Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • doeeg

  senior tag

  Persze, a tanároknak az összes felmenőjét, hogy nem képesek (lényegében támogatás nélkül) olyan rendszereket használni, amiket előtte soha nem láttak, egy olyan helyzetben, amit még senki nem élt át, úgy hogy a szülők egy része békeidőben se foglakozik egy percet se azzal, hogy a gyerekének hogy állnak a tanulmányai, mert szerintük minden IS a tanár dolga.

  És ahogy szóba került, amúgy az egész rendszer alapból sz*r, amivel ha szembemennek, repülnek, ha követik akkor meg mindenki őket utálja.

  Azt csodálom hogy még nem került szóba, hogy nyáron nekik úgyis három hónapig hawaii van, mit akarnak még. :U

  [ Szerkesztve ]

 • doeeg

  senior tag

  "egyetlen óra sincs megtartva"
  Aláírom, én is több helyről hallom hogy email megy a szülőknek az anyaggal, aztán oldják meg. Ha így van kiadva "fentről", hadd ne legyen már a tanár hibája hogy így is csinálja. Ha a (online) személyes oktatás van kiadva neki, de ennek ellenére tojik rá és küldi ki emailben, nyilván nemcsak inkompetens hanem konkrétan rosszindulatú.

  " Miért? Mert az övét nem a szülei készítették el?" Igen, ez nekem is így volt 30 éve technikaórán. Igazságtalan, akár az élet. De a tanár a végeredményt látja, ami nem olyan jó mint a másiké, akkor nyilván nem értékelheti ugyanolyan jónak. Vagy lehet hogy a saját szubjektív módján simán csak k*cs*g, vagy nem ért hozzá, vagy nem érdekli, semmi nem kizárható, nyilván ismét az előző bekezdésem vége vonatkozik ezekre is.

  +(#18)
  Abszolút jogos amúgy a felvetés, hogy így másfél-két hónap alatt már illett volna legalább az alapokhoz hozzászokniuk.
  De a másik oldal hogy pl. én ugye IT-ban dolgozok, saját bevallásunk szerint nem vagyunk hülyék hozzá, mégis van hogy egy zoom vagy skype meetinget 5 embernek 15 perc elkezdeni, mert valakinél nem megy a headset, vagy ledobja a hálózat, vagy épp központilag sz*r az egész. Akárhogy is, akinek múlt héten mutatták meg ezt az egészet és nem tökéletes minden elsőre, meg tud vele szenvedni.

  És persze, nem általánosítok, van akinek nincs helye a tanári pályán, de abból kell dolgozni ami van, és a szülő sem teheti szét a kezét hogy "hát sz*r a tanár", legalábbis ha érdekli a gyermeke jövője.

  [ Szerkesztve ]

 • doeeg

  senior tag

  Nagyon jó kérdés hogy mit is csinálnak most azok a tanárok, akik nem adnak órát. De szégyen vagy nem, ha nekem azt mondanák hogy most nincs projekt (= ne adjak órát), de fizetik hogy répázzak otthon egész nap és naponta küldjek egy emailt, én pontosan azt csinálnám.

  Főleg ha annyi pénzt és megbecsülést kapnék mint a tanárok egy része, biztos hogy lelkifurka nélkül tenném. Nyilván van oda-vissza összefüggés sokuk hozzáállása és a kapott dolgok között, nem ezt mondom, de nem is tyúk vagy tojás problémával állunk szemben.

  " Cinikusan viszonyul pici gyerekekhez."
  Mivel köteles osztályozni (ismét: rendszerszintű dolog), a jobb munkát jobb jeggyel kell hogy értékelje. Lehetne ötöst meg buksisimit adni mindenkinek, biztos nagyon motiváló, főleg annak, aki viszont tényleg kiemelkedő munkát végzett magától, és ugyanazt az értékelést kapja mint a (valóban) közepes tanuló.

  Kérdezze meg mindenkitől, akinek kicsit jobb a munkája mint a többieké, hogy ezt ugye anya csinálta? Az is jót tesz egy becsületesen és jól teljesítő gyerek lelkének.

  Igen, van aki csal. Bámulatos, pedig azt hittem hogy nincs olyan, hogy az életben valaki jogosulatlanul jut előnyökhöz :D

  A videóra vett órák ötletével egyetértenék, de gyanítom, nem úgy megy az, ha ilyen kézenfekvő dolog még senkinek nem jutott eszébe :) Bár itthon... nem csodálkoznék :D

  Mindegy, nem én váltom meg az oktatási rendszert, részemről megegyeztünk, csak nem értek egyet a "rossz hír hozóját lövöm le" szintű általánosítással.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák