Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • doeeg

  senior tag

  "egyetlen óra sincs megtartva"
  Aláírom, én is több helyről hallom hogy email megy a szülőknek az anyaggal, aztán oldják meg. Ha így van kiadva "fentről", hadd ne legyen már a tanár hibája hogy így is csinálja. Ha a (online) személyes oktatás van kiadva neki, de ennek ellenére tojik rá és küldi ki emailben, nyilván nemcsak inkompetens hanem konkrétan rosszindulatú.

  " Miért? Mert az övét nem a szülei készítették el?" Igen, ez nekem is így volt 30 éve technikaórán. Igazságtalan, akár az élet. De a tanár a végeredményt látja, ami nem olyan jó mint a másiké, akkor nyilván nem értékelheti ugyanolyan jónak. Vagy lehet hogy a saját szubjektív módján simán csak k*cs*g, vagy nem ért hozzá, vagy nem érdekli, semmi nem kizárható, nyilván ismét az előző bekezdésem vége vonatkozik ezekre is.

  +(#18)
  Abszolút jogos amúgy a felvetés, hogy így másfél-két hónap alatt már illett volna legalább az alapokhoz hozzászokniuk.
  De a másik oldal hogy pl. én ugye IT-ban dolgozok, saját bevallásunk szerint nem vagyunk hülyék hozzá, mégis van hogy egy zoom vagy skype meetinget 5 embernek 15 perc elkezdeni, mert valakinél nem megy a headset, vagy ledobja a hálózat, vagy épp központilag sz*r az egész. Akárhogy is, akinek múlt héten mutatták meg ezt az egészet és nem tökéletes minden elsőre, meg tud vele szenvedni.

  És persze, nem általánosítok, van akinek nincs helye a tanári pályán, de abból kell dolgozni ami van, és a szülő sem teheti szét a kezét hogy "hát sz*r a tanár", legalábbis ha érdekli a gyermeke jövője.

  [ Szerkesztve ]

 • spirit007

  senior tag

  Én pont ezeket élem meg.
  És sok gyerekes szülő is!
  Leírtam már itt és más fórumon is - de nem voltam népszerű ... :D
  Nálam a két gyerek (9 és 13) folyamatos kontrollra szorul.
  Következő a helyzet:
  Kisebbiknek -mintha lenne iskola- full tananyag átküldése (nem leadása!) + heti 4-5 online óra + minden napra több órányi HF.
  Nagyobbiknak -mintha lenne iskola- minden nap 2-3 online óra , esetenként dolgozatírás/feleltetés + HF + minden hétre tantárgyanként egy házi dolgozat (!!!)
  Mindeközben én HO-ban dolgoznom ráadásul jó sokat :)
  Nálam 2 dolog verte ki a biztit már úgy április elején kb. 2hét maradjatok otthon után:
  1. Tanítónéni : deügyesekezekagyerekek', hogy önállóan feldolgozzák a tananyagot !
  2. Munkahely: tekintettel kell lennünk a szorongó/depis kollégákra akik mellőzöttnek érzik magukat miközben otthon ülnek...
  :Y :Y :Y

Hozzászólok Aktív témák