Keresés
 • MaCS_70

  veterán

  Amint írtam is, ezt csak amolyan érdekességképpen vetettem fel. Hogy hogyan lesz a "tochless"-ből magyarul "érintős"... Jelentősége nincs, legfeljebb a jelenség működése.

  Amúgy van ennek hatása, és 1000 ember helyett mondjuk 1000 magyarból érint 999,99. Tegnap direkt figyeltem az Aldiban: két külföldi állt előttem a sorban, és egyikük sem érintette a kártyáját. Ebből az érintésnélküli kártya érintgetéséből valahogy hungarikum lett. :)

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • MaCS_70

  veterán

  Nevetni fogsz, de az adott esetre a Te #46-os állításoddal szemben valóban az. Te 999,99/1000 arányt állítottál, azaz azt, hogy 100000-ból egy ember van, aki nem érint, csak fölétart ("lenget"). (Amivel én a magyarok halmazán egyet is értek.) Én ehhez képest teljesen véletlenszerűen (egy komplementer halmazból) találtam egy 2/2-es találati esetet, ami a Te alapállításoddal szemben már de facto erős ellenpróba. Most hadd ne számoljam ki ennek a valószínűségét (valszám: brrrr....), de igencsak elenyésző lenne, ha a külföldiek halmazára is igaz lenne a 999,99/1000...

  De az egésznek tényleg nincs jelentpsége. Érdekességként említettem meg mint vicces fordítási bakit.

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!