Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pheadar
tag
inkább azt oldanák meg, hogy google chat kliens legyen mobil eszközökre is... találó név, zümmögnek itt össze-vissza, de semmi fontos
@The Bachelor:
dettó, pipa is voltam, le is tiltottam -
vtechun
veterán
Na, mostmár a telóm is teljeskörűen Buzz kompatibilis.
Egy ideig nem ment a kommentelés, posztolás mobilról. Nekem. De mostmár müxik. Mennyivel emészthetőbb ez így mint a wave.
-
The Bachelor
tag
"A Zümm engedélyezése és aktiválása után megjelenik egy új ikon a beérkezett levelek linkje alatt"
Hát én nem engedélyeztem, sőt a "Nem, ugrás a Beérkező levelek mappára"-ra kattintottam és mégis megjelent a Beérkezett levelek alatt a Zümm... -
joey04
titán
meg mindent beleintegrálni mindenbe...
bár ott tartanánk már... na akkor biztos androidos készülékre váltok.#71: nagyon szívesen fizetek nekik az adataimmal. semmi bajom nem lehet belőle.
sőt, még jobb is reklámoknál pl. kifigyeli mi az ami valóban érdekel, és azokat tolja elém. -
moonman
titán
a mindent mindenbe integrációval még nincs is baj, Microsoft is erre hajt, és őszintén szólva nem kicsit egyszerűsít le bizonyos feladatokat. a Google-lel az a baj, hogy ők nem software+services-ből élnek, hanem információból és reklámozásból. nyilvánvalóan a Microsoft is felhasznál minden adatot, ha már rendelkezésére áll a user regisztrációk folyamán, de nem ez az elsődleges célja a dolognak, míg Google-nél igen, és a szolgáltatások csak a körítés - amit persze ingyenessége (és tegyük hozzá jósága) miatt mindenki nyel mint kacsa a nokedlit.
a SkyDrive meg király (főleg SkyDrive Explorer-rel), én nem bánom, hogy nem használja mindenki, így gyorsabb marad.
az mondjuk tényleg gáz, hogy mindenki beregisztrál "emesenre", de arra, hogy beállítgassa a profilját, vagy elolvassa, hogy amúgy jár hozzá egy 25 gigás tárhely, email, naptár, stb. már nem fussa.
-
pzstm
titán
most lettem figyelmes csak az aláírásodra
De nekem ez kicsit sok, hogy mindent ők akarnak, meg mindent beleintegrálni mindenbe...
sőt ha továbbmegyek, akkor akár félelmetesnek is mondható a dologMeg mintha elfelejtették volna, a csodálatos GDrive projektjüket....anno szó volt róla hogy az milyet durran majd, ehhez képest semmi...a baj csak az, hogy a már oly régóta meglévő 25GB-os ingyenes Skydrive-ot meg alig ismerik...
Pedig abszolút jól használható és relatíve nagyon nagy online tárhelyet nyújt már egy jó ideje
-
pzstm
titán
-
pzstm
titán
ennyire nem jött be nekik a Wave?
-
julius666
addikt
Nekem jobban tetszik ez a zümm, tekintve, hogy beépül a gmailbe
ha rendesen beindult volna a wave, akkor a gmail olvadt volna abba
ha más nem pluginnal.A wave szerintem részben a sebessége miatt is halott. Nekem van egy 168 üzenetből álló wave-em, ami nem is nagy, de a réginek számító gépem közel 100%-os cpu terheltséggel díjazza még chrome böngésző alatt is (ami ugye a leggyorsabb javascriptes).
nekem is lassú, sajnos erre nem tudok mit mondani, valszeg szarul lett megírva a javascript része, passz. De nem a koncepcióból eredően lassú.
Amúgy meg ha nem tetszik, nem használod. El is lehet rejteni a menüpontot és simán nem hozol létre benne profilt.
Mondtam én hogy ne használd? Csak kifejeztem nemtetszésemet.
-
julius666
addikt
válasz
deathtania #55 üzenetére
mi ez, ha nem egy dzsímél turbó????
most annyi, hogy 200üzenetből álló wave-ed van? azt a dzsímél is tudja...Jah, csak utólag szerkesztheted az üzeneteidet (mint pl. 1 fórumban), realtime (mint pl. az msn). Mindamellett a kép-és doksimegósztási/szerkesztési funkciók, amiket a demóban mutogattak (nem tudom a jelenlegi verzióban mondjuk mennyi van ebből megvalósítva, ezeket nem próbáltam).
Ezeket e-mail alapú kommunikáción nehezen tudom elképzelni.És a különböző lehetséges pluginokról nem is beszélve (habár ez se nagyon működik még, mivel nem indult be a dolog).
-
DarkByte
addikt
Nekem eddig nagyon bejön, annak ellenére hogy vannak hiányosságai amiket Twitter-en megszoktunk:
- "rebuzz"
- arcképek a kommentek mellettTwitter integráció elég gyenge, csak a Twitter->Buzz irány megy és az is elég nagy delay-el (ezt én mondjuk nem fogom használni mert magán fiókra dobtam rá a Buzz-t, szóval tényleg csak közvetlen ismerősökkel lesz) Azt is sajnálom hogy nem lehet tag-elni Zümmöket, ezt már a Twitter-nél is sajnáltam mert a hasznos dolgokat lehetne egyébként csoportosítani. Illetve az API hívásokat is várjuk hogy elérhetőek legyenek (illetve portolják <2.0-ás Android verziók alá is a mobil appot, így sajnos ebből kimaradok, csak a mobilwebes verzió marad
) Az is nagyon kellene hogy a kommentek közé is beszúrhatóak legyenek a multimédiás tartalmak.
Egyébként pedig gratula Google, könnyen lehet megvan a Twitter utódja
Már most nagyobb a "dongás" rajta mint a Wave-en az ismerősi körömben.
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #53 üzenetére
Nekem jobban tetszik ez a zümm, tekintve, hogy beépül a gmailbe, és az implementációja is gyors, kidolgozott. A wave szerintem részben a sebessége miatt is halott. Nekem van egy 168 üzenetből álló wave-em, ami nem is nagy, de a réginek számító gépem közel 100%-os cpu terheltséggel díjazza még chrome böngésző alatt is (ami ugye a leggyorsabb javascriptes). Egy firefox egyenesen megfagy tőle. Ilyen problémáim nincsenek a zümmel, habár nem tartok még 168-nál
de már az indulása is sokkal gyorsabb, funkcióiban viszont nem sokban tér el a wavetől.
Jah, és a zümmről a megjelenésig sehol nem hallottál, szóval itt túlzott marketingről érdemtelen beszélni, ellenben a wave nem gyengén hype szagú volt.Amúgy meg ha nem tetszik, nem használod.
El is lehet rejteni a menüpontot és simán nem hozol létre benne profilt.
-
julius666
addikt
válasz
deathtania #52 üzenetére
A wave-ben iszonyat nagy lehetőségek lettek volna (lennének), nagyon remélem a gugli nem nyugdíjazza még munkába állása előtt. Az hogy nem voltak userek inkább a gyenge marketingnek/a meghívós baromságnak volt köszönhető (tudom, jóval az indulás előtt be lett nagy csinnadrattával harangozva milyen jó és csilivili lesz, de itt kimerült a dolog. Azóta se hallani sokat róla). Illetve sztem sz*r lett a kezelőfelülete.
Más alkalmazásoknál azért megy a fika mert csak a marketing és a GUI miatt veszik az emberek. Itt ahol a technikai része lenne klassz, de sz*r a marketing és a felület, senkit se izgat.
meg különben is kb ugyanazt tudja mint a féééészbúúúk, de nevezhetjük egy dzsííímél turbónak is...
Na te is sokat használtad
A hírhez: ez a funkció tényleg nagy nulla, ráhadásul megint idétlen magyar fordítással. Ugyanis aki azt akarta tudatni ismerőseivel, hogy éppen tárgyaláson/melóban/sörözni van, az eddig is megtehette calendars-ben. Ez tényleg csak arra jó, hogy gyorsan felröföghesse az ember épp milyen szagút böfögött.
Ráadásul az üzenőfal iwiwen/facebookon is borzalmasan idegesít, sok ismerősöm ott beszélget és teleszemeteli marhaságokkal. -
deathtania
senior tag
csak véletlen egybeesés lesz sztem. én csak simán beléptem a magyarba, és ott volt. "leokéztam", de valahogy nem érzem azt, hogy az életem egy fokkal is javult volna.
(#43) ntomka
a Wave-t szerintem elég hamar kukázta a gugli- ahhoz képest, hogy mennyire be volt harangozva, jó ideig csak meghívóval lehetett regelni (lehet, hogy még most is), amit a szűkös erőforrásokkal magyaráztak, meg hogy még javítani kell. én is igényeltem, és kaptam meghívót a guglitól 3-4hónapja. párszor beléptem wéééw-re, de mindegyik ismerősöm tesz rá magasról, nem is használják. meg különben is kb ugyanazt tudja mint a féééészbúúúk, de nevezhetjük egy dzsííímél turbónak is...
-
Pubszon
veterán
Nekem tetszik, nem kötelező használnia senkinek.
Szerencsére én az eslő körben megkaptam. -
DarkByte
addikt
Jellemző, engem érdekelne a dolog de még mindig nem aktiválódott.
Így is jelentős "talált-tárgyak" forgalom megy a GMail ismerőseimmel. Most jár ~1100 levélnél ez a címkém, úgy hogy kb. fél éve leálltam eléggé a dologgal a Twitter javára. (most aki megnézi a Twitter-emet, írnám hogy nincs 12 ezer tweet-em csak valami anomália van a rendszerben és megnégyszereződött a számláló..
)
-
-
Dany007
veterán
Na, nekem pont ugyan ez jutott eszembe... Már a fa** kivan a kismillió ilyen alkalmazással.
Hihetetlen hogy ekkora közönség van rá...
Eleinte az iwiw még csak csak elment... Aztán szépen elfajult az is. Ma már napi szinten kapom ott is spam-et... Erősen gondolkozom a profil törlésén.
Meg ez a megosztósdi... Ez is röhej. Bár tudom van, aki használja és hasznos, de most komolyan, elolvasok egy jó cikket és az az első gondolatom hogy elküldjem fészbúkon valakinek? Hát ki nem szarja le?
Szal a gmail ma nekem is bezümmögött de gyorsan hidegre tettem...
Kezdek én is kicsit besokallni ettől a közösségi mániától ami most megy. Miből gondolják azt, hogy az egész életemnek minden 'online' - és mostmár lassan fél online - mozzanatát minden ismerősömmel megakarom osztani? :s -
DarkGubi
aktív tag
Nekem főleg az tetszik, hogy a Google Maps Mobile-ban olvasgathatom (vagy nézhetem, ha van kép) mások "helyzetjelentését". Érdekes szolgáltatás. Ha végre nekem is megjelenne a Gmail-ben, kipróbálnám.
-
ntomka
nagyúr
válasz
deathtania #42 üzenetére
Jó-e valamire? Az majd kiderül. De ha ez bejön, van egy olyan érzésem, hogy a wave-et a google kukázhatja, mert így elsőre majdnem ugyanazt tudja, viszont a gmail integrációval sikeresebb lehet.
Szubjektív vélemény: olyan a dolog, mint a twitter, csak nincs korlátozva a karakter szám, lehet szerkeszteni a megjegyzéseket és a tartalmak közzététele is jobb (idővel meg az ígéretek szerint bővülni fog). Így a twitter fanoknak tuti be fog jönni.
-
deathtania
senior tag
nálam most jött csak be a zümm belépésnél. el is kezdek zümmögni.
de ez amúgy jó valamire a tapasztalatok alapján? van akinél már reggel óra ott zümmög a kicsike
zümm-zümm-zümm-zümm...
-
ntomka
nagyúr
Már elérhető magyarul is.
-
pampika
őstag
én nagyon örültem neki, hogy az üzenőfali kommentekre lehet levélben is válaszolni. mert sokszor nagyon lassan töltődik be a facebook, vagy épp mobilról nézve egy üzit sokkal egyszerűbb válaszolni. persze ez nekik oldallehívás kiesés (gondolom ezért is nincs ilyen lehetőség pl. a facebook üzenetekre válaszolni).
nekem még nincs buzz-om, de lassacskán aktiválhatnák már...nem feltétlenül fogom használni, de érdekel, hogy milyen.
mondjuk a youtube-gmail-facebook-reader-picasa-wave már így is össze van kötve, szóval sok újdonságot nem fog rólam megtudni a gugli -
floatr
veterán
Melóban egy projektben rengeteg információ jön-megy. Levelek, dokumentumok, wiki oldalak, fórum-szerű issue tracking, projekt management, time tracking, chat-ek, ritkán online meeting-ek. Épp azon szöszöltünk nemrég, hogy ennek a nagy része kiváltható lenne a wave-el, ahelyett h minden fiszfasz alkalmazást használnánk és vesznénk el bennük, csakhát legyen az emberben elég bizalom/vakhit/bárgyúság, hogy ilyen jellegű belső információkat kiadjon a kezéből. Egyelőre nem nagyon van lehetőség saját wave szerver beállítására, de vannak már rá kezdeményezések.
A buzzban is van ráció, legfeljebb nem mindenki számára
-
negyedes
addikt
Se gmailem, sem zummom, se googledocs-om nincs, sikertelen-e vagyok?
-
FTeR
addikt
biztonság alatt azt értem, h mihez enged hozzáférést a lokális gépen*.
AIR-es bulik átmenetet képeznek, de az analógiánál maradva sztem hálózati app, hiszen a böngészőtől függetlenül futnak. az, h hogyan települ és milyen keretrendszeren fut nem számít (a oneclick appok is böngészőből települnek, mégsem böngésző appok).
hamár itt tartunk akkor ez (meg a silverlightos) megközelítés jobban tetszik, mint google féle terminálosdi.* nyilván ha a lokális gép nincs háttértár meg extra perifériák, akkor nem is kérdés, h hozzá tud-e férni.
-
floatr
veterán
válasz
Depression #25 üzenetére
Még valami csak lejárt a modlimit
Egyelőre tervezőasztalon létezik a dolog, de megint csak a chromium-ba érkezik a desktop notification API
-
floatr
veterán
válasz
Depression #25 üzenetére
Egyelőre alkalmazásokról beszéltem, nem pedig arról, hogy teljes operáció rendszer-t egyenértékűen lehet helyettesíteni.
-
floatr
veterán
"ugye biztnsági megfontolásból sosem érheti el" -- meggyőződésem, hogy sok esetben a biztonsági jellemzői jobbak lehetnek egy ilyen alkalmazásnak.
"viszont hamár szakít a böngészű szerű működéssel, akkor egy sima hálózati app vállik belőle" -- akkor pl egy AIR-ben futtatott, eredetileg böngészős alkalmazás minek minősül?
Az utóbbi megjegyzésedre meg a gugli már megadta a választ a chrome os-el, gyakorlatilag egy böngésző alapú oprencert építenek. Chromiumban is van már saját task manager stb. Nyilván van hová fejlődni még bőven, de a "semmi" és a "minden" között azért bőven van pár olyan fokozat, amire már nem lehet azt mondani, hogy szart sem ér.
-
Depression
veterán
Egészen addig, amíg a gugli nem jön elő egy értelmes chrome rendszerrel, addig nincs miről álmodni. Egy ablakban fut az egész, és ha azt az ablakot lerakom tálcára, gőzöm sincs, hogy mi van rajta. Pl. msn, skype, stb, ami külön progiként fut a háttérben is. Azokból ki kell lépni, nem az, hogy bezárom a böngészőt, és vége a dalnak. És amikor bekapcsolom, akkor indúljon, ne nekem kelljen vacakolni vele. Szóval nálam alapelvárás, hogy ő szoljon, ha történt valami, és ne nekem kelljen utánanézni.
-
FTeR
addikt
cél funkcionalitásban közelíthet (ugye biztnsági megfontolásból sosem érheti el), de össz használatban nem, legalábbis míg a böngészők úgy működnek ahogy. viszont hamár szakít a böngészű szerű működéssel, akkor egy sima hálózati app vállik belőle.
pl: tök jól lehet zenét hallgani jútúbon, de míg egy asztali apphoz tartozhatnak globális hitkeyek és a feladatváltók külön jelzik őket, addig a jútúb elveszik a többi weblap között. -
floatr
veterán
Szvsz az alkalmazások java kiváltható lenne egy böngis változattal, pláne hogy egyre nagyobb felhős tárhely áll rendelkezésre, ha az ember tárolni akarna. Egy kis bizalmi tényezőt kéne belepumpálni, nomeg összerakni azokat az alkalmazásokat.
Amióta dhtml létezik, azt várom h ezek az alkalmazások tért nyerjenek. 10 évvel ezelőtt az exploderben láttam az eszközt, mostanában a legnagyobb potenciál a chromiumban van. Mi már ilyen alapon fejlesztünk, és remélem h előbb-utóbb egyre többen jönnek rá, hogy mire lehet használni a böngésző nyújtotta lehetőségeket.
-
leviske
veterán
Ha az ember facebookot akar nézni, akkor azt fog, ha twittert, akkor azt fog. Hiába álmodozik a Google, ezeket a szolgáltatásokat ha beleveszik sem tudja magábaintegrálni, majd később félreállítani...
A Wave-et is kipróbáltam, nem voltam tőle elájulva. Ami jót találtam benne, az meg elférne egy Gmail ráncfelvarrásban. Nem is véletlen talán, hogy Buzz csak mint kiegészítő debütál.
Ritkán kívánok ilyet egy cégnek, de most szívből kívánom nekik hogy nagyon csúnyán bukjanak bele a dologba és vegyenek kicsit vissza, mert kezd kicsit sok lenni belőlük.
moonman: A MS nem tervez a Hotmail-be olyan szolgáltatást bevezetni amivel importálni lehet más szolgáltatóktól a leveleket?
Meg mondjuk egy magyar tartalommal megtöltött MSN sem volna rossz.
(#15) alexan: próbálkozik a gugli, ki tudja, hol áll meg, ki tudja hol áll meg, és kit hogyan talál meg...
-
deathtania
senior tag
zümm-zümm-zümm.
próbálkozik a gugli, ki tudja, hol áll meg, ki tudja hol áll meg, és kit hogyan talál meg...-főleg a mobilos változattal. jobbak lassan, mint a nemzetbiztonsági szolgálatok. azt is meg tudják állapítani a mobilosból változatból, hogy esetleg éppen a nagydolgodat végzed
nem értem, miért kell a guglinak is közösségi site. vérszemet kapott a facebookra és a twitterre? akkor inkább venne meg valami kisebb közösségi oldalt, és olvasztaná be a nagy gugli birodalomba...
-
floatr
veterán
válasz
Depression #11 üzenetére
Nemsokára a böngi lesz az egyetlen, aminek futnia kell...
-
moonman
titán
tegnap csak néztem frissítésnél, hogy mit zümmög ez, aztán látom, hogy ez megint valami szósöl izé. ezt sem fogom használni. (nekem a térkép navigációhoz kell, nem arra, hogy még többet tudjon rólam a Google.)
inkább azt oldanák meg, hogy az iránytű ne a nyilat forgassa középen, hanem a térkép forduljon.
-
Depression
veterán
Addig, amíg futnia kell egy böngésző ablaknak hozzá, addig nem ér semmit.
-
zbory
tag
a google wave nem szolt akkorat mint gondoltak, ezert beraktak a gmailbe
-
pschio
őstag
nekem már van zümmöm
-
törölt tag
Akkor Gordon Matthew Summers és Ray Liotta mellé odakerül a google is?
-
Don't be evil.
-
atike
nagyúr
Zümm... Nekem már kezd kicsit sok lenni ez a közösségi szolgáltatósdi... :S A telefonokba is beépül, az emailbe is lassan... Következik a tv...
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google tegnap mutatta be a Gmailre épített új szolgáltatását, a Zümmöt, mely a tartalommegosztást és a valós idejű kommunikációt könnyíti meg felhasználói számára.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Acer Nitro Gaming XV272UV3 - 27
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest