Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
banhammer
veterán
Én a William Gibson Neurománc-ban vízionált implantátumokat várom.
A szememre nem mernék rakni semmit.
[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
dark2
tag
Lassan mindazok a "technikai eszközök", amiket korábban a scifi könyvekben láthattunk - valósággá válnak. Eszméletlen, micsoda fejlődés van itt. Csak pénz legyen az embernek hozzá... Mármint a cikk végén olvasható polgári árusításra gondolok.
-
veterán
Sziasztok!
Bocsánat az offért, de erről csak nekem ugrott be ez?
(hint: A szemüveget nézzétek)
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Ezt mond kismillió kontaktlencsét viselőnek
Amennyiben tényleg olyan lesz mint a jelenlegi lencsék az abszolút nem fog gondot okozni senkinek sem.
Na jó az tény, hogy az emberek egy elenyésző százaléka nem képes elviselni a lencsét a szemén. Egyszerűen zavarja, begyullad tőle a szeme stb... De a többségnek semmi gondja sincs vele.
Én már ~ 12 éve viselek kontaktlencsét. Semmi problémám nincs és nem is volt vele. Gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne. Mivel érezni nem érzem, alváshoz nem kell kivenni stb... Párhavonta egyszer cserélem újra és kész.Persze az egész technikai háttere még kérdéses. És jól jönne ehhez egy magyar nyelvű anyag. Mert ugye maga a lencse mittomén pár tized mm vastag és rendkívül hajlékony, rugalmas. Ebbe a rétegbe nem tudom elképzelni hogyan képesek beleépíteni olyan technikát mint amit a cikkben írtak. Szóval respect!
-
aram01
nagyúr
én is éltetem a dolgot
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
dajkopali
addikt
ha jól értem, itt a nóvum a lencse dupla fókusza, és az az újdonság, hogy a két képet új módon vetítik a lencsére, és onnan a szemre. maga a plusz kijelzés akkor működik, ha van egy HUD eszköz, pl. egy szemüveg hozzá
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
apatyas
Korrektor
Kis kérdés: mi tartja a lencsét pozícióban? mármint körörösen. Viselés alatt is elfordulhat. A normál kontaktlencsének ez mindegy, az asztigmatikus lencsét meg épp a szem aszimmetriája tartja úgy ahogy kell. De biztos megoldották.
A leírásból ez a kitakarom-átengedem rész nem valami világos. Tán el kéne olvasni az eredetit is.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Puma K
nagyúr
Vártam az első videót nézve, hogy mikor teszi fel a lencsét az öreg és vág ketté "lézer szem" üzemmódban egy narancsot
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Cyberpunk
félisten
Hát ennyit a Google szemüvegről...
Hope was the right choice, and it always will be.
-
hakosh
tag
Csoda, hogy ennél a hírnél már nem sütötték el, hogy "de ilyen közelre nem is tud a szem fókuszálni!!!"
-
dajkopali
addikt
nekem is csak később tisztázódott, hogy ez egy nagyszerű megoldás, de a következőre:
eddig a HUD-ot használók (szemüveg, sisak belső felülete, repülőgép szélvédője stb.) azzal a problémával találták magukat szembe, hogy a gépi infók és a külvilág jelei máshol láthatóak, vagyis egy szemüvegnél folyton fókuszt kellett váltani: vagy kijelzőre fókuszált, vagy a külső világra, folyamatosan váltogatni kell a fókuszálást
na ezek a csókák egy ügyes technológiával be akarják csapni a szemet (agyat), hogy az eszköz használója egyszerre, egy időben lássa élesen mindkét látványt, mintha egyetlen képernyőn lenne a két jel, megkímélve ezzel őt (a szemét) a fókuszváltástól
pimfnek látszik, de ez óriási fejlesztés lenne, ha működik"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
auth.gabor
tag
Nekem úgy tűnik, hogy ez pont egy HUD szemüveggel együtt hatásos, mert kell valami, ami a szem előtt van, csak nem kell állandóan közelre és távolra fókuszálni, nagyjából fókuszban van egyszerre a szem előtti kép és a normál dolgok képe.
https://iotguru.cloud
-
mrhitoshi
veterán
Volt egy tippem, és bejött.
Szerintem értelmesebb, mint a szemüveg. Kisebb helyet foglal, nem feltűnő stb... ja igen, kényelmesebb is.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
8th
addikt
Felkerült ez a cikk a MH hivatalos facebook oldalára.
BF alatt vásárolt Parkside kárpittisztító gépet keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- Linux Mint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest