Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- OpenMediaVault
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Az Avast-ra, a Kaspersky-re és a NOD-ra látok esélyt, mivel ezek népszerűek idehaza is, a BitDefender és az Avira esetében kicsit más a helyzet, ugyanis bár ezek is remek szoftverek, a hazai közönséget, az idegennyelvű felhasználói felületük, és a szintén leginkább angolul elérhető terméktámogatásuk miatt nem nagyon érdeklik. A BitDefender pár éve tudott magyarul, de akkor sem hozta idehaza a román fejlesztőcég szerint a várt számokat, így már nem honosítják.
-
Ha bevált a NOD32, minden bizonnyal kár lenne váltani, pláne Nortonra.
GoodSpeed: Egyébként köszönjük a cikket, jó kis írás, egyúttal azt is remélem, hogy idővel kissé hanyagolod a Symantec-es cuccokat és láthatunk elemzést jobb minőségű, és naprakészebb technológiájú termékekről is. (BD, Kaspersky Webroot) Hiánypótló lenne az tuti.
-
hemaka
nagyúr
Elolvastam a cikket, de nem győzött meg, hogy a Nod-ot megérné leváltani, főlleg úgy, hogy ezzel jó pár éve nincs problémám.
-
Lewzke
őstag
szia, köszi a tesztet.
az avast 2014 mikorra várható, illetve lesz róla teszt?
-
válasz
wertigo1984 #20 üzenetére
Avast de szerintem is felesleges.
-
Sanya
nagyúr
válasz
wertigo1984 #17 üzenetére
ha csak a telefon saját marketjéből telepítesz szoftvereket, amit legalább 5000 ember letöltött, akkor felejtsd el. csak lassítja a telefont és idegesít.
-
wertigo1984
őstag
Erdemes felrakni tabletre vagy telefonra? Mert ajandekba kaptam a szeptemberben edigitalnal vasarolt tabom melle.
-
dragon1993
őstag
Kasperskyről lesz valaha cikk ?
-
Zotya84
őstag
válasz
#41133696 #14 üzenetére
Így már egyet kell értenem...
...azzal a kiegészítéssel, hogy egyre több gépet rakok én is össze, amibe bekerül egy Mini-ITX-en A4 Llano vagy Trinity 4G RAM-mal, ami azért irodába elég erős, plusz egy 60GB SSD + valami laptopHDD, és bekerül egy nagyon pici házba - ODD slim, már ha kell. Előnye, hogy az APU miatt akár a hülye FLASH-marhaságokat is simán viszi (mert ugye ahol nincs proxy, ott minden hülyeség elszabadul a munkahelyeken), és a SSD miatt a gép válaszideje nagyon minimális, az egyéb dolgoknak (zenék egyebek - már ahol behord(hat)ják) ott a HDD, a munkahelyi dolgoknak meg a NAS.Na most, egy ilyen gép irodai, SSD-vel van, és kétmagos. Így az új Norton le tudja fogni. (Próbáltam.) De hála égnek telepítés után ha megcsinálom a teljes keresést, akkor utána már nem gond.
Faterod munkahelyi gépéhez meg: hát igen, sok ilyen van. Aztán meg csodálkoznak, hogy miért olyan lassú a gép... Mikor egy SSD-vel megspékelve nagyságrendekkel gyorsabb lehetne.
Na, de nagyon eltértünk a tárgytól.
-
törölt tag
Köszi
Akkor pontosítok, asztali+otthoni kis játékos gép. A munkahelyi SSD terjedéssel annyira nem értek egyet, mert azt én is úgy látom, hogy ott nem túlságosan elterjedt a 3+ mag, de:
1. Azok az őskövületek, amiket említettél (P4), és amikből még most is van sok, egyrészt Windows XP-t futtatnak, másrészt nem is SATA csatolófelületűek, így az SSD alapból kiesik.
2. A kevésbé régiek valóban két magosak, és egyikben másikban még erős VGA is van (saját tapasztalat: faterom munkahelyi gépe, eredi Windows 7, talán SATA-s lap, HD5770 VGA, aztán benne egy olcsó HDD), de SSD-t még véletlenül sem látott. Pedig elférne rajta ott minden, amit ők használnak.
-
Zotya84
őstag
"Már három magos rendszernél sincs gond, és asztali PC esetében a négy mag az általános."
Ne haragudj, de a végre kifelé döglődő P4-k korában azért ez az év vicce. A valóságban nézve az arányokat igencsak meglepődnél, azt hiszem. Pláne, hogy a gépek túlnyomó többsége "irodai" használatra van építve. Oda meg igen ritkán kerül bele 4 magos CPU, viszont SSD egyre gyakrabban.
A #11-ben írtakkal viszont 90%-ig egytértek. Nem értem miért nem tudnak általában olyan programokat írni, ami képes rendszert kihasználni. Ez így sokkal jobb. A maradék 10%: azért nehogy már visszatérjenek azok az idők, amikor víruskeresés közben használhatatlan a gép - ezt egy jó priorizálással meg lehet oldani...
A cikkhez egyébként gratula, jó leírás lett, bár én asszem maradok továbbra is a NIS-nél.
-
törölt tag
Ha visszamegyünk az időben gondolatban - mert máshogy nincs rá még mód
- 8-10 esztendőt, akkor talán emlékszünk arra, hogy 2003-2004 környékén pár évvel későbbre 8-10 GHz-es 1 magos processzorokat vizionáltak, amikből nem lett semmi, helyette elkezdték az egy kupak alá több magot fejlesztési irányt követni.
Ami azért kicsit hasonlít a még régebben a 90-es évek végén még otthonhonra is kapható, méreg drága egy alaplapon két CPU foglalat modellre.A biztonsági csomagok minden Windows rendszer egyik legfontosabb moduljai, akár MS-től származnak, akár harmadik féltől... A CPU magok meg arra vannak, hogy használják őket, ha játszunk, vagy más számításigényes műveletet végzünk pedig adják át az adott alkalmazásnak a helyet. Ennek a kritériumnak eleget is tesznek.
-
Blaise
veterán
Nem teljesen értem, hogy ki vesz manapság pénzért vírusírtót, amikor van Microsoft Security Essentials/Windows Defender ingyen, a Windows 8-ba ráadásul alapból beépítve.
-
törölt tag
Az általános működés az, amikor nem végez teljes keresést, hanem csak rezidens védelemként fut. A teljes keresés az egyetlen ahol lassulás lehet a dologból, és az is csak akkor, ha két mag vagy kevesebb + SSD együttes kombinációjáról van szó. Már három magos rendszernél sincs gond, és asztali PC esetében a négy mag az általános. A high-end az a 8 magos rendszer...
Ugyanakkor igaz, hogy laptopnál még mindig a 2 mag a domináns + HDD, de több a táblagép - amit ugye ez a gond nem érint, általában csak max akkor ha x86-os architektúra mint az ASUS TF810C -, és a PC mint a notebook.
A két magos mobil CPU-s notiknál leginkább akkor van HDD helyett SSD ha azt külön vásárolta a tulajdonosa, és utólag cserélte. A gyárilag SSD-s notik elég drágák.
-
"Általános működés közben nem okoz semmilyen lassulást.
...
számolni kell azzal, hogy a 2014-es Symantec termékek telepítésével automatikusan kompromisszumra kényszerül a felhasználó ... az új Norton motor annyi adatot és olyan sebességgel ömleszt a CPU-ra, hogy annak mind a két magja teljesen leterhelődik."Értem, hogy egy high-end konfiguráció esetén nincs vele probléma, de akkor miért a 8 pont, ha a lassulás egy általános esetben mégis erőteljes lehet?
-
Norton Power Eraser-hez a magyarázat piros ász, mindent visz!
-
Sose szerettem az ilyen all-in-one programokat. Az internet security-nek még lehet olyan létjogosultsága, hogy nincs inkompatibilitás a tűzfal és az antivírus között bár én már a tűzfalat se tartom létfontosságú dolognak. MS letett az asztalra egy olyat ami egy átlag felhasználónak elegendő kell, hogy legyen.
A többi extra funkcióra viszont garantáltan tudok több és jobb ingyenes programot is mondani. A jelszókezelője ezen programoknak tyúklépésekkel fejlődik szemben az erre a célra tervezettekkel. A backup meg egy vicc.
Persze elvileg az ilyen programcsomagok a lusta és buta felhasználóknak készülnek mindazonáltal sokkal kényelmesebb és biztonságosabb vagyis jobb programokat találnának ha egyszer hajlandóak lennének utánanézni.
Sajnálom, hogy ilyen szigorúra sikerült a hozzászólásom, de tényleg olyan kevés az újdonság és ennek tetejében még több funkciót el is távolítottak, hogy már az ember azt hiszi, hogy csak részmunkaidőben foglalkoznak a programjaikkal.
-
lapa
veterán
harmadik oldalon: [PAGE:3]Az új és eltűnt funkciók nyomában II.[/PAGE]
ötödik oldalon meg a kékben látszik még egy mailcím, nem tudom mennyire szándékos.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Symantec komplett védelmi csomagjának 2014-es verziója számos ponton megújult, és az elődjével ellentétben már megjelenéskor is mentes az idegesítő hibáktól. A teljes Windows 8-as integrációra még várni kell.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest