Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • sheratan

  titán

  Összességében csalódott vagyok, de azt hiszem leginkább azért, mert tényleg egy kicsit elhittem, hogy talán most majd az M1 ipad megjelenésével szoftveresen is felemelik a Mac szintjére, amiből nem nagyon lett semmi. Amúgy persze a szokásos Apple-féle változások, pár érdekes újdonsággal.
  Az ipadOS ezeknek az újításoknak a jó részét már tavaly meg kellett volna kapja, amikor a telefonok megkapták (app list, home screen widgets, stb).

  Ami kimondottan tetszik az a térkép fejlesztése, még ha ebből errefelé nem látunk még talán évekig semmit, de jó reggelt Google, mikor volt nálatok utoljára hasonló? Úgy 10 éve?
  Illetve a közeli eszközök összekötése is menő, ilyet tudtak eddig a Logitech egerek és billentyűzetek, de azért más az, ha a rendszer részeként működik extra szoftver telepítés nélkül. Király lenne ilyen W10-ben is, akkor a két munkalaptopomhoz nem kellene USB kvm, hogy ugyanazzal az egérrel és billentyűvel használjam.
  Az új Safari kinézet is egész pofás lett, végre nem 20 éve ugyanazt a kinézetet tolják kicsit jobban vagy kicsit kevésbé lekerekítve (ahogy minden más böngésző).

  Illetve amit még félhalkan megjegyeznék, hogy szép és jó ez a nagy privacy hadjárat, és hogy megvédenek a gonosz cégektől, csak kicsit meddőnek/képmutatónak érzem, amikor ezek ellenére is olyan megeshet, hogy a hivatalos szervízpartner visszaél a telefon tartalmával, vagy hogy államhatalmaknak meg ki úgyis be kell hódoljanak. Én veszélyesebbnek tartom személy szerint az államoknak kiadott adatokat, hiszen felettük senki nem gyakorol ellenőrzést, míg azért a tech cégeket többé-kevésbé próbálják kordában tartani és szabályozni.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés