2019. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) myke01


myke01
(senior tag)

Most már határozottan ki merem jelenteni ,hogy gyorsabban szedi a lábait a róka ,mint mondjuk fél évvel ezelőtt. :K

(#2) kano


kano
(PH! nagyúr)

De miért zabálja ennyire a memóriát? Pl Vivaldihoz képest is rosszabb a mem kihasználása.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#3) F34R válasza kano (#2) üzenetére


F34R
(PH! kedvence)

multithread, es a masik motor amit lecsereltek a Servoval.

(#4) misaj


misaj
(újonc)

Félig off, de a ?quantum? óta (nem nagyon követem sorry) a kiegek jó része nem megy, (itt főleg a downthemall fájó) azok már rendbe lettek rakva? Vagy van hír arról mikor?

(#5) F34R válasza misaj (#4) üzenetére


F34R
(PH! kedvence)

a downthemall-t ket eve nem fejlesztik, a mostani firefox XUL-al nem is kompatibilis... lehet hogy kereshetsz masik kiegeszitot.

(#6) hardzsi2 válasza misaj (#4) üzenetére


hardzsi2
(fanatikus tag)

A Quantum-mal (FF 57.0) áttértek a XUL alapú bővítményekről a WebExtensions API-alapúra: Porting a legacy Firefox extension.
A kiegek közül tehát csak azok mennek, amelyeket azóta portoltak, vagy 2017. november után készültek.

Emiatt egy csomó régi kieg. nem működik (és már többé nem is fog), és emiatt a lépés miatt sokan meg is orroltak a Firefox-ra és böngészőt váltottak.

Ez volt az ára, hogy a Mozillánál megszabaduljanak egy legacy szarkupactól és egy jövőálló, stabil és biztonságos kieg-építő megoldásra térjenek át.

Nekem speciel nincs ezzel gondom, mivel nem sok kiegészítőt használtam és amit mégis, azok vagy frissültek vagy találtam alternatívát.
Az sokkal jobban zavar, hogy a Quantum-ra váltással nem lépték meg a szemantikus verziózásra való áttérést és az új motorral nem indultak Firefox Quantum v1.0.0 névvel, hanem 56-ról 57-re léptek. Ha meglépik, pl. az Extension API-váltás is sokkal védhetőbb lett volna, hiszen a Quantum-ban egy Rust-ban teljesen újraírt és min. 2x gyorsabb motorral van dolgunk.

flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)

(#7) Matthewus válasza hardzsi2 (#6) üzenetére


Matthewus
(őstag)

Csak a CSS motor lett újraírva Rust-ban, a Javascript motor még mindig C és C++.

[ Szerkesztve ]

(#8) misaj


misaj
(újonc)

A válaszokat köszi, nem foglalkoztam a témával nagyon, ezért azt hittem nem ekkora az ugrás. Majd ha megint aktuális lesz keresek helyette másikat (természetesen csak amikor kellett volna akkor neztem pislogva hogy bajok vannak :D )

(#9) ledgeri


ledgeri
(PH! kedvence)

Helyes helyes! Így tovább!

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#10) Eszleny


Eszleny
(fanatikus tag)

Az Firefox 63 androidos verziója vissza lett vonva? A Play Store-ban csak a 62.0.3-as verziót látom.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#11) ntomka


ntomka
(PH! nagyúr)

Nehéz felfognom, hogy nem lehet még mindig egér scrollar váltani a tabok között.

ツ Headphones on - World off

(#12) csicso82 válasza misaj (#4) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Ezt soha nem értettem, hogy ha egy kiegészítő készítője BAXIK fejleszteni a kiegészítőjét a frissebb böngészőhöz akkor ezért miért a böngésző a hibás? Az a kiegészítő amin 1-2-3 éve egy kapavágás nem volt KUKA

(#13) erer1000 válasza csicso82 (#12) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

mert lehet hogy valakinek egy böngésző mellett csak az az egy érv szól hogy egy add-on ami neki kell, elérhető hozzá :)

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#14) csicso82 válasza erer1000 (#13) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Értem, de akkor az adott kiegészítő készítőjének kellene email-t írnia és neki panaszkodnia, vagy keresni egy alternatívát. Persze lehet 2-3-4 éves böngészőket is használni - ameddig támogatják a honlapok - aztán lehet szidni a Windows-t vagy a böngészőt ha valami kártevőt bekap az elavult böngészővel.

A lényeg, soha sem az igazi felelősök lesznek hibáztatva:
- a kiegészítő fejlesztője
- a felhasználó maga (amiért nem keresett alternatívát)

(#15) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
(senior tag)

Még talán örülnék is a verziófrissítésnek, ha nem szembesültem volna egy számomra fontos változtatással: a Beállításokból kiszedték a gyorsítótár méretének korlátozását.
Kérdem: MIÉRT?! :((
Számomra ez egy nagyon-nagyon szimpatikus opció volt, amivel a böngészőt kordában lehetett tartani, így nem szemetelte tele a merevlemezt mindenféle adattal, pláne olyan weblapokról, amit valamiért egyszer látogattam csak meg. Gondolom persze, hogy about:config buherálással valószínűleg megoldható (itt kérnék egy kis segítséget tőletek, hogyan ;) ), de ez most egy hatalmas fekete pont nálam a Mozillának.

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#16) Somatom válasza Eszleny (#10) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Nem könnyű hozzájutni. A böngésző frissítés opciójában levő Play link a régi verzióhoz visz. A legszebb az automatikus frissítés, mert asztali nézet beállításnál egy tar.bz -t tölt le, vagyis nem tudja, hogy Androidos a böngésző. De, Google keresés után ITT rátaláltam az Androidos 63 -ra és tudtam rá frissíteni.
Sajnos, olyan előrelépést nem látok benne, ami számomra hasznos lenne. Nagyításnál ez sem tördeli át a szöveget és a füleken hosszan nyomás lehetősége még mindíg kihasználatlan (nekem a Dolphin "többi fül bezárása" opciója hiányzik).

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#17) oszi666


oszi666
(őstag)

Hat nem tudom, nekem a mobilos firefox tovabbra is sokkal lassab mint a chrome. Valamiert nalam a chrome a leggyorsabb pedig probalgattam mindenfelet.

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#18) Eszleny válasza Somatom (#16) üzenetére


Eszleny
(fanatikus tag)

Köszönöm az információkat. Furcsállom, hogy a Play Store-on keresztül nem lehet frissíteni. Én a Text Reflow We kiegészítőt használom a szövegtördelésre. Nem automatikus, hanem koppintásra tördeli az adott paragrafust. Ha jól tudom, az Opera tördeli automatikusan a szöveget.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#19) Somatom válasza Eszleny (#18) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Igen, az Opera szépen tördel, viszont nem kezelhető egérrel, ezért asztali környezetben felejtős. A Fit to Width kiegészítővel automatikusan tördel a róka, de nem minden weboldalon működik és áttördelésnél néha elugrik az oldal. Működő fordító (oldal fordítása opció) kiegészítőt nem tudsz Firefox -hoz? Amiket eddig próbáltam, azok nem akarnak működni.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.