- Linux kezdőknek
- Linux haladóknak
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Facebook és Messenger
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Bittorrent topik
- OpenMediaVault
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Elég eset függő a dolog. Nálunk (15 gép) már régóta LO-t (előtte OOo) használ mindenki és nincsenek problémák. Bár igaz, hogy tényleg csak a legalapabb szövegszerkesztési és táblázatkezelései dolgokat használjuk, nincsenek speciális igényeink.
A legegyszerűbb, ha egy próbagépen átállsz és teszteled, hogy nálatok mennyire kivitelezhető a dolog.
-
Mennyire kompatibilis az Ms Office-szal? Gondolkozom, hogy egy kisebb irodat atkoltoztetek LibreOffice-ra.
-
anulu
félisten
a másik 7 VM átlagos uptime-ja 100+ nap, mindegyik Windows Server (2003 és 2008 vegyesen (néha patchelni kell, az meg reboot-os dolog), hibátlanul mennek. VMW8-at desktopon néztem meg, köszi a vas ott is rendben. nincs dump az appcrash xyz.exe-n kívül. fogja magát, összeesik, kész. hozzáteszem, h erős ellenérzésem van az LO-val kapcsolatban, lehet ez ütközik ki. képes vagyok Linux install közben is tökéletes vason kernel panicot produkálni
-
MaUser
addikt
-
bambano
titán
ez igaz, csak valahogy nem hiszek benne, hogy egy virtualizációval lehet kis hibát véteni. Az LO nem kotorászik mélyen az oprendszerbe, mert nem lenne platformfüggetlen, ha úgy írták volna meg. Ha meg nem kotor bele az aljába, akkor mégiscsak az alap oprendszer az, ami legjobban üti a virtualizációs köztesréteget.
Szóval mindent elhiszek neked, de furcsállom, hogy a w7-je nem borult fel, a lo-e meg igen...
-
anulu
félisten
nem azt mondtam, h otthonra kell, hanem, hogy az az alap protokoll
vállalatnál csak a domainen belüli (internal vagy VPN) megy azon, ha egyik sincs, akkor kell a POP3 vagy IMAP.
nem tegnap óta használok és manage-elek hyper-v-t, és eddig stabilan hozta a környékét annak a sebességnek és megbízhatóságnak, amit egy uolyan dedikált vas tudna. btw, amit mondasz, hogy nem megy valami VM-en belül, az max a Virtual PC-re lehetett igaz, Hyper-V 2008 óta a DirectX cuccokat kivéve rendben mennek (+layer van a HW és a VM között és nem adja át dedikálva). ha valaki virtualizálva akar DX-et, az használjon VMWare megoldást. (mellesleg a Hyp-V3 már tudni fogja a DX10-et, de ezt hiszem, ha látom a beta-t)
-
-
MaUser
addikt
Otthonra minek MAPI? Azért, hogy leszedd a gmail-ről a leveleket? Erre jelenleg az MS-nek nincs megfizethető árú vagy ingyenes terméke. WLM egy vicc ha nem egy gépen akarod használni (illetve még ott is mihelyt archiválni kezdesz...) Pont ezért kéne egy olyan Outlook verzió, ahol nincs Exchange kapcsolat (vállalatnál úgyis azon keresztül megy). Bár gondolom nem kell elmagyarázni, miért nem akarják ezt és miért zavar a cloud felé, ala google.
Hyper-v: ha virtualizációt használsz, gondolom nem új számodra, hogy nem minden programmal működik.
Btw, az MS kompatibilitásról annyit, hogy most derült ki a cégnél, hogy a 2003-es Excell-lel készített néhány macro más eredményt ad 2007 alatt, a dokumentáció szerint persze mindennek jónak kéne lennie. A mázli az volt, hogy a generált file-ok nem lettek befordítva kész termékbe, mert akkor jött volna a visszahívás. MS már fél éve ül a hibán, mi meg kézzel javítgatjuk a generált cuccokat, mert közben ezer más dolog meg már át lett már rakva 2007 alá és emiatt nem tudunk visszaállni. Természetesen nem azt mondom, hogy át lehetne állni a cégnél pl LO-ra, mert jelenleg nem. Azonban számos fizetős cuccot már kiváltott a "tohonya multi" is (köztük MS termékeket is) és egyértelműen látszik, hogy ez az irány.
-
-
gerbaudhu
tag
Nálam OSX alatt régóta gond volt egy normális szövegszerkesztőt (magyar helyesírásellenőrzővel, jó word kompatibilitással) beszerezni. MS Office 2004, 2008, 2011 egyik sem képes az előbbire, ráadásul tetűlassúak. Az Apple Pages nevű programja alá varázsoltam ugyan magyar helyesírásellenőrzést, de az meg a word-ben készült régebbi cuccaimat (diplomamunka) nem volt hajlandó normálisan megjeleníteni. Mások ajánlották a LO-t, én le is szedtem, feltelepítettem:
1. indítás: rettentő sokáig tartott, de elindult szépen. Megpróbáltam megnyitni a diplomámat (nem docx, sima doc), kb 5 perc strandlabdázás után magától kilépett a program.
2. indítás: ekkor már gyorsan elindult (memóriából ugyebár), megnyitotta a diplomámat egy szempillantás alatt, de egyetlen képlet sem szerepelt helyesen benne (pedig sima törtjeles meg összeadásos volt) és a kémiai vegyületek indexeit sem bírta a helyükre tenni.
3. indítás: nem volt. Program törlése: igen
Azóta sem találtam tökéletes megoldást, de egy olyat igen, ami klasszisokkal ráver a korábbiak bármelyikére gyorsaságban is, kompatibilitásban is és OSX felületbe integráltságban is: Paralles, amiben fut egy WIN7, amiben fut az MSOffice 2010. Van a parallelsnek egy ún. Coherence módja, ebben a win7 felület nem látszik, az összes windowsos program OSX-es ablakban nyílik meg és ugyanúgy lehet dolgozni velük, mintha natív programok lennének. Az indítás még a win7 virtuális géppel együtt is gyorsabb, mint a többi programé, van élsimítás, és helyesírás ellenőrzés.
Örülünk. -
floatr
veterán
Most azért kell az asztalt verni, mert a világ belesétált egy zárt formátum/platform csapdájába, és egy ingyenes alkalmazás ebből nem támaszt fel senkit sem teljesen automatikusan out-of-the-box.
Ez persze igaz, csak érdekes a nézőpont, mikor már 15 évvel ezelőtt is erről ugatott mindenki, hogy baj lesz. És most ugyebár az lenne a proper megoldás erre a helyzetre, hogy továbbra is használni a régi szutykot, tolni a növekedő szemétdombot magunk előtt. Inkább azt mondanám, hogy meghagynám a régi office-t, vagy viewert és a fáljformátumot ahhoz társítanám, de a továbbiakban az ODx-et használnám.
-
-
anulu
félisten
szerintem azért méri mindenki ahhoz, mert a LO az "új jövevény". bármennyire is szabvány szerint próbál működni, ha a régiben készített sokmilliárd dokumentumot hibásan jeleníti meg, akkor a felhasználók azt fogják látni, hogy nem megy és marhára nem érdekli őket, hogy miért nem.
sőt, az emberek tulnyomó többségének fogalma sincs a szabványokról, előírásokról, etc. ők használni akarják. márpedig továbbra is azt fogják, ami működik, visszafele is.
-
floatr
veterán
Szvsz én is tudok olyan odf-et produkálni, amit a mso is el fog cseszni. Ez van, mellesleg a 2007-es még csak nem is szabvány
Amúgy meg nem értem, hogy az miért jó, hogy tudsz olyan dokumentumot készíteni egy elborult formátum szerint, amit csak egyetlen alkalmazás képes megjeleníteni.
A legfőbb probléma egyébként mindig ott van, hogy mindenki ahhoz próbálja mérni, hogy hogyan tud a LO ms office-ként működni.
-
-
MaUser
addikt
Valszeg a hyper-v kavar be elég erősen. Én itthon a géppark egyről háromra való bűvölésével változottam Office 2003 pro-ról Libre 3.4-re és Thunderbird-re. Eddig nagyon kellemes csalódás az összes program. Az itthoni doksikat szépen viszi a Libre, TB-nek meg sem kottyant a 4GB-os Outlook archívum. Nyilván itthon macro-k nem játszanak, de a házi kimutatásokat és a .doc formátumban meglévő publikációkat szépen kezelte a Libre.
Egyébként az átállás oka az volt, hogy az MS Mo semmilyen konstrukcióban nem ad el családi csomagban office-t outlook-kal. Helyette ajánlották a sima családi csomagot és az ingyenes WLM-et, csak abban meg próbálj meg migrálni kétszer-háromszor. Teli a net anyázó felhasználókkal. Az MS szerint is alkalmatlan a gépek közötti off-line migrálásra az adatbázisuk, de nem is érdekli őket, mert minden adatomat kérnék a live sync-el a cloud-ba, hogy úgy majd tudok szinkronizálni.
Így buktak egy valag pénzt én meg nagy elégedettséggel használom azóta az ingyenes Libre-t és TB-t. A vicc az egészben, hogy az Office 2003 pro-t drágábban el tudtam adni, mint amennyiért vettem. Nem értem miért nem lehet az Outlook-ból egy exchange kapcsolat nélküli butított verziót fillérekért odadobni az office home-hoz.
-
Ringman
félisten
párszor sikerült kifagynia a 3.x-nek, már nem emlékszem, mitől.
csak tudnám, miért nem működnek alatta a fapados icon7 billentyűzetem hangerőszabályzó gombjai -
tomio
tag
A lényeg valahol itt van, meg itt.
Egy ilyen hírben ez a lényeg. Minél többen használják annál jobb a világnak.
Meg amúgy is ezzel a programmal tíz-húsz év múlva is a dokumentált felépítés miatt, megnyitható lesz _MINDEN_ doksi. Mert dokumentált. Max néhány kódernek újra kell írni pár kódot, mert addigra már máshogy és másképp, de egy kis kódolás és lám. Csinálja meg ezt vki egy zárt MS Office-nál. Kódolj vagy könyörögj vmi konverterért, hogy megnyisd a _SAJÁT_ évekkel ezelőtt mentett fájlod! -
spirit007
senior tag
Megmondom őszintén fogalmam sincs miről beszész hipervé meg mijafax... (és még a fáradtságot sem veszem, hogy megnézzem a google első találatát)
Viszont annyit a javára írnék ennek a LibreOffice-nak, hogy két hete lerántottam a ****bázisról az ép aktuális verziót, megcsináltam vele egy bizonyos melót ~6 óra aktív, folyamatos használat... és semmilyen stabilitási problémával nem találkoztam!
Sőt igazából meglepődtem, hogy valami 2.X.X verziós O.O.O-val megnyitva a megrendelő sem talált semmilyen hibát.
Oprendszer: Win7 64bit -
anulu
félisten
letöltve, hyper-v-n futó x64 win7 sp1, a szövegszerkesztő 10-ből 6 indításnál elvérzik. táblázatkezelő 10-ből 4x. hagyjuk. messze van még ez a használhatótól. de legalább ingyenes meg ópenszórsz.
-
Anubis_9
addikt
Tényleg jó dolog lenne, ha képes lenne teljes mértékben kiváltani egy méregdrága MS Office csomagot egy ehhez hasonló program...
Én feltelepítettem és megpróbálom mindig ezt használni, amikor csak lehet.
-
banhammer
veterán
Ahhoz képest az MS dokumentumokkal még mindig nem bánik jól a program.
Olvasni tudja azokat, szerkeszteni is, de a mentésnél már elvérzik a program.
Új hozzászólás Aktív témák
it Még egy javítókiadás készül ebből a főverzióból, de három hét múlva már jön a 3.5 is.
- Gitáros topic
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Politikai mémek
- Politika
- World of Tanks - MMO
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest