Hirdetés

2019. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) nyisziati válasza MrPetya19 (#99) üzenetére


nyisziati
(PH! addikt)

Sajnos nálunk nem divat az állami szférában a szoftverek rendes karbantartása.
Őszintén szólva én már azon is csodálkoztam (sőt, a MAI NAPIG csodálkozom), hogy Vitézy keresztül tudta vinni a Futárt.
Ha megkérdeznek engem akkoriban, tuti azt mondom, hogy ez soha nem fog működni.
Ehhez képest meg... :Y

Na ennek tükrében viszont különösen gyászos ez az e-jegy bukta.

Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Time Steel

(#102) Malák válasza Akelaus (#5) üzenetére


Malák
(kvázi-tag)

"lehetne ingyenes a tömegközlekedés"
"és lám megéri, nyereséges lett"

Hogy lehet egy ingyenes tömegközlekedés nyereséges?
Nem kötözködés, csak érdekelne.

A cikkben leírt eseményeket inkább nem kommentálom. :(

(#103) MrPetya19 válasza nyisziati (#101) üzenetére


MrPetya19
(PH! addikt)

Igen, de én a közúti Futár kijelzőkön lepődtem meg a legjobban.
Egyébként én is meglepődtem, mikor láttam először működő kijelzőt. :DDD

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#104) Fred23 válasza Dare2Live (#87) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

"röhejes a munka mennyisége (napi átlag 1h és az is értelmetlen bürokrácia) és tippre most már 7 számjegyű lehet az átlagfizu"

Erre mondta egy volt csajom, hogy nem hőbörögni kell, hanem utánozni ezeket a tehetséges embereket. :D :DDD

[ Szerkesztve ]

(#105) Tanisz


Tanisz
(senior tag)

Nemakarásnak nyögés a vége :D

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#106) Somatom válasza Fred23 (#104) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom, akkor ő így cselekedett, ezért lett ex. ;] Na, itt is ezt kéne. Amelyik nem végzi a dolgát, azonnal exelni. Az exelő eszköz mellékes. Pisztoly, pallos, kötél, láncfűrész, stb.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#107) nemlehet válasza Malák (#102) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Amiket én egyszer olvastam erről annak az volt a lényege, hogy egy csomó költséget meg lehet spórolni azon, hogy nem kell biztosítani a jegyárusítást (tehát személyzet, automaták, papír pótlása, biztonsági dolgok stb), a jegyellenőrzést (BP-en is több 100 ellenőr van, erre rájönnek még a biztonsági őrök, az őket kiszolgáló háttérszemélyzet stb), behajtást és a tartozás kezelést (ok, hogy itthon egy idő után eladják 1/5 áron egy haver behajtónak, de akkor is volt vele korábban egy csomó munkaóra eltöltve) és ilyen jellegű dolgokat. Amikor BKV figyelő blogon volt erről témázgatás emlékeim szerint olyan számok hangzottak el, hogy egész jegykezelés dolog majdnem 1/3-a a cég költségvetésének, kvázi nullszaldósan működik, de legalább szarul.

Ezzel párhuzamosan felfuttatták a hirdetéseket minden járművön és megállóban (itthon ez részben működik, de sok helyen pl HÉV nincsenek kihasználva a felületek). Továbbá nem közvetlen haszonként jelentkezett az is, hogy egy csomóan váltottak autóról tömegre, főleg az elővárosi vonalakon. Kevesebb autó és kisebb forgalom haszon egy városnak.

Amúgy az egész világon nagyjából igaz az, hogy egy ekkora város esetén a jegybevétel kb a működési költségek 1/3-t fedezik. Ezt a BKV egyébként meghaladja, tehát nem igaz, hogy a sok bliccelő miatt veszteséges a cég. Ugye ez szimplán azért van, mert rengeteg olyan vonalat kell járatni ahol relatíve kevesen utaznak kvázi "ráhordó" járatok a gerincvonalakra. Továbbá sok időszak is elég halott, de a tömegközlekedés alapszolgáltatás akkor is biztosítani kell egy elégséges szintet amikor 1-2 ember van csak.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#108) Malák válasza nemlehet (#107) üzenetére


Malák
(kvázi-tag)

teljesen jogos, köszönöm! :R

(#109) tomtyi válasza Dark Archon (#3) üzenetére


tomtyi
(PH! kedvence)

Baszki, ezek az ogrék a komcsitolvajok célközönsége, akiket meggyőzve szeretnének hatalomra kerülni, hogy folytassák a tolvaj életmódjukat. Tudtad, hogy ezek az ogrék a választópolgárok?

[ Szerkesztve ]

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#110) Somatom válasza tomtyi (#109) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt ne felejtsd el, hogy bár nem a népnek szólt, de a nép számára is az eddigi leghasznosabb ötlettel egy "komcsi" vezető (Gyurcsány) állt elő:

"El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni."

Ez két szempontból is remek megoldás. Egyrészt azért, mert kint jobban lehet boldogulni, másrészt azért, mert nélkülünk a "kedves vezetők" (balosok, jobbosok egyformán) éhen halnak.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#111) Trailblazer válasza Somatom (#110) üzenetére


Trailblazer
(PH! addikt)

Ez a mondat egy hazai munkáltatói fórumon hangzott el, a Széles Gábor-féle moguloknak célozva. Csak aztán a nép körében elterjedt, elferdítve, hogy ezzel is Gy.F. ellen bőszítsenek. (Google talán még ma is kiköpi rákeresve.)

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#112) tomtyi válasza Somatom (#110) üzenetére


tomtyi
(PH! kedvence)

Persze, van ilyen. Mondjuk, azon azért röhögtem pár héttel ezelőtt, mikor elbocsátásokat jelentettek be a közintézményekből (minisztériumok, miegymás, ilyen-olyan aktatologatók) és jött az „érv”, hogy „bosszúból” majd jól elmennek külföldre. Persze. :DDD Jó pár éve ‒ talán még a csótány idején – is volt ilyen bejelentés, amikor is „helyszíni riportban” (egy minisztériumban) felvett videóval látszott az inkább már a nyugdíj közelében lévő munkaerő „munkavégzése”: kétujjas gépeléssel, 0,5/sec billentyűleütési sebességgel töltötte ki az űrlapokat. Onnantól nem csodálkoztam a minisztériumi ügyintézés lassúságán.

(#111) Trailblazer
Mert a magyar vállalkozókkal szemben tényleg kellett és lehetett a megszorítás, hiszen a multiktól nem vehették el a megígért és a lakosságból kellő erőszakkal ki is préselt fix hasznot, mert azok tényleg elmennek egy másodperc alatt. Arról már nem is beszélve, hogy ez a mondat nem akármilyen környezetben és helyzetben, nem akármilyen előzmények után hangzott el.

[ Szerkesztve ]

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#113) Somatom válasza Trailblazer (#111) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Stimmel. Írtam is, hogy eredetileg nem a népnek szólt.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#114) nyisziati válasza tomtyi (#112) üzenetére


nyisziati
(PH! addikt)

Különösebben nem akarom Gyurcsányt védeni, de alatta jó és stabil munkahelyem volt (versenyszférában, nem közigazgatásban) és 2011-re elérte a fizum a nettó 200 + cafeteriát.
Aztán a válság miatt lecsökkent rendelésállomány miatt lapátra kerültem és évekig szityi-szotyi munkáim voltak csak.
Miközben a legtöbb kelet-európai állam 2013-ra már kilábalt a válságból.
"Drága" kormányunk meg ekkor kezdett még csak közmunkaprogramra gyúrni. Mert hát "havi 47 ezerből meg lehet élni", ha már egy kissé inkorrekt Gyurcsány idézet is volt.
Én is voltam egy évet, kösz a lehetőséget.
Aztán csodálkoztak, hogy 600 ezren leléptek, és a többségük vissza se nézett. Most meg kapkodnak, hogy hogyan tovább. Még a végén a migránsokat is ezért fogják beengedni. :DDD
Engem meg hívogatnak a volt kollégák, hogy lehetne menni Svédországba 2000 euróért, vagy most kaptam egy hívást, hogy Németországban lenne munka, hazai bejelentéssel, de kint adnák a pénzt, nettó 800-900 ezret havonta. És még csak szét se dolgoztatják az embert, nyugis a tempó, megbízható kollégától utánaérdeklődtem.

Itthon meg nettó 200-ért már húzzák a szájukat. Na ez a nem mindegy.

Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Time Steel

(#115) Dark Archon válasza tomtyi (#109) üzenetére


Dark Archon
(PH! addikt)

Tudtam, ezért szomorú az egész.

Dark Archon | i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#116) dabadab válasza tomtyi (#109) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Szeretnének hatalomra jutni? De hát kétharmaduk van, vazze.

DRM is theft

(#117) Trailblazer válasza Somatom (#113) üzenetére


Trailblazer
(PH! addikt)

Igen, láttam, hogy utaltál rá, csak kifejtettem bővebben, hátha valakinek még mindig nem világos. Vannak aztán láthatóan olyanok is, akik még mindig csűrik-csavarják...

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#118) .noxwill


.noxwill
(PH! kedvence)

Az a legnagyobb baj, hogy megint süt a történetről hogy nem az volt a cél az hogy ki legyen építve a rendszer hanem hogy ki mennyit nyerészkedjen/bukjon. Itt Londonban az efféle főpolgármesterecskék meg csatlósaik egy petákot nem látnak ebből a redszerből, mert itt megoldották hogy a befolyt pénzt 100%ig a közlekedési vállalat fenntartására és üzemeltetésére fordítsák.

All→M8

(#119) hallador válasza .noxwill (#118) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

London? Ne viccelj már. KB Mint Marty McFly a jövőben. Én is szeretek Londonban lenni, de nem hasonlítanám össze Budapesttel, mondjuk egyik Nyugati nagyvárost sem.
Ezt választották, ezt kapják ilyen egyszerű. A Kifogások országában, a főleg mindenki hibás, de miért ott nem felfogásból ez esett ki. Van ilyen.
Kezdjük csak a kis dolgoknál, hogy éjjel feltakarítanak, reggelre mikor kezdődik a work day rend van. Most voltam otthon, a körút mint egy disznóól nem csak egy vagy két nap. És mi a kifogás, hát a turisták a bulinegyed az unió. (A SOROS) Ez kit érdekel... Miért nincs rend?
London röpke 4 - 5*ször nagyobb lakossága van mint Budapestté ha beleszámolok mindent akkor Londonban többen laknak mint Magyarországon. Ott is van kosz, de Londonban nem csak 3 körút van, meg nem egy bulinegyed mégis sikerül a dolog.

Kifogások vannak, meg nagy pofa, teljesítmény nulla.

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#120) CMST2015


CMST2015
(tag)

bérlet fél ár ez is bizsnisz mindenen átmegy QR stb,,,, :DDD :DDD :DDD :DDD jah erről nem irtak cikket ,már meglőnek és szétlopnak mindent... tiszta vicc saját zsebre tolnak

[ Szerkesztve ]

nincs klick bat marketing ref link DEL + POST******* tiltás őszes reklám szemét**** rajtam nem keres egy site se

(#121) MCGaiwer válasza nyisziati (#114) üzenetére


MCGaiwer
(PH! addikt)

Németországban lenne munka, hazai bejelentéssel, de kint adnák a pénzt, nettó 800-900 ezret havonta. És még csak szét se dolgoztatják az embert, nyugis a tempó, megbízható kollégától utánaérdeklődtem.

adócsalással és / vagy törvényszegésszel, netto 800-900 elég karcsú fizetés, és még dolgozni is kell érte...

a válság miatt lecsökkent rendelésállomány miatt lapátra kerültem és évekig szityi-szotyi munkáim voltak csak. Hibáztassunk mindig valaki mást, sose magunkat. Így lehet előrejutni az életben.

[ Szerkesztve ]

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#122) tomtyi válasza nyisziati (#114) üzenetére


tomtyi
(PH! kedvence)

A 2008-as válság beb.szásakor a 20 milliárd €-t olyan feltételekkel vették fel Gyurcsányék, miszerint a lehívhatóság utolsó időpontja 2010. áprilisa, a visszafizetés kezdete nyilván ezután, de végső időpontként 2013. első féléve volt. Hát, ennek – és persze a hitelt nyújtóktól, de leginkább a feltételeiktől való függetlenné válásra való törekvésnek – talán volt némi köze a helyzethez. A többi kelet-európai államnak nem volt ilyen magas a GDP arányos, ezen belül a devizaalapú államadóssága, így az adósságszolgálat sokkal kevesebb pénzükbe került.
„havi 47 ezerből meg lehet élni”
Már megint és mindig az a hírhedt szövegkörnyezet.
A nemzetgazdasági miniszter szerint meg lehet élni havi nettó 47 ezer forintból. Ha szerényen is, de meg lehet. Matolcsy György ezt azokra az ellenzéki bírálatokra válaszolta a minap, melyek szerint tűrhetetlen, hogy a Start-programos közfoglalkoztatottak a minimálbérnél jóval kevesebbet kereshetnek. Tegyük hozzá, hogy ez a pénz az előző kormányok idején sem volt több, sőt. A nemzetgazdasági miniszter szerint tehát, ha valaki 28 500-ból meg tudott élni – ennyi volt korábban az úgynevezett bérpótló juttatás – akkor annak nagyon jól jön ez a magasabb összeg.
„Aztán csodálkoztak, hogy 600 ezren leléptek, és a többségük vissza se nézett.”
Az a tény ne zavarjon, hogy a többségük nem azért ment el 2011. után, mert a Fidesz miatt szar lett a helyzet, hanem mert 2011-ig tömegével nem is mehettek a németekhez és az osztrákokhoz.

(#116) dabadab
Őőőőő, nem.

(#111) Trailblazer
Gyurcsány ellen sosem kellett uszítani, megteszi ő azt saját maga. A tipikus lenini hasznos idióta, amíg ő a politikai porondon van és oda tud tolakodni az ellenzéki mezőny első sorába, addig a Fidesznek semmit nem kell tenni.

(#115) Dark Archon
Ez a gondolkodásmód egészen nagy hasonlóságot mutat a bolsevikokéhoz. Tudod, a bolsevik szó eredetének jelentése „többség”, éppen az a többség, aki mindig tudja és mindig jobban, hogy mi kell annak a szaros seggű plebsznek. De persze erről a tudjáról mindig kiderül, hogy nem. Aztán jön a következő világmegváltó eszme. Most pl. a nyílt társadalom.

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#123) Trailblazer válasza tomtyi (#122) üzenetére


Trailblazer
(PH! addikt)

Igazad van, a Fidesznek nem kell semmit tenni. Ennek megfelelően nem is tesznek semmit. Ez nem kormányzás, amit produkálnak. Propaganda zajlik, néphülyítéssel karöltve.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#124) Kopi31415 válasza hallador (#119) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Németeknél láttam karneváli felvonulás után száz méterrel haladni a takarító brigádot. Kölnben még nappal a szemét szívó teherautó ment, nem várva éjjelre. Jó, nem patyolat a város, az a vidék, de folyamatos a takarítás.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#125) dabadab válasza tomtyi (#122) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"A 2008-as válság beb.szásakor a 20 milliárd €-t olyan feltételekkel vették fel Gyurcsányék, miszerint a lehívhatóság utolsó időpontja 2010. áprilisa"

Művelődj, mert láthatóan valaki teljesen hülyét csinált belőled.

Azt meg gondolom meg tudod magyarázni, hogy ha valaki hirtelen állami megrendelésekből az ország leggazdagabb embere lesz, az kicsit sem tolvaj, ahogy az ötvenes évekre hajazó vezetési megoldások sem kommunisták egy kicsit. Elég komoly szellemi erőfeszítés kellhet ahhoz, hogy ennyire vak maradjál.

DRM is theft

(#126) Dr. Akula válasza tomtyi (#122) üzenetére


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Az IMF "hitel" az sose volt hitel, mégkevésbé pénzfelvét, csak a magyar paraszti nyelvben így terjedt el. Az egy sima kezesvállalás volt, ami ahhoz kellett (volna) hogy a külföldi befektetők ebbe a tolvajországba merjék hozni a pénzüket. Mert a külföldi nem az állami propagandából tájékozódik, tudja az nagyon jól mi folyik itt, jobban mint te, és a piros 8-asra nem fog dollármilliárdokat felrakni. Csak ha valaki garantálja neki hogy ellopás esetén megtérítik a kárát. Ez lett volna az IMF, és a "hitel" keretösszegéig vállalt volna kezességet az elvtársak helyett. Nekünk nem kellett, hát nem is jöttek a befektetők. Azóta már Románia is elhúzott mellettünk, már a magyar jár át a románokhoz dolgozni, nem fordítva mint régen. Tényleg jól jártunk... Tipikus példája a sírva vigadásnak.

Ja és a kezességvállalás a magyar belkereskedelemben is alap, tudja itt mindenki hogy mennek a cégbedöntések, egyik napról a másikra a "hívott szám nem kapcsolható", ezért egy sima nagykeres vásárlásnál is megkövetelik a hitelbiztosítást. Még a magyar se bízik a magyarban, nemhogy a külföldi.

[ Szerkesztve ]

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#127) Gargouille válasza tomtyi (#122) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

Tudod az a baj, hogy ez a "47000Ft-ból meg lehet élni" mondat elhangzott. Majd több Fideszes prominens is megismételte szóról szóra. Lehet, hogy csak arra akart utalni, hogy ez még mindig több mint a 28500Ft, de akkor azt is mondhatták volna, elhagyva az ominózus mondatot.

De nem, ők ezt így mondták, többször és többen is megismételve, tehát ez nem egy nyelvbotlás volt. Ez szövegkörnyezetével együtt és abból kiragadva is egy végtelenül cinikus mondat, föleg olyan emberek szájából akiknek közpénzből milliós fizetésük van és döntési pozícióban vannak azok sorsa felett, akikre ez a mondat vonatkozik. Jól megmutatja egyfelől a valósághoz való viszonyukat, másfelől azt is, hogy mit gondolnak azokról (is), akik egyáltalán odajuttatták őket ahol vannak.

Engem őszintén szólva sokkolt mikor hallottam, ilyen cinizmust és lenézést korábban csak a szociktól láttam.

(#128) Keem1


Keem1
(PH! addikt)

Ebben az egészben az a durva, hogy ennyi pénzből és idő alatt megcsinálhatták volna jól is, és még a szokásos módon a zsebbe is jutott volna. De most se jegy, se pénz (egy része). :((

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://goo.gl/6rOnTn | OneDrive reg: https://goo.gl/7VH7RU ... Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#129) Somatom válasza Keem1 (#128) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De nem annak a zsebébe kellett rakni a pénzt, aki jól meg tudta volna csinálni.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#130) MCGaiwer válasza dabadab (#125) üzenetére


MCGaiwer
(PH! addikt)

ha valaki hirtelen állami megrendelésekből az ország leggazdagabb embere lesz, az kicsit sem tolvaj

az állami megrendelés teljesítése vagy a gazdagodás ténye alapján lesz tolvaj valaki? Vagy esetleg a két bites egyenletből kifelejtettél még pár változót, ami szükséges lenne a tolvajjá váláshoz?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#131) Somatom válasza MCGaiwer (#130) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem vetted figyelembe a fájás faktort. A legnagyobb csirkefogászat mindíg az, amiből kihagynak. :)

Egyébként már én is gondolkodtam azon, hogy vajon hol hibáztam. Ott, hogy nem lettem gázszerelő, vagy ott, hogy nem cimbim a miniszterelnök?

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#132) dabadab válasza MCGaiwer (#130) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Te egyébként teljesen debil vagy vagy tényleg azt gondolod, hogy ha egy miniszterelnök* százmilliárdos állami megrendeléseket kap, az tökre rendben van?

*: ugye nem akarod előadni azt a bohózatot, hogy a "Mészáros Lőrinc" nevű milliárdos létező figura?

DRM is theft

(#133) hallador válasza tomtyi (#122) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Na Te jól eltévedtél az elmúlt 10 évben, de ez nem innen indul. Aki azt gondolja, hogy ez a SOROS Nyur--- és a többi hibája nem nem az övéké, Ők csak kihasználják a helyzetet, nem irányítják nem is tudják, aki ebben a téveszmében él ma Magyarországon, az ostobább mint gondolná egy gondolkodó ember.

Ez onnan indult, hogy a 70-es évek elején Kádár Jancsi bácsi meghirdette e Gulyás Szocializmus korszakát. Majd megjött az áporodott 80-as évek, amikor az emberek úgy gondolták ezt sujkolták beléjük, hogy a magyar dolgozik a legtöbbet, a magyar a legjobb szakmunkás, és a többi, ami kb a társadalom 3 %-nél volt igaz. 10 - 15 % még szorgalmas is volt, a többi meg semmit nem akart dolgozni sem, bejárni a munkahelyre sem, csak akkor azt büntették, ha nem mentél be dolgozni. Egy napot nem mentél be, másnap ott volt a rendőrautó, hogy na de elvtárs....
Abba gondolj bele, hogy milyen társadalom volt az, hogy úgy kellett az embereket hajkurászni, hogy bejárjon a munkahelyére, nem arról van szó, hogy dolgozni kellett... Van aki dolgozott, a legtöbb viszont szart sem csinált.
Megjött a 90-es évek, majd ezek az emberek rájöttek, hogy a dolgozni kell az nem az amit ők csináltak az elmúlt 20 évben.
Majd megjött a 2000-es évek, akkor már rájöttek, hogy dolgozni kell!!! Nem csak pofázni róla.
Majd felnőtt egy újabb generáció az enyém, aki rájött, hogy a mai nyugdíjasok csak pofáznak a munkáról valójában betanított munkás volt a dolgozók 80%, legyen ráírva a képesítésére, villanyszerelő, kőműves, vagy asztalos.
Ezeknek a fiataloknak tele lett a töke azzal, hogy bezzeg mi mennyit dolgoztunk, miközben szart sem tudott megoldani az 50 - 60 éves proletár ha feladat kapott. Miközben azt hangoztatták ezek a csodaemberek Ők aztán a munka netovábbjai....
Na ezek az emberek nagyon jól megvezethetőek maradtak, miért mert régen is megmondták neki mit kell csinálni és nem is érdekli, hogy az jó vagy nem jó, csak csinálni kell, ha jó ha nem jó.
Ja hogy közben az unokája, meg netalántán a fia,lánya már nem él Otthon, és gyakorlatilag nem is látja évente csak egyszer kétszer?
Most meg az a baj, hogy a szemetek egyedül hagyták, mert hát Ő semmiben nem hibázott. Csak sodorta az élet.
A Kádár gulyás szocializmusnak 28 éve vége és a mai 50 - 60 - 70 éves munkás korosztály nem volt képes minimálisan sem hozzászokni, hogy ma nem elég ha bejárunk a munkahelyünkre. Hanem dolgozni is kell, nem azért dolgozik, mert amúgy az élet ránevelte, hanem azért dolgozik, mert neki a mártírnak dolgoznia kell, mert ugye Ő végigdolgozta az életét, csak azt felejtette elhinteni, hogy életében sem kellett felelősséget vállalni semmiért, nem kellett a saját életét meghatározó döntéseket hoznia, és a büdös életben nem kellett gondolkodnia, hogy mi lesz holnap.

Aki erre képes, az már nincs Magyarországon. Vagy Ott van csak Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba ingázik naponta dolgozni.

Csak kifogások vannak, és mindig más a hibás, és csak az ellenség keresés zajlik, az, hogy saját maga is tegyen valamit a Kádár Gulyás szocializmusban ami nincs leheggesztve azt összeharácsoljuk, persze nem a közösbe csak maguknak, mert Kádár Jancsi bácsi megmondta, hogy lehet lopni mert a proletárok tulajdona az ország is.

Szerinted, akik az országot irányítják, azok az emberek hol szocializálódtak? El kell ezen gondolkodni.

Akik ezt a szart nem akarják, az elment, akinek meg tetszik ez a dolog maradt, ennyi. Na most abba is bele lehet gondolni, hogy mennyi ember van akinek nem tetszik, az menne, akkor nagy eséllyel az ország fele már nem lenne Magyarországon.

Lehet itt tolni a propagandád, csak ez aki egy picit is értelmesebb azt nem fogja érdekelni, mert nem azzal foglalkozik, hogy ki épp az aktuális ellenség, mert erre lesz ideje, mint akkor amikor "dóóógoztunk", hanem tényleg haladni tanulni fejlődni akar, akkor meg nincs ideje azzal foglalkozni, hogy a SOROS ,meg a Feri, meg a tököm sem tudja ki. Ja hogy Magyarország lelkében még valahol 30 évvel le van maradva... Nem mással foglalkozni.

Ezt választották ezt kapták....

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#134) MCGaiwer válasza dabadab (#132) üzenetére


MCGaiwer
(PH! addikt)

egyiket sem gondolom, csak az érdekelne, hogy a megrendelések elnyerése/teljesítése vagy a gazdagodás tesz-e tolvajjá. Szeretném elkerülni, hogy tolvaj legyek, és úgy tűnik, semmi más nem fontos, csak a fenti két tényező.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#135) pilóta válasza MCGaiwer (#134) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

Akkor pár tipp: Ha látsz egy olyan tendert, ami úgy van kiírva, hogy csak te nyerheted el, a valós bekerülési költségénél háromszorosan túlárazva, csak neked előnyös szerződéssel, akkor kezdj el gyanakodni, és ne indulj el rajta, és akkor nem lesz belőled tolvaj ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#136) Keem1 válasza Somatom (#129) üzenetére


Keem1
(PH! addikt)

Ez igaz, de alapvetően arra céloztam, hogy ennyi idő alatt és pénzből, azonkívül, hogy megcsinálták volna jóra, egy kevés még jutott volna mutyira is (hangsúly a kevés szón) :)
Hogy a klasszikus példával éljek, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://goo.gl/6rOnTn | OneDrive reg: https://goo.gl/7VH7RU ... Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#137) Somatom válasza Keem1 (#136) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rosszul értelmezed a szitut. Fix volt a ráfordítható keret és fix volt a kimentendő összeg. A különbözetből már nem futotta a termék megvalósítására.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#138) schawo válasza MCGaiwer (#134) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Ez a kettő önmagában nem. Az összes többi körülmény, amit szemérmesen kihagytál, na az igen. A féligazság a hazugság szinonimája.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#139) dr.Mura válasza tomp (#50) üzenetére


dr.Mura
(tag)

A z "akasszuk fel" kórus tagjaitól azért kérdezném: ha folyamatosan jönnek "fentről" az utasítások, hogy melyik beszállítót nem szabad bántani, melyik osztályvezetőt kötelező megtartani, melyik projekt esetében vannak "felsőbb érdekek", akkor vajon milyen mozgástér van? Én azt javaslom, hogy mielőtt valaki nagyon okos ebben a témában, próbáljon ki néhány hónapot egy állami (de akár multi) keretében mint projekt manager. Utána szerintem kisebb lesz a csatazaj és az elhivatottság.

C8H10N4O2

(#140) Somatom válasza dr.Mura (#139) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy a fejétől bűzlik a hal. Ott kell átszervezni a dolgokat és megfelelő embert ültetni a vezető pozícióba. Én csak egyetlen ilyenről tudok, aki alkalmas lenne erre a feladatra.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#141) schawo válasza dr.Mura (#139) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

[link]

Az közigazgatási szektor 2018-ban minden szinten csak erről szól.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#142) Helsing válasza dr.Mura (#139) üzenetére


Helsing
(fanatikus tag)

Gerinces ember eleve nem megy el ilyen helyre, ilyen pozícióban dolgozni. Illetve ha tájékozatlan és nem tudott arról, hogy mivel jár egy ilyen állás akkor még próbaidő alatt felmond.
Ha pedig huzamosabb ideig kibírja egy ilyen helyen azzal azt bizonyítja, hogy a pénz fontosabb számára mint az elvek és a saját becsülete.

Témához is szólva:
Szánalmas és undorító ez az ügy. Jól jellemzi a jelenlegi kormányt és a szavazóit.

(#143) bteebi válasza MCGaiwer (#134) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

"csak az érdekelne, hogy a megrendelések elnyerése/teljesítése vagy a gazdagodás tesz-e tolvajjá."

Önmagában egyik se. De adok egy kis segítséget. Ha mindig csak és kizárólag te nyersz meg minden tendert, amin elindulsz (s ezek nyilván a nagyobb értékűek), az lehet gyanús. Ha esetleg ez ráadásul többnyire úgy történik, hogy a többi, amúgy elég drága ajánlattól is érdemben drágább ajánlatot adsz, és mégis te nyersz, az még gyanúsabb. Ha a kivitelezés ára és a valós költség között óriási a különbség, vagyis hatalmas a nyereséged, az még gyanúsabb. Ha meg mindezt ráadásul úgy csinálod, hogy még lejjebb faragod a költségeidet azáltal, hogy "spórolsz az anyagon", mert hát akkor te még jobban jársz, számonkérve érthető módon úgyse leszel, a büdös parasztok meg le vannak szarva, esetleg még a jómunkásembereidet is kihasználod (sok túlóra, kevés pénz, az is zsebbe, okosba', ahogy kell), miközben mindent külföldről veszel/lízingelsz (luxusterepjárót, repülőt), akkor igen, gratulálok, te mocskos fides tolvaj vagy.

#140: "Én csak egyetlen ilyenről tudok, aki alkalmas lenne erre a feladatra."

Az is én vagyok... ;] :)) (már hogy ezt mondod magadra)

[ Szerkesztve ]

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#144) janeszgol válasza Trailblazer (#111) üzenetére


janeszgol
(PH! nagyúr)

Eredetileg nem a külföldi cégeknek szólt, akik adómentességet akartak? Én úgy emlékszem.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#145) Somatom válasza janeszgol (#144) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztem tök mindegy, hogy kinek szántak egy tanácsot, ha számomra is hasznos.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#146) MCGaiwer válasza schawo (#138) üzenetére


MCGaiwer
(PH! addikt)

mi mást kellett volna az idézetbe rakni?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#147) schawo válasza MCGaiwer (#146) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Milyen idézetről van szó??

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#148) nyisziati válasza MCGaiwer (#121) üzenetére


nyisziati
(PH! addikt)

"adócsalással és / vagy törvényszegésszel, netto 800-900 elég karcsú fizetés, és még dolgozni is kell érte..."
Merész vagy és bátor.
Gondolom nem az építőiparban dolgozol. :DDD Már ha dolgozol persze.
Ebben az országban egyébként kb. az emberek 90%-a a 900-nak a felével, de talán az egyharmadával is beérné ilyen feltételekkel.

"Hibáztassunk mindig valaki mást, sose magunkat. Így lehet előrejutni az életben."
Aha. Akkor nyilván véletlenül, vagy "kalandvágyból" ment el a 2010 utáni években kb. 600 ezer ember. :U
Nem pedig azért, mert sok cég szűkítette a tevékenységét, keletkezett egy csomó munkanélküli, akik nem bírták fizetni az előző években felvett hiteleik részleteit.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Time Steel

(#149) MCGaiwer válasza nyisziati (#148) üzenetére


MCGaiwer
(PH! addikt)

Nem pedig azért, mert sok cég szűkítette a tevékenységét, keletkezett egy csomó munkanélküli, akik nem bírták fizetni az előző években felvett hiteleik részleteit.

nem lett mindenki munkanélküli. ha 5 raktárosból kirugnak 3-at, akkor nem a cég a hibás, hanem a 3 akit kirugtak, mert volt náluk 2 jobb munkás, aki többet / pontosabban / keményebben dolgozott.

A hitelt sem kényszerítette rá senkire senki.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#150) hallador válasza MCGaiwer (#121) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Te hol a toszban éltél az elmúlt 40 évben ember? A holdon, vagy a Mariana árokban baszki?

Te Magyarországon képes vagy csalásról beszélgetni amikor a társadalmat 40 éven át arra nevelték hogyan kell ellopni mindent amit el tud lopni? Komolyan gondoltad vagy valamit nagyon értesz?

Most tegyük félre a tipikus magyarkodós képmutatós nagyképűséget.

Szerinted miből jön ez az egész mentalitás? Onnan, hogy az egész ország minimum fele azt ismeri csak, hogy hogyan lehet okosban megoldani valamit, ami amúgy teljesen illegális lenne egy rendes társadalomban.

Az meg egyenesen vérlázító, hogy a magyarok képesek arról papolni, hogy mi az adócsalás meg mi a törvényszegés miközben több réteg nőtt fel úgy, hogy szétlopták az országot, mert az volt a menő, ez nagyon vicces film volt de inkább sírni kellene rajta...

[ Szerkesztve ]

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.