Hirdetés

2018. október 21., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-04-11 18:04:11

IT café

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#451) Joe bácsi válasza yaku0 (#450) üzenetére


Joe bácsi
(PH! addikt)

E51 ->> 2 col
Pro ->>2,55 col
:DD

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#452) aggleány válasza yaku0 (#450) üzenetére


aggleány
(PH! addikt)

Ahogy Joe bácsi is írta, az azért már különbség. Olvasási élményt azért szerintem ne várj egy telefontól, bár egy ismerős X10-én (a Nagy Testvéren) már egészen tűrhető a dolog. Képletes dolgokat nem szokott olvasni, csak egyszerű betűket szorosan egymás után írva :) Én X10 Minin elég gyakran olvasok, és semmi bajom nincs vele.

(#453) yaku0 válasza Joe bácsi (#451) üzenetére


yaku0
(újonc)

És a 2,55" vajon átesik már a határeset túloldalára vagy még nem? Az lenne a lényeg hogy egy átlag könyv szövege áttördelés nélkül széltében beleférjen a képbe és még olvasható legyen. A 2" on ez még túl pici.. ha viszont a kritikus méretet átlépi akkor már mindegy hogy 3" vagy 4...

(#454) yaku0 válasza aggleány (#452) üzenetére


yaku0
(újonc)

Köszi! Akkor még az lenne a kérdésem, hogy kell átkonvertálni / áttördelni vagy felmásolod a pdf et úgy a hogy van megnyitod és jó is?

(#455) aggleány válasza yaku0 (#454) üzenetére


aggleány
(PH! addikt)

Az a könyvolvasó, amit én használok, csak "epub" kiterjesztésű könyvet tud olvasni. Mivel maga a könyvolvasó progi nagyon tetszett, kerestem hozzá egy konvertálót.

Menj fel a www.android.se-portal.hu oldalra, most lettem kész a könyvolvasós oldallal. A "Szórakozás" menüpontban találod "Aldiko book reader" néven. Egy elég részletes magyarázat van magáról a könyvolvasóról és a használatáról is. A cikk végén megemlítettem a konveráló progit is, de részletesen nerm írtam le a konvertálás menetét, mivel elfogyott a tárhely. Remélem, pár nap múlva már fel tudom tenni a konvertálóhoz is a képeket, és akkor egyértelműbb lesz, hogy mennyire egyszerű. Egy könyv borítóval kb. két perc alatt készen van. Nekem már van párszáz könyv a farmerem zsebében :C

Tud konverálni txt-t, doc-ot, pdf-et, sőt, prc-t is. Szerintem nagyon klassz, ráadásul, ha nem akarsz fejezetcímeket látni (szerintem tök fölösleges), akkor tényleg nagyon egyszerű is.

(#456) caverinha


caverinha
(fanatikus tag)

Sziasztok,most cserélném le az lg gw620-as telómat egy ilyenre,ami érdekelne az a wifi része,hogy mennyire gyorsan talál hálózatot illetve milyen könnyen talál hálózatot? milyen gyors? mennyire megbízható? a másik része a gps,mennyire gyorsan talál műholdat? illetve van-e hozzá megbízható,jól működő "ingyenes" navi progi,mint pl az lg telómhoz az igo vagy a copilot?
És végül a frissítésről milyen hírek vannak? ha jól tudom jelenleg 1.6 van rajta és most ősszel jön a 2.1,ami kb mikorra várható? 2.2 frissítésre jövőre lehet számítani?
Ennyi lenne,előre is köszönöm a válaszokat! :)

(#457) SE_HELP válasza caverinha (#456) üzenetére


SE_HELP
(kvázi-tag)

A készülék a közelében lévő Wi-Fi hálózatokat gyakorlatilag pár másodperc alatt megtalálja és a titkosítástól függően viszonylag gyorsan is tud azokra csatlakozni. Általános hiba a csatlakozás stabilitását illetően nem jellemzi a készüléket, vagyis nem szokott megszakadni.
A GPS része egy úgy nevezett Assisted GPS-szel van kisegítve, amely interneten keresztül letölti a műholdak elhelyezkedését, így ennek segítségével maximum 1-2 percen belüli az átlagosan szükséges idő a műhold megtalálásához. 2.1-es Android 1-2 hónapon belül elérhető lesz hozzá, a 2.2-es verzióról egyelőre nincs hír.

(#458) Zugi válasza SE_HELP (#457) üzenetére


Zugi
(fanatikus tag)

Hello, ezek szerint akkor ez az Assisted GPS a mini-n automatán működik? Úgy értve, hogy a netről -amennyiben netre csatlakozik a teló- önmagától szedi le az előre letárolt GPS pozíciókat és így a felhasználónak erre nem kell figyelnie, hogy manuálisan szedje le? Ezáltal nem kell hozzá egyéb program?

(#459) Cumbee


Cumbee
(újonc)

Hi!
Én is viszonylag friss tulajdonos vagyok és mivel ez az első okos telefonom még nagyon az ismerkedés szakaszában tartunk. Az lenne a kérdésem, hogy valaki tudja, hogy hogyan lehet kikapcsolni a hangot fényképezésnél és kamerázásnál?(Ki lehet egyálltalán?) Ha külön progi van erre, akkor a nevét pls valaki írja majd le.
Előre is thx

(#460) l!nk87 válasza Cumbee (#459) üzenetére


l!nk87
(fanatikus tag)

A legegyszerűbb, ha az oldalt található hangerő gombokkal leveszed a telót rezgésre, vagy teljesen némára, és akkor nincs hangja a fényképezésnek.

(#461) SE_HELP válasza Zugi (#458) üzenetére


SE_HELP
(kvázi-tag)

Igen, az A-GPS tulajdonképpen automatán működik, a következőképpen: amikor egy olyan program indul el, amihez szükség van az A-GPS-re, az magától letölti a GPS műholdak aktuális helyzetét, így könnyítve meg a behatárolást. Ezáltal nem kell a felhasználónak manuálisan letölteni ezeket az adatokat, valamint külön program sem kell hozzá, hiszen ez egy alapvető funkciója a készüléknek.

(#462) yaku0


yaku0
(újonc)

Arról tud valaki nyilatkozni, hogy mennyire életképes a cucc az átlag android app-ok terén? Mert Launchert pl biztosan nem érdemes cserélni ilyen picibe. Találkoztatok már olyan app-okal amikre ráférne némi akadájmentesítés a kis kijelző miatt? Nyílván a gyári dolgok optimalizálva vannak, nade a többi ?

(#463) tgtom


tgtom
(lelkes újonc)

Egyik ismerősöm mesélte, hogy nehezen kezeli a névjegyzéket a sim kártyán. Az pl igaz hogy átmásolja a simről a számokat a telóra, utána pedig törli a simről? Illetve nem lehet visszamásolni simre, csak google-val? Tehát ha valaki telefont esetleg el akarja adni és visszamásolná a számokat simre, akkor ez így elég necces. Ez tényleg így van?

(#464) Zugi válasza tgtom (#463) üzenetére


Zugi
(fanatikus tag)

Szerintem manapság már elég elavult dolog SIM-en hordozni a névjegyzéket. Semmi SIM törlésről nem hallottam még. A névjegyzéket fel kell tenni a gmail-be, és onnan kezdve akármikor kapásból a telefonon van.

(#465) Zugi válasza yaku0 (#462) üzenetére


Zugi
(fanatikus tag)

Mit értesz "átlag android app-ok" alatt?
Jelenleg a marketen lévő alkalmazások közül az megy a minin is, amik egyrészt 1.6-os Androidon, valamint 240x320-on is mennek. Hogy ez az össz alkalmazások hány százaléka lehet azt nem tudom, de csak 1-2 esetben kerültem olyan helyzetbe, amikor az 1.6 miatt nem tudtam egy alkalmazást leszedni. A képernyőméret nem szokott gondot okozni, de van néhány progi ami nincs rá optimalizálva. Egyes navigációknál jön ez ki legélesebben, de pár közülük még akkor is elindul rajta. Szerintem az "átlag app"-ok mind simán elmennek vele.

(#466) Brutális eb válasza SE_HELP (#457) üzenetére


Brutális eb
(PH! addikt)

Elég szomorú,hogy a 2.2-ről semmi hír holott ennél gyengébb hardware-es telókon már van vagy mostanában érkezik.
Kicsit elaludt sajnos az SE.de azért remélem,hogy jövő év elején érkezik rá.
Ha nem az eléggé ciki volna. :R ;]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#467) Eagl3 válasza Brutális eb (#466) üzenetére


Eagl3
(PH! kedvence)

egyelőre jó lesz nekünk az a 2.1 is. :-)

(#468) Joe bácsi


Joe bácsi
(PH! addikt)

Lehet a fizikai qwerty nélkül is sms-t írni ? (a kijelzőn)

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#469) fpy_ válasza Joe bácsi (#468) üzenetére


fpy_
(fanatikus tag)

Lehet. Ugyanúgy mint a sima Minin.

(#470) aggleány válasza Joe bácsi (#468) üzenetére


aggleány
(PH! addikt)

fpy_ már megint megelőzött, de azért én is leírom: simán lehet sms-t írni, én eddig összesen egyszer nyúltam mellé, de nem jellemző. Mondjuk attól függ, hogy sima billentyűzeten (mintha normál telefon lenne), vagy qwerty-szerűn akarsz írni. Szerintem a virtuális qwerty már elég kicsi, de másoknak meg kényelmes. Ki kellene próbálnod valahol, mert ez szerintem mindenkinek más.

(#471) Eagl3 válasza aggleány (#470) üzenetére


Eagl3
(PH! kedvence)

egyébként nagyon jó ez a fizikai qwwerty, eszméletlen gyorsan lehet vele írni, egyedül akkor vàlik néha kicsit döcögőssé, ha ékezettel írok. De ez is szokható, most is erről pötyögök. :-)

(#472) fpy_ válasza Eagl3 (#471) üzenetére


fpy_
(fanatikus tag)

Jah, bár néha a szóközzel meggyűlik a bajom. Kétszer is oda kell nyomni, hogy legyen valami, valamint ránézni a billentyűre, hogy sikerült -e? Valahogy nem olyan határozott és kattanós a nyomáspont. Nálad?

(#473) Eagl3 válasza fpy_ (#472) üzenetére


Eagl3
(PH! kedvence)

Eddig nem tűnt fel ilyesmi...

(#474) aggleány válasza Eagl3 (#471) üzenetére


aggleány
(PH! addikt)

Lehet, hogy másoknak jól beválik, de nekem nem túl rövid a körmöm, úgyhogy nekem nem lenne jó, kipróbáltam :( Aki sokat ír, annak biztosan nagyon hasznos lehet, de én nem írok túl sokat, ráadásul a munkahelyemen is számítógép előtt vagyok, és ha akarom, otthon is, azt az egy órát oda-vissza pedig kibírom valahogy, bár nem könnyű :D

(#475) csacsi67


csacsi67
(PH! addikt)

sziasztok pro-ra mi a legujabb sw.köszi elöre is.

(#476) L1MaT


L1MaT
(kvázi-tag)

Hello

A napokban vettem egy T mobilos X10 mini prot barátnőmnek és olyan problémával küzdök jelenleg hogy telefonáláskor ha hívnak fogadom a hívást és nem hallok semmit a készülékben egyszerűen süket de van hogy engem se hallanak. Kihangosítva minden tökéletes és headset el is müködik minden rendesen csak normál telefon fukcióval vannak ilyen problémák. Tapasztalt már valaki ilyet van rá gyógyir vagy egyből szerviz ? Ha valaki tud valamit kérem segítsen mert elég idegesítő hogy itt az új készülék és megy a nagy halozás mert nem hall senki senkit. Elöre is kösz.

[ Szerkesztve ]

(#477) fpy_ válasza csacsi67 (#475) üzenetére


fpy_
(fanatikus tag)

1.2.A.1.174

(#478) Rain Blade válasza fpy_ (#477) üzenetére


Rain Blade
(kvázi-tag)

L1MaT szerintem vidd vissza a szervízbe.
Szinte biztos vagyok benne hogy ez nem beállítási probléma lesz,
én sem tapasztaltam ilyen problémát a sajátomnál.

LG G4 ;) Knock knock who's there?

(#479) jeni válasza L1MaT (#476) üzenetére


jeni
(PH! félisten)

hello
3 napon belül vagy azonnal cserélik másikra,ha túl lépted akkor marad a szerviz és a várakozás

Samsung SM-G850F Alpha tartozékok eladóak! Prívátban keres!

(#480) McCann


McCann
(tag)

Hölgyeim és uraim, örömmel jelenthetem be, hogy ma délutántól én is a mini pro tulajok táborát gyarapítom! :D
Még nagyon új, hozzá kell szokni, délután például megjártam kissé: a parkolás-kilövő sms-t nem küldte el, mert nem vágtam, hogy még egyszer meg kell erősíteni az üzenetküldést, így laza 2 órával több ketyegett, mint kellett volna...:( De hát ez user fail, nem a teló hibája.
Az elmúlt egy hónapban végigolvastam ezt a fórumot is, meg a miniét is (ez alapján lett mini pro milestone helyett), most majd megint nekiszaladok, hogy lerántsam a tuti programokat is! Így frissen csak annyit mondhatok, hogy a telefon nagyon profi, villámgyors és nagyon szerethető! :)

Dean ATF3000, Line6 Vetta II, man. Yeah.

(#481) gabor_01


gabor_01
(senior tag)

T-Mobilnál lehet MMS-t küldeni-fogadni ezzel a telefonnal?
Nekem nem megy :O

(#482) Eagl3 válasza gabor_01 (#481) üzenetére


Eagl3
(PH! kedvence)

lehet

(#483) dussy válasza gabor_01 (#481) üzenetére


dussy
(őstag)

Nincs letiltva az adatforgalom?
Mert ha csak Wifin netezel és lekapcsoltad az adatkommunikációt, akkor nem kapod meg az üziket! :K

(#484) gabor_01 válasza dussy (#483) üzenetére


gabor_01
(senior tag)

Hát nem mükszik sehogy sem.
APN-t próbáltam: MMS és INTERNET, egyikkal sem megy.
A gyári beállításokkal sem.

(#485) dussy válasza gabor_01 (#484) üzenetére


dussy
(őstag)

A szolgáltatóval sikerült beszélni?
Ha akkor sem megy akkor sajnos garis javítást kell kéned... :(((

(#486) NoraReka


NoraReka
(újonc)

Sziasztok!

Technikai segítségre lenne szükségem - természetesen mini pro-val kapcsolatban:

Az elején - a különböző beállítások miatt - beállítottam a google (gmail) fiókomat is. Időközben rájöttem, hogy másik fiókkal (szintén gmail) célszerűbb lett volna bejelentkeznem. Utóbbi már létre is van hozva, de sajna nem tudom átállítani a telót, hogy ne az eredetileg beállított gmail címről töltse le az e-maileket, hanem az újról. (az alapvető beállítások, telepítőbeállítások, google fiók alpontját nem is engedi aktívvá tenni - azt már fixen tartja).

(Természetesen az e-mailjeimet az új címről a @-os borítékikonnal el tudom érni, de a gmail-es borítékikonon keresztül csak a régi fiókot kezeli.)

Ezt követően megcsináltam a sony ericsson fórumán "Új gmail account létrehozása" alatt leírt Alkalmazások-Google Apps - Adatok törlése láncolatott, de csak félig volt sikeres a művelet. Értem ezt úgy, hogy a Google Talk kérte az új fiókcímet, de a Gmail ikon kattintásra csak annyit ír ki, hogy: Your e-mail will appear shortly.

És ebből nem is lép ki. (a képernyő bal felső sarkában megjelnik a Waiting for sync felirat, de aktív netkapcsolat mellett sem történik változás)
Van egyéb ötlet?

(#487) SE_HELP válasza NoraReka (#486) üzenetére


SE_HELP
(kvázi-tag)

Két megoldás lehetséges, az egyik, hogy a beállítások->alkalmazások menüben kiválasztod az alkalmazások kezelése menüt, ott a Gmail-es alkalmazásokat kiválasztod, és rámész az adatok törlése gombra. A másik megoldás egy master reset lenne.

(#488) KennyONE


KennyONE
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Hamarosan szeretnék váltani iphone 2G-ről mini pro-ra.
Azt szeretném kérdezni:
-iphone után mennyivel lassabb?
-minden androidos alkalmazás fut rajta?
-A csúsztatómehanika nem lötyög vagy nincs holtjátéka?
-Elég sok sms-t írok szóval a billentyűk nem kopnak?

Lehet hogy hülyén hangzik,de mennyien fordulnak meg utánatok az utcán mert a cserém egyik oka az hogy a 8-9-dik kerület között fogok ingázni és nem egy életbiztosítás iPhone-al mászkálni 16 évesen.Mert hátulról úgy néz ki szegény mint egy tucat Sony Ericsson és azért az iPhone-ál mégis látszik hiába nézed elölről vagy hátulról hogy az egy almástelefon és mindenki akaratlanul is megnézi.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

(#489) imatiger


imatiger
(újonc)

Sziasztok!
Egyenlőre csak szemezek ezzel a készülékkel, a következő kérdéseim vannak:
- Napi 2 óra zene, fél óra telefon, néhány sms, 1 óra netezés -> mennyit bír így az akksi?
- Van rá msn program? (amit kipróbáltatok, és tényleg müködik)
- Van rá twitter program?
Köszi a válaszokat :)

(#490) Zugi válasza KennyONE (#488) üzenetére


Zugi
(fanatikus tag)

-iphone után mennyivel lassabb?

Lassabb? Inkább mennyivel gyorsabb?! Bár nincs alkalmam összevetni, de ha csak abból indulok ki, hogy a 2G-s Iphone-nak 412 MHz-es procija van ennek meg 600 MHz-es...

-minden androidos alkalmazás fut rajta?

Nem. Csak ami a jelenleg még 1.6-os Androidra íródott és főleg amik 240x320-as felbontásra, bár utóbbinál nagy a szórás, sok elindul ami mégsem erre készült.

-A csúsztatómehanika nem lötyög vagy nincs holtjátéka?

Abszolút tökéletes szerintem.

-Elég sok sms-t írok szóval a billentyűk nem kopnak?

Nem az a kategória, de talán nem is tud a szokásos értelemben kopni, mivel nem csak egy egyszerű festékfelviteles, mint egy PC billentyűzet, hanem kivágott és hátulról megvilágított.

Amúgy meg nem biztonságos helyeken semmilyen értékes tárgyat ne mutogass és akkor nem lesz baj.

(#491) Rain Blade válasza Zugi (#490) üzenetére


Rain Blade
(kvázi-tag)

Jön a 2.1 :DD :DD :DD

Megújul az Xperia család több androidos tagja

Ami az X10 Mini, a Mini Pro és az X8 modelleket érinti, a frissítésbe bekerül a fentieken kívül az egyedi kezelőfelület módosítása és a Bluetooth 2.1 hibájának javítása is. Ezeken kívül azonban még az idén várható egy újabb frissítés, amely a Sony Ericsson UX platformját, azon belül is a Timescape és a Mediascape programjait érinti.

[link]

[ Szerkesztve ]

LG G4 ;) Knock knock who's there?

(#492) KennyONE válasza Zugi (#490) üzenetére


KennyONE
(fanatikus tag)

Köszönöm a gyors választ!

T-mobile-tól vetted?Mennyire szabja magára a t-mobile a telefont,vagyis valami undorító magenta háttérkép vagy ilyesmi.Mert gondolom a hátsó Xperia felirat helyett T-mobile van.

És sajnos elkerülhetetlen hogy befut egy hívás vagy ilyesmi és akkor elő kell venni a telót bár én ezt úgy oldottam meg hogy ha kétes helyen vagyok csakis fülhallgató és akkor nem kell elővenni.Hívást fogadni meg a zsebemből is tudok mert csak elcsúszatom a csúzkát(iphone-on)

(#493) imatiger válasza imatiger (#489) üzenetére


imatiger
(újonc)

ezekre tud valaki válaszolni? :B

(#494) fpy_ válasza imatiger (#493) üzenetére


fpy_
(fanatikus tag)

Az akksi kérdésre igen, az max. 1 nap. A másodikra már nem lesz elég legalábbis..

(#495) fpy_ válasza KennyONE (#492) üzenetére


fpy_
(fanatikus tag)

Nem kókányolja össze a Tré egyáltalán. A sima Minihez adnak magenta hátlapot a fekete mellé. Nomeg a függetlenhez jobb minőségű fülest adnak, a Tré csak hangerőszabályzó nélkülit. Viszont vászon tokot adnak.
Az SW-ben sincs semmi pink.

(#496) Zugi válasza KennyONE (#492) üzenetére


Zugi
(fanatikus tag)

Függetlenül vettem és Pannon-os kártyával használom, így nem tudok a T-mobil-os dolgokról nyilatkozni.

(#497) KennyONE válasza fpy_ (#495) üzenetére


KennyONE
(fanatikus tag)

Ok,akkor megnyugodtam :) És nem kopik ki a csúszkánál hátul?Mert a W595-ömnél a sok nyitogatástól kikopott két csíkban ahol nyílik.

(#498) Zugi válasza imatiger (#493) üzenetére


Zugi
(fanatikus tag)

Akksiban nem tudok saccolni, de tény, hogy aktív használat mellett naponta kell tölteni.

- Van rá msn program? (amit kipróbáltatok, és tényleg müködik)

Az gyárilag is van rajta, egyszer rámentem, teljesen oké, de van rá más alkalmazás is Market-ről, amiben szintén megtalálható az msn.

- Van rá twitter program?

A Timescape alapból behozza a követett twittjeidet, de magam írni még nem próbáltam, azonban természetesen van rá alkalmazás.

(#499) NoraReka válasza SE_HELP (#487) üzenetére


NoraReka
(újonc)

Köszi a tippet! Kétszer kellett megcsinálnom a törlést és az újrabeállítást, mire komolyan vett ez a jó kis teló! Nekem nagyon bejött! :C

(#500) McCann


McCann
(tag)

Hella!

Olyat tapasztaltam, hogy amióta feltelepítettem az ADW Launchert (nagy királyság amúgy), a kapcsolatok között nem tudok lapozni a szélső csúszkával, amivel kezdőbetűkhöz ugorhatnék! :F
Vagy az elejére teszi, vagy a végére, amúgy mutatja szépen a betűket, mikor végighúzom, csak nem ugrik a kívánt részre.
Valakinek hasonló élménye volt-e már? :)

Dean ATF3000, Line6 Vetta II, man. Yeah.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.