Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Áhhh... Azóta még olvasgattam. Az sem mindegy, hogy a link generálásnál be vagy jelentkezve, vagy sem. Belekukkantottam a fórumukba is. Tele van hibákról szóló bejegyzésekkel. Maguktól elmúló linkek, téves spamérzékelés miatt nem működők, stb., stb.
Én a Google Térkép alkalmazás által generált export fájlból szeretném kinyerni a GPS koordinátákat, hogy azokat egy másik sablonba illesztve küldjem tovább. Eddig ez működött, de most katasztrófa. Nem programozhatom le, hogy az alkalmazás egy online, webes felületen bontsa ki a shortlinket. Ráadásul, már a kliensben is trükközni kell ahhoz, hogy a link egyáltalán tartalmazzon koordináta adatokat.
-
törölt tag
Ne is említsd, mert idegbajt kapok tőle! Most szembesültem azzal, hogy újabban a Térkép és a Waze is shortlink -ként exportál egy helyet. Most matekozhatok megint a konvertáló programomon, hogy miként jutok hozzá a GPS koordinátákhoz. Nem fejthetek vissza minden shortlinket.
-
ceia
őstag
Hol működik a rövidített link, hol nem. De leginkább nem, ha fájlszerverre kértem. Rájöttem, mindegy mi volt amit feltöltöttem. Hiszen én csak egy url-t adok a guglinak, pl. ezt http://www29.zippyshare.com/v/FmWTQp9E/file.html és ha az egy fájlszerverre mutató cím, már csak nem tölti le azt, ami fel lett töltve oda hogy belenézzen.. Valószínűbb, hogy a fileszerver a baja. Vagyis hogy nem a Google Driveot használom!
Nem tagadja meg a rövidítésüket, de az ilyen címekre adott rövid url-t nem mindig tárolja el. Vagyis mindig kapok egy rövid címet, csak az nem mindig létezik. Van egy Details link mindegyikhez, azon lehet ellenőrizni, hogy hányszor kattintottak a rövidített linkre és hol, stb. Pl. ezt írja ki az Időkép oldalra generált rövid cím melletti Details-nél.
Az olyan rövid címeknél, amik nem működnek, ezt a képernyőt adja a Detailsre kattintva a fenti zippyshare link rövidítése A más weboldalakra, vagy pláne Youtube videókra generált rövid címek mindig működnek! Jobb ötletem nincs, mi lehet az oka. -
Matada2.3
veterán
Első blikre meglepő aztán teljesen racionális döntésnek tűnik. Vajon működni fog az oszd meg és uralkodj?
-
DeFranco
nagyúr
jártam már így én is, valami nem US karakter (ékezet, krixkrax, kukac, umlaut, már nem emlékszem) volt vagy a filenévben vagy a jelszóban már nem emlékszem, és vagy az oprendszerek (win-lin) vagy a tömörítők (különböző verziók, már nem emlékszem) vesztek össze rajta, guglihoz nem volt köze.
-
ceia
őstag
Frissítés:
Mégsem a zip volt a baj, hanem a tömörített fájl tartalma. Ami működik, abban nem txt volt, hanem bmp. Végig villany.txt volt a tömörített fájl, csak az archívumot neveztem át micimac.zip/rar-ra. És egyik sem volt jó, sem zip-ben sem rar-ban tömörítve, kóddal védve! Ez azt jelenti, hogy a gugli képes olvasni a lekódolt archívumban lévő txt fájl tartalmát?! Különben mi baja lehetett volna vele? Vegyesen számokat és szöveget tartalmaz, óraállásokat, időszakokat, összegeket forintban. Végül tettem mégegy próbát: Készítettem egy képet paint-tel, abba linkeltem be a szöveget, majd kimentettem bmp-ként. Most villany.bmp lett a fájlnév, tömörítettem kódosan rar-ral, feltöltötem a Wikisendre, és a kapott linket rövidítettem a guglival. Azóta is működik!
Remélem érdekesnek találtátok, mert én annak. Ha tényleg olvasni tudnak a lekódolt archívumokban lévő szövegfájlokban, az elég csúnya dolog lenne ami az adatbiztonságot illeti. Így persze a bennük lévő fotókat is megnézhetik.
Próbálkozni fogok más tömörítőkkel, hátha nem tudja mindet. (pl. powerpacker) Ha valamelyikkel működne a dolog txt fájllal, na az is érdekes lenne.
-
ceia
őstag
Már rájöttem!
Egy zip fájlot töltöttem fel ide Wikisend és a kapott letöltési címet rövidítettem a guglival. A guglinak a kapott címben szereplő fájlnév nem tetszett. A fájlé, amit feltöltöttem a Wikisend-re.
Ez volt: villany.zip
Vajon mit talált ebben gyanúsnak a gugli?? Kipróbáltam, átneveztem micimac.zip-re, feltöltöttem a Wikisendre, a kapott linket rövidítettem a guglival, és működik! Bravó! Tehát most már tudjuk, hogy a villany szó veszélyes a gugli szerint!szerkesztve:
NEM! Most kipróbáltam mégegyszer, már ezt is megtagadja. Csináltam egy rar tömörítésűt is az új fájlnévvel, az egyelőre működik. Ezek szerint a zippel van valami baja.. -
ceia
őstag
Ez egy Google shortlink: [link] És ezt írja ki rá. Csak egy zip fájl ami kóddal van védve. A zipben egy txt fájl van. Miféle szolgáltatási feltételeket sért ez meg?? És ha le van kódolva, honnan tudná a gugli, hogy mit tartalmaz?? Eddig sosem csinált ilyet.
-
gabor7th
addikt
Talán féltek, hogy feldarabolják őket?
-
csongi
veterán
Eddig ugy volt felepitve a ceg, mint a webes feluleteik? Omlesztve minden
de rejtve, hogy kinlodas legyen megtalani a menupontokat.
Atalakulas utan lesz vegre ido atalakitani a levelezo megjeleneset, kialakitasat?
-
Nagyon helyes, már nagyon rég meg kellett volna lépni.
-
törölt tag
válasz
callmeakos #24 üzenetére
+1
Ráadásul, a változtatások miatt előjövő bugok, más Google szolgáltatásokra is kihatnak. Pl. a GDrive -ra. -
aAron_
őstag
-
Dícséretes hogy belátták hogy kell az átszervezés, és meg is merték lépni. Azt viszont nem nagyon értem hogy a YouTube-on mért nem hajtottak végre egy tisztújítást, mert manapság ott van a legnagyobb gebasz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #12 üzenetére
valaki szerint Google>Googly eyes>Big Eyes>Aliens
Már vannak ilyen vélemények is
-
klambi
addikt
kép alatt 8. sor typo
tőkeelosztásről -
Hadrian
tag
Microsoft pipa, Google pipa, már csak Apple-nél kell indiai csávó a vezetői székbe.
Igazából ezt már korábban is meg kellett volna lépni Page-nek.
-
kislaszlo83
tag
Szerintem ez a hír sokkal inkább IT, mint sem mobil, de lehet rosszul látom. Meg az se fér a fejembe, hogy ez mitől is fontos nekünk, halandóknak, hogy ők most jól feldarabolják a céget, és átláthatóbbá válik. Ez a google alkalmazottainak info, de nekem nem annyira
-
törölt tag
válasz
Neovenator #10 üzenetére
Én akartam.
-
chuky666
csendes tag
Kellene a másik nagy horderejű döntésről is hír ,hogy ezután az Android havonta kap biztonsági patcheket.
A Nexus sorozat mellett az LG is beszállt(G2,G3,G4) és a Samsung is a csúcs készülékeivel.
Többi gyártóról nincs hír. -
Szerintem az okok:
- trosztellenes mozgolodasok az EUban (kvazi elore feldaraboltak a ceget)
- a sok moonshot projekt, amik kozul szinte egy sem lett uzletileg sikeres, problemat okoz a G sebezhetetlen imidzsenek
- befektetoi szempontbol tulsagosan vegyes volt a G, most mindenki eldontheti, hogy az X-be vagy a reklambizniszbe akar fektetni
- esetleg, de ezt nem tartom valoszinunek, van valami oriasi durranas keszuloben, es nem akartak a Gn belul tartani -
Neovenator
senior tag
Jeff Goldblum, mint a Google vezérigazgatója...
-
Taybore
aktív tag
Akkor ezután a Google-vel fog pereskedni a fél világ, vagy lehet választani az Alphabet-et is?
-
zolij
tag
válasz
aprokaroka87 #7 üzenetére
Nem hiszem, a problémás üzletágak továbbra is a google alá tartoznak (kereső, android) és a bevétel nagy része is ott realizálódik (hirdetés). Abból a szempontból érdekes lehet, hogy ha esetleg a kiszervezett cégek ellen indít valaki pert, akkor a google és az ott levő pénz védve van.
-
aprokaroka87
nagyúr
ez az EU-s hercehurcát is érintheti?
-
hemaka
nagyúr
Kesz csoda, hogy eddig nagy masszakent ment az egesz. Ideje volt ma kicsit szellosebbe tenni.
-
Kékes525
félisten
A Google a 3. legértékesebb márka. Toplista: íme a világ legértékesebb márkái a Forbest szerint.
-
petipetya
nagyúr
Page végre lapozhatott egyet élete könyvében -szerintem már ráfért.
Sundar Pichai jó választásnak tűnik. Rendszeresen láttam a Google IO-n (nem személyesen, muhaha), ott van, érdekli, csinálja, lelkes stb. Ha ezáltal több pénz üti a markát, úgy azt biztosan megérdemli.
Amíg nem a Pepsitől megy a Googlehöz egy fejes vezérigazgatónak, addig semmi gond.
-
SlayerPrince
csendes tag
Egy ekkora vállalatnál ezt már rég így kellett volna kialakítani
-
tatararpad
őstag
Gazdasági szempontból több irányítási szintet és függetlenséget jelent a lépés. Az új modell arra épít, hogy minden üzletág saját vezérigazgatót kap, az alapítók (Larry Page (42) és Sergey Brin (41)) pedig szigorúan csak a tőkeelosztásről és a végrehajthatóságról döntenek.
Feltalálták a divíziókat?
Új hozzászólás Aktív témák
it Vannak kényelmetlen döntések, melyeket meg kell hozni, hogy tényező maradj – indokolta a frissen meghozott döntést Larry Page.
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest