Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Gargouille

  aktív tag

  válasz bambano #179 üzenetére

  Ez kicsit úgy hangzik, mintha eddig még csak könyvben olvastál volna arról, hogy milyen lehet egy párkapcsolat. Egy párkapcsolat nem olyan mint egy cipő, hogy kidobom ha nem tetszik vagy nyomja a lábam, aztán veszek másikat.

  Nyilván oka van annak, hogy az ember egy párkapcsolatban van, pláne mikor évekig benne van. Mikor szeretsz valakit, akkor egyáltalán nem az a célod, hogy lecseréld vagy eldobjad a kapcsolatot, hanem minden lehető módon szeretnéd rendbe hozni. Érzelmileg a közepén ülsz, nem tudsz tárgyilagos lenni, hideg fejjel mérlegelni, nincsenek objektív szempontok, kapaszkodók, ami alapján - vagy amihez viszonyítva - pró/kontra mérlegre rakhatnád a dolgokat, mivel alapvetően érzelmekről van szó, amik szubjektív dolgok és nem logikusak.

  Roppant nehéz belülről eldönteni, hogy mikor van az a pillanat amikortól már nem menthető a kapcsolat, az a kapcsolat amiért amúgy a fél karod adnád, hogy ne veszítsd el. Szinte lehetetlen. Ha gyanú vagy feltételezés alapján eldobod magadtól és utána kiderül, hogy félreértés volt, akkor azt nagyon nehéz feldolgozni. Ha meg benne maradsz és évek múltán derül csak ki (ha kiderül egyáltalán), hogy hazugságban éltél, akkor meg kidobtál az ablakon sok időt. Megalapozott döntéshez tények kellenek. És mielőtt teljesen beleőrül az ember ebbe a dilemmába, eljön az a pillanat amikor még a keylogger is jobb megoldásnak tűnik, mint a bizonytalanság.

  Nyilván ahhoz, hogy megértsünk egy ilyen élethelyzetet, ahhoz meg kell élni egyszer (ha nem volt eddig, akkor kívánom sose legyen részed benne, sem másnak).

Hozzászólok Aktív témák