Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
A saját farkába harapó kígyó esete.
-
Orton96
aktív tag
Csak ne lőjék le!
-
Ribi
nagyúr
Mint orbano is írta, analógia szóval nem vagy tisztában. Lehet túlzó.
"egyébként törvénytelen = más körülmények között törvénytelen, mások által törvénytelen, de ha egy arra feljogosított hatóság teszi, akkor nem az." ezzel szemben előbb "ne sírjon a szája, ha más is odacsap neki, mert elfogadta a játékszabályokat." De te is írtad, hogy amíg ezt rendőr csinálja addig nincs gond. De ez a cikk arról szólt, hogy nem rendőr, vagy más hivatalos szer csinálta, hanem Józsi. És emiatt ez törvénytelen. Szóval inkább te cáfolsz rá magadra. Egyszer leírod, hogy igazuk van hogy törvénytelen, de előtte meg szajkózod, hogy teljesen jogosan járt el a támadó. Kicsit ellentmondásos a dolog. -
-
Kormi76
aktív tag
Pedig de, most is írtál. Hiszen ez is csak egy vélemény. Erről beszélek, hogy a te látásmódodat tényként állítod be, még ha az csupán az én hozásszólásaimra reflektál is, nem pedig a témára. Az, hogy a véleményem egyoldalú (ami igaz is), csak szerinted jelenti kötelező erővel hogy helytelen is egyúttal. Szerintem nem helytelen. Szerinted igen. 1:1
áhh...
"tapasztalati tőke"...
-
Kormi76
aktív tag
Az analógiád pontosan ezért rossz, amint írtam is, mert " szó jelentéséből fakadóan nem lehet túlzó", de a tiéd viszont az volt = rossz.
egyébként törvénytelen = más körülmények között törvénytelen, mások által törvénytelen, de ha egy arra feljogosított hatóság teszi, akkor nem az. Tehát a bűnözőknek fel kell készülniük rá, hogy olyan bánásmódban részesülnek, ami törvénytelen lenne a többi polgártól, de természetesen a rendőrtől nem az. Nyilván ha a rendőr lebilincseli, az kellemtelen dolog, és ha a szomszéd Józsi csinálja, akkor törvénytelen is, de rendőrtő megteheti, erre számítania kell. A torrentoldalnak is számítania kell rá, hogy támadni fogják, ami most még illegális, de remélhetőleg a jövőben nem lesz az. Ez egy elvonatkoztatott gondolat a jelenségre nézve. Hogy nem lehet ezt érteni abból az egyszerű kis mondatból? Vagy ez már túlzott absztrakció erre a fórumra?
A saját hozzászólásaidban cáfolsz rá magadra, aki olvassa, láthatja, nem is tudom miért tépem a szám...
(#96) PazsitZ: mi más lenne véleményem, mint egyoldalú? A te véleményed talán az isteni ige kihirdetése, és az abszolút igazság? Attól még tartom, hogy igazam lehet, hiszen valamire alapoztam, számokat nem állítottam, és úgy hiszem a "jelentős" alátámasztható tapasztalatilag. Nem mondtam, hogy 53%, nem mondtam, hogy többség. A reprezentatív minta nem tudom hogyan keveredik ide ez nem egy közvélemény-kutatás report-ja, itt eszmecsere folyik, értelmezhetetlen ebben a kontextusban, amit írsz. Nyilván nem tudom a p2p teljes adatfogalmának pontos összetételét, ahogy senki sem. Becsülni lehet. Te is csak kiragadott példákkal tudsz a legalitásra hivatkozni, te sem támasztod, szerintem kvittek vagyunk.
Na ennyi volt a napi betevő falat a kedves trolloknak, nem szítom tovább a lángot. Üdv.
-
blackydan
senior tag
A harc elkezdődött
-
Marci79
senior tag
LOL
Tutira fizetős letöltő oldalt üzemeltet aki ennyire a torrent oldalak ellen van. Vagy a letöltött filmeket kiírja lemezre és árulja. Ez a torrent miatt szinte eltűnt. (Akinek nem inge, ne vegye magára!)
A gyilkolós példa pedig helytálló. Helytálló, ha a "lopás" vagy a "nem mész be a boltba és lopol el egy kiló kenyeret" példa is az.Jókat lehet röhögni pár torrent ellenes hsz-en. Csak így tovább és gratula hozzá.
Bezzeg azért a kutya sem tesz, hogy a torrentezés, mint jelenség okafogyottá váljon és értelmét veszítse. "Elb@szott egy világ ez!"
-
Hunpriest
senior tag
Na jó a gyilkosság lehet, hogy tényleg túlzó példa volt.
De még ha a PB-n törvénysértő dolgok zajlanak is, ilyen módon akkor sem lehet ellenük fellépni. Meglepőnek persze nem meglepő, de ilyen módon csak szítják a tüzet.
U.I.: az mekkora blamázs lenne, hogy a PB üzemeltetője eljárást kezdeményezne az oldal támadói ellen és nyernének...
-
MacCaine
őstag
Nemrég találták ki, máris bevetették?
-
dqdb
nagyúr
Már azon gondolkodtam, hogy hogy az istenben tudnak a torrent hashére illeszkedő, de más adatot küldeni.
SHA1-et használ a protokoll, közeledik már az az idő (= valószínűleg már "csak" hosszú évek kérdése), amikor ezt meg tudják tenni. Ha az elmúlt évtized során elavult MD5-öt használnák, akkor ez már most kivitelezhető lenne, persze valószínűleg az SHA1 teljes meggyengülésekor az uTP protokollban és a torrent fájlokban váltanak az SHA256/384/512/GOST/Whirlpool algoritmusok valamelyikére, de a régi torrent fájlok ettől még sebezhetőek maradnának. -
orbano
félisten
az analógia, a szó jelentéséből fakadóan nem lehet túlzó.
az egyébként szónak pedig nincs keresnivalója abban a mondatban. egyféle törvény van, nincs "egyéb", egyetemes törvény, ami szerint törvénytelen lehet, ami amúgy törvényes.
lehet nekem amúgy másodikban döcögősen ment az olvasás, de a logika alapjait már elsajátítottam. sőt, az udvarias párbeszédet is. neked lehet vissza kéne menned korrepetálásra. -
L4mie
veterán
válasz
trolglodita #92 üzenetére
persze ezért se csinálnék így minden esetben, ezért is vannak a törvények mivel ha mindenkinek ugyanaz lenne az elfogadható és a követhető akkor robotok lennénk
de ez már nagyon off meg közhelyhalmaz megyek is melózni
pénzt kell keresnem amiből majd jól megveszem azt ami számomra értékesnek tűnik.
-
Ribi
nagyúr
Morálisan én a kloffolót kapnám elő és verném pépesre a kezét és a lábát mielőtt megnyikkan, csakhát ugye ez törvénytelen. Csak vannak páran akiknél ha szerintük az úgy morálisan jó, akkor azt szabad is. Szerencsére ezen a betörős dolgon változtatni fognak, de ez már tényleg nem az a topik és kissé elkanyarodtunk
-
siva
aktív tag
válasz
nagysandor88 #84 üzenetére
Skype - már nem p2p alapú, MS átalakította szerver - kliens alapúvá
Egyébként érdekes a dolog, MS kitalálja a p2p romboló algoritmust erre a Skype-t átalakítja szerver-kliens alapúvá, majd valaki elkezdi használni azt az algoritmust. -
L4mie
veterán
válasz
trolglodita #88 üzenetére
Morálisan számomra ok: Alszom otthon jön a betörő, előkapom a porszívócsövet és jól
elagyabugyálom utána kirakom az udvarra.
Ha valaki "ellopja" az egyik képemet és utána visszalátom mondjuk fészbúk borítóként 10 helyről, nem fogom ledosolni, esetleg szólok hogy héé figyelj jelöld már be a forrást. Ha nem csinálja akkor leközelebb vagy nem töltöm fel netre, vagy ellátom vízjellel.Törvényes: Alszom jön a betörő, nem bántom mert nem fenyeget, de felhívom a rendőrséget, ha megtámad visszatámadhatok azonos mértékkel.
Ellopja a képem látom fészbúkborítón, beperelem?? O.o ezzel megint nem vagyok tisztában, inkább nem írok hülyeséget. -
L4mie
veterán
válasz
nagysandor88 #84 üzenetére
WoW-ot, SC2-t. Diablo-t p2p-vel töltöd le ^_^
és csak annyit a technológiáról, hogy csak egy rosszindulatú hacker kell, mivel pl. tudtommal a diablo 3 at nem lehet illegálisan játszani, csak fogja a technológiát, becsempészi valahogy a dio3 telepítőjébe és ...széépen hátradől.ok teljesen laikus vagyok amúgy a technológiához, de laikusként simán elképzelhető az ilyen szerű felhasználás. persze gondolom a szerverbe kéne valahogy becsempészni a downloaderbe valamit.
-
L4mie
veterán
Oké, nagyjából átolvastam többször megformáltam a véleményem,
teljesen oké, hogy aki torrentezik ne picsogjon, az meg nonsens, hogy bárki feljogosítva érzi magát bármilyen tettre ha törvénytelenséget észlel.
Maga a ténnyel és a fogalommal van a probléma. A szélsőséges példákat PÉLDÁKNAK hozták fel többen, teljesen érthető, a volument nem tudja visszavenni magára vessen.Továbbá megvetem és nem kicsit fölöslegesnek tartom a kiadók, jogvédők vergődését.
Tessék megnézni az Avangers moziban elért eredményeit...jééé rekordok tömkelegét döntötte meg....bevétel etc. ezen el lehet gondolkozni. a jó minőség mindig elkel.
És másik gondolat, hogy a nem befolyt bevétel NEM EGYENLŐ A VESZTESÉGGEL.Na mind1 inkább nem etetem a trolllokat, még annyit, hogy tomab04a inkább ne hagytad volna itt a lábnyomod, hiába értek veled néhány pontban egyet, a végén a a magyarokra történő általánosításod eléggé...inkább nem írom le milyen volt.
Amúgy elég jó megoldás lenne az illegális tartalmak visszaszorítására a régióra szabott ár, persze ehhez előbb az irreális 230k bruttós átlagkeresetes statisztikákat kénre realizálni kb 140-160bruttóra. Mert ez a magyar középosztály átlagkeresete.
-
nagysandor88
tag
A sok p2p illegális szajkózónak annyit, hogy tegnap előtt feltettem a COH-ot(eredeti) a gépemre, mert lanpartyra mentem, de nem tudtam patch-elni, mivel p20p megosztással szedi/szedné, de 20 megás diginettel 2-3kb/s tempóval jött csak a cucc. Akkor már tudom mi állt a háttérben. De csak példaként a WoT is torrenten osztja mrg az alapjátékot. Annyira nem értek a dologhoz, ezért nem kell lehurogni, de ha jól tudom a Skype is p2p alapú, és gondolom arra is hatással van az ilyen rendszer zavarás.
-
Kormi76
aktív tag
"EGYÉBKÉNT törvénytelen". Én már 2. osztályban megtanultam olvasni, de sosem késő. Az analógiáid pedig túlzóak, ezért rosszak.
(#82) Ribi: olvasd el még egyszer amiket írtam, írtunk, és rájössz, hogy nem az önbíráskodást tartom jogosnak, hanem a picsogást tartom méltatlannak. Itt most túlzásba estek, és jogtalan is volt a támadás, de morálisan én nem ítélem el, attól, hogy nincs meg számára a jogi környezet.
-
Ribi
nagyúr
Mi a makkot nem lehet azon érteni, hogy perpillanat törvénytelen módon blokkolnak bizonyos protokolt. Ezt a részt miért képtelen megérteni itt pár egyén? Nem a törvény képviselője bünteti azokat aki lopott, hanem pisti a szomszédból. Ha törvényben lesz benne, hogy lehet így támadni és azt majd a törvény által meghatározott szerv teszi, mindenki aztmondja oké. Felőlem lelőhetik az egész p2p protokolt (oké az durva lenne), ha törvényileg engedik. De amíg ez egy egyéni kalóz akció, nem jobbak mint a hekkerek akik túlterhelnek bizonyos szervereket. Aki ezt sem érti meg azokkal is kár vitázni, mert szerintük az önbíráskodás trendi, vagy mittudom én.
-
orbano
félisten
"hogy velük szemben egyébként törvénytelen intézkedéseket tesznek, az arra feljogosított szervek"
Ez "kisebb" ellentmodásHa valamire a törvény feljogosít, akkor már nem törvénytelen. Teccikérteni?
Ha pedig holnap hoznak egy törvényt, hogy répát kell dugnod a valagadba, akkor remélem tartod magad a mostani hozzáállásodhoz és nem puffogsz azok ellen, akik ezt be akarják veled tartatni
Ha ebben (ahogy az "élet ellenes bűncselekmények" példájában) nem látod az analógiát a cikk problémájával, akkor inkább ne is válaszolj kérlek... -
Kormi76
aktív tag
Csatlakozom. Aki ezt nem érti, azzal kár vitázni. Élet ellenes bűncselekmények példáit idehozni, pedig ostobaság. Azt sem írtam éni, hogy jogos lenne ami történt, egyszerűen csak azt, hogy legyen annyi méltóság az IT társadalomban, hogy ha már lop, akkor ne sírjon a szája, ha más is odacsap neki, mert elfogadta a játékszabályokat. Egyébként bármikor hozhatnak olyan törvényt, ami legalizálja a hasonló támadásokat, ugyanis a rendőr sem azért cselekszik veled szemben jogosan, mert olyasmit tesz, amit bárki tehet, hanem mert feljogosították rá, hogy pl. a személyes szabadságodat korlátozza. A bűnözőknek igenis fel kell készülni rá, hogy velük szemben egyébként törvénytelen intézkedéseket tesznek, az arra feljogosított szervek. Jelen esetben még nem ez történt, de ez sincs messze.
-
orbano
félisten
hogy jön a lopáshoz? úgy, hogy a cikkben tárgyalt, és az általam felhozott szankció is TÖR-VÉNY-TE-LEN. tehát ha megengedjük a jogvédőknek a törvénytelenséget, a törvénytelenség leküzdésére, akkor mi gátolja majd meg őket törvények nélkül abban, hogy akár meg is öljék mondjuk a szerzői jogsértőket?
de látom nem érted. vagy csak nem akarod.
a hozzászólásod vége pedig: ezek szerint így kollektíve itt mindenkit, beleértve engem is azzal vádolsz, hogy nem dolgozom és lopom a napot? a magyarozáshoz is csak gratulálni tudok, sikerült a végére a létező legalacsonyabb szintre süllyedned... -
-
Ribi
nagyúr
Pontosan.
Azért mert valakik törvénytelen dolgokat követ el, feljogosít másokat arra, hogy ők is törvénytelen eszközzel menjenek velük szembe? Tipikus szemet-szemért hozzáállás. És ha ezt elnéznék nekik, akkor ők is ezen felbuzdulva már jóval durvább dolgot is meg merek tenni következő lépésként a "jó ügy érdekében".
Ennyi erővel törjenek be minden házba, vigyék el a gépeket, mert biztos van valami illegális rajta. -
orbano
félisten
Had sírjanak, joguk van sírni. Miért fáj ez Neked? Van aki utálja az összes jogvédőt és a kapzsi kiadókat, vagy épp az egész rendszert, amiben ezek a mocskok létezhetnek egyáltalán. Ezt el kell fogadni, Ha ilyen emberek nem lennének, akkor lehet még a feudalizmusban élnénk, és a lányodat az esküvője után élből leq***ná a földesúr...
-
orbano
félisten
továbbra is felhívnám a figyelmet arra az aprócska, a fejlett kultúrákban őshonos apróságra, hogy a törvénytelenség nem jogosít fel másokat is a törvényszegésre. ebben a szituációban mindkét oldal törvényt szeg. mindenkettőt ugyanúgy szidhatja akárki. ennyi erővel holnaptól bérgyilkosokkal is kivégeztethetik a torrentezőket? elvégre bűnt követtek el, csak kell valahogy védekezni ellenük. ha te egyszer valami oknál fogva mondjuk lógsz a BKV buszon (sietned kell, zárva van a trafik, vagy akármi), akkor elfogadod, hogy egy BKV ellenőr smasszer félholtra verhet? hiszen nekik is meg kell valahogy védeniük magukat...
-
tomab04a
aktív tag
válasz
DUNKENSTEIN #67 üzenetére
Nekem az nem tetszik, hogy sírtok, nem az amit csináltok, én is töltök, mint már leírtam.Itt a lényeg azon volt, hogy olyanért sírtok, amiben senkinek nincs igaza, ahelyett, hogy tovább töltögetnétek.20%-kal lassabban állt össze a torrented, na és.Egy szürke(vagy fekete) tevékenység közben ne sírjunk már azon ,hogy, desz@r, hogy csak 4000-rel tudom lopni, nem 5000-rel.
-
DUNKENSTEIN
tag
A jogvédőkön és a kiadókon kívül senkit nem lop meg az ember..
A mozik illetve e zenekarok bevétele NŐTT az elmúlt években, pedig állítólag mindenki letölt (tudom ez nem program, de ott is így van ebben biztos vagyok).
Itt azon meg a szenevdés, hogy egy olyan szervezet amikre már 5 éve nincs szükség (kiadók) meg egy ingyen élő senki szervezet a jogvédők sírnak, mert nehezebb ingyen megélniük a semmiből.
Te tökéletes lennél jogvédőnek az írásaid alapján. Kb azon a szinten mozogsz, mint az USA hadsereg. "Feltehetőleg vegyifegyverekkel rendelkezik" Hát le kell rohanni. Persze a vegyifegyver sehol.
-
tomab04a
aktív tag
válasz
DUNKENSTEIN #65 üzenetére
Ez megint csak szóforgatás.Ha a rendszer nem védi meg a te tulajdonod akkor teszel ellene te magad.Ez így természetes.Mindenki csak jogokra hivatkozik, miközben ő maga is jogokat sért.Csak az írjon már ide fikázó dolgot legyen szíves, aki még soha nem töltött le semmilyen adatot amiért alapból fizetni kéne.Én is torrentezek, de nem kezdem el mondani, hogy mekkora sz@r a rendszer mert nem véd meg a gonosz emberektől akik nem nézik tétlenül, ahogy a "nép" pofátlanul és folyamatosan meglopja őket.A hozzáállással van a gond.Ezt a "torrenten legális forgalom is van" szöveget meg szerintem nyugodtan elhanyagolhatjuk, mert teljesen értelmetlen próbálkozás.Aki akarta úgyis megoldotta a dolgait csendben, aki meg szeretni ugrálni, az ez után is fog.
-
Kormi76
aktív tag
"igen is van illegális adatforgalom és biztos nem is kicsi", akkor most mi a vita tárgya? Én csupán ezt állítottam, amibe lépten-nyomon belekötnek.
"A kés is veszélyes szerszám lehet, mégis ott van minden konyhában."
De nem is mászkálhatsz konyhakéssel az utcán büntetlenül, csak szólok. Gyerekek kezébe se adnak kést. A torrent is veszélyes üzem, ne csodálkozzunk ha megvágjuk magunkat a használata közben. Nem kell sírdogálni, hogy jaj de éles ez a fegyver, pedig csak kenyeret akartam szelni. Aki torrentet használ költségcsökkentésből 2012-ben, az tisztában lehet vele, hogy fertőzött dologra építi a cégét, amit bármikor támadás érhet emiatt, és nem kell hőbörögni, ha ez megtörténik. Nyilván a felelősöket meg kell büntetni, mert nem mentség, csak újra és újra előfordulhat, és racionálisan belátható, hogy miért. Azért, mert a törvény és a jóhiszemű használók mögé bújva illegális célra használják, mintha iskolából indítanának rakétákat. Aztán ha lebombázzák az iskolát meg vannak lepve. Nem. -
PazsitZ
addikt
De az látható, hogy jelentős, ha megnézed egyes börtönökben mekkora az bűnözési hajlam vagy megnézed a csillag börtönben, hogy mennyien rabolnaknak egy-egy bankot és hány erőszaktevő van, akkor szerintem bátran kijelenthető, hogy jelentős, mert még rengeteg ilyen börtön van.
Tehát egy egyoldalú/szélsőséges mintavétel alapján kell levonni, a teljes rendszerre való következtetést?
Egyébként, ha picit megerőlteted az agyad senki nem tagadja a lényeget, hogy igen is van illegális adatforgalom és biztos nem is kicsi.
Csak a példáid mind egyoldalúak, de szerintem ez nem is a te hibád, mert szimplán nem sok egyéb tapasztalatod van a torrentről, mint legtöbbször az átlag embereknek.de látni kell, hogy nem szűz a technológia
A kés is veszélyes szerszám lehet, mégis ott van minden konyhában. -
lujó55
addikt
összefogott USA, Oroszország és Kína?
de jó, világbéke!
mostmár ugye jár majd nekünk alanyi jogon a kínai papucs, mecdaniban a hambi, ja meg persze télen a gáz... -
darkarthur
senior tag
Egyszer már valami valós probléma ellen is összefoghatnának nemzetközileg!
-
orbano
félisten
mennyire leszünk az anarchiától szerinted, ha egy valaki által elkövetett bűncselekmény feljogosítana bárkit egy másik bűncselekmény elkövetésére?
de a logikád alapján, ha bebizonyosodik hogy a blokkolás bűncselekmény, onnantól mentesítve vagyok az illegális torrentezés bűne alól, hiszen az "ellenoldal" is bűncselekményt követett el? igazából most akkor ennek az egésznek örülnöm kéne, ha masszív torrentező vagyok? -
LonGleY
veterán
Ezért is jók a zárt torrent oldalak. :]
Egyébként én is észrevettem az akció hatását, egy publikus oldalról egyből vagy 50 db 0 százalékosra cuppan rá a kliens, és utána szórta csak ki tucatostul őket, meg a későbbi, feltűnő mennyiségű droidot*.
* kivételesen ez most nem jelzőként áll itt
-
pakriksz
őstag
ja hogy kamu adatot küldenek? Már azon gondolkodtam, hogy hogy az istenben tudnak a torrent hashére illeszkedő, de más adatot küldeni. De persze sehogy, ilyet nem lehet. Így max csak a sávszélességet veszik el, pazarolják, az adat a végponton úgy is összeáll előbb utóbb az eredeti formában. Gyak csak növelik a kárbaveszett kilobájtok számát
Óriási fegyver ám ez
Jobb ha inkább elmennek a jogvédők ehelyett kekszet kapálni a hegytetőre miközben térdig ér a szél.
-
tomab04a
aktív tag
Nem kérdés a jogilag korrekt és a lopott adat aránya a torrenten, természetesen óriási arányú a védett tartalom.Ezt csak az magyarázza félre aki akarja.És ez a mindkét oldalnak joga van pofázni dolog is egy marhaság, mert annak van joga hurrogni akitől loptak, nehogymár a tolvaj hurrogjon hogy kap egy pofont a rendőrtől, örüljön, hogy nem egyből a példastatuálás jött, a lopott tartalmak értékében vagyonelkobzás közmunka stb.Én csöndben töltögetek, de nem verem itt a nyálam, hogy mekkora szemét a saját jogait érvényesítő kiadó stb.Ha pofon...nak, akkor vagy állom a pofont mert érdekem fűződik hozzá, vagy odébb állok és nem töltök tovább, mert nekem nem éri meg.Mindenkinek van lehetősége, de ebben az országban mindenki csak keresi a hibát,bűnöst,rossz dolgokat.
-
Kormi76
aktív tag
Sosem állítottam, hogy megfogható érték. De az látható, hogy jelentős, ha megnézed egyes torrendoldalakon mekkora az adatforgalom, vagy megnézed a piratebayen, hogy mennyien seed-elnek egy-egy torrentet és hány torrent van, akkor szerintem bátran kijelenthető, hogy jelentős, mert még rengeteg ilyen oldal van. Most komolyan abba kötöttél bele, hogy szerinted a torrentet nem használják illegális dolgok fájlcseréjére viszonylag nagy részben? Komolyan? Ha tőlem vársz számot, mert nem érzed ezt bizonyítottnak, akkor állj elő az ellenkezőjével, mert különben te is ugyanúgy "alap nélkül" teszel kijelentéseket. Ugyan már, ez puszta üres kötekedés...
Az állítólagos jogvédő érvek pedig nem tudom hogy jön ide, gondolom te hozzáértő vagy, téged úgysem tudnak ám becsapni
-
Destructo
senior tag
Kész vicc....Ha olcsósodnának a dolgok,nem lenne ennyi halom "tárgya anyag" akkor biztos mindenki örülne...
-
=Mentor=
őstag
Mocsok senkiháziak!
-
GeryFlash
veterán
ez alap, amúgy vicces hogy miylen naprakészek, nem csak seed számra választják ki a zavarandó torrenteket.... Ha például 2 nappal a kiadás után töltöd le a Game of thrones legújabb részét, akkor 20000 seed melett jön vagy 100kb-tal, míg a 3héttel ezelőtti rész 1000 seednél maxon (nekem 700-zal).... Amúgy ha a kalózok vmit csinálnak akkor korrekt hogy a másik fél is tesz ellene, viszont ha az egyiknek van joga sírni, akkor a másiknak is, szóval hülyeség ez ,,torrenteseknek kuss" duma.... Nme beszélve anno, hogy a legális tartalmakat is zavarják vmilyen szinten.....
-
Ribi
nagyúr
válasz
angyalpc2 #43 üzenetére
Mivel a végén leellenőrzi, ezért a hibás részt újra letölti. Előbb utóbb a helyes részt kapja meg, szóval ez szerintem nem járható.
Ehh megelőztek
De itt nem a csomagot változtatják meg, hanem a csomagok IPjét, így nem jönnek meg a csomagok, lassítják az egész p2p forgalmat. Ami szerintem nagyobb adatforgalmat generál és jobban terheli az egész hálózatot is. Ezek megváltoztatását pedig gondolom csak DNS szerverekkel/ISP-vel karöltve lehet megtenni nagyüzemileg. Kicsit kilóg a lóláb. -
tuser
aktív tag
válasz
angyalpc2 #43 üzenetére
A letöltés után a darabkák ellenőrzésekor kibukik hogy hibásan/nem az a részlet jött le, ilyenkor a kliens eldobja és újraküldést kér, ezúttal lehetőleg egy másik peertől. Vagyis a menínblekkk háárom előbb-utóbb átér, csak lesz pár feleslegesen letöltött, eldobott csomagod.
-
angyalpc2
aktív tag
Most ha jól értem akkor a rész/részlet/töredék fájlokat kicserélik hibásra...
Ennyi erővel egy ingyenesen letölthető filmbe (vannak ilyenek) vagy Linux-ba is bele tudnak ágyazni vírust vagy akármit...Sőt akár a legálisnak tűnő Linux helyett egészen más, valami illegális cucc jön le (mondjuk pedó képek..másnap meg kopogtat az FBI...hogy magyarázod ki magad a bíróságon).
Elképzelhető nem?
-
ng0ofy
KORREKTOR
http://microtorrent.com
ha mindenáron kötekedni akarsz és nem vagyunk ezekután haverok (:
Mivel nincs beállítva nálam görög bill. és nem is tudom hogy tudnék előcsalni belőle mü-t, ezért kénytelen vagyok úgy írni, ahogy sikerül. Való igaz, máskor mütorrentnek fogom írni, a tényen nem változtat: A szemét imperialisták visszafogják a szabad fáljcserélést!
Viszont ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy illegális-e a fájlcserélés vagy sem. Régen divat volt mindenféle kongresszusokat rendezni, ahol ilyen nagy, társadalmi kérdésekben dűlőre jutottak az okos emberek. Valami hasonlóra lenne szükség jelen helyzetben is, mivel a digitális világ egyre valóságosabb lesz, de a fogalmaival, metódusaival nincsenek tisztában a tisztelt törvényhozók, betartatók, se az állampolgárok.
-
Psych0
őstag
-
angyalpc2
aktív tag
Csak 1 kérdésem lenne:
KINEK ÁLL ÉRDEKÉBEN?
-
Cyberpunk
félisten
Csesszék meg.
-
DUNKENSTEIN
tag
És ezt az ismerni kell dolgot hogyan oldják meg?
Egy . al több van akkor már nem fogják vagymi?
Példa:Game.of.Thrones.S02E08.720p.HDTV.x264-IMMERSE - blokkolva
Game.of.Thrones.S02E08.720p.HDTV.x264-IMMERSE. - nem blokkolva?
Egyébként hogyan tudják blokkolni azt a forgalmat amit nem is látnak? Tényleg nem értem
-
Sanya
nagyúr
Nos, ebbe bele fognak kötni, hiszen: ismerni kell azt a torrentfile-t, amit blokkolni szeretnénk, ergó nem minden torrent forgalmát fogja ez a fajta támadás érinteni. Szóval, a blizzard, vagy a wargames részéről (mindkét cég aktívan használja a torrentet a játékok digitális terjesztésében) nem fog érkezni 1 darab panasz sem.
Más kérdés, hogy merőben illegális amit tesznek, ilyen erővel bombázhatnának városokat is, hisz biztos volt arrafele 1-2- "illegális" letöltő.
-
bambano
titán
válasz
dajkopali #26 üzenetére
Szerintem a torrent letarolása semmivel sem másabb nemzetbiztonsági szempontból, mint akár egy vírusra kiadott figyelmeztetés, akár egy nem kormányzati szájt megborítása. egyiknek sincs semmi köze a nemzetbiztonsághoz.
"Ami különösen érdekes, hogy a CERT szakértői rámutatnak: az ilyen típusú beavatkozások az internetes forgalomba a világon szinte mindenütt nagy valószínűséggel bűncselekménynek számítanak, ugyanis az általuk okozott zavar – a kiberbiztonsági szervezetek, mint a CERT is, kénytelenek foglalkozni velük, ki kell vizsgálni a történteket – erősen kétségessé teszi a legalitásukat.": ez meg csak egy mezei önigazolás. valami azért bűncselekmény, mert a cert kénytelen foglalkozni vele. nohiszen... másrészt meg a cert nem foglalkozik például a kisgyerekeknek felrakott kifestős webszájtokkal. a certek gyakorlatilag csak bűncselekmények következményeivel, esetleg azok felszámolásával foglalkozik. szóval mire fel morognak, hogy megint egy, a profiljukba vágó esemény?
másrészt meg jó lenne valami bizonyítás arra, hogy attól, hogy a torrent rendszerekben a peerek közötti kapcsolatot szétborították, attól más internetes szolgáltatásban van-e kiesés? szerintem nincs.
-
raper
senior tag
válasz
DUNKENSTEIN #25 üzenetére
Melyik banánköztársaságról beszélsz?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még mindig nem nekem kellene itt prezentálni, de ilyen statisztika kb. nem létezik, de olyan sem, ami a te véleményedet támasztaná alá. Gondold csak végig, hány és hány helyen használják a protokollt legális célokra...
Arról viszont van statisztika, hogy bevételnövekedést okoz, de ez nem tartozik a tárgyhoz. ITCafen-is volt pár hír ez ügyben.
-
dajkopali
addikt
talán túlzás volt a "háborogni" szót használni, ok
de nekik nyilván nem az az elsőrendű dolguk, hogy olyan incidenseket vizsgáljanak - mivel zavart észlelnek -, aminek a hátterében nem kriminalisztikai, nem nemzetbiztonsági stb. okok állnak
persze, törvénytelen, törvénytelen, tették is a dolgukat, de azért te is érzed a különbséget -
Kormi76
aktív tag
Arra mutass statisztikát, hogy a nagy része legális. Két állítás áll egymással szemben, kár ebben kötözködni. Van közte illegális jelentős számban, ez kétségtelen, ezért érthető, ha támadás célpontja lesz a technológia, ezt vegye számításba mindenki, aki spórolásból ezt használja. Mindennek van ára, még ha nem is pénzben kifejezhető.
-
Kormi76
aktív tag
Mondtam én valahol, hogy nem illegális, ami történt? Nem. Olvasd el rendesen a hsz.-t mielőtt lekezelően reagálsz. Az álláspontom az, hogy kár háborogni miatta, mert teljesen érthető, ami történt, főleg egy IT oldalon vicces látni, ahogy hirtelen fontos lesz a törvény, amikor a torrent lekapcsolásáról van szó. Amikor a filmmegosztásról van szó, akkor meg megy a vita, hogy hát "nem is valódi bevételkiesés", " úgysem venném meg" stb. és a különböző jogsértést relativizáló érvek. Hol vannak most a jogsértést relativizálók (rajtam kívül)? Én azért szóltam hozzá, hogy billenjen kicsit helyre a mérleg nyelve.
A másik: az emberölést ide citálni komolyan olyan ostoba párhuzam, hogy elképesztő. Ennyire nincs senkinek jogérzéke? Egyszerűen amiről itt szó van, nincs egy súlycsoportban az emberöléssel, ezért még a leggyengébben kapcsolódó példában sincs helye. Az értem, hogy a rendőrnek is jogszerűen kell eljárni, de miért nem bolti lopással példálóztál? Az talán arányosabb párhuzam lett volna. Mindig ez az emberölés... olyan hatásvadász.
-
Dudikoff
csendes tag
-
bambano
titán
-
-
DUNKENSTEIN
tag
Ez nem gyengén illegális, mivel a p2p egy teljesen legális dolog....
A kalapács is legális, mégis lehet illegális dolgokra használni...
Ha kiderül kik csinálták, és valakinek ezzel kárt okoztak a legális p2p forgalmába, akkor remélem az az illető az élete végéig perelni fogja ezeket a csodálatos "támadókat" (mondjuk ki kiadók).
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"Abban se legyünk álszentek, hogy "nem csak illegális tartalmat osztanak meg", de jelentős számban igen, kár a gőzért. Azért mert közé keveredik legális tartalom is, a hangsúly nem azon van, ezt mindenki tudja, tényleg ne nézzük már hülyének egymást."
Erre mutass valami statisztikát, mert az nélkül csak egy kijelentés, alap nélkül.
Az a helyzet jelenleg, hogy aki nem akarja a gatyáját is ráfizetni erős szerverre (szerverekre) + sávszélességre, az használja a torrent protokollt a terhelés elosztására. De azért, mert a PB tartalmának x százaléka nem "jogtiszta", attól még ebből nem következik semmi.
-
Kormi76
aktív tag
Hagyjuk már az ilyen hatásvadász példákat. A fájlmegosztás ill. annak zavarása és az emberölés egy kalapon említése után több szót nem is érdemel a hozzászólásod.
(#4) bob.zxr: Abban se legyünk álszentek, hogy "nem csak illegális tartalmat osztanak meg", de jelentős számban igen, kár a gőzért. Azért mert közé keveredik legális tartalom is, a hangsúly nem azon van, ezt mindenki tudja, tényleg ne nézzük már hülyének egymást.
Én azt mondom, hogyha tudjuk, hogy illegális dolgot csinálunk, akkor ne csodálkozzunk, hogy nem simogatják meg a buksinkat, hanem helyette odalépnek keményen. Lehet szájharcolni, de könyörgöm nézzük meg a piratebay kínálatát, és utána mondjuk, hogy nincs alapja a retorziónak. Ettől függetlenül még illegális, ami történt, de kár felháborodni, mert érthető.
-
Hunpriest
senior tag
Ezt azért gondold át még egyszer. Maga a módszer az rohadtul illegális. Ez kb. olyan, mintha ismernél egy bűnözőt és mondjuk kinyírnád a francba. Nyilván jót tettél a világgal, de azért sittre kerülsz érte.
Az már csak hab a tortán, hogy a PB-n nem csak illegális torrentek vannak fönt.
-
Psych0
őstag
Zavarni kéne a HTTP és az FTP protokollt is, hiszen azon mégtöbb illegális adat mozog.
-
Kormi76
aktív tag
Nem vagyok egy szerzői jog fan, de azért a torrentezés zavarásának illegalitására hivatkozni több, mint ironikus. Ez a játék ezzel jár, "aki kardot ránt kard által vész el". Majd megoldják ezt is.
-
törölt tag
a pb megint nem elérhető...
Új hozzászólás Aktív témák
it A lengyel szakértők szerint igencsak kétséges, hogy a torrentforgalom ilyen típusú akadályozása legálisnak tekinthető-e.
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest