- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Hálózati / IP kamera
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows Insider Program
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
"Csakhogy a mi célunk túlmutat a rendszer sikeressé tételén, a mi célunk az, hogy elhozzuk a szabadságot a felhasználóknak"
Meg a világbéke. Hihetetlen, hogy ilyen lózunkgokból meg lehet élni.
-
anulu
félisten
"a Windows maga is a felhasználók szabadságának korlátozója"
köszi a figyelmeztetést, de 19 év alatt egyszer sem éreztem, hogy jajj de nagyon korlátozva lennék akármiben is.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
rt06
veterán
igen, igen, a helyes forditas, hogy a windoze maga a satan fegyvere
node viccet felreteve, miert ir ugy az egeszrol, mintha eddig nem lettek volna nem szabad, zart es akar fizetos szoftverek elerhetoek linux-ra? akar jatekok (mint pl az id termekei, valve szerverei), akar egyes professzionalis szoftverek?
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
anulu
félisten
amikor ezen dolgokat felvetettem, le lettem ordítva a sárga földig, hogy hogyan beszélhetek így az "allmighty linux"ról... szerintem valami védőfelszerelést vegyél fel, te is kapni fogsz
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Lenry
félisten
sokadszorra is rá kell jönnöm, hogy ez az ürge nem teljesen százas.
egy játék mi a péknek legyen opensource?
egy játék célközönsége mikor fog majd beleprogramozgatni? meg miért is kellene, hogy ezt megtehesse? egy játék művészeti alkotás, interaktív mozi, amibe mindennemű belenyúlkálás elrontaná az egésznek az értelmét.
kb, mintha azt szeretné, hogy minden film mellé legyenek kedvesek a stúdiók a nyers filmet is szolgáltatni, hátha máshogy akarom vágni...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
erdoke
titán
-
rt06
veterán
eleg sokan beleprogramoznak, csinalnak palyakat, mod-okat, mutator-okat, skin-eket, meg barmit, amit elernek
igaz, hogy ez a reteg toredeke csak az osszes jatekosnak, de letezik, es tevekenykedik
viszont ezt - mint a mellekelt abra mutatja - meg tudjak tenni zart jatekok eseteben isPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Lenry
félisten
igen, valóban talán a naiv jobb kifejezés
Egyszerűen nem érti, hogy a felhasználók (az emberek) többsége nem tud és nem akar mit kezdeni a fene nagy szabadsággal
erre akartam utalni azzal, hogy "egy játék célközönsége mikor fog majd beleprogramozgatni?"
nem fog, mert nem akar, mert nem is tud. mert nem programozók, hanem felhasználók
az a baj rms-sel, hogy nem igazán tudott túllépni a hetvenes éveken, amikor minden számítógép-használó egyben programozó és elektronikai szakértő is volt, legalább hobbiszinten, mert ez kellett a cucc működtetéséhez.ma a felhasználó használja a programot és nem érdekli a működése, ahogyan nem érdekli az sem, hogy hogyan jön létre egy GSM hívás, csak az számít, hogy megtörténjen.
ez a baj rms-sel: nem képes a mai felhasználó szemével látni. és ez az ő pozíciójában gáz...
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
VIC20
őstag
Fantasztikus pasas! Az ilyet a legtöbben vagy istenítik (de legalábbis prófétának tartják), vagy - ahogy a mellékelt ábra mutatja - gyűlölik (mert nem értik). Általában nem a teljes életműve, hanem az abból kiragadott egy megszólalásából kiragadott pár (fél)mondat alapján.
-
bambano
titán
odaadhatod a haverodnak, szomszédodnak a windowsodat? nem.
odaadhatod a haverodnak, szomszédodnak a windowsodra telepített programok nagy részét? nem.akkor korlátozva vagy.
(#4) Misály: "könnyebben átlépnék azt az 1-2%-ot": melyik irányból? egyébként meg ha szerinted nem jó a terméktámogatás, csinálj jobbat. ezért szabad szoftver. Nem kell megvárnod, míg a nagy monopol vállalat a szádba dobja a sültgalambot, megcsinálhatsz mindent magad is.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Meridian
senior tag
Azt is vegyük figyelembe, hogy egy nagyobb játék, amelyen mondjuk dolgozik 20 programozó, 50 grafikus 2 éven át, az nem tud ingyenes lenni. Ezt a műfajt csak főállásban lehet csinálni, nem hobbi programozásból...
Bár persze van olyan műfaj ahol ez működhet vagyis működik is, pl a F2P MMO-k, pl ott van a Age of Wulin ami mostanában lesz kész - és hasonló mennyiségű ember dolgozik rajta, vagy még több -, ugye, amin rengetegen dolgoznak, mégis ingyenes lesz alaphelyzetben. Nyilván lesz mögötte nem kevés fizetős tartalom is, de maga az alap az ingyenes. Esetleg ilyen irányba el lehetne mozdulni.
-
KINKY_007
aktív tag
Sokan egyszerűen csak használni szeretnék a számítógépet.
Vagy nincs ideje/kedve kipróbálni újat. A windows/office-t ismerik, mert ugye az iskolában is azt tanulta...A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
bambano
titán
a linuxon már 20 éve dolgoznak, több ezren, mégis tud ingyenes lenni.
a debianban vagy kétszer annyi meló van, mint a vele egykorú windowsokban, mégis tud ingyenes lenni.
egy postgresql-ben több meló van, mint egy átlag játékban, mégis ingyenes.soroljam még? itt max. arról van szó, hogy akik hozzátesznek a linuxhoz, azokat nem érdekli a játék.
-
attila9988
őstag
Meg a világbéke. Hihetetlen, hogy ilyen lózunkgokból meg lehet élni.
Azért ő sokkal többet tett le az asztalra annál, így nem helyes ilyesmiket írni róla. Néha kicsit túloz, de ma az informatika nem lenne olyan amilyen, ha nincs a gnu, és nem éri el, hogy ez a fajta fejlesztési modell elterjedtebb legyen. (Anulu sem lenne itt a forum -on gnu nélkül, mert nem lenne aki ellen lehetne hsz -eket írni.. ) Persze közben ott van a bsd is, de a dolgokat egészében szemlélve Stallmannak oroszlán része volt mindebben, ami ma van.
És... tulajdonképpen nem tartja teljesen elítélendőnek a steam -et, bár ezt már a másik topic-ban megbeszéltük.
4: Az az 1-2% meg csak akkor annyi, ha a desktop -ot nézed, és még akkor sem biztos.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Tigerclaw
nagyúr
+1
Nem értem, hogy mit várnak. Az rendben van, hogy valaki önként szabadidejében ingyenes szoftvereket fejleszt, de azért a komoly játékfejlesztés nem ez a kategória. Örüljön ha lesznek portok a játékokból, hogy ne kelljen windowst használniuk, ha már annyira nem szeretnék használni.
Párszor már próbáltam átállni Linuxra, de az egész nagyon erőltetett, túl sok kompromisszumot kíván és nekem nincs időm külön az OS hülyeségeivel, hátrányaival, korlátaival foglalkozni. Elfogadom, hogy mint mindenért, a szoftverért is fizetni kell, mert az is egy termék, amibe munkát és pénzt öltek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Lenry
félisten
ez oké.
de most egy nem valós igény miatt jelentette ki, amit.(#19) bambano nem, nem lehet. borzalmas egy program a blender. minden tiszteletem azé, akinek mégis megy
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
attila9988
őstag
egy játék művészeti alkotás, interaktív mozi
Amikkel én játszottam, azok nem interaktív mozik, bár tény hogy ami manapság van az egyre inkább a "press start to win" kategóriába esnek..
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
ez a baj rms-sel: nem képes a mai felhasználó szemével látni. és ez az ő pozíciójában gáz...
Tévedsz. Az ő pozíciójában pont hogy mindig ezt kell kiemelnie, mert erről szól a gnu. Ha értelmezed a szöveget amit írt, akkor kissé máshogy állnál te is ehhez az egészhez.
-
anulu
félisten
tulképp de, ha lemondasz egy sima adás-vételi szerződésben a felhasználói jogodról (pénzért vagy ingyen). nem is olyan régi EU bírósági döntés.
-
anulu
félisten
"persze, mert csak és kizárólag a linux os-nek vannak hülyeségei, hátrányai és korlátai."
egy szóval nem írta, hogy csak a linuxnak vannak ilyen bajai...
-
anulu
félisten
válasz attila9988 #24 üzenetére
ajánlom az LA Noire-t szíves figyelmedbe
-
Lenry
félisten
válasz attila9988 #26 üzenetére
én értelmeztem, neked nem sikerült megértened, amit én írtam le, de akkor mégegyszer:
nem képes a mai felhasználó szemével látni. és ez az ő pozíciójában gáz...ma a felhasználó használja a programot és nem érdekli a működése - nem a programozó, nem a modder, hanem a felhasználó, user, vásárló, akit hidegen hagy az opensource, tudod, úgy a userek 99%-a
nem fog (beleprogramozni), mert nem akar, mert nem is tud. mert nem programozók, hanem felhasználók
a fönti két bekezdés a mai felhasználó, ők azok, akiknek a fejével nem tud rms gondolkodni és ők azok, akik viszont a számítógép-használók túlnyomó többségét jelentik, őket célozza most meg a Valve.
nekik nincs szükségük semmi forráskódjára, nem érdekli őket, hogy van-e joguk belenyúlkálni a programba, mert meg sem fordul ez a fejükben, és ha igen, akkor sem értenek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
de akkor neked nem marad, tehát nem tudod elérni, hogy ami neked van programod és tetszik, az a haverodnak is legyen.
"egy szóval nem írta, hogy csak a linuxnak vannak ilyen bajai... ": ha a formális logika szabályait meg az értő olvasást alkalmazzuk a hsz-ére, akkor írta.
-
atti_2010
nagyúr
Csakhogy a mi célunk túlmutat a rendszer sikeressé tételén, a mi célunk az, hogy elhozzuk a szabadságot a felhasználóknak” – írja a GNU oldalán publikált közleményében.
Láthatóan nagy böszmeség kijelenteni ilyesmiket 1%-os felhasználói háttérrel, még válogat is a módszerekben mintha olyan jól menne, mondjuk ha lenne vagy 70-40% a Linux javára akkor lehetne ilyeneket kijelentgetni.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
pereces
tag
"Úgy sejtem, hogy a közvetlen haszon nagyobb lesz, mint a közvetlen kár" - azért mégis csak örül neki az öreg.
ez a nagy DLC mánia sokat rontott a szabadságon, pl. kamu indokokra hivatkozva inkább ki se adják a pálya szerkesztőt, beépített mod támogatásról meg ne is álmodjon a játékos
-
anulu
félisten
így igaz. azonban legalább a lehetőséged megvan, hogy eladd. a cikkben is említett Valve még ezt is elveszi a userektől. van 3 játék a Steam accodon, csak azzal együtt adhatod el. azonban ha valamilyen úton-módon ezt észreveszik, akkor fenntartják a jogot az azonnali banolásra. Blizzard, EA dettó.
-
Misály
addikt
"a linuxon már 20 éve dolgoznak, több ezren, mégis tud ingyenes lenni". - hobbiból tegyük hozzá, ezért is olyan tákolmány amilyen. Nem levegőbe beszélek, aktív használója vagyok a debiannak, minden csak nem összeszedett, és ha stabilt akarsz két évvel ezelőtti verziót kell használni mindenből (najo ez talán túlzás).
A free support meg ótvar, a fizetős rendben van, de az meg ugyanannyiba kerül vállalati szinten, mint egy ms support, csak ahhoz még kompatibilitást is kapsz. Szóval a linux jó dolog, hobbinak, vagy bankokba jboss servernek, itt kifújt a dolog. De ezt olyanok sosem fogják felfogni, akiknek pingvines totemoszlop áll a gép mellett és folyamatosan vésik át rajta az évszámot a "Linux éve" felirat mellett...
Van itthon egy-két o'reilly linux könyvem, érdemes elolvasni az előszót: "... akiknek ez nem a természetéből fakad, annak ilyenné kell válnia, hogy szakemberként megállja a helyét. Másképp a bütykölésre szánt energiáit olyan dolgok vonják el, mint a szex, pénz és a társadalmi elismertség hajhászása..." - ez egy részlet az előszóból, ezt megelőze igy zen buddhista vers. Magyarul nem baj ha nincs csajod, ha van linuxod. Nem baj ha nincs pénzed, ha van a fórumon pár bejegyzésed. A droidok egymást vigasztalják ilyenekkel, hogy nem hiába szopnak egy OS-el hónapokat csakhogy működjön egy tv-tuner, megéri hájat növeszteni ezért.
Bocs, én inkább maradok az olyan rendszereknél amit nem fórumhuszároknak kell utólag összetákolnia a szabadság szent zászlaja alatt.
-
anulu
félisten
ajánlom a böngészgetést. akár országokra is tudsz szűrni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz atti_2010 #37 üzenetére
próbáltam jelezni, hogy pongyolán fogalmaztál.
a linux részesedése szerintem megüti az 50%-ot, de erről nemigen fogsz weboldalt találni.
a weboldalakon a linux *DESKTOP* részesedését szokás feltüntetni, az valóban kevés.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
FlekkeN
aktív tag
Ez a csávó nem valami nyitott az új dolgokra, inkább zárt látása van.
Ennyi erővel miért nem tiltja be linuxon az összes zárt dolgot? Kezdheti a driverekkel.
-
tabu3x
tag
EU-ban már odaadhatod (eladod 0 pénzért).
Ja, és tegyük hozzá, hogy a korai időszakban és sajnos most is vannak arra utaló jelek, hogy egyesek visszatekerjék az idő kerekét ez ügyben (a cloud tulajdonképpen ilyen), meg sem kapta az ember a sw tulajdonjogát, hanem havi használati díjat fizetett érte. Garázscégektől a nagyokig alkalmazták ezt a modellt, DOS-on, mikor sehol sem volt MS.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Az én szempontomból összemérhetetlenül sok hátránnyal rendelkezett a Linux a Windowshoz képest, amikor sok éve kipróbáltam. (pedig akkor a Windows 95 OSR környékén voltunk, szóval nem volt olyan magasan a léc)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bambano
titán
kinek a papné, kinek a paplan.
tegyük hozzá, ha nem a levegőbe beszélnél, nem hallaná senki
én csak azt látom, nekem mennyi melóm van a debianos gépeimmel vs. mennyi melóm volt a notebookomon gyárilag kapott w7-tel, a családban másoknak mennyi melója van vele, ebből le tudom vonni a tanulságot, hogy az eddigi irány jó. és ez nem a fizetős szoftver. hogy te nem áldoztál elég energiát a debianodra, arról nem akarok vitatkozni.
az lehet, hogy a linuxod nem támogat minden dzsunka cuccot, de a windows se. a szervereket viszont jól támogatja, a többi meg engem nem érdekel. veszel tisztán inteles pc-t, nvidia vagy intel videokarival és működik. ugyanez a tapasztalat nem áll meg se az xp-vel se a w7-tel kapcsolatban. veszek egy tisztán inteles 7-8 éves forma használt ibm desktopot, xp telepítő lemez után semmit nem ismer a hardverből, még a nyomoronc hálózati kártyát se. és mielőtt beindulna a szokásos flém, megismétlem: nem mostani friss top pc, hanem egy p4-es, ősrégi vas. ja, hogy ezeken is megy a debian csont nélkül, meg a friss notebookomon is megy a debian csont nélkül. hát ez van.
Arról meg, hogy van-e csajom. ne vitatkozzunk annak fényében, hogy a gyerekemről is több személyes blogbejegyzést írtam már. De én is irkálhatnék olyat, hogy fizesd csak a sok mondvacsinált reklám minősítést meg tanfolyamot a mindenféle cégeknek, a te bajod. Legyen egy nagy halom ms*** meg ccna** meg hp*** minősítésed, azt is nyilván úgy szerezted, hogy a csajod egy másodpercig se hiányolt.
"Bocs, én inkább maradok az olyan rendszereknél amit nem fórumhuszároknak kell utólag összetákolnia a szabadság szent zászlaja alatt.": én is.
egyébként az ilyen debianon fanyalgókon jókat szoktam röhögni, hogy nem ütik meg egy gimnazista lány szintjét informatikából
-
Sofian
őstag
No offense... de Stallman az informatika Tamás Gáspár Miklósa...
-
anulu
félisten
válasz Tigerclaw #46 üzenetére
erre válasznak meg fogod kapni, hogy "dehát akkor még teljesen más volt". az senkit nem érdekel, hogy szívhatott annyit vele, hogy egy életre bottal se akarjon hozzá nyúlni. hasonló cipőben járunk
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom mobilszolgáltatások
- nVidia tulajok OFF topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest