Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • LZs?!

  aktív tag

  Mint valaki, aki 10+ éve "játszik" tőzsdével, hozzátenném: ez platformfüggetlen. A Robin Hood és társai semmivel sem rosszabbak ilyen tekintetben, mint a hagyományos brokerfelületek, pl. itthon KBC, Erste WB, OTP, WB, etc.

  Onnantól kezdve, hogy tömegesen ki van adva az egyén kezébe, hogy (leegyszerűsítve) rányomjon a vétel/eladás gombokra az aktuálisan éppen domináló impulzusai alapján, már óriási hektikusság kerül a rendszerbe.

  Igazából a klasszikus intézményi vagyonkezelés annyiban stabilizáló tényező, hogy ódzkodik a hirtelen megmozdulásoktól, mivel sokkal jobb a stressztűrő képessége, illetve nem ugrál all-in pozícióból pozícióba.

  Amiben a Robin Hood & Co rosszabb (?) bizonytalansági szempontból, hogy tulajdonképpen lényegi threshold nélkül és minimális következményekkel tud hatással lenni a piacra, pl. van 100-500-100-etc dollárod, feldobod lesz-ami-lesz alapon...ugyanakkor ezt több millió hasonló attitüddel rendelkező emberrel együtt/egyszerre csinálva már komoly tényező. Emellett ami a legfontosabb: elérhető mindenkinek a lehető legminimálisabb erőfeszítéssel, így bárki felülhet rá.

  A hagyományos intézményi rendszerekben az elvárt beugrókkal, illetve a kereskedési tételekkel már szűrik a népet, mivel általában olyan összeg kerül az egyén által letéve asztalra, amit nem szeretne elveszíteni, így sokkal inkább kerüli a carpe diem rizikót.

  Végszóként: szerintem egyéni "játékosként" igenis kvázi szerencsejáték a tőzsdézés (bármilyen platformon), nagyjából olyan formában, mint póker; és úgy is érdemes hozzáállni és csinálni.

  Nevermind...

Hozzászólok Aktív témák