Új hozzászólás Aktív témák
-
pereces
tag
Tetszik az ötlet, hogy bankon keresztül lehet fizetni és nem a sunyi mobil szolgáltatók sms megoldásit kell használni.
Nemrég lottót szerettem volna venni sms-ben, de mivel az emelt díjjas szolgáltatás tiltva volt engedélyeztem azt de továbbra is küldték az elutasító sms-t "szolgáltatás nem vehető igénybe".... aztán a hónap végén levontak pár ezer forintot a semmiért. Reklamáltam, kivárták a 30 napot és indoklás nélkül elzavart a fenébe a voda. Így kell lopni.
[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
Már van MO-on is jövő áruháza.
Coop szuper [link].Az RFID azonosítók előállítása még költséges, úgyhogy az még odébb van kicsit.
De a Metro Future store-ban már néhány terméken rajta van. (youtube-on van videó róla).Lassan de biztosan haladunk a fejlődés útján hazánkban is.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Brutális eb
addikt
Szerintem mielött butaságokkal árasztod el a topikot olavass és tanulj a témában.....
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
osztraksajt
őstag
Ha már ilyen mozaikszavakkal erőszakolják meg a magyar nyelvet, akkor én magyarul erőszakolom meg ezeket a szavakat.
A QR és az NFC más más helyeken lehet hasznos. Egy akciós újságba furcsa lenne ha 8-900 nfc chipet raknának bele, bármennyire is olcsóbbá fog válni a technológia idővel. Szóval szerintem olyan mint a balta-kalapács analógia, ütni kell vele, nyele van, súlya is lehet ugyanakkora mégsem minden esetben helyettesítik egymást, bár lehetnek átfedések.
-
Lenry
félisten
nem, csak úgy vezetted föl ezt, mintha valami letűnt dicsőséges világ utolsó védőbástyái lennétek azzal, hogy elutasítjátok az okostelefont és az egészet egyszerű hülye hóbortnak állítod be, amit unatkozó gyerekek szórakoztatására találtak ki.
mindezt Magyarország vezető informatikai és telekommunikációs portálján...
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
buherton
őstag
Nokia C5-00-t nem nevezném annak, de legyen igazad.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
buherton
őstag
Az enyémen még éppen nem lehet wifizni, csak az egy árkategórával magasabbon. Viszont ezen kívül mindent tud, amit a tiéd is.
(#12) Lenry Az enyémnél nincs. Na bumm. Összedől a világ?
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Lenry
félisten
az én munkahelyemen túlnyomó részt mindenkinek Androidos telefonja van. senki nem menőzni vette, és nem is divatból, hanem használjuk. igen, az okostelefonos plusz szolgáltatásait is.
(#10) buherton pl hogy bárhol van internetelérésem? hogy ehhez kapcsolódóan ha valami gebasz van a szerverrel az irodában, akkor bárhonnan fel tudok SSH-val lépni rá? és ez csak két példa volt.
ennyi erővel a számítógép és a laptop is fölösleges, mert szinte pont ugyanazt lehet vele, mint egy okostelefonnal. csak utóbbi kisebb.cikkhez: nagyon tetszik az ötlet, kár, hogy csak MasterCardra van, de remélem előbb-utóbb jön Visa-ra is
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Kbali
nagyúr
Én pl. azon mail-ezek, netezek (ha nincs bekapcsolva a gépem), esetleg arról megy a netmegosztás wifi-n a notebookomnak, stb...
Munkaeszköz - és olyan munkám van, amiben kihasználom ezeket a feature-öket.
Ha csak telefonálnék, nekem sem okostelefon kellene, hanem minél butább, hogy üzemidőben jó legyen. -
buherton
őstag
Most a mai napon milyen előnyei vannak egy okostelefonnak egy simával szemben? Azon kívül, hogy fel lehet vele vágni...
-
Kbali
nagyúr
A 200 ezret szerintem úgy gondolták, hogy akkorra már ennyi aktív használója lesz a technológiának (csak sajna a tyúk-tojás effektus játszik itt is).
NFC majd akkor, ha a bevásárlókocsiban lesz leolvasó, meg kijelző és ahogy rakod bele az árut a kocsiba, folyamatosan írja, hogy hol tartasz, majd a kijáratnál fizetsz a PayPass (ez is NFC) kártyáddal, anélkül, hogy pénztáros Marika végighúzkodná a termékeidet.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz osztraksajt #2 üzenetére
ráQR, ezen elmosolyodtam..
Értem.. csak azt hittem ez annak az elődje, és nem a konkurenciája...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
buherton
őstag
Itt a munkahelyemen senkinek sincs szinte okostelefonja. Az, hogy sokan csak menőznek vele, meg az iskolában ütik el az időt, nem jelent semmit. Nálunk szerencsére nem divat az ilyen, pedig mindenki nagyon jól keres.
-
DraXoN
addikt
Érdekes alternatíva lehet, jelenleg eléggé sokba kerül egy bankkártyás terminál beüzemeltetése, üzembentartása..
Bár kicsit furcsa.. csak 200ezer okostelefon lesz még csak? ... vagy minden reggel vagy a fél busz ilyesmiken olvas, hallgat zenét azon az útvonalon amerre megyek (valahogy azt hittem már nagyobb ennél a szám)..
És az NFC-n keresztüli módszer, hogy áll? Bár tudom egyenlőre nem sok telefonban van ilyesmi (bár én pont emiatt vettem NFC képes telefont, mert jó lesz majd... Úgy tudom vannak helyek ahol a bérlet is ilyen módon megy ... bár Magyar honban ki tudja mikor lesz valami is.. vagy 5 éve tervezgetnek a metrónál is kártyás beléptetőt... több pályázat is volt, meg rengeteg pénz ment el tanulmányokra.. bár sejtettem már akkor is, hogy az a pénz inkább a haverok zebébe mehetett... de politikából ennyi, csak gondoltam kapcsolódik..)
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
osztraksajt
őstag
Kisebb a hibalehetőség szerintem, megmarad a vizuális kontroll.
Szerintem az lesz a jövő, hogy a boltban kinn lesznek a termékminták, mindenki ráQR kódol/RFID-zik stb, beadja a mennyiésget, mikor megy ki meg az összekészített cuccot adják a kezébe/szállítják házhoz. Így az eladóteret jelentősen csökkenteni lehet, a raktárak pedig hagyományosan jobb helykihasználtságúak, fűtés/hűtés/világítás stb jelentősen olcsóbb lehet.
Persze ez pl zöldség gyümölcsnél nem működik, mert ott én akarom kiválogatni, nem a rohadt banánt szórják bele. Vagy ruhánál sem szerencsés, bár logisztikailag érdekes lehet hogy felpróbálod és ha tetszik megveszed és másnap hozza futár, így csak jelentősen kevesebb darabot kell tartani a boltban.
-
ledgeri
nagyúr
Szerintem ezzel annyi baj van, hogy nem csak egy mozdulat, mint mondjuk a Chip-es megoldás...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap