- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- Windows 11
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Disney+
- Google, Meta: el kellene halasztani a közösségi média betiltását a gyerekeknél
- Amazon Prime Video
Új hozzászólás Aktív témák
-
5h4rK
tag
Engem mar reg nem erint a tema, de azert kivancsiva vagyok, hogy ehhez mit szolnak a vizsgaztatok ... Kulonben az otlet nagyon jo ( jojo ... elismerem, nem epp egy SuSe fan vagyok, de kezdetnek nem rossz )
-
MiZY
tag
Haladas. Mondjuk nem ertem, hogy az UHUt miert eroltetik, annal nepszerubb disztribuciok is vannak.
Mostani eszemmel en elnek a lehetoseggel. (Foleg, hogy anno nem volt lehetoseg ilyenre.) -
Alex91
félisten
Mondjuk a szovegszerkeszteshez, bemutato kesziteshez, HTML oldal alkotashoz, tablazat es adatbazis kezeleshez gondolom a vizsgaztato is ert...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
eszgé100
őstag
én úgy emlékszem nekünk volt egy listánk, hogy milyen szoftvereket választhatunk az érettségin, és már akkor is lehetett linuxot választani, meg különböző programozási nyelveket, openoffce-t. ha jól tudom a feladatok is olyanok voltak, hogy mindegy milyen rendszer volt mindegyiken meg lehetett oldani
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
viszta99
tag
Az eszem megáll...
-
eszgé100
őstag
nálunk alapból úgy voltak gépek, hogy volt rajtuk 1 dos 1 suse linux meg 2db xp (egy központi amit a rendszergazda ügyelt, a másikon meg mi is adminok voltunk mellette), úgyhogy nem kellett másik suliba menni
-
Sanyix
őstag
nálunk megmondták anno érettségin, hogy a jelölőslapon ne válasszunk linuxot meg openofficet sem, mert árnyaltan leírva de "kapjátok be, ne szopassatok má".
Gondolom ezentúl is így lesz.szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Alex91
félisten
Hat, aki futtathato allapotba felvarazsolja mondjuk egy 6 eves, 256 MB-os gepre . De azert bonyolultabb dolog ez, hogy csak ugy feltelepitik. Mondjuk, ha nem kell halozat...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
eszgé100
őstag
hopp, erre nem gondoltam. nálunk megfelelt akkoriban a gép rá. ha jól emlékszem 2.8as Celeron volt 1GB rammal. akkoriban teljesen vállalható volt, sőt szerintem még ma sem kell több az iskolai feladatok elvégzéséhez.
telepítéséhez meg nem értek, biztos nem is egyszerű, de ott biztos volt valaki, aki igen, hiszen valahogy feltelepültek.off: tag lettem
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Jo, csak nem mindegy, ha allando jelleggel van a gepen, vagy mert valaki kitalalja, hogy most o Linux-on akar erettsegizni, es adj uram, teremtom!
(Azert egy erettsegi nem jatek, senki se szeretne valami hulyeseg miatt az ujsagok cimlapjara kerulni.)Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
törölt tag
valamit benéztem, vagy ez tényleg a 10.3-as openSuSE?
-
Alex91
félisten
-
lacyc3
csendes tag
Suse 10.3, nem nyavajogni akarok, de elég régi. Ha megnézitek a szoftver komponenseket igaz hogy még így is a legfrissebb, de azért illene szinten tartani a szoftvereket, pl. lehetne 3 -as Ooo.
Illetve a nagy kérdés. KDE vagy Gnome? Ha valaki világ életében Gnome-ozott és csak távolról látott KDE-t, akkor valahol hátrányban van (és fordítva is).
Lehet megcsinálok egy pár feladatot csak úgy ooo-ban, hogy meg lehet-e csinálni. Múltkor, volt valami sikítozás hogy nem lehetett a feladat egy részét ooo-ben megoldani.
-
Dorian Gray
csendes tag
Lehetni lehet, de nem kötelezi senki az iskolákat, hogy középszinten Linuxot biztosítson a diákoknak. Nálunk az aláírandó lapon nem is szerepel, így még véletlenül sem ikszelheti be senki sem.
-
Alex91
félisten
válasz Dorian Gray #29 üzenetére
Kulon lap van Win-re, Linux-ra, MacOSX-re .
-
Alex91
félisten
válasz Dorian Gray #31 üzenetére
Nem, ezt kozponti lap. Es valoban, regen egy lapon volt. (De gondolom pont azert tettek kulon lapra, hogy par "szabadsagharcos" ne kavarjon be .)
-
törölt tag
A 10.3 azért is érdekes, mert most jár le a támogatása. Bár ha a sw közbeszerzéses cuccba tartozik, akkor nyilván van szerződés a Novellel a további támogatásról.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZEN.com
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Politika
- RAM topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fusion Pro 4 Wired Xbox kontroller teszt
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Desktop PC (RTX 4090, i7-13700KF, 64 GB RAM)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest