Új hozzászólás Aktív témák
-
Kai Hansen
tag
Nekem sajnos nem támogatja az atheros chipsetes wifi-met(egy usb-s Netgear WPN111) szóval maradt az ndiswrapper, de ez se tökéletes, sajnos, néha lelmegy a hálózati kapcsolat, és akkor újra kell indítani a gépet, reméltem, hog legalább ndiswrapper-el nem kell találkozni többet. Amúgy tetszik a rendszer, csak ez ne lenne
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Háromból két gépen nem indult el, kétféle különféle hibát produkálva, ezt nevezem fejlődésnek, lassan én is buguntunak fogom hívni.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
copin
őstag
Mobil netet jól kezeli?
-
n0_gAboR
őstag
Altalaban az ilyen kisebb bugok csak a linuxhoz nem erto embereket vagjak foldhoz. Akik egy kicsit is ertenek ahhoz hogy hogy turjanak bele a rendszerbe (akar leirasok alapjan), konnyen helyrerakhatjak az ilyen aprosagokat.
Altalaban friss installnal sokkal kevesebb ilyen buggal talalkozhat az ember, erdemes ezt valasztani.
Meg mindig igaz, hogy gep epitesenel korultekintoen kell eljarni, olyan hardware-eket kell valasztani, amik rendesen tamogatottak linux alatt. A friss dolgokkal (mint pl a legujabb ATI/NVIDIA kartyak, olyan hw eszkozok amikhez uj a linuxos driver - mint pl az Atheros) lehetnek neha problemak.[ Szerkesztve ]
-
krystman
őstag
válasz Kai Hansen #1 üzenetére
Helló! Nekem is Atheros Wi-fi-m van. Mit kellene tennem, hogy ismerje? Látom, hogy neked sem látta.
-
csibor
őstag
MSI 670X-en használom,minden működik elsőre.Végleg lecseréltem az XP-ét,nekem arra amire használom tökéletesen megfelel.
-
hunmyke
aktív tag
Notebookomra felraktam, gyönyörűen megy, wifi-t is normálisan kezeli (8.04-nél gondok voltak vele). ATi 7500-at is felismerte, compiz simán megy, allig fogja a gépet. Szóval le a kalappal...
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
negyedes
addikt
válasz VaniliásRönk #7 üzenetére
Azert van a gobuntu
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
CHIPman
nagyúr
Hali mindenkinek. Ide is beírom, hátha valaki tud segíteni
Feltettem az Ubuntut a leírtak alapján, és most nem kínálja fel bootmenüben a Vistát! Miért?
szerk.: Ubuntuból meg engedi nyitni a meghajtókat, tehát az adatok nem vesztek el. Hogy tudnám hozzáadni a bootmenühöz a Vistát?hardverapro.hu/tag/chipman
-
negyedes
addikt
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #7 üzenetére
Vagy alternate, esetleg server installal, disztró updatetel, vagy csak simán felrakja egy másik gépen a hdd-re és átdugja.
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #2 üzenetére
acpi kikapcsolás segíthet, főleg, ha nagyon új az alaplap és/vagy a chipset.
#1: esetleg friss madwifi drivert érdemes feltenni. Ami a 27-es kernelben van, az nekem se megy az újabb atheros kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Engem az érdekelne, van egy kimagaslóan jó csomagmenedzsment a debianban, miért pont ezt kellett elcseszni? Disztribúció upgrade helyett barna alapszinű téma: a bomba üzlet... Mi is a kiadás kódneve? vista?
-
VaniliásRönk
nagyúr
A kernel száll el bootolás közben, ezen nem segít semmi. Úgy tűnik nem szereti az nForce 4 Ultrát Abit tálalásban. Ugyanez volt a hiba az USB-s HDD-vel, de eddig a belső SATA-ssal nem jelentkezett a probléma.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #18 üzenetére
Az nforce4-et vissza lehet kapcsolni ide emulációra a biosban? az esetleg segíthet...
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Filóztam, hogy felrakom, csak az a kérdés, hogy ez felismeri-e az NTFS fájlrendszert, tehát a másodlagos vinyómat felismerné-e ha Ubuntuval szeretnék zenét hallgatni?
Sic Parvis Magna
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #18 üzenetére
Nahát pont ilyen kombóm van. Abit kn8-ultra nf4-ultra chippel. Eddig az összes Fedora kernel megkajálta, pedig adtak már ki párat.
Másik kernel/disztró segíthet. Ilyenkor lehet másik gépen telepíte, frissíteni majd a hdd-t átdugni. Hátha.
A lehetőségek kimeríthetetlenek.Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nyilván utaztatom több 100km-t a HDD-t, csak hogy telepíthessek egy Linuxot. Majd visszatérek a problémára 1-2 év múlva, addig a LiveCD-kkel sem nyűglődök többet.
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #24 üzenetére
Az a te gondod, ha vidéki vagy
-
petakpa1
őstag
MOst telepítettem Kubuntu 8.10-et.
Az a problémám, hogy a képernyőfrissítést nem tudom 60 Hz felé emelni. MIntha nem ismerné fel, hogy a monitor milyen felbontásokat bír. Hol tudom a frissítést beállítani, vagy a monitort, hogy tudom feltelepíteni?
177-es NVidia driver már fenn van.A
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mert ez szoros összefüggésben áll azzal, hogy hány desktop gép van a környezetemben.
#26 VaZso: Persze, majd a haverokat nyaggatom ilyesmivel, vagy simán átmegyek a szomszéd Gizikéhez, hogy ugyan hadd dobjak már fel a winyómra egy Linuxot.
Jelige: "Linux, connecting people!"
Szerk.: Azért kíváncsi lennék a Dózer mit kapna ilyen telepítési alternatívák mellett.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #29 üzenetére
Szomszédom lennél, hozzám jöhetnél.
Amúgy meg nem értem, hogy miért szenvedsz vele, ha ennyire szar?
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
ngabor2
nagyúr
no, nálam is felkapaszkodott egy notira. nem vágtam tőle hanyatt magam, bár ez nem csak az ubi hibája (intel gma4500 videochip... nem igazán van natív támogatás egyelőre). szép-szép, de azért a nagygépen maradok egyelőre az lts-nél. talán majd fél év múlva megnézem, mire haladtak.
-
VaZso
senior tag
válasz VaniliásRönk #29 üzenetére
Hozzám szoktak jönni problémákkal, még nem zavartam el senkit.
Ja, és nem pest... tehát "vidék".Szerk.:
30z.Samu: Mit tud az MSN Plus?Szerintem néhány dolgot tud az aMSN is belőle, de kétlem, hogy ezen felül van hozzá kiegészítés...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Félrement
Amúgy meg lehetne már oldani a driver problémákat. Múltkor szenvedtem elég sokat a hangkártya miatt (8.04-ben), aztán végre van hangja az mp3-aknak, de a firefoxnak meg nincs (youtube, ilyesmi). Emiatt feladtam, de nem végleg. Na jó, meg a videókari telepítése is elég problémás, hiába van linux-os driver ati kártyákhoz.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
tbs
addikt
Újdonság: ssh-ban érdemes bekapcsolni a visual fingerprint-et. Meglepően jól használható.
-
30z.Samu
félisten
Valaki leírná nekem hogy kell telepíteni?
Sic Parvis Magna
-
tlac
nagyúr
vicces
(bekapcsolása) -
VaZso
senior tag
Szerintem jobban jársz, ha a csomagkezelőből teszed fel, legalábbis így a legkényelmesebb...
Amúgy azt írja az aMSN oldalán, hogy a letölthető általános telepítők az Autopackage-vel lettek készítve, ami lehetővé teszi disztribúció-független csomagok létrehozását, felhasználóbarát kinézettel... viszont ezt is fel kéne tenni ezekszerint a telepítéshez....
tlan: Pulseaudioval én is csak szenvedni tudok, pozitívumát még nem láttam... viszont a böngésző hangja itt is problémát okozott, Mandriván.
Iscariah: Nekem egész szépen felmegy az Ati drivere, a következőképpen:
- Ati oldaláról letöltöm egy könyvtárba, majd chmod-dal futtathatóvá teszem (chmod +x filenév)- Lelövöm az X-et. Ehhez eddig jobb megoldást nem tudok (mivel automatikusan újraindul), mint hogy rootként megszerkesztem a /etc/X11/xorg.conf file-t, illetve annak "Section Device"" részénél a "Drivel "ati"" vagy ehez hasonló sorát, az ati helyére ökörséget írva.
Ezután nem tud újraindulni a grafikus szerver (érdemes az xorg.conf-ról mentést csinálni előtte).- Ezután ctrl+alt+backspace-szel lelövöm az X-et.
- Konzolból elindítom az ati "driverét", szintén root-ként. Végigmegy a lépéseken és újraindítás után vagy userként startx hatására elindul.
A modulfordításhoz szükséges kernel forrás ill. C fordító fent kell, hogy legyen hozzá. Talán grafikus felületről elindulva panaszkodik is, ha ezek nincsenek fenn.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladók az alábbi Collector's és special edition játékok!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Counter-strike CS2 case / skin ládákat, skineket vennék !!!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen