Új hozzászólás Aktív témák
-
gombsadi
aktív tag
Olvastam pont a mostani szivárogtatással kapcsolatban egy érdekességet. A jelenlegi dokumentumokból kiderül, hogy pakisztán a tálibokat támogatja. Pakisztánt viszont az UsA támogatja az adófizetők pénzéből. Most hogy ez kiderült azt nyilatkozta egy amerikai vezető hogy nem hagynak fel pakisztán és az usa kapcsolatának elmélyítésével.
Ez aztán a kép mutatás! Az amerikai polgárok fizetnek pakisztánnak, hogy aztán ő támogassa a tálibokat afganisztánban, hogy az amerikaiak legyen ürügy harcolni... Érdekes elméletpersze ezt lehet csavarni "ízlés" szerint.
[ Szerkesztve ]
-
]Phobos[
senior tag
Nocsak, nocsak. Egyre jobban repedezik a szabadságért és egyenlőségért küzdő hős ámeriká mítosza. Csak nehogy a .....isták kezébe kerüljön!
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Picco
addikt
nem tudom megnyitni a wikileaks.org-ot
It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
freelancer
tag
Szegeny Julian Assange, sajnalom a fickot, mert 90%, hogy valami "baleset" fogja erni ha sokaig piszkalja a NAGY SZABAD
szartusa-t.Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
-
hemaka
nagyúr
Szerintem ezt sokan tudták vagy sejtették eddig is...
-
ddekany
veterán
válasz
freelancer #11 üzenetére
A baleset azért elég feltűnő lenne (másfelől persze épp ezért nevelő értékű is
). De ha pl. csúnyán rákos lesz...
-
Tikakukac
titán
Az amerikai álom, hát hogyne...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wolverine
félisten
-
ngabor2
nagyúr
erről a jól ismert közmondás jut az eszembe: nem az a baj, hogy nyakig ér a trutyi, hanem hogy lögybölik.
-
Wolverine
félisten
-
gombsadi
aktív tag
válasz
Wolverine #23 üzenetére
Ezt azért nem tartom valószínűnek, mert erről tud az amerikai vezetés(ez ugye saját belső anyag amit ki szivárogtatott a wikil, tehát le sem tagadhatnak hogy nem tudták. Sőt! 2007es anyag). Mégis azt nyilatkozták, hogy minden marad a régiben. Meg vonják/ták a támogatást? Vizsgálatot folytatnak/tak? Egyáltalán tesznek/tettek valamit?Erről is cikkezne/cikkeztett volna a média... Ezért gondolom úgy ahogy
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
A velük együttműködő vezetők fontos szövetségest jelentenek évtizedek óta; az együtt nem működőket meg nem lehet leváltani vagy levadászni, mert nincs kivel pótolni őket - legalábbis úgy, hogy az ne okozna polgárháborút.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
gombsadi
aktív tag
válasz
Wolverine #29 üzenetére
Nem tudom. El gondolkodtató amit írsz. De mégis valószínűbb az én gondolatmenetem, na nem azért mert okosabb lennék, hanem mert ez valószínűbb mint az, hogy éveken át tűrnék ezt. Szerintem... Mondjuk izrael is hasonló eset lenne, tudják hogy nagy a pofajuk, de szövetséges. De azért Eddig is ha amerika akart valamit azt kikényszerítette, Vagy elvette. Meg ugye az is baj hogy mi nem látunk a nagy politika mélyére. Így csak találgatunk, valószínűsítünk.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
Pakisztán nem úgy működik, mint Európa. Vannak területek, ahol a központi kormányzatnak gyakorlatilag alig van befolyása, és azokra a helyekre az amerikaiaknak sem lenne érdemes menniük, mert nem tudnának megoldani vagy elérni semmit, és ezt értsd csak szó szerint.
Amúgy az USA és Pakisztán szövetsége még a hidegháború idejébe nyúlik vissza, ilyesmit nem nagyon szoktak olyan könnyen felrúgni."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
JohnR
aktív tag
Nos látom sok itt a fiatal. Előttetek még nincs feltárva a világ működése. Kezdjük egy alapművel: 4 rész van itt belőle. De ez csak a kezdet, torrentezzétek le az egész filme(ke)t, szabad terjesztésű.
Vagy látogassatok el ide. 100-as IQ felett érthető a szöveg, csak nehogy lefagyjatok[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
"Julian Assange az utóbbi időben állítása szerint azért vállalta a korlátozott médiaszereplést, mivel tart a megtorlásoktól, különösképp a leginkább érintett, a Pentagon bosszújától."
Bullshit, ha igazi nemzetbiztonsági kockázata lenne, már rég likvidálták volna.
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
Most hogy ez kiderült azt nyilatkozta egy amerikai vezető hogy nem hagynak fel pakisztán és az usa kapcsolatának elmélyítésével.
Pakisztán, akárcsak az egész Közel-Kelet, politikailag erősen megosztott. Pakisztánban is sok USA ellenes politikai erő létezik, de a kormányzat nem ilyen, ők szépen megélnek az India ellenességükből.
x gon' give it to ya
-
gombsadi
aktív tag
válasz
Wolverine #31 üzenetére
Igen tudom hogy a hidegháború idején lettek szövetségesek. Azt is tudom hogy politikailag megosztott, sajnos a közelkelet talán izrael, emirátusok, irán, egyiptom kivételével mind labilis politikailag. De úgy ahogy nyomást tud gyakorolni más országokra, itt is lehetne tenni valamit. De amerika gyenge. Soha nem volt ennyire gyenge. Azért bush éra picit keményebb volt. Ez az én véleményem csak...
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
De úgy ahogy nyomást tud gyakorolni más országokra, itt is lehetne tenni valamit.
Ezek az országok gyakorlatilag törzsi szinten szerveződnek. A központi kormányzat általában sehol nem elég erős ahhoz, hogy az egész országot az irányítása alatt tartsa. Amit el lehet érni az max annyi, hogy a nyíltan USA ellenes kormányzatokat a hadsereg megbuktatja. Látszik, hogy pl. a "demokrácia meghonosítása" mennyire halad Irakban és Afganisztánban, mi értelme volna még egy pakisztáni frontot is nyitni?
De amerika gyenge. Soha nem volt ennyire gyenge.
Igen, az USA nagyhatalmi pozíciói több ponton is a gyengülés jeleit mutatják. Még az is lehet, hogy fél évtized alatt gyakorlatilag megszűnik nagyhatalom lenni. A kérdés az, hogy akkor vajon ki lesz az új nagyhatalom, és vajon mennyivel lesz jobb vagy rosszabb az nekünk.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
JohnR
aktív tag
válasz
fordfairlane #38 üzenetére
Ebből is látszik az USA kettős játéka: beküldi a csapatait, és közben pénzt és fegyvert juttat Pakisztánon keresztül az ellenfeleinek. Mert nehogy azt mond, hogy nem tud róla! Még a Discoveryn is volt róla doku, hogy hogyan játsszák ki a pakisztáni vezetők az amcsikat, és milyen jól kiröhögik őket. De csak azért, mert azt nem tudják, hogy ez direkt van, a háború fenntartására. Tisztára mint Vietnam. Ott is csak az volt a lényeg, hogy sokáig tartson. A FED meg közben tolta pénzzel az USA kormányát, meg a háttérben a Szovjetúniót is. De ez volt már a II. VH idején is: Bush nagypapa miért is pénzelte Hitler hatalomra jutását? Miért szállítottak amerikai vállalatok a németeknek, miközben folyt a nagy VH?
Erre is tudsz vmi más ésszerű magyarázatot, azon kívül, hogy gazdasági érdek volt?
Sztem nem... -
fordfairlane
veterán
Nem hinném, hogy az Usa kettős játékot játszana, és a saját ellenfeleit is pénzelné. Nem érdeke. Már így is k.... sok pénzt költött el háborúkra, ennyit szerintem messze nem hoz a hadiipar.
Erre is tudsz vmi más ésszerű magyarázatot, azon kívül, hogy gazdasági érdek volt?
Kávét ne főzzek neked? Találj ki valami kerek elméletet, aztán megvitatjuk.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
gombsadi
aktív tag
válasz
fordfairlane #40 üzenetére
Ezzel egyet értek. De a nyílt háború helyett lehetne azt a nagy ciat is dolgoztatni. Úgy ahogy a hidegháborúban a titkos hadműveletekkel ertek el sikert, ugyan úgy itt is meg tudunak tenni. De könnyebb szemet hunyni nem? De ez már nagyon off csöndben maradok inkább mert én még fiatal vagyok:d
-
fordfairlane
veterán
Úgy ahogy a hidegháborúban a titkos hadműveletekkel ertek el sikert, ugyan úgy itt is meg tudunak tenni.
Ez csak azért volt így, mert atomhatalmak nem vívnak egymással nyílt háborúkat. Ez még nem jelenti azt, hogy ne kerülnének sokba. Maga az elrettentés is sok pénz, emberáldozatokban persze jóval kevesebb.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Penge_4
veterán
válasz
fordfairlane #42 üzenetére
"Már így is k.... sok pénzt költött el háborúkra, ennyit szerintem messze nem hoz a hadiipar."
Próbáld meg külön választani a kormányt és a Wall Street-et. Utóbbi az irányító, előbbi a báb.
Éppen az a biznisz, hogy az USA kormánya pénzt kölcsönöz a FED-től a hadi kiadásokra.Miért az USA-nak a legnagyobb az államadóssága? Miért van minden országnak államadóssága? Ezen gondolkozz el.
A világbankon keresztül mindenkit eladósítanak, aztán újabb hiteleket adnak még magasabb kamatra, aztán addig-addig, amíg bedől az egész gazdaság és felajánlják alternatívaként a világkormányt (biztos hamisított felvétel
).
-
Wolverine
félisten
A CIA nem sokat ér azon a vidéken, ahol már az is gyanús, aki két faluval odébb lakik
Egy idegennek semmi esélye komolyabb dolgot elérni.
Ahogy mondtam: az a vidék nagyon nem úgy szerveződik, mint Európa. Képzeld el azt, hogy a magyar kormány hatásköre Kecskeméten vagy Veszprémben attól függ, épp milyen hangulatban van a helyi kiskirály...Na ott valami ilyesmi működik.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
gombsadi
aktív tag
válasz
fordfairlane #44 üzenetére
Na most akkor miből volt pénzük?Van egy költségvetése a titkosszolgálatnak, amibe bele tartoznak a titkos akciók is. Ez érdekes lenne hogy ezt nem tudjuk megcsinálni mert nincs pénz. A világon az usanak a legnagyobb a hadi költségvetése. Szóval ez picit érdekes nekem.
-
Wolverine
félisten
Ez a költségvetés is változik. Nyílt háborús helyzetben több, békeidőben kevesebb - mostanában még a válság is belezavar a képbe.
-
gombsadi
aktív tag
válasz
Wolverine #47 üzenetére
az afganisztánban is így szerveződtek a nyolcvanas években. Ott volt módszer a törzsek meg győzesere? A titkosszolgálat nem csak olyan kémekből áll akik hadi titkokat meg gazdasági titkokat lopnak. Mindi a szabotazs mind a hangulat keltes mind az emberek beszervezése bele tartozik a titkosszolgálati munkába. Az ottani emberek! Nem csak amerikaiak dolgoznak a cianak. Meg az összes többi titkosszolgálatnak. Nem is tudnának úgy működni ha csak amerikait vagy csak angolt vagy csak oroszt alkalmaznának.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A Wikileaks folytatja a birtokába került anyagok közlését: vasárnap közel százezer katonai és titkos szolgálati jelentés látott napvilágot.
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- Ukrajnai háború
- Vallás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8650U I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-G5 I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Új állapotú Metz (SONY-Multi Interface) mecablitz 44 AF-2 digital vaku.
- Samsung A21s 32Gb
- Eladó M.2 slotos WIFI + Bluetooth kártyák - Intel, Mediatek. Több típus nézz be
- Eladó A történelem nagy alakjai sorozat egyben, vagy részenként
- Asus Prime x470 alaplap, Ryzen 5 5800x, 16Gb G.SKILLL Trident Z RGB 3600 Mhz ram
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest