciához tereli a megszerezni kívánt vásárlóközönséget).
Saját branden belül, saját logo, saját termékhez. Miből gondolod, hogy ennek a szabály érvényesülnie kellene? Szerény veleményem szerint pontosan arról van szó, hogy nem akarják félretolni a Explorer múltját, hanem át szeretenék formálni a köztudatot, úgy, hogy közben nem fordítanak hátat a csak alapvető funciókat használó kezdő felhasználóknak (értsd.: idősek pl.). Ehhez a logo design (mint rejtett kommunikáció) nagyban hozzájárul, én pedig a Win10 hírveréséből és szakmai feedbackjéből arra merek következtetni, hogy itt szó nem lesz konkurenciához terelésről, sőt.
Nadella irányítása alatt nagyon jó irányt vett fel a cég, és a reform-mentalitás érezhető. Ez a csapat bevállalni látszik azt amit az elődeik nem mertek vagy szőnyeg alá igyekeztek söpörni. Hibákat igyekeznek javítani. A régi Explorerből újat csinának, jobbat. Jobb lett? Első ránézésre abszolút.
Szép és (végre) egy letisztult külalakú böngészőnek tűnik. Ősidők óta Operázok, de az Opera vezetése hibát hibára halmoz az utóbbi években ami miatt talán az Edge lehet az utód, legalábbis számomra. Ugyanúgy ahogy a Win7 után örömmel váltok majd a 10-re, mert látom hogy ebben van meló és nem fogok rettegni attól hogy azonnal új rendszerre költöztessem az egyébként összetett és jól belakott munkagépet. -
enterlaci
senior tag
Az a jó ezeknek a cégeknek, ha a felhasználók Ő márkanevével azonosítják a használt böngészőt. Ha ezt el tudják érni, akkor szinte garantált a siker. (egyéb példa a Calgon, Cellux, Sthil fűrész, vagy mondjuk a Matchbox is lehetne)
Szóval ahogy elnézem a Windows 10 és körülötte forgó média felkapást, valamint, hogy azt akarja közvetíteni a Microsoft, hogy itt most minden terméke megújul, ráadásul jól működő stabil gyors cuccaid lesznek és minden szuper lesz... Szerintem ezért jó választás ez a kék "e" betű; hisz minek dobnák pont ezt ki Átrajzolták és új nevet adtak neki; kicsit mint a win logó és az asztal az elmúlt időszakban. -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #52 üzenetére
"Számomra még mindig ostoba, és még mindig nagyon hiányoznak hozzá a bővítmények"
Jól mondod, ostoba. És ezért jócskán le is van maradva a többitől. Bár ha nincs igény többre, akkor megfelelhet.
"Ráadásul webfejlesztői szempontból sem akkora szopatás"
Nem akkora, ez igaz, de azért még mindig nem úgy működik minden, ahogyan kellene. És ehhez nem kell belelátni a böngésző forráskódjába.
Lehet, hogy már nem (annyira) gány, de eddig csak tákolták, loholtak a többiek után. Majd kiderül, hogy az IE(dge) mennyiben lesz más, lesz-e a GUI mögött valami hasznos is. És itt nem a Cortanara gondolok.
__
(#54) BonFire : erről van szó. Rossz asszociáció. Eddig arról volt szó, hogy új lesz, elszakadás lesz a régitől. Erre remixelik a régi, ocsmány logót. Kész is az IEdge.
-
sz.balazs.95
veterán
Nekem tetszik.
Ha jól látom, itt is a Segue UI-t használják betűtípusnak (vagy legalábbis egy arra emlékeztetőt)
-
darkarthur
senior tag
Ha még nem olyan, mint az IE volt, majd tesznek róla, hogy hű legyen az E betűhöz.
-
BonFire
veterán
A logókészítés egyik fő szabálya, hogy ne hasonlítson más, korábban megismert brand logójára, mert egyrészt rossz asszociációkat kelthet (ez is csak egy újabb Internet Explorer), másrészt a konkurenciához tereli a megszerezni kívánt vásárlóközönséget (Mi a fasz ez az „Edge”, ide nekem a jól bevált Explorert!).
Persze vadi új termék esetén mindig rizikós, hogy mennyire lesz kelendő, de egy kétes hírű termékhez asszociáltatni biztos bukás, még akkor is, ha a kétes hírű terméket idővel megszüntetik és nem lesz más, csak ez az új.
(Meg a konkurencia termékei.)
-
Воланд
titán
válasz
tothmaxy182 #51 üzenetére
"We’ve also heard loud in clear that many Windows Insiders want to see Aero Glass from Windows 7 make a comeback. We’ve been working out how to satisfy this request, and are trying some things out with this build to see how you like them. We’re running a little A/B test with this build. 50% of you will normal transparency on the Start menu and taskbar while the other 50% will see a blur effect on the Start menu and taskbar (like frosted glass). If Windows Insiders really like the blur effect, we will add it to more areas and even consider making it the default instead of standard transparency" [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #4 üzenetére
"Akik értenek hozzá, azok már úgysem nagyon használják az Internet Explorert"
Ez egy hatalmas baromság. Rengeteg webfejlesztő is használja már például az IE11-et, mert már közel sem annyira gáz, mint régen volt. Számomra még mindig ostoba, és még mindig nagyon hiányoznak hozzá a bővítmények, meg a felülete sem bejövős, de most már a simán használható kategóriába sorolom, és nem érzem úgy, hogy vétek már csak elindítani is. Ráadásul webfejlesztői szempontból sem akkora szopatás az újvonalas IE-k léte, mivel már nem próbálnak minden téren külön utakat járni, így nincs szükség annyi specifikus IE hackre sem, mint régebben.Szóval az Internet Explorer szokásos fikázásának divatja lejárt, lépjetek túl végre ezen, mert unalmas.
(#3) spammer:
"Mondjuk a szép GUI alatt lehet, hogy ugyanolyan gány lesz, mint az IE volt"
Rád is vonatkoznak a fentiek.Egyébként mégis honnan tudod, hogy a motorháztető alatt mi van/volt?
BTW ugye most már az IE11 korában járunk. Nagyon nem ugyanaz, mint pl. még az IE8 vagy korábbi volt. Persze ha Te már láttad az IE11 kódját, és azt kielemezve állapítottad meg, hogy gány, akkor elnézést kérek.
-
tothmaxy182
őstag
Index-es cikk úgyhogy ki tudja igaz-e vagy sem, de itt azt írják, hogy az új build-be visszatér az Aero UI. Esetleg erről valaki nem tud valami biztosabb forást, vagy cáfolatot?
Idézet az Index-ről:
"Elkészült a Windows 10 tesztváltozatának új verziója is, amit az Insider Preview programban résztvevők tudnak letölteni. Ebben frissítették a Cortana nevű személyi asszisztenst, amely most már mindig aktiválódni fog, ha elkezdünk begépelni valamit, miközben meg van nyitva előttünk a start menü. A hangfelismerő algoritmusok által meghajtott Bing kereső több kérdésre tud válaszolni, mint eddig. A Windows grafikus interfészét is feltuningolták, megint elérhető a Windows 7 Aero dizájn."(#52) Sk8erPeter : Nem fikáztam. Semmi bajom az IE-rel (főleg a 11-el). De ne mondd már, hogy annyira rengetegen használják. A maradék felhasználótáborának a nagyon-nagyon jelentős része hozzá nem értő egyén, aki azt sem tudja, hogy egyáltalán le lehet cserélni másra.
Gyors közvéleménykutatás. Itt az irodában kb harminccan vagyunk. Idén januárban lett újratelepítve mindenkinek a gépe. Most ha körbemegyek, akkor azt látom, hogy a harmincból összesen 3 ember használ Explorert, mindenki más vagy Firefox-ot, vagy Chrome.ot.
Ha Te azt használsz, akkor ne kapd fel a vizet, használd egészséggel, engem aztán nem zavar -
Döglött Róka
veterán
válasz
Dr.FantastiK #47 üzenetére
Inkabb csak egyezik a velemenyetek
-
Psych0
őstag
Ez a kontrasztmentes UI a halalom. Es meg a classic themet is kivettek, mert a widgetset amugy is ez a retek maradt volna.
-
nubreed
veterán
A Microsoft grafikai dizájnért felelős csapatában az utóbbi 5 évben egyre rosszabb munkát csinálnak. Mintha kisiskolás gyerekekre bíznák a logók és egyéb grafikai dizájn elemek megtervezését. Már a Windows 8-at is hatalmas visszalépésnek tekintem ezen a téren a 7-hez képest (igen, jobban szeretem a glasst és a 3D hatást keltő gombokat, mint a flat dizájnt) de ez az "E" bötű egyenesen szánalmas.
(#31) =WiNTeR=
+1, teljesen egyetértek. -
vinibali
őstag
ha csak fele annyira rúgja szét a konkurencia s*ggét, mint John Spartan, Wesley Snipes-ét, akkor már jó lesz
-
Воланд
titán
-
glutamin
őstag
válasz
Deller2010 #13 üzenetére
Én pl nem tudnám megmondani most így fejből, hogy az autómban lévő rádiós fejegységnek mi a típusa, de még a márkája sem triviális mert nincs ráírva (de írhanék mikrosütőt, vagy mosógépet is). Egy átlag felhasználónak valószínűleg ugyanennyire fontos, a böngésző neve fajtája. Működjön oszt jó napot.
-
Syl
nagyúr
válasz
Dr. Romano #38 üzenetére
Hehe
(#39) spammer
Vagy azért tértek át Chrome-ra, mert "vegyes" környezetet használnak. Windows-Linux-Android-stb.
Lehet itt több pozícióból és meggyőződésből köpködni a google-ra, de mégis csak az ő böngészőjük fedi le legjobban a piacot. -
Fitzgerald
veterán
A munkám miatt használom az Explorert, a Firefoxot és a Chrome-ot is. Ezzel a logóval számomra ez mindig Explorer lesz. Az egykori számtech tanárom számára meg Expojler.
-
spammer
veterán
Akinek valamivel csak úgy feltelepül (és nem direkt rakja fel), az attól még nem fogja használni, ha egyszer nem ért hozzá és amúgy is mást (IE) szokott meg. Ugyanúgy a kék "e" betűre kattint majd.
Akik áttértek, azok azért tértek át, mert akartak valami használhatóbbat, vagy mert valaki felrakta nekik és/vagy valaki mondta nekik, hogy érdemesebb azt használni. Azért ahhoz már nagyon agyhalottnak kell lenni, hogy egyszer csak úgy véletlenül feltelepüljön egy Chrome és azután véletlenül azt használja, főleg, ha az ikonra kell kattintania az indításhoz.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Deller2010 #9 üzenetére
Sokat látok én is ilyet (bár gondolom nem vigasztal).
Ha egy ilyen felhasználónál megváltoztatod az ikon "felismerhetetlenre" akkor nagy lesz a pánik...
Ez más, de annyira nem hogy ne találja meg... (Sokan észre sem veszik esetleg a változást)
-
fordfairlane
veterán
-
mepet
addikt
Szerintem érdemes átgondolni, hogy mi is változott a logóban:
A régi logó: A régi logó egy e betű, körülötte egy térben elhelyezett kört láthatunk. Az "e" betű jelentése arra utal, hogy az elektronikus úton is intézhetsz ezt-azt. Továbbbá az Explorer szó rövidítése, ami a felfedezés örömére, a szörfözés szabadságára utal. Az e betű körüli kör olyan, mint egy műhold pályája a Föld bolygó körül, ez mutatja, hogy mennyire high-tech ez a program. Mivel kört látunk és nem egy műholdat, így tudjuk, hogy itt bizony komoly sebességről van szó, ez egyértelmű utalás a gyorsaságra. A kör a gömb-szerű Földnek tekinthető e betű körül azt is jelentheti, hogy a bolygónk egymástól távoli pontjai között kapcsolatot teremthetünk ezzel a programmal, ez pedig a földrajzi "határokon" való virtuális átlépés lehetőségének nagyszerűségét mutatja. És méginkább láthattuk ezeket a régebbi logó esetén:No akkor nézzük az új logót: Az új logó egy E betű. Halvány színű, ez mutatja, hogy halovány a megbízhatósága, vagy működik, vagy nem. A műszaki rajz-ból tanult szabványos írásjeltől elég távol esik, gyakorlatilag úgy néz ki, mintha egy kisgyermek rajzolta volna filctollal, ami rajz közben kifogyott. Mindeközben a gyermeket jobbról pofozzák (legaláb 2-t már tuti kapott), ezért van elcsúszva balra egy-egy rész...
Hát nem tudom, számomra megnyerőbb volt az internetre utaló logó, mint a gyermekverésre hajazó.
-
Syl
nagyúr
Szívesen kipróbálnám ezt a csodaböngészőt.
Oh, wait.
Nincs se OSX-re, se iOS-re -
zoo8800
veterán
Elég nyomi lett az új logo.
-
djculture
félisten
Explorer 10 meg az opera ezek az én szememben a használhatók, firefox folyton összemomlik nagyobb terhelés alatt, a maxthon jó volt régen most televan minden szrral...
-
.LnB
titán
-Tetszik az a reklám videó, lendületes. Bár ezt a rajzolósdit ennyire nem kellene nyomatni, engem pont nem érdekel mondjuk.
-Spartan név jobb lett volna, de teljesen mindegy.
-Az új logo/ikon viszont írtó gyenge. -
Matada2.3
veterán
A logó az utolsó dolog ami engem személy szerint befolyásol, viszont ez a kinézet és az eddigi fejlesztések, az biztos, hogy adok neki egy esélyt és meglátjuk mi lesz.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dilikutya #24 üzenetére
Ezeket amiket itt leírsz, eléggé nonszensz dolgok. Az ilyen usereknek miért nem lehet azt mondani, hogy nézd, itt róka, vagy nézd, itt egy színes gömb, ez a böngésző, a jövőben ezt használd. Vagy rosszabb esetben kinyomtatni neki, hogy felismerje. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudják morizálni, egy ilyet megjegyezni olyan basic dolog, hogy ennyi erővel a munkafolyamatot sem tudná megtanulni.
-
Dilikutya
félisten
Amíg a felhasználók azt kérik, tegyük ki neki az internetet az asztalra, ami alatt a kék "e" betűt értik, addig ez egy teljesen racionális dolog. Sokan a Firefoxot se ismernék, ha nem telepítettük volna a sok WinXP gépre, mert arra az IE támogatást már sokkal régebben megszüntették, mint a magáét a Windows-ét.
Épp emiatt nem kell sírni a start menü miatt se, van aki a Word ikonját is kéri, mert se ő maga nem tudja kitenni, se a start menüből nem tudja, vagy nem akarja indítani.
-
vm93hun
aktív tag
Látam ezt az eseményt élőben, és amikor a bejátszásban feltűnően sok volt az "Edge" szó, tartotam tőle, hogy ez lesz a neve... erre nesze.
Miért nem nevezték egyszerűen "Internet"-nek, mert jó magyar szokás szerint úgyis csak 20 mp-t fog futni a legtöbb gépen mert a zembereknek csak a króm meg a fájörfox a böngésző mert minden "M$" termék szar
.
Én fő böngészőnek IE11-et használok másodlagosnak meg eddig Chrome-ot, de lehet, hogy kukázni fogom, mert Google-hez megszokott módon ezt is elrontották. Egyrészt hova tűnt az Aero effekt (érdekes win10-nél pont visszakövetelik a Google meg pont elveszi), másodszor hogy lehet, hogy a YouTube video pixeles? Direkt 64bit-est raktam fel, hátha nem eszi meg a RAM-omat, hát dehogynem! Ki kell nyitni az ablakot miatta mert felfűtti a laptopot
-
fordfairlane
veterán
A logó ocsmány, az Explorernek meg annyi.
-
alevan
őstag
Irodában dolgozom. Mindenkinek van saját PCje. Összesen 11-en vagyunk. A 11-ből 5-en vagyunk, akik tudjuk a külömbséget a böngészők között. A maradék 6 kolléga úgy használja a gépet ahogy én beállítottam az alapértelmezéseket (mielőtt elkezdtem dolgozni, IE7-et használtak (kb 1 éve), alapértelmezett videólejátszó valami bóvli FLV player volt és minden induláskor vagy 9-10 rendszerkarbantartó indult).
Hidd el, az átlagember nem tudja és nem is érdekli.
(#19) saelin Sajnos nálam az egyik legfőbb ok a felvételem során nem a szakmai tudásom, hanem az informatikai tudásom volt (a kettő nagyon messze áll egymástól). És munkaköröm része a kollégák megsegítése IT témakörben.
-
Dhampir
félisten
A Bing háttérképei olykor nagyon szépek, öröm nézni.
-
saelin
veterán
válasz
Deller2010 #13 üzenetére
Nem irigyellek!
A környezetemben is vannak hasonlóak (14-50 éves korig), de szerencsére engem elkerülnek a hülyeségeikkel és a szakmám sem kötelez az ilyen állatkerti gondozó munkára - amit persze hogy ingyen várnának el. Csak családtagoknak és közeli barátoknak vagyok hajlandó segíteni. Nekik természetesen ingyen.
Akkor hagytam fel vele, amikor egy 30 éves női kolléga (aki nem mellesleg titkárnő), megkért hogy csináljak már valamit a gépével, mert véletlen törölte a böngészőt és most nem tud felmenni a netre. Mondom ok. Pár katt és visszaraktam az ikont az asztalra... Az ilyenekkel foglalkozzon az, akinek két anyja van.
-
Petyyyyy
addikt
Csúnyalogo és nagyon hasonlít egy másikra, csak az nem jut eszembe melyikre.
-
Zotya84
őstag
Az, hogy nagyon sokan olyan hülyék, hogy még annak a programnak nevét sem tudják, amit használnak!
Deller2010: Pont ezt írom én is, csak nem ilyen egyszerűen...
ROBOTER: Ó, gyere be hozzám párszor, aztán majd rájössz, hogy tévedel, de óriásit. A nagymamamák még el tudják olvasni, hogy mi van odaírva...
-
Deller2010
tag
Hidd el, vannak olyan felhasználók, akik szerint a GOOGLE.HU, azaz a "Gugli kereső" és az INTERNET, azaz az Internet Explorer az 2, egymástól teljesen különálló dolog: rákerestem a gugliba' és megnéztem a neten az nekik teljesen más. Eddig a kis kék e-re kattintottak, és megnézték a neten. Most a színes gombócra (Chrome ikon) és megnézik a guglin, vagy a gugliban.
Ha telefonban mondod, kéred tőle, nem értik!! Mondom: "nem vágom fejből, nézz után a neten" . Válasz/kérdés: "ha a gugliban keresem meg, az is jó lesz?"! Anyád! -
spammer
veterán
válasz
Deller2010 #9 üzenetére
"Internet = facebook.com"
Mondjuk ez tényleg valós probléma, és súlyosabb, mint bármilyen böngészőnév. Elég szomorú is.
-
anulu
félisten
válasz
tothmaxy182 #4 üzenetére
talán nagyképűség nélkül mondhatom, hogy azért némileg értek a dologhoz (desktop és server OS). teljesen jól elvagyok az IE11-el (használtam FF-et évekig, Chrome-ot pár hónapig), és nagyon el kéne rontaniuk az Edge-et, hogy bármi más böngészőt telepítsek otthon.
-
Deller2010
tag
Van olyan "felhasználóm", akinek
böngésző = ??? (azt se tudja, mit használ; egyébként IE 11 van neki W8.1 alatt) = facebook.com és
Internet = facebook.com
a böngésző kezdőlapja a google.hu - a megnyitandó weboldalak címet a keresőbe írja be, majd a találati oldalon kattint...
Nem vicc.
Na, nekik tök mindegy, mit csinál az Explorer-rel a M$...@ chipesz:biztos bennem van a hiba, de az android-os Dolphin Browser még mindig klasszisokkal jobb és sokkal(-sokkal) felhasználó barátabb (akár 2.3.6, akár 4.4.2 alatt), mint WinPhone 8.1 (Lumia 620) alatti I.Explorer...
-
spammer
veterán
Hogy mi fáj?
Hogy egy gugli által kiadottat használnak egy MS által kiadott helyett? Mi az, hogy "eddig internetet használtak, most meg gúglit"? Olyan is lehet majd, hogy "nem megy a bing" meg "binget használnak".
Kék "e" logóra ránéz egy átlagjúzer, aki nem olvas utána (fogalma sem lesz se Spartanról, se Edge-ről), és csak annyi jut majd eszébe, hogy "ezt a szart már rég lecseréltem, ezt nem töltöm le".
-
J.varga7
tag
Csatlakozom chipesz hozzászólásához, Win 8.1-et használok IE11-el, és sosem kellett csalódnom rosszul betöltődő oldalak, vagy fagyogató beépülők miatt. Alapvető kiegészítők már ehhez is vannak, SSD használóként a betöltési sebesség és a böngészési sebességkülönbség (ha van is) már észrevehetetlen Firefox-al vagy Chrome-al szemben. S időközben az olyan kényelmi funkciók mint Pl. a kedvencek gyors importálása a Microsoft fiók létrehozása óta IE-nél is működik.
Nekem szempont, hogy a böngésző beállításainál egy mozdulattal megváltoztathatom a Temporary Internet files helyét, míg más böngészőknél ez vagy egyáltalán nem vagy csak további ügyeskedéssel érhető el.
Firefox-ot használó haverjaim mindennapi életét megkeserítik a Flash lejátszó vállalhatatlan bug-jai és inkompatibilitása (jegyzem ez inkább az Adobe hibája), az IE11 ezeket automatikusan Windows update-ekkel együtt kapja meg többé-kevésbé ellenőrzött állapotban. Én teljesen elégedett vagyok az IE-vel, és kíváncsian várom, mit hoznak ki az Edge-ből. -
Zotya84
őstag
Maradjunk annyiban hogy az átlagjúzerek nagy része nem a Chrome-ra, hanem a "Gúglira" tért át. Azt ugyanis a többségük azt sem tudja, hogy az a Chrome. Na, és ez az ami fáj.
Hogy eddig az Internetet használták, most meg a Google-t. Az eddigi problémák java része az volt, hogy nem megy a zinternet, most meg az, hogy nem megy a gúgli; miközben csak a böngészőkkel volt a gond.
Úgyhogy teljesen érthető, hogy miért tartották meg a kékE logót...
-
tothmaxy182
őstag
Akik értenek hozzá, azok már úgysem nagyon használják az Internet Explorert, és ezeknek a felhasználóknak valószínűleg a nagy része tud arról, hogy ez egy új böngésző, mégha a logója hasonlít is a régire. Mivel új, azért ki is fogjék próbálni. Nem a logó fogja őket visszatartani...
Aki nem ért hozzá, annak ott az ismerős logó, amire kattinthat. Nekik nem is kell tudniuk, hogy új alapokra építkezik az egész, elég ha felismerik a régi logót.
Szerintem jól csinálta az MS. Amúgy meg kit érdekel az ikonja, a program legyen jó! -
spammer
veterán
Azért már nagyon sok átlagjúzer régen áttért Chrome-ra vagy rokára.
Itt lett volna a lehetőség egy vérfrissítésnek, ráadásul egész jó nevet választottak hozzá, erre visszahozzák a régi hulladékra emlékeztető logót és kitaláltak hozzá egy "Edge" nevet, csak hogy passzoljon az "e"-hez. Mondjuk a szép GUI alatt lehet, hogy ugyanolyan gány lesz, mint az IE volt, így akkor jogossá is válik a régire emlékeztető logó.
-
chipesz
őstag
A név tetszik, a logó kevésbé.
-
alevan
őstag
Inkább az lenne az ok, hogy a Windows-t használó emberek nagyon nagy százalékának az E egyet jelent az internettel. Nekik nem jelent semmit az Internet Explorer vagy Edge vagy Chrome vagy Firefox. Ezen kimutatás alapján ezt a számot így vak tippre 50%-nak tartanám.
Ezen embereknek maradt E betü az ikon.
Új hozzászólás Aktív témák
it A beígért nagy újrakezdés elmaradt: a cég nem mert elszakadni az internet jelképévé vált logótól.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Airsoft
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- FC25 PS5 játékszoftver
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Ryzen 7 CPU-k
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest