Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Timer

  addikt

  válasz dabadab #150 üzenetére

  "Amit itt a topikban látok, az a nagyon éretlen viselkedés, nulla önismeret, bármiféle működő kapcsolati stratégiák hiánya és az ehhez automatikusan járó önfelmentés."

  Azért ez így elég erős vélemény, ráadásul tipikus megnyilvánulás azok részéről, akiket még nem vert át a párjuk (vagy csak nem tudnak róla, ugye.). A "velem nem történhet ilyen", "én ura vagyok a helyzetnek", "mások balfaszok, azért csalják meg őket", stb. vélekedés épphogy nem az érettségre vall, ha már szóba hoztad.

  Azt szoktam mondani, a saját, és jó néhány ismerősöm kárán és a rájuk adott reakciókon okulva: a hűség / hűtlenség ténye nem rajtad múlik. Könnyű olyan pár mellett kapcsolati stratégiákról beszélgetni, aki nem válik idővel sunyivá, és nem ver át. Könnyű olyan emberrel kommunikálni, aki akár saját kárára is őszinte. Könnyű olyan emberbe bizalmat táplálni, aki nem csak beszél róla, hogy Ő bizony inkább elhagy, minthogy megcsaljon, hanem ha úgy alakul, megtenni is hajlandó.

  Az, hogyha valakit még nem csaltak meg, nem az ember saját érdeme (bármennyire is azt hiszik itt és másutt is sokan), hanem sokkal inkább a párjáé.Ráadásul, erre csak éles helyzetben ébred rá az ember, én legalábbis még nem láttam olyan nőt, aki egy "No és félrekúrsz-e?" kérdésre egy lájtos "Naná!" választ adott volna. Szóban mindenki szent, ugyebár.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

Hozzászólok Aktív témák