Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
emelhu
aktív tag
Az hogy államok adnak támogatásokat, tény.
Most azért cikizzük Muskot (mint olvashattad én sem vagyok feltétlen híve, de elismerem tevékenységét), mert kapott 1 milliárdot olyan dologra, amit olcsóbban megcsinál, mint a NASA vagy az állam valami stratégiai gazdasági tevékenységet lát mögötte, amiben tovább tarthat fenn olyan szektorokat, amikben az USA a világgazdaság húzóneve.Versus EU vagy MO, ahol leginkább hülyeségekre megy el legalább annyi pénz.
És sajnálom az én kis beszűkült világom Mészárosig lát. Ez van a szemem előtt.
Itt sem ad az állam kevesebb támogatásokat, csak egyszerűen nem jól hasznosul.Csak ebből a perspektívából nem ér cikizni az USA támogatásait, amik -tippemre- lényegesen jobban kontrolláltak és hasznosulnak.
-
Sinesol
veterán
válasz
Thronks.90 #25 üzenetére
A Voda messze a legrosszabb szolgáltató az országban, nem csodálkozom, jót még nem hallottam róluk.
Nálunk Telekom Dsl volt 25 Mbites. Nem volt gond vele, nagyon stabil volt, de kevés lett már, így fél éve váltottam optikára, ami 10szer olyan gyors, miközben az ár a kb ugyanaz.
Kelet Magyarországon lakom egy kisebb településen, itt olyan másfél éve huzták végig minden utcában az optikát, akár 2Gbit-es csomag is van, de nem láttam sok értelmét.
Elvileg mindenhol kiépítik az országban, szóval előbb-utóbb rátok is sor kerül.Az első kép az mobilnet? Az valami borzalom ha az a 4G vodanet.
Nálam igy néz ki a Telekomos 4G net:
-
Thronks.90
tag
-
apatyas
Korrektor
válasz
Thronks.90 #11 üzenetére
A te konkrét esetedre: Invi az Digi kézen van, nézz utána az ő mobilnetjüknek. Kell lennie földi netednek hogy adjanak kártyásat is ez igaz, meg nem biztos hogy a lefedettségük jó a lakhelyeden. Neked kell csekkolni, van rá online térkép. Vagy volt amikor én néztem.
-
vicze
félisten
És ez miképpen változtat azon hogy valami állami pénzből épül. Az EU elég sok pályázatot kiír és ugyan úgy állami pénzen van támogatva.
Amúgy meg aki azt mondja hogy "sok" rendszer van. Legyen már szíves sorolni?
Van a működő Starlink 1600db műholddal. Van OneWeb 400 működő műholddal, és semmilyen kereskedelmi szolgáltatással. És végül van az Amazon Kuiper 0db műholddal. -
Tomassy00
senior tag
Na ja, az EU.... De vajon meddig lesz még EU
-
vicze
félisten
válasz
E.Kaufmann #10 üzenetére
Miért pont a franciák akarják ez? A válasz a videóban. Európa sokkal nagyobb annál mint amit elsőre gondolna az ember.
-
-
vicze
félisten
Pont az lenne a lényeg, hogy saját rendszer legyen. A Galileo se azért épült, mert csak.
UK is a kivásárlás után(OneWeb) kvázi sajátot épít, így kell ez EU-s is.Amúgy nagyon vicces, hogy egyik cikknél sír mindenki, hogy az EU nem csinál semmi techet, ha meg csinálnak megy a sírás, hogy miért nem nyalják az USA seggét. Elég vicces...
Amúgy meg túl nagy költség nem lenne, mert jelenleg is minden technológia adott, semmit nem kell újra kitalálni.
-
lev258
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #1 üzenetére
Ahogy már írták, a franciáknál van egy erős lobbizás az űripar oldaláról. Ettől persze a terv/döntés még lehet jó (amennyiben nem csak pénztemető projektek lesznek), de fontos látni a valós kontextust.
-
Thronks.90
tag
válasz
E.Kaufmann #12 üzenetére
Hát, útfelújítás is elkelne már, de sok esély nincs rá. 3 éve felmarták, bitumenezték, majd leszórták kaviccsal. Sokadrendű út, az a párszáz ember miatt nem költenek el ennyi pénzt.
Szerk.: Azért Gigás net után kb digitális bushman leszek ilyen nettel. Sajnos ez fájó pont a hobbim miatt, de ez van, a nyugalom többet ér.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Thronks.90 #11 üzenetére
Útfelújitásokat össze lehetne kötni pl optika húzásával, szvsz, bár nem tudom mennyire egészséges autóút mentén.
-
Thronks.90
tag
Nagyrészt ellenzem a rendszert, mert tényleg van már kiépülőben ilyen rendszer, nem is egy, és -nagy túlzással- lassan nem látjuk a napot a sok műhold miatt. A másik fele viszont az, hogy most költözünk ki a városból (nyugat- Dunántúl, 30k lakos), 5km- re lévő faluba, mert csendes, és kocsival 5 perc bármi. Viszont itt jön a fekete leves. Internet az vagy Invitel rézérpár, max 15Mbps, vagy mobilnet, amit nem tudom egyelőre milyen, de Vodás hálózat konkrétan telefonálni is alkalmatlan. Szóval kéne már valami megoldás ezekre a hétköznapi dolgokra, és ez mondjuk pont jó lenne, de gondolom játszani már magas lesz a késleltetés, vagy egy vagyon lesz a havidíj, mint a Starlink esetében. Az elmaradott régiókban (haha, nyugat-mo) égető szükség van a fejlesztésekre, akár földi, akár műholdas technológiával.
-
E.Kaufmann
veterán
De Európában nem feltétlen lenne fontos, hogy műholdas net legyen, azért az EU egy elég sűrűn lakott régió, nincsennek benne nagy sivatagok, nagy tengerek, elég lenne egy egységesebb és kellően sűrű mobilhálózat, központilag alacsonyra tekert árakkal és roamingmentes nagy összefüggő szolgáltatási területtel. A kábeles megoldások földi mikrós backuppal szerintem sokkal megbízhatóbbak és olcsóbbak. Vagy az lenne a cél, hogy EU-s polgárok még a csendes óceánon is facebook-ozhassanak (vagy inkább az uniós megfelelőjén posztoljanak
).
De mondjuk még mindig jobb helye van adóforintoknak/adóeuróknak egy űripari cégnél, mint pl egy focicsapatnál -
RoBos
senior tag
Biztonságpolitikai okokból igen erősen javallott az ilyen lépés, pl. ilyenek miatt! Mert ugye ha vki gondol egyet és lekapcsolja a "villanyt" az EU-ba, annak senki nem örülne itt sztem, ezért kell mkitől független nethálózat.
Ennyi, lehet továbbmenni... -
-
nubreed
veterán
Kb. az egész EU nem csak az orosz gáztól függ, de high techben is csak külföldi (EU-n kívüli) megoldásokra. Hihetetlen, hogy csak most ébredeznek, a fejlesztéseket már jóval korábban el kellett volna kezdeni.
-
Rive
veterán
Pont itt Európában olyan kellemesen koncentráltan vagyunk, hogy a földi hálózatok pont jó lefedettséget biztosíthatnának.
Az adatok után aggódni - no, annak sem ez a módja, megoldása.
Az európai űrkutatás rendbeszedéséhez se ez a megfelelő módszer.
Szóval, valaki adja be a gyógyszerét a f@szinak mer' szemmel láthatóan elfelejtette magától bevenni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #1 üzenetére
Valoszinuleg csak azert toljak ezt, mert jo uzlet lenne a Francia Arianespace-nek es mas urtechnologiaban utazo cegeinek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Inkabb kossenek szerzodes Musk-al, hogy nem eri semmi negativ arkepzes, az EU-s ugyfeleket, ha szukseg van egyaltalan arra. Esetleg fektessenek be a Starlinkbe komolyan. A legrosszabb otlet az, hogy sajatot fabrikalnak, horror aron.
Ezeknek nagyon alacsony kihasznaltsaga lesz, foleg az elso 5 evben, de varhatoan utana is. Mar igy is van vagy 4 ilyen halozat epites alatt, a legnagyobb butasag meg egyet epiteni.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Most hogy a franciák átvették az európai stafétát, számíthatunk valami értelmes dologra is az EU-tól, ami a létezésére emlékeztet.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az EU-tagállamok egyetértenek abban, hogy a régió függetlensége érdekében erre szükség van.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo ThinkCentre M720q / M920q Tiny mini PC- 8.gen Win11- Számla/garancia
- HP ProBook 430 G3 laptop i3-6100U, 8GB DDR4, 128GB M2, esztétikai hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest