- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Rátört az Amazonra a trösztellenes félelem
- Sok a Huawei-meglepetés, de az USA szerint nem tudnak fejlett mobilt gyártani
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Teljesen lesokkolt a hír
Gondolom most a kínaiak nekiállnak fejleszteni és nyomni a frissítést mint az állat hogy az alin milliószámra kiszórt filléres kamerákat javítsák...
Talán ebay topikban volt valaki aki vett ilyesmi cuccot töredék áron, felszerelte, beforgatta sw-ből ahova kell, estére nem ott volt. Újra forgatta, reggelre nem volt ott. Aztán leszerelte
-
gyurkikrisz
őstag
Hát igen a felhő veszélyes, ezért kéne betiltani.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
Kékes525
félisten
Szerintem még idejében hívják fel a figyelmet az IoT sebezhetőségére, mert még közel sincs elterjedve a rendszer.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz
gyurkikrisz #2 üzenetére
Igazad van. Sőt, a konyhakés is veszélyes, azt is be kellene tiltani.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
gabor7th
addikt
Pask 2 is veszélyes lehet így be kéne... várjunk csak nem kell betíltani mert a kést se tesszük. Remélem ezzel megoldódott a Pask 2 kérdés benned.
Egyébként a kés, a normál autó meg ezek a találmányok... ha csak nem selejtek jól működnek. A sok netrekötött feltörhető vacak nem működik jól mert nem teljesíti a biztonság kritériumát amit kéne neki. Az emberek nem könnyen széthackelhető vackokkal akarják majd irányítani az okosotthonuk bizonyos rendszereit.
[ Szerkesztve ]
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
dabadab
titán
-
gabor7th
addikt
Bár nem én írtam azt a bejegyzést, de gondolom arra gondol, hogy sokszor a kettő együtt jár. Pl. most a másik cikknél:
"A Windows 10 IoT Core alapú, Cortana hangvezérléssel működő eszköz az Azure felhőjét használja az előrejelzésekhez,"
[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
"a normál autó...ha csak nem selejtek jól működnek." Hat azert nem keves auto visszahivast hallottam mostansag. Legutobb meg az eselye is megvolt/van hogy kigyulladjon az autod.
"Az emberek nem könnyen széthackelhető vackokkal..."
Szoval azert nem ertem miert mosod ossze a termekekkel amelyek soha nem kapnak frissitest azokkal amelyeket a gyarto rendszeresen karban tart.
Mert amugy minden szoftver termek tartalmazhat hibat lasd Windows etc. nem csak az IOT cuccok, a kerdes az hogy mennyire gagyi hibak fordulnak elo es milyen gyorsan reagal a gyarto.HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian
-
gabor7th
addikt
Téged vígasztal majd, hogy jön egy utólagos frissités az okosautódra miután egy hackelés miatt a szakadékba vette az irányt a családtagjaiddal a fedélzetén? És hogy majd minden hónapban lesz majd ötven biztonsági lyuk felfedezve, mint mondjuk most a Windowsnál, vagyis a veszély állandó lesz... viszont lesz majd frissítés is állandóan?
-
cog777
senior tag
Miert, IOT csak okosauto lehet?
A cikk kamerakkal foglalkozik.
Mar megint altalanositasz.
Csak azert irtam mert akkor kovetve a logikadat, minden szoftvert be kellene tiltani ami internetre van kotve. Az operacios rendszert is amin irsz.HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian
-
gabor7th
addikt
válasz
gyurkikrisz #2 üzenetére
Ja igen... ezzel egyetértek. Talán hozzátenném, hogy extrém veszélyes hisz akár százmilliók adatairól lehet szó adott esetben. Egyetlen feltöréssel.
[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
aktív tag
Nem csak adatlopásról van itt szó, hanem mondjuk akár botnetet is csinálhatnak belőlük. Kiválóan lehetne így DDOS-olni, bányászni stb.
A szoftverek egyre komplexebbek, a problémák megoldásához szükséges intelligencia és a programozók intelligenciája között egyre nagyobb a szakadék, ezért vannak egyre nagyobb adatlopások, betörések.
A helyzet nem fog változni, amíg mindig csak újabb és újabb featúrákat implementálnak, sőt, egyre rosszabb lesz. Előbb-utóbb marketingelőny lesz, hogy "az én szolgáltatásom kevesebbet tud, de biztonságosabb".
-
Ezek az IoT eszközök nem csak a kamerák, hanem az okosporszivó, kávéfőző, hűtőgép, stb társai is.
A veszély valódi, a lehetőség ott van.
Semmi esetre sem vennék ilyent!
A stabil eszközöknél is kérdéses a frissítés. A fehéráruknál pedig kétlem, hogy a termék teljes életciklusa alatt kaphatnak védelmet.
Ezt én 8-15 évre teszem!
Mosógépet 8 év után csak-csak..
Tűzhelyt, hűtőgépet 15 év után sem ritka használatban tartani.
Cserélhető benne az adatmodul? Erősen kétlem!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
it A javítás már megjelent, de a gyártóknak és a fejlesztőknek alkalmazniuk is kell.
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- HP 15s-fq5040ne - ÚJ 15,6" FullHD notebook - i7-1255U, 16GB, 512GB SSD, Win11
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 2 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest