Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  online fizetésnél internet kell... nem tudom otp esetén van-e más lehetőség az sms-en kívül, cibnél például a saját alkalmazásuk az alapértelmezett, hogy az kapja meg online a kódot.

  (#15) Jester01
  Az ok, hogy ott van... de ha fizetnek vele, akkor tranzakciónként is kell fizetni érte (ezért kötik néhány boltban alsó határhoz a kártyát), ezen felül még százalékot is kell fizetni. A számtech boltoknál a bank kártyás fizetési jutalék a bolt haszonkulcsával vetekedett... mivel 4% haszonkulcsból nehéz kigazdálkodni 3-4% jutalékot.

  itt egy cikk [link]
  A korábbi, 3-5 százalékos jutalékok mára jelentősen lecsökkentek, a kormány programjában kialkudott 1 százalék körüli jutalékkal számolva például már kisebb költséggel jár egy vállalkozásnak a terminál fenntartása, mint a készpénzes működés miatti költség (kasszakezelés, szék, készpénz befizetése, átszámolása, lopás/betörés miatti kockázat). A piacon 0,3-2 százalék közti jutalékok vannak, de egyéni megállapodásoktól is függ: minél nagyobb a forgalom, a kereskedő annál jobb feltételeket tud kialkudni.

  [ Szerkesztve ]

 • MaCS_70

  nagyúr

  Csatlakozom.

  Nálam is a térerő tud erősen kérdéses lenni, de az sem egészen triviális, hogy mindenkinek van (mindig) működő mobilszolgáltatása.

  MaCS

  UI: Mellékes, de vajon miért terjedt el nálunk, hogy a touchless kártyákat "érintjük" és eleve "érintéses"-nek hívjuk??? :F :W

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Hozzászólok Aktív témák