Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • btprg

  tag

  Akármennyire is azt mondják, hogy "ebbe az irányba megy a világ", az én világom biztos nem fog ebbe az irányba menni. Most az agyonelektronizált autóról magáról nem fejteném ki n+1. alkalommal a véleményem. Viszont az tuti, hogy minél kevesebb saját tulajdona van az embernek, annál kiszolgáltatottabb. Akik mindent csak bérelnek, meg szolgáltatásként vesznek igénybe, azok az idők végezetéig fizetnek, úgy hogy semmi nem lesz az övék. Aztán ha egyszer valamiért nem tud fizetni, akkor ott áll minden nélkül tehetetlenül.

  Szerintem néhány speciális életformát (pl. félévente költözgetés más országba) leszámítva csak azok ülnek fel ennek a "bérelj mindent" dolognak, akik csak YOLO-znak és nem képesek racionálisan hosszú távon gondolkozni.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

 • btprg

  tag

  Igazából felesleges is ezen filozofálni, mert ez a "kizárólag önvezető autók" dolog ugyanolyan utópia, mint a világbéke, meg a tökéletes kommunizmus.

  SOHA nem lesz olyan, hogy a tanyavilágban élők, értelmes várostól messze lévő kis falvak lakóit teljesen megfosszák a közlekedés lehetőségétől. Márpedig ez az utópia ezt jelentené, mert ezeken a helyeken egy állandóan internetre kötött, mindenfelé kommunikáló, ember által vezethetetlen, nem mellesleg méregdrága jármű totálisan használhatatlan lenne. És senkinek nem érné meg kifizetni az ennek megvalósításának feltételeit akkor se, ha valami csoda folytán megvalósítható lenne.

  A versenypályázó dumákra: képzeljétek azt, hogy betiltják a biciklit. Mert az út kizárólag közlekedésre való, nem ilyen agyatlan, minden között cikázó, kiszámíthatatlan lényeknek. Menjenek a gyökerek biciklizni egy pályára körbe-körbe, ha annyira akarnak. Na pontosan ennyire helyettesítené a versenypálya is a normális autós utazást.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

 • btprg

  tag

  Ne aggódj, ha elterjedne, pont ugyanolyan lefingott lepratelep lenne a legtöbbje, mint a BKV/MÁV kombó tetszőleges járműve. Ez most a beetetés. Ha elterjed akkor utána jön a feketeleves (nem először fordult elő ilyen a történelemben).

  Hát igen, pár tíz évvel ezelőtt minden buszon volt kalauz, akkoriban biztos nem a hajlékonyak melegedőhelye és a firkálók rajzterülete volt a BKV.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

 • btprg

  tag

  "Alapbol megveszed az autot, mint egy 100Le-s atlag autot, de ha azt akarod, hogy aznap meglegyen a 300Le, akkor kifizeted az extrat."

  Ennél gusztustalanabb dolgot el se tudok képzelni, mint szoftveresen lebutítani a valóságot... Mintha megvennél egy olyan lakást, amiben az egyik szoba le van zárva, és oda csak akkor mehetsz be ha fizetsz még többet, egyébként kihasználatlanul áll. Sajnos kezd divat lenni, a spektrumanalizátorunk is 1GHz helyett 3-ig működne, ha tejeltünk volna többet. Az ilyen cégek rohadjanak meg.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

Hozzászólok Aktív témák