Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Penge_4

  veterán

  válasz Peat;) #5 üzenetére

  "itthon a maximum 3 hónapig járó minimálbér mint "szociális védőháló" a munkájukat elveszítőknek annyira nem engedi ezt meg, ez kivételesen tényleg az a téma ahol nem az itthoni viszonyokból kell kiindulni)"

  Meg általában akiket érint a tartós munkanélküliség az vagy hasznát sem venné, mert angolul sem tud, meg már nem is fiatal, meg a géphez sem ért és a mai napig a szuperinfóban keresgél. De általában akár fiatal, akár öreg, akár középkorú, a versenyképes tudása a béka segge alatt van.

  Vagy olyan diplomás, akinek nincs versenyképes tudása. Itt sincs túl nagy esély rá. Ha az életben nem túl versenyképes, ahol mondjuk 50-100 emberrel kell versenyeznie (ha szerencséje van, kevesebbel), akkor majd pont ott lesz az, ahol az egész internettel kell vetekednie?

  Vagy olyan diplomás, akinek baromi versenyképes tudása (esetleg referenciái, stb.) van, viszont túl sokat kér. Erre szintén áll, hogy az egész internettel kell versenyeznie. Lehet, hogy egy hasonlóan képzett filippínónak olcsóbb kifizetni a repülőjegyet, ha elvállalja fele annyiért.

  Ezek az oldalak akkor lennének jók, ha elindulna valami ipari forradalomhoz hasonló folyamat, amikor megnőtt a munkaerő-kereslet és alig győztek bármilyen munkavállalót találni az adott pozícióra.

  De ez nem fog megismétlődni, egyre kevesebb lesz a munka. Jön a technológiai munkanélküliség, ha meg mégis valami csoda folytán kéne egy rakás új ember (pl. valami hatalmas innováció az űrkutatásban és be kéne népesíteni idegen bolygókat, vagy ott dolgozni ezt-azt), arra is ott lenne a harmadik világ, akik olcsóak.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés