Hirdetés

 • bambano

  titán

  először is aki csinált dns alapú védelmet, azt megkerüli. én pl. csináltam.

  másodszor nem hiszek benne, hogy képesek rentábilisen megépíteni egy doh szerver clustert. meg értelme sincs. annak nagyobb a valószínűsége, hogy az én dns szerverem akad meg, vagy annak, hogy egy olyan rendszer, amire sokmillió firefox user ugrik rá egyszerre?

  harmadszor: ez a húzásuk teljesen egyértelműen sérti a gdpr-t és adatvédelmi problémát okoz.

  ezek objektív problémák. további szubjektív probléma az, hogy nekem teljesen tele van a herótom attól, hogy mindenféle senkiházi szoftverfejlesztők unják magukat, ezért újabb és újabb "fícsöröket" találnak ki, amit utána rákényszerítenek a felhasználóra, neki súlyos kiadásokat és erőfeszítéseket okozva. ezt szokta tetézni az, hogy az ilyen önjelölt programozók, akik nem értik az informatika alaptörvényét, rendszerint programozni se tudnak, tehát nem fícsört erőltetnek rád, hanem bugot. és ez nem csak a mozillára igaz, hanem a microsofttól kezdve a mozillán keresztül a debian fejlesztőkig mindenkire en-bloc. remélem pöcstering anyja most nagyon csuklik.

  az lehetetlen állapot, hogy akármit akarok telepíteni, minden esetben nyomozni kell, hogy milyen ihlet szállta meg őket, minek következtében mit csesztek szét megint, azt hogy tudom megkerülni, és mi mindenre kell még addicionálisan figyelni ezentúl. ennek az lesz a következménye, hogy megállok (userek megállnak) az upgrade-del, és attól kezdve se új fícsör, se új sec. patch nem lesz, csak sok lyukas gép. a sok süket programozó tevékenysége meg szellemi önkielégítéssé alakul, mert az user nem lesz kíváncsi arra, hogy mit csinált.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.