Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"És sokszor itt nem a lustaság a fő ok."
De azért még többször inkább csak az.
"Még nem láttam olyat, hogy valaki azért emeljen hangot, mert valami pluszban van"
Hát, ha lekorlátoz és nyomorba dönt, muszáj.
Viszont akkor nem sok hardverhírt olvasol. A KIKAPCSOLHATÓ RGB miatt ne tudd meg, hány hektoliter férfias könnycsepp gyűlik össze heti rendszerességgel...
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz
Synthwave #42 üzenetére
Persze, sok mindenben igazad van, de meg kell hagyni a korosztályoknak a lehetőséget, hogy választhassanak. Ha már van erre lehetőség.
Nem tudhatod hogy ki miért nem beszél idegen nyelvet.
És sokszor itt nem a lustaság a fő ok.De általában azért lázadoznak az emberek, ha valami nincs.
Még nem láttam olyat, hogy valaki azért emeljen hangot, mert valami pluszban van -
Fred23
nagyúr
Dawson és a csókos haverok?
-
Azért a játékosok átlagéletkora nem 45 év, így nem éppen az átlagot képviseled (mondjuk az igaz, hogy a mai gyerekek nagy részének a nyelvtanulás előtt először inkább magyarul kéne megtanulniuk rendesen írni és olvasni...); lehet, hogy szerencsésebb lett volna korábban elkezdeni a nyelvet, főleg, ha ennyit dolgozol. Én nem is tudnám elképzelni az életemet angol nélkül, már csak az internetezést sem, mert annyira, de annyira beszűkíti a világot, a felhasználható forrásokat, a szórakozási lehetőségeket az inglis meg nem értése, hogy arra szavakat találni is nehéz. : S
Cseh, kínai, francia stb.: magyar vagyok, így nem érdekel. Azt majd lehúzzák a csehek, kínaiak és franciák.
Jó, persze, nem "baj", hogy benne van, de ettől függetlenül rém visszataszajtónak (és használhatatlnnak) találok bármilyen magyar nyelvű szoftvert/GUI-t, arról nem beszélve, hogy elveszhetnek dolgok a fordításban. Ha még az audiót is szinkronizálják, az a vég.
Mondom ezt úgy, hogy imádom a magyar nyelvet és a szóbeli/írásbeli kommunikáció egyik (ha nem A) legkomplexebb/legárnyaltabb/legkifejezőbb formájának, az emberi logika végső termékének tartom. De egyszerűen van, amihez nem passzol és teljesen kizökkent. Meg aztán hiába egy végtelenül primitív nyelv az angol (a magyarhoz képest legalábbis), vannak olyan szavak/kifejezések benne, amik sokkal "beszédesebbek", mint a honi megfelelőik (de ha nem tudod őket számos referenciához kötni és ezáltal elvonatkoztatni/"látni" magad előtt, mert csak úgy fordítják neked őket, nem érzed így).
Ettől függetlenül értem az igényt a magyarításra, csak nem helyeslem és nem tudok vele azonosulni, mert amint egy kicsit tágabb értelemben vizsgálod a kérdést, a hátrányai messze túlmutatnak az előnyén.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz
Synthwave #39 üzenetére
45 évesen és 600túlóra/évek mellett, után nekem már nincs erőm szótárazgatni.
Kiakarok kapcsolódni, ha lehet magyarul.
Akkor ennyi erővel ne legyen benne plusz nyelv, se cseh, se kínai, se francia, stb. Amúgy a magyar miért rosszabb mint a többi?
Azokat is lehúznád?
És miért baj ha valami pluszban benne van?
Legfeljebb nem használod.
Inkább az legyen a baj ha valami nincs benne.
Mert az akkor hiányozna valakinek...
Béke[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Nézem a 3 fotót, olyan gamer fejük van. Mint akik érintettek a témában, értenek hozzá. Oh, wait... (magyarítók kedvéért: ja, várj...)
Ráadásul ügyvédek. Nemzethyek. Ebből jó nem fog kisülni.
De legalább biztos megoldják, hogy ide is áramolhassanak Tao pénzek. Puszta feltételezés csak, hogy emiatt akarják valódi sportként elismertetni, nem másért.Az én világomban ennek alulról szerveződőnek kéne lennie. Amikor a csapatok úgy érzik, hogy jó lenne valami közös érdekképviselet, valami olyan szervezet, ami kapcsán a nemzetközi bajnokságokban való részvételt segítené, és ezért maguk közül kiválasztanak képviselőket/szervezőket stb.stb.
Na mindegy, felébredek. -
Inkább az a kérdés, hogy érdekli-e annyira a játék, hogy fellapoz érte egy szótárat. Ha nem, akkor legalább lehet kimenni a levegőre vagy olvasni vagy akármi.
Igazából még lapoznia sem kell, mint nekünk anno, hanem a SZTAKI szótár 0,0982632 másodperc alatt dobja a találatot.
Szóval fuck magyarítás/magyar szoftver.Amúgy is illúzióromboló. Legalább annyira, mint ez az elnök, akinek annyi köze van az eSporthoz/gaminghez, mint Fekete Pákónak a húrelmélethez. ))
-
Pontosan. Amúgy a feliratos filmek/játékok szvsz többet segítenének a nyelvtanulásban, mint ha csak angol lenne, mert akkor legalább ragad valami, hogy mit mondott angolul, mit olvastál magyarul, de ha full angol, és nem értesz semmit, akkor nem is nézed/játszod, hisz nem túl nagy élmény negyed órát szótárazni pár másodperc történésért, vagy pláne google fordítózni, mert az még annyit sem érne, mint a felirat...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Nem, az orosz tagozattal volt a gond. A többi osztály mehetett haza, nekünk meg dupla orosz utolsó két óra. Ez volt benne a kényszer, hogy dupla annyi óránk volt oroszból, mint a normál osztályoknak. Senki se kérte az osztályból, hogy orosz tagozatos legyen, egyszerűen így döntött valaki. Angolt se szerettük volna ugyanezen ok miatt.
Na mindegy, lényeg, hogy meg kell hagyni a döntést, hogy ki mit akar és hogyan megtanulni (amennyire lehet), nem kényszeríteni.
[ Szerkesztve ]
-
Amikor kényszerítesz valamit, az általában fordítva szokott elsülni, csakszólok. (Pl. én orosz tagozatos voltam, heti 6 orosz órám volt általánosban, kb. annyit tudok oroszul, hogy malakó. És ez áll kb. az összes osztálytársamra is...)
[ Szerkesztve ]
-
Nagus
senior tag
Ez a nyomorult nemzethy gaming szövetség legalább csinálna valami értelmeset az adóforintunkból. Pl. kifizethetnék az országunkban megjelenő gamek honosítását a kiadónak így magyarul honosítva jelenhetnének meg.
Pár napja belefutottam ennek a Bereznainak egy élő adásába youtubeon. Én nem tudom ezt a ripacsot hogyan tudják nézni órákig, de nekem egyenlő ez az e-sport emberke a japán e-sex filmekkel ami maximum 2 percig köt le, és túljátszott.
[ Szerkesztve ]
-
gthomma
senior tag
"Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség" ez ilyen év végi viccparádé ugye ? nemzeti gaming ... döbbenetesen szánalmas
Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.
-
Egyre jobb lesz... fasza...
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Ügyvédek Labdarúgó Világ-, illetve Európabajnokságán
Elképzelem, hogy a bíró 11-est ítél, de megfellebbezik, a tanuk nem jelennek meg betegségre hivatkozva, ezért elnapolják a picsába és két hónap múlva folytatják
-
Viktor77
titán
"Talán nem tippelünk merészet, ha azt mondjuk, a NER felfedezett egy újabb vadászterületet, ráadásul a videójátékokkal rengeteg fiatal játszik, a legutóbbi önkormányzati választás eredménye után pedig a Fidesz nagy igyekezettel próbálja megszólítani a fiatalokat (erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat). A videójáték körül tehát rengeteg a mutyi- és propagandalehetőség, és ezt a jelek szerint a kormány, illetve a kormányközeli vállalkozók is felismerték."
Nagyon rábasznak, érzik ők is, a mai fiatalok már nem fityisz szavazók.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
sike!
tag
Bővebben: [link]
-
Bugarov
aktív tag
Annyi közük van a gaminghez mint nekem a focihoz.
-
Samott
addikt
De hat ert hozza: "...az Ügyvédek Labdarúgó Világ-, illetve Európabajnokságán győztes magyar csapat tagja volt, alapítója a sikeres II. Kerület Utánpótlás Futball Club egyesületnek."
Ez manapsag mindenre eleg.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Viktor77
titán
"Nemzeti Gaming"
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
bambano
titán
"... lemondását követően az egyetlen hazai sportszövetségként elismert szervezet": ahham, tehát egyetlen sportszövetség van nálunk, úszóknak, kajakosoknak, focinak, stb. nincs.
vagy csak elfelejtette a szerző kiírni, hogy egyetlen hazai E-SPORTszövetség.egyébként meg eljön az a boldog korszak, amikor már nem ügyvédet választanak mindenhova, hanem hozzáértőt?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
pdw_ph
tag
valamint Magyarországon megalkotásra kerüljön az a jogi keretrendszer, ami a megfelelő szabályozások segítségével lehetővé teszi a hivatásos profi- és amatőr e-sport versenyek létrejöttét.
Ennek amugy mi akadalya is volt eddig? 20 eve voltam az elso penzes LAN versenyemen. -
Én is mostanában már a "nemzeti"-n röhögök.
Minden nemzeti.
Ennyire ledegradálni a jelentését már művészet.
Inkább szitokszó lett belőle, számomra már negatív jelentéssel bír.[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
B+, ebből is van nemzeti
Nagy pénzt szimatolnak ebben is?
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
Mar ez is nemzeti, bakker?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
Új hozzászólás Aktív témák
it A mai tisztújító közgyűlés dr. Balázs Péter ügyvédet, az Ügyvédek Labdarúgó Világ-, illetve Európa-bajnokságán győztes magyar csapat tagját választotta elnöknek.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Ukrajnai háború
- Filmvilág
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Könyvajánló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok