Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • DraXoN

  addikt

  válasz wsanyi #48 üzenetére

  a teljesítmény növekedésnél többet számított, hogy minimálisan hozzányúltak a chip pár részéhez, pl. a memóriavezérlőhöz és picit optimalizáltak a belső sebességen, ami által a cache-k elérése rövidebb idő alatt megtörténik.
  Az "érdekesség", hogy az AMD ha akarja az adott lapkákat már jóval korábban is kitudta volna adni, mert vagy fél éve készen voltak mire a boltokba kerültek (de gondolom akkora szükség nem volt rá, így meg betudott várni egy új alaplap generációt).. más kérdés, hogy akkor lehet "paper launch" lett volna.

  De intel is eredetileg idén január-februárra tervezte a Coffe Lake indulását, de előrehozta pár hónappal (nem is nagyon volt jól elérhető a boltban).. plusz lett egy kavarás a Z370 chippsettekkel is az időszűke miatt...

  Elvileg most is jövő Január-Február lenne a Coffe utódjának indulása, de megint csak kicsit előrehozzák ... de új chipsett megint csak nincs, ezúttal mert az utód chipsettet 14nm-re tervezték meg, de az a technika elfoglalt a cpukkal... így megint egy kicsit áttervezett (nem tudom, nem-e csak a szoftveren és körítésen múlik-e inkább) chippsetet kapunk (ami lényegében még mindig a Z170, valahol belül).. és idén is paper launchra számítok inteltől... ha valamit "előrehoznak" általában nem készül el időre.. Már most elvileg a raktárak feltöltését kellene elkezdeniük, ha értelmes mennyiséget akarnak rajtra ... persze lehet el is kezdték, ezt nem tudom.

  The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 5 1600(AF); Rx470; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G

Hozzászólok Aktív témák