Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • fairi

  őstag

  Innováció már egy tech bullshit. Persze ritkán előfordul, hogy valami rendkívüli születik, de az is legtöbbször korábban is létező dolgot finomítása és párosítása.
  Több látószöges kamerarendszer innovávió közé is sorolható. Mobilnak vékonyaknak kell lenni, zoomkamera nem fér el, vagyis különböző látószögeket több kamerával kell megoldani.
  Gyenge dinamikán az egyre jobb HDR-ek segítenek, később jött az okos éjszakai módok stb.
  Tipikus példa a piaci indíttatású innovációra.
  Kiindulás marketing (kameratelefon), embereknek is volt igénye, hogy zsebbe legyen egy szuper kamera. Közben technikai innováció a szenzorra integrált ADC és BSI felépítés., plusz kisméretű periszkópos kamera, és kis lencserendszerek, de sorozatban gyárthatóak.

  Párhuzamosan fut az Apple indította innováció is, hogy a telefon előlapja egy hatalmas kijelző legyen gombok nélkül. Lassan ez érik be. Közel 100% kijelző, nincs felesleges terület.

  Valami innováció vagy vakvágány emberek-marketing kapcsolata dönti el. Persze az is, hogy technika szinten mennyire érett a világ. 90-es évek technikai szinten iphone ne lett volna ütős. kapacitiv kijelző nem apple találmány. Multitouch sztori is 1982-ben kezdődött. 1985-ben született az első multi touch capacitive kijelző.
  Apple érdeme, hogy technikába a potenciált meglátták, szóval megvették a FingerWorks-ot és innentől történelem.

Hozzászólok Aktív témák