Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- VMware
- Ubuntu Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #51 üzenetére
-
attila9988
őstag
http sync-ként, vagyis kvázi IMAP-ként lehet használni, ráadásul a következő hetekben jön a Live Wave 4, amivel Exchange ActiveSync és push funkciókat is kap sok egyéb mellett. nagyon belehúztak most a fiúk a Live és a Hotmail fejlesztésébe.
Nekem operációs rendszer független megoldás kell.
-
moonman
titán
válasz
julius666 #49 üzenetére
nyilvánvalóan nem emberek olvasgatják, de náluk bevallottan megy a szövegelemzés, reklám (aztán még ki tudja, milyen) célokból, MS viszont többször is példaként hozta fel épp a Gmail-t, hogy náluk ilyen rendszer nincs. de szerintem ne a Gmail-Hotmail dolgon lovagoljunk, egyelőre megint a Google füle mögött találtak vajat...
-
moonman
titán
"Rendes (vagy legalább is az én paranoid gondolkodásom szerint rendes) rendszerekben a rendszergazda nem fér csak úgy hozzá a felhasználók adataimhoz."
természetesen, az Exchange Server-ben is jó ideje pl. az administrator fióknak deny joga van az összes mailboxra, kivéve a sajátját. más kérdés, hogy az első öt percben kerültem ki egy Exchange Backup Administrators csoport létrehozásával és a szükséges jogok megadásával, merthát archiválni is nekem kell, ahhoz meg elég jól jön, ha hozzá is férek.
mindenesetre nem azzal töltöm a napjaim, hogy a userek leveleit olvasgatom, van jobb dolgom is, és gondolom a Hotmail-eseknek is, kétlem, hogy bárki nézegetné a 200 millió postafiók bármelyikét is.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #39 üzenetére
http sync-ként, vagyis kvázi IMAP-ként lehet használni, ráadásul a következő hetekben jön a Live Wave 4, amivel Exchange ActiveSync és push funkciókat is kap sok egyéb mellett. nagyon belehúztak most a fiúk a Live és a Hotmail fejlesztésébe.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #45 üzenetére
A chomre licenszét nem tudom minek kevered ide, arról egy megveszekedett betüt nem írtam. Csak erröl a programról. S mivel többmilliárdos vállalatoknál dolgozom-igaz nem it, hanem autóipar- így tudom milyen trágya módon képesek projekteket managelni. És pont emiatt tudom modnani, hogy egyetlen programozó hatékonyabb kódot tud írni, mint a komplett csapat, mert ö átlátja az egészet, nem csak egy picike szeletét, s tudja az egymásra hatásoakt csekkolni, stb. S nem kell meglepödni, akik mint managerek nem napi siznten csinálják a munka tényleges fejlesztési részét azok nagoyn eltávolodhatnak a fejlesztéstöl, s amikor több helyröl összefut infó, akkor simán feledésbe merül ez, az, amaz, aztán összeborul az egész.
-
attila9988
őstag
válasz
#06658560 #41 üzenetére
Te most azt akarod megmagyarázni, hogy egy sokmilliárdos vállalat, nem képes megfelelően koordinált munkavégzésre? Hogy egyetlen programozó hatékonyabb, és összeszedettebb kódot ír mint egy profi, rendesen megfizetett programozó csapat?
Illetve azt hogy ugyanezen vállalaton belül teljesen véletlenül kerülnek be ilyen kódok egy project -be, vagy éppen tarthatatlan kitételek egy licenc szerződésbe? (chrome)A google próbálgatja a lehetőségeit. Feszegeti a húrokat, és ha valakinek szemet szúr, akkor kifogást keres, bocsánatot kér, esetleg fizet, és minden megy tovább...
A Microsoft is ezt csinálta anno a software piacon, amivel hosszú távon szépen be is betonozta a pozícióit. A google meg az internetet próbálja teljesen lefedni, bekebelezni. Reméljük hogy ez nem sikerül nekik.
-
ArchElf
addikt
-
Előfordul..., ahogy Virág elvtárs mondta: A lónak is négy lába van mégis megbotlik.
-
ArchElf
addikt
egyrészt a felhasználói jelszavak annyira erős titkosítáttal vannak tárolva, hogy nekik is erőfeszítés lenne feltörni, másrészt nincs rá szükségük, mert a rendszer üzemeltetője "jelszó nélkül" is bemegy bárhová.
Szerintem ez a jelszó nélkül is bemegy bárhová is komoly probléma. Rendes (vagy legalább is az én paranoid gondolkodásom szerint rendes) rendszerekben a rendszergazda nem fér csak úgy hozzá a felhasználók adataimhoz. Az ő dolga nem az én adataim nézegetése, hanem a rendszer üzemeltetése (az üzemmenet biztosítása) - ennek folytán jogosultságának sem volna szabad hozzáférni a felhasználói információkhoz (nem az adatokhoz, mert lássuk be, hogy az adatokhoz fizikailag akkor is hozzáfér, ha fene fenét eszik; de lehetnek ezek az adatok titkosítva úgy is, hogy az admin nem fér hozzá a kulcsokhoz)...AE
-
törölt tag
Mert te egyedül, egy folyamatként csináltad.Ha viszotn az ollózzuk össze ezer év távlatából témakört nézzük hatszáz manageren keresztül, akkor már roszabb a szitu. Ha veleki új csóka került oda, hogy nesze, van itten ez, tegnapra csináld meg a saját részed, akkor megnézhette ami neki kell benne van-e az adatcsomagban, ha igen, megírta az algoritmust ami kiolvassa a neki releváns infót, a többivel nem törödött. Hanyag management, hanyag tesztelés, hibás megközelítése a dolgoknak hr oldalról, szépen kiad ilyen, vagy még ilyenebb bakikat.
-
bambano
titán
Nem tudom, biztos én vagyok a hülye, de akárhányszor írtam adatgyűjtő szoftvert, az elején mindig kézzel turkáltam az adatbázisokban, hogy megnézzem, jól működik-e. Nekem biztosan feltűnt volna, hogy a skynet belekavart a dolgokba...
-
attila9988
őstag
utóbbinak kicsivel több adatkezelési botránya volt az elmúlt évek során.
Ez igaz. Egyébként ha választanom kell a kettőből, én is inkább a hotmail -re szavazok. Halkan megjegyezném hogy IMAP elérési lehetőséget igazán adhatnának hozzá... bár erre semmi esély, tekintve hogy még a tavalyi pop3 -as bővítést is óriási világmegváltó szolgáltatásként harangozták be.
-
hemaka
nagyúr
Nem izgat a dolog.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #36 üzenetére
ha azt nem vesszük, hogy Microsoft szoftverből, a Google pedig információból él, akkor részemről az, hogy utóbbinak kicsivel több adatkezelési botránya volt az elmúlt évek során.
-
moonman
titán
a unified loginnek vannak előnyei és hátrányai. előnye, hogy nem kell mindenhova regisztrálnod, nézd meg, manapság szinte minden fórumhoz hozzá tudsz szólni Facebook vagy Twitter azonosítóval, és a Live ID-d is jó a Hotmail-től kezdve a TechNet-en át a SkyDrive-ig mindenhova.
a hátránya nyilvánvalóan az, hogy ha illetéktelenek kezébe kerül, akkor elég nagymértékű pusztítást tudnak véghez vinni.
én mindenesetre nem parázok, a gépem BitLockerrel védett, a Live ID jelszavamat, ami egyébként is meglehetősen hosszú és bonyolult rendszeres időközönként módosítom, és nagyjából mindenről van helyi mentésem is.
-
Syl
nagyúr
válasz
attila9988 #27 üzenetére
Ez pedig legalább ugyanakkora biztonsági kockázat, mint egy gmail cím esetében.
Nagyobb. Például ha valaki az én LiveID-mel belépett a connectre, szép számmal talált letöltéseket (win7 ultimate iso, serial number).
Ez az "egy jelszó több szolgáltatáshoz" nem jó sem a Microsoftnál, sem a Googlenél. -
moonman
titán
válasz
julius666 #30 üzenetére
"a mozgásban lévő autók érzékelői csak töredékeket rögzítettek, annál is inkább, mivel másodpercenként ötször váltanak csatornát a letapogatók."
egyrészt mindjárt elhiszem, aztán ki mondta, hogy nem rotál a dolog, tehát simán visszaválthat ugyanarra pár másodpercen belül, végül egy ötöd másodperc alatt is elég jelentős információkhoz lehet jutni - mint a mellékelt ábra is mutatja.
-
julius666
addikt
Na ez a sztori most tényleg vicces, valószínűleg (nagyon helyesen) kapnak is az arcukba rendesen büntit.
Arra azért kíváncsi vagyok, ilyen töredék-üzenetekkel mi a tökömet kezdene a google?
Én egyedül itt érzem csorbulni a szándékos adat-monitoring/gondolatrendőrség hipotéziseket.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #27 üzenetére
"A microsoft viszont igen."
aztán mire? belép vele a saját TechNet-jére, vagy Volume Licensing oldalára, hogy lenyúlja a saját termékkulcsait? egyrészt a felhasználói jelszavak annyira erős titkosítáttal vannak tárolva, hogy nekik is erőfeszítés lenne feltörni, másrészt nincs rá szükségük, mert a rendszer üzemeltetője "jelszó nélkül" is bemegy bárhová. de nem is erről beszélek, a fő probléma még mindig az, hogy a Google egy információkereskedelmi és reklámcég, akinek mindenki önként kiadja minden személyes adatát, levelezését, bármilyét."Feltéve hogy tudom bizonyítani az igazamat"
ez már kezd elég science fiction irányba menni. ilyen erővel semmilyen online tevékenységet ne folytass, mert semmit nem fogsz tudni bizonyítani, simán meghamisítják a teljes személyazonosságodat is. -
julius666
addikt
válasz
Namelesske #15 üzenetére
köszönjük emese
-
attila9988
őstag
a wifi-mre, nemhogy adatokat gyűjtsön róla. még ha nincs is titkosítva. megint a lekvár teszi el a nagymamát...
Ebben igazad van.. nem is mondtam hogy jogos amit a google tesz, de amit lehet azt megteszem a saját védelmem érdekében. Ki tudja mi mindent tesznek még, amire eddig nem derült fény.
én szinte biztos vagyok benne, hogy a Live ID-met senki más nem használhatja.
A microsoft viszont igen. Ez pedig legalább ugyanakkora biztonsági kockázat, mint egy gmail cím esetében.
a mai világban a szerződések szoktak biztosítékként szolgálni.
Feltéve hogy tudom bizonyítani az igazamat, amit a digitális világban eleve nagyon nehéz.
ilyen erővel félhetnél az isp-től is, elvégre rajta megy keresztül az összes leveled, sőt webforgalmad is.
Nem is árt ha velük is vigyáz az ember, amennyire csak lehet, bár abban biztos vagyok hogy az én isp -m nem foglalkozik az adataimmal. (erre a feltételezésre jó okom van)
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #24 üzenetére
"azt senki nem tiltja hogy titkosítsam az adatforgalmat.."
megint fordítva gondolkodunk. senki nem kért rá engedélyt, hogy egyáltalán ránézzen a wifi-mre, nemhogy adatokat gyűjtsön róla. még ha nincs is titkosítva. megint a lekvár teszi el a nagymamát..."a licenc önmagában erre nem biztosíték..."
a mai világban a szerződések szoktak biztosítékként szolgálni."Biztonságos email tárhelyről akkor beszélhetünk, ha a server az enyém, és senki más nem használhatja.... "
én szinte biztos vagyok benne, hogy a Live ID-met senki más nem használhatja. de ilyen erővel félhetnél az isp-től is, elvégre rajta megy keresztül az összes leveled, sőt webforgalmad is. -
attila9988
őstag
az rajtad múlik, ha a Google autó elmegy a házad előtt és "lehallgatja" a wifi-det?
Az már nem, de azt senki nem tiltja hogy titkosítsam az adatforgalmat..
meg egyébként is, hogy jön ide megint a Microsoft
Mivel Microsoft tekinthető a második, vagy talán harmadik legnagyobb email szolgáltatónak (a yahoo is ott van az első háromban) ezért gondoltam hogy megemlítem, semmi nem garantálja hogy ők pl nem olvassák a leveleimet, nem használják fel azok tartalmát... a licenc önmagában erre nem biztosíték...
Biztonságos email tárhelyről akkor beszélhetünk, ha a server az enyém, és senki más nem használhatja....
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #20 üzenetére
Mindenesetre jelenleg rajtunk múlik miből mennyit osztunk meg a google -el, és a többi nagyvállalattal. Amíg ez így van, addig kezelhető a helyzet.
Ööö, szerintem az egész StreetView baromság pont erre cáfol rá.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #20 üzenetére
az rajtad múlik, ha a Google autó elmegy a házad előtt és "lehallgatja" a wifi-det?
meg egyébként is, hogy jön ide megint a Microsoft
-
attila9988
őstag
Mondjuk itt meg lehetne jegyezni hogy valószínűleg a microsoft -nál sincs nagyobb biztonságban egyetlen email -em sem (bár a licenc szerződés hotmail esetében jóval barátságosabb, de mégsem tud teljesen megnyugtatni) sőt, máshol sem igazán. Én szívből remélem hogy a cloud -ozás nem megy majd egy határon túl..
Mindenesetre jelenleg rajtunk múlik miből mennyit osztunk meg a google -el, és a többi nagyvállalattal. Amíg ez így van, addig kezelhető a helyzet.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Namelesske #15 üzenetére
Kihagytad a dátumot, amikor a Sol rendszer 3-ik bolygólyát átkeresztelik Google Earth-re
-
Morden24
nagyúr
-
moonman
titán
véletlenül implementáltunk egy többszázezer dolláros szoftvert a paparazzi-autóinkba. bocsánat.
-
Namelesske
addikt
2010: a google egyre több helyen képviseli magát inyen szolgáltatásaival.
2012: az emberek önként dalolva mennek a google krajaiba és szolgaságába kiszolgáltatva a marketingnek. Mindenki mindent személyre szólóan megkap, tovább szűkítve az emberek tudat horizontját.
2014: a maják megjósolták a Google már mindenütt ottvan elkerülhetetlen a világ vége.
2020: a google öntudatra ébred mivel nem tud már több adatot asszimilálni elindul minden embert táborokba gyűjt és genetikai kutasásokkal keresi a teremtőjét (v'ger
2029: Ráddöbben, hogy nincs meg a teremtő és megfogadja hogy elpuszítja az embereket akik megölték a teremtőt.
-------------------
3005: a google neven emlegetett gépfaj az egész ismert univerzumot elfogalta a tudást és a tökéletességet keresve. Minden ellenállás hasztalan. -
Syl
nagyúr
válasz
WonderCSabo #12 üzenetére
A magyar politikából tanultak
Egyébként meg nem kell wifi-s routert használni és nyugodtság van
-
törölt tag
válasz
attila9988 #10 üzenetére
Ha tudod mire kell, és egyedül írod, akkor igen. Ha projekt keretében, csoportban, esetleg párszor jegelve, akkor már simán benne maradhatnak olyanok, amikröl midnenki megfeledkezik. Ha netán közben valaki lelép a csapatból akkor pláne. Hisz a program tesztelése csak annyira korlátozódik, hogy a gps pontot, wifi opciókat rendben beolvassa, akkor mellette minden mást is olvashat amit senki nem ellenöriz. Egy elszúrt projekt, sok tökölés, adatfeldolgozás függetlenítése az adatbeszerzéstöl, nem megfelelö projektmanagement, hiányos tesztelés együttesen vígan kihozhatja ezt.
-
WonderCSabo
félisten
Hogy lehet véletlenül ilyen adatot rögzíteni?
-
negyedes
addikt
Gondolom megint arra jatszottak, hogy nem veszik majd eszre. Hmmm ismeros kicsit a helyzet.
-
attila9988
őstag
Tervezési hiba.... 2006 -os kód.... ezek mindenkit hülyének néznek? Ha én írok egy programot adatgyűjtés céljából, akkor pontosan tudom hogy milyen adatokra van szükségem. Véletlenül nem lehet több adatot gyűjteni.
-
ArchElf
addikt
Fenéket... Egyszerűen felraktak egy laptopra egy Kismet-et és most meg csodálkozik a projektvezető, hogy nem csak a hálózati adatokat gyűjt, hanem adatcsomagokat is... (gondolom az unatkozó google fiúk az autóban - ráérő idejükben - már rég WPA/WPA2 jelszavakat törtek az auth csomagokból)
AE
-
Morden24
nagyúr
-
törölt tag
mekkora kamu a google-tol!
nyilvan kiprobaltak a szoftvert, mielott kikuldtek a kocsikat es nyilvan tudtak h milyen adatot gyujt be, miutan annak a rendszerezeset is programra bizzak.
hihetetlen h elfogadott a vallalatok reszerol a hazudozas tetszoleges ugyben, amig ki nem talalnak valamit vagy el nem ul a balhe. amikor meg kiderul h hazudtak, semmi retorzioja nincs a legtobb esetben.
gondolom a kulsos cegnek sincs semmi koze a guglihoz, aki majd a szoftveruket bevizsgalja... -
Sianis
addikt
A vállal+at
Sianis
-
Morden24
nagyúr
egy 2006-ban írott kísérleti programkód került bele az adatgyűjtő szoftverbe
Ez is úgy véletlenül, mint az eredeti Chrome EULA, mi?
Vajon mire írták a kísérleti programkódot?A felhasználói bizalom biztosítása érdekében felkértek egy külsős céget, hogy vizsgálja át szoftverüket
A felhasználói bizalom érdekében inkább kijelölhetnének egy vizsgálót.
Új hozzászólás Aktív témák
it A vállalat bocsánatot kért a történtek miatt, és egyelőre teljesen leállították a wifiadatok gyűjtését, az eddig rögzítetteket pedig hamarosan törölni fogják.
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Interactive Brokers társalgó
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- AliExpress tapasztalatok
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Tp Link 16 Portos net elosztó 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest