Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dr. Akula

  nagyúr

  "egy gépet egyszerre több játékos is használhat"

  Ha csak úgy nem hogy egyszerre 5000-en használják, és annyi felé oszlik a teljesítmény... :D

  [ Szerkesztve ]

  Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

 • woker

  aktív tag

  Azért az egyenletedben vannak hiányosságok illetve vannak elég erős feltételek is hozzá:
  -Szükséges egy megfelelően erős netkapcsolat azaz ha nem olyan helyen laksz ahol van valódi szélessáv (ami még stabil is) akkor elbúcsúzhatsz tőle (stabil 100 Mbit/s downstream nélkül felejtős).
  -Ha a google nem szolgáltat a területeden akkor szintén várhatsz ítéletnapig (VPN-el felesleges trükközni mert nem fogják bírni azt a sávszélességet ami kell hozzá)
  -Nem high end PC-t kapsz hanem egy konzolt mivel csak azt a pár játékot futtathatod rajta amit támogatnak, mást nem
  -Latency, olyan input lagod lesz amilyet még nem láttál mert szabályosan tizedmásodpercekben mérheted majd a válaszidőt az egyes akcióidra, főleg ha messze vagy a data centertől ahol a játékodat futtató szerver van
  -A fentiből egyenesen következik, hogy az olyan játékok amikben kritikus a gyors reakcióidő szinte játszhatatlanok lesznek (pl. multiplayer FPS-ek) azaz még tovább szűkül azoknak a játékoknak a köre amiket élvezhetően tudsz játszani azaz lehet 10 dollárt fizetsz ki alig fél tucat címért havonta, hogy játszhass.
  -Ha a google úgy dönt, hogy bezárja a boltot akkor buksz mindent, legjobb esetben is csak a mentéseidet tarthatod meg. Márpedig a google többször bizonyította, hogy minden szívbaj nélkül lelövi a szolgáltatását ha úgy látja, hogy nem volt elég sikeres.

 • Create.

  őstag

  Jó a játék árat nem kell nézni ebben igazad van.

  Viszont még mindig nem érted, hogy a streamelt rommá tömörített 4k az nem egyenlő közelről sem a pc-s natív 4k-val. Az inkább a pc-s fullhd-hoz van közelebb.

  És kihagyod a képletedből azt a dolgot, hogy egy felhő szolgáltatónál nem lesz elérhető az összes játék, tehát több előfizetést is fent kell tarts. Persze lehet azt mondani, hogy akkor havonta máshova fizetsz elő, de az is nyűg szerintem. Nagyon messze vagyunk még attól, hogy ez alternatíva legyen hazánkban sok mindenkinek. Magyarországra mikor is jön? Talán a stadia 2020-ra van ígerve, nem tudom pontosan, de a többiről sincs infó, hogy elérhető lenne vpn nélkül normálisan (bár nem követem ezt a témát annyira, szóval hiányos ilyen téren a tudásom).

  A stadia is a saját kontrollerével tud rosszabb input lag mellett teljesíteni, mint a konzol, ha nem a sajátját használod, akkor meg ki tudja mennyivel romlik még az amúgy is rossz input lag.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák