Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • JoshaJosh

  csendes tag

  Megpróbálok annyira finom lenni amennyire csak tudok.

  Az ECDL egy hasznos és jó dolog lehetne. Más országokban hasznos is. Hogy itt miért nem? Ugyanazért, amiért egy német cég Magyarországon ugyanúgy működik, mint egy 80-as évekbeli cucalista állami vállalat és nem úgy, ahogy az egy modern normális nyugati céghez illene.

  Az ECDL alapvetően nem informatikusoknak van. Hanem egy kezdő lépés. Ugyanakkor magam is tapasztaltam, hogy menő informatikus csávó, aki fejből köpi a kódokat, amikkel én hetekig meg hónapokig szenvedek, nekiáll szövegszerkesztőben megírni egy levelet, az eredmény pedig olyan, mintha egy 5 éves csinálta volna, aki először ül gépnél....

  Makrókat ír, meg vírusokat, de egy tisztességes excel táblát, ami áttekinthető, használható, képtelen összehozni.

  Javascripteket köp, .net alkalamzásokat fejleszt, de ha egy átlátható, egyszerű tisztességes relációs adatbázist kell létrehoznia, akkor elakad.

  Tudom hogy ezért most sokan fognak lehülyézni, de ilyen tapasztalatom is van. Nem mondom, hogy gyakori vagy akárcsak általános, de ilyen is előfordul.

  Szóval az ECDL igenis szükséges. Mi több sokkal nagyobb hangsúőlyt kéne fektetni arra, hogy aki elvégzi, legalább 2-3 évente tisztességesen megújítsa. Sőt,hozzáteszem, ha az egyetemeken csak értelmes dolgokat tanítanának (ahogy leggyakrabban nem), én a diploma 5 évente megújítását is kötelezővé tenném minden szakra. De ez már más kérdés.

  Szóval az ECDL igenis jó dolog, ha nem az eddig szokásos magyar módon csinálják.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák