Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  "A szülők felelőssége az egész persze, mert most valamennyire át kellene vegyék a tanárok szerepét."
  Ezt most ugye nem írtad komolyan? Ja, eddig az autószerelő cserélt hengerfejet, de most már neked kell, ha nem megy át a műszaki vizsgán, a te hibád.

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Szülők vs tanárok:
  Maradjunk annyiban, hogy a 8 éves lányom egész délelőtt (amíg rá nem érünk vele leülni tanulni) a barátnőivel csetel: 8-10 csajszi is egyszerre.
  Ehhez képest a tanárnőjük képtelen megoldani az online óraadást. Ha vletlenül, heti 2-3 alkalommal ( :Y ) tartanak órát ezek az okosok, akkor is egyszerre max. 3 gyereket lát --> nem lehet közben kérdezni. Lemarad a 8 éves, nem kérdezhet: végig sír és stresszeli magát.
  Fiamnál hasonló a helyzet: nem tartanak órákat nekik (10 éves).

  Anyjuk p.csáját ezeknek az ostoba és lusta tanároknak, ahány van! Komolyan! Oké, hogy általában leterheltek, most viszont tojnak is bele láthatóan, csakkövetelnek mindent, de azt időre.
  Annyi "leckét" (tananyagot) adnak fel, hogy képtelenség beleverni a gyerekbe.

  Megjegyzem, akkor se sokkal jobb a helyzet, ha van iskola: az sem a tanításról szól, hanem, hogy versenylovak módjára nyomjuk/tömjük az anyagot a gyerekekbe.
  Képességfejlesztés, felzárkóztatás, tehetséggondozás - ugyan! :W

  nincs aláírásom

 • Dilikutya

  nagyúr

  Átvenni valamennyire a tanárok szerepét? Több elsős is van baráti körben, náluk ez úgy néz ki, hogy nincs semmilyen óra, a tanítók elküldik a napi anyagot, meg a határidőset, általában annyit, amit egy iskolai napon 20-25 gyerekkel képtelenség lenne átvenni. Anyának jut 1-2 gyerek, az igaz, de ő nem pedagógus, nem tudja, hogy kell betűket tanítani, olvasni, számolni, illetve nem azzal a hatékonysággal. Nem tudom, mi az ideálisabb ilyenkor, ha a szülők dolgoznak, és van fizetés, ellenben csak este tudnak a gyerekkel tanulni (vagy olyan bébiszitter aki ezt át tudja vállalni, de az nem feltétlen olcsó), nem mindenki tudja megoldani, hogy felváltva dolgozzon, a szabadság vége, home office meg nem sok helyen van. Vagy ugye bezárt a gyár, aztán baszhatják a fizetést, lehet frusztráltan tanítani. És ott van még az egyedülálló szülő.
  Meg el lehet menni katonának.
  Lehet, hogy vannak helyek, ahol működik valamennyire ez a digitális oktatás, de leginkább teljes csőd, és a közoktatás romba döntése ebben a formában.
  A szülők teljesen magukra vannak hagyva, nem kapnak mást, csak tananyagot, meg határidőt. Mi ezt látjuk.

  Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Hozzászólok Aktív témák