Új hozzászólás Aktív témák
-
Még Linuxból is csak csupasz verzió fut 128MB-on. Már ha valaki le akarná gyúrni a CE-t. Én biztosan.
-
lakisoft
veterán
És vajon ezzel a notival mihez lehet kezdeni?
-
Ennyiért inkább Asus eeepc 701-et az Euronics ben 30k.-ért...
-
Pepev
csendes tag
A gyártói specifikáció:
CPU: VIA VT 8505, 533MHz
RAM Memory: 128MB
HDD Storage: 2GB Nand Flash
LCD: 7” Digital Panel, 800*480
Decode Technology: Software
LAN: Ethernet 10/100M
WIFI: WiFi 802.11b/g/n
Keyboard: 80pcs standard, and Support External
Mouse & Touch Pad: Built in touch pad, Two shortcut key, and Support USB port Mouse
USB Port: 3 USB2.0 port
Card Port: SD Card
Sound Effect: Audio Earphone, Built-in Stereo Speaker, Microphone
Net Weight: 600g
Stand-by Time: 4.5 Hou
-
Pepev
csendes tag
Szia/sziasztok!
Felvettem a kapcsolatot a céggel.
A 13E Ft-os ár, mint az sejthető volt, természetesen csak nagy tétel estén érvényes.(plusz posta költség, plusz adó/vám terhek)
Én tervezem, hogy rendelek és nem titok, hogy eladásra is.
Az ár-alku folyamatban van a céggel, de kb. MAX. 26-30E Ft lenne,
Én legalábbis ennél többet nem vagyok hajlandó érte adni.Akit érdekel, írjon, vagy böngéssze picit késöbb az e-bay-t...
-
Zofren
aktív tag
Jók ezek a netbookot vmire. Pl hozzánk hoztak vissza 10" netbookot, mert lassú, nincs benne optikai meghajtó stb. Pedig elmondtuk és láthatta is. Szvsz az emberek többsége arra számít, hogy netbook=notebook csak kicsit kisebb és olcsóbb.
-
Vargnatt
tag
Én is így gondoltam először, de a fene tudja, melyik alsó-kína-szömörcepusztai dzsunkában hajigálták össze ezt a cuccost, szóval van egy olyan érzésem, hogy a működését komolyabban befolyásoló összeszerelési gondok feltételezése nem teljesen alaptalan gondolat ennyiért...
Az egy dolog, hogy mindent Kínában gyártanak, de azért ott se mindegy, hogy hol, milyen körülmények között.
Persze ha jókat hallanék felőle az első néhány vevő/tesztelő után, akkor okés. Addig jobb bizalmatlankodni, mint kihajítani a pénzt az ablakon.
-
Vargnatt
tag
válasz
RepeatSector #17 üzenetére
Hát ez szomorú. Pedig eléggé lázba hozott a hír, ennyiért jó kis első noti lenne ez a cuccos, de mindenképp Linuxot szeretnék rá. Mindig ki akartam próbálni, hogy a direktben takarékos rendszerkövetelményekre építő disztrók hogyan teljesítenek egy valóban gyengécske konfigon. VirtualBoxban ugyan a felhasználható ram meg a videómemória méretét meg lehet adni, de tudtommal a proci frekvenciát nem, szóval úgy nem az igazi.
-
Magnum_
nagyúr
ennyiért vennék ám.
-
13K.
Ha kijön, az elsők között fogom megvenni....
Vagy lehet,hogy csak utánatok,hogy megtudjam mi a bukta benne -
fifi_addict
tag
amúgy se fizetnek a WinCE-s licencért, szerintem
-
törölt tag
én most nem az én igényeimet mondom, mert én remekül elvagyok ubuntu-n, de itt most arról van szó, hogy annak a pár százezer embernek szeretnék eladni, akiknek nem felelne meg, hogy kapnak valami rendszert, ami számukra kevesebbet tud, és még bütykölni is kell akár, hogy egyáltalán azt tudja.
sajnálom én is nagyon, hogy nincs igazán használható megoldás ezekre a területekre linuxon, de amíg nincs, addig üzletileg hatalmas baklövés lenne erőltetni a pingvint az ablakokkal szemben. -
Necc
addikt
Ez kb. olyan volt mint széllel szembe v......
Nem kell olyan messze menni, Magyarországon is az emberek 99.8%-a windowst használ, a maradék 0.2% "különcködik" csak linuxxal.
Lehet ódákat prédikálni a linuxról, windows dominancia van nálunk is, meg sárga földön is. Pont.
Egy átlagjúzert az életbe nem fogsz rászoktatni egy alternatívára.
-
Casual00
csendes tag
-
törölt tag
persze, tudja a pidgin is kezelni (jah, amúgy egyetlenként a 3rd party cuccok közül, az összes többire, mint péládul a kopete, telepathy, stb csak ráírják, de nem tud bejelentkezni sem), de az szerintem kevés embernek jelent igazi alternatívát, hogy úgy pár óránként bannolja a szerver, és be kell lépni webes felületen a biztonsági központba és újra aktiválni a userneved, valamint időnként megbombáz captcha képekkel. illetve hogy kb szöveges messenger működik, és semmi más (még egy csofadt fájl transzfert sem támogat az openQ, nemhogy hangot meg videót, meg webspace sharing, meg stb).
van egyébként a tencent által fejlesztett hivatalos kliens is, ennek annyi előnye van, hogy nem bannol óránként, és néha megy a fájl transzfer, de ennyi. már több mint egy éve béta fázisban van, és nem nagyon úgy tűnik, hogy történne előrelépés.
persze, fel lehet más böngészőt tenni, de igazából már az első pont is elég arra, hogy kompromitálja az elterjedését az eszköznek. nem olyan rossz választás amúgy a wince6, nézd meg a Meizu milyen pofás rendszert hozott ki belőle. igaz, hogy jó lassan. -
-
RepeatSector
senior tag
ilyet én már tavaly novemberben láttam és használtam sokkal jobban jössz ki vele mint egy EEE-vel és amugy xubuntut nem fogsz rá tenni hiába akarsz rá dobni egy arm processor támogatású cuccot nem fogja vinni mivel a "BOOTLOADER" a belső romból szopja a rendszert ezért csakis winmot visz elméletileg lehet rá nyomni wince-s linuxot ami bebootol winmo-ból de nem lesz vele kompat havernak sikerült felrakni rá egy gagyibb linuxot de pl keresi az érintőkijelzőt ezért csak billel tudsz mozogni de azokkal sem mindig
-
törölt tag
jah, ez kb olyan, mintha mondjuk felénk azt mondanád, hogy "tegyünk rá X rendszer. igaz, hogy nincs benne msn támogatás...". egy olyan portálrendszerről, illetve messengerről beszélünk, aminek (ha hinni lehet az adatoknak), akkor világszerte kb. 700 millió regisztrált felhasználója van. szóval szerintem nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni.
a FF megint más dolog, de egyrészt az UCweb-ben van egy rakás integrált szolgáltatás, meg rss, ami egy átlagos embernek marhára kényelmes, mésrészt egy ilyen hardveren valószínűleg jobban fut, mint egy teljes értékű FF.Penge_4: pedig ezt mondom... és nem azért tudja vagy nem tudja kiszolgálni, mert cenzúrázott vagy cenzúrázatlan a net, hanem azért, emrt arrafelé a rengeteg kalózszoftvernek köszönhetően olyan mértékű a windows és wimo penetráció, hogy gyakorlatialg csak ezekre a platformokra fejlesztenek a helyi cégek. ebből a körből nehéz kiszállni, mert ha a usereknek nem kényelmes, akkor magyarázhatod neki, hogy biztonságtalan, lopott a cucc, vagy hogy a másik mennyivel királyabb amúgy.
az árra visszatérve: szerintem nem ilyen magas. egyszer még olvastam valahol, hogy egy wimo licensz az gépenként olyan 5USD lehet nagyjából, ez meg szerintem még olcsóbb.
-
RepeatSector
senior tag
Nálam egy ilyen járt http://www.cectunlocked.com/Brand-NEW-7-inches-AK-Mini-Netbook-Laptop-Notebook-WIFI-Windows-2GB-HD-Xmas-p-2537.html és netezni sem szenvedés rajta msn-eztem is rajta a wince 5.0 még mindig a legjobb elfogadtam volna én is egy ilyet de már van normál laptopom ja és emulátort futtatni is kjó pl gba megadrive nes snes
-
WonderCSabo
félisten
Óccó kínai. Egy ilyen cuccba miért raknának pl n-es WiFit?
-
JanFe
aktív tag
Nem is rossz.
-
5h4rK
tag
Én személy szerint jobban örülnék egy dual ARM @1Ghz -nek, még ha 20$ -al többe is kerül. Mivel van benne kártyaolvasó tennék bele egy 16Gb-os kártyát és probléma megoldva. Nekem egy ilyen tökéletes lenne és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. 100-150$ -t szívesen adnák egy ilyen cuccért.
-
Penge_4
veterán
Az M$-ből kiindulva gondolom az árának minimum 40%-a. Mellesleg nem SSD van benne, csak sima flash, mint egy MP3 lejátszóban.
Azt meg ne mondd, hogy ha a Linux már gyakorlatilag az európaiak és usa-iak használt szoftvereinek többségére kínál alternatívát, akkor egy nagy tűzfal miatt korlátozott hozzáférési lehetőséggel rendelkező kínai igényeit ne elégítené ki. Meg gondolom van nekik saját disztrójuk is kifejezetten kínaiaknak, amiben minden benne van, amire szükségük van.
-
-
Casual00
csendes tag
Nálam már járt egy hasonló kici occó kínai netbook 300 MHz-es arm procival. Nem rossz kis gép, de sok mindenre nem lehet használni. Msn-re emailezni még oké, de weblapokat nézni nagy szenvedés rajta. A Windows CE sem dob sokat a felhasználói élményen. De azt a 100$-t szállítással megérte.
-
Penge_4
veterán
"az operációs rendszere pedig Windows CE 6.0."
Ha az operációs rendszer árát leszámolnák belőle akkor kaphatott volna egy 8-16GB-os flash-t és egy 1024-es kijelzőt, aztán fel lehetne rá tolni egy Xubuntut.
-
Gyanús.
-
atike
nagyúr
Ennyi pénzért ez totálisan hibátlan - már ha igaz...
-
Enton
addikt
Na erre kiváncsi lennék.
Arra hogy netezni lehesen valamin, ami nem telefon, arra pont jó is!
Új hozzászólás Aktív témák
it Minimális kiszolgálás minimális árért – már ha igaz, hiszen közeledik április elseje.
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest